čestitke :-D:-D
Printable View
dobro došle nove cure! :-)
jel Sela na "putu"? sretno!!!!! :-)
pozdrav svima!!!! :-)
Hvala svima na dobrodošlici.
Što se tiče odluke za donaciju nije to išlo brzo, naravno ne zbog nas jer se nismo ni dvoumili.Cca 2 godine aktivno smo obilazili dr. u Hrv. a prethodno "kampanjski".Prošlo ljeto smo u Pronatalu radili TESE, neuspješno:-( ali bar znamo da smo sve pokušali.Prije toga Split, odgovori svih dr. su bili "nećete niakd imati biološko dijete", V.V. dugotrajna dijagnostika, neuspješna punkcija, kontrole...Inhibin B koji je čak obećavao nešto ( vrijednost 80 ) ali ipak nijedan spermij.FSH uvijek visok, jedino nakon TESE svi hormoni u normali?, ali ipak i dalje 0 na spermigramu.Tu smo stali i definitivno krenuli prema donaciji.
O psihološkim aspektima ne treba ni govoriti, prošli ste svi istu tugu, bol, preispitivanje:cry:.Ali sada smo sretni jer ovo ljeto krećemo.:-D
Oprostite na dugom postu..
Također krenula borba s hzzo administracijom; predan zahtjev za liječenje i inoz. 25.3.kontaktirali su me 15.3., telefonski, i tražili dodatno AMH,prolaktin(jer je bio prema gornjoj granici u 12. mj.) i briseve.HSG sam također radila, nalaz je "napola dobar" pa ne znam što očekivati od rješenja, inseminaciju ili IVF( u zahtjevu je tražen IVF zbog opstrukcije 1 jajovoda).
medeni vjerujem da vam nije bilp lako.
kod nas je nešto drukčije ako si nas pratila prije mogla si pročitati naime mm je prije 9 god.obolio od hodgkina i hvala bogu navrijeme je otkriveno pa je se izvukao jedino što je od posljedica kemeoterapije ostao neplodan i od tada je spermiogram 0 iako su svi hormoni u redu.
mi smo isto prije dvije godine u pronatalu razgovarati o biopsiji testisa ali mišljenje dr je bilo da nažalost nema svrhe raditi jer je kemo sve uništila.
od tada je pio sve i svašta od čajeva,tinktura,preparata od tešića,bioenergija i sve što smo čula ali nije bilo uspjeha.
na kraju smo se odlučili za donaciju.
Meni je zadnji tsh bio 2,13,ali antitjela su mi povišena anti TG 1000.00 a anti TPO 86.0.
Za sada nemam nikakvu terapiju već idem vaditi hormone svaka 2-3 mj.
Samo da pozdravim sve nove trudnice:klap: nas PFC je jako uspjesan zadnje vrijeme ili su dobili prave pacijente.
Ja sam juce se vidila sa mojom bebicom dr je pokusao uradit nuhalni nabor ali nista bembolini nije bio u dobroj poziciji za to.
Tako drugi tjedan idem opet, opet cemo se gledat bas se radujem.
Danas sam11+2 i beba je 5cm velika:zaljubljen:
Svim trudnicama i cekalicama :love2:
Pretorija bas ti vejika bebica!!!
Marta "koferi"su vec u hodniku,makar sam ovih dana pucala po savovima od briga i
"situacija",izgleda da se sve polako rijesava kako i treba po univerzalnom redu.
svima:*
Cao curke moje:-)
Pretorija pa to je prava velika bebica:-D
Sela samo laganini i pozitive ,sve ce biti super:klap:
Ja danas idem na prvi uzv,neznam dali ce se sta videti...al nadam se da hoce,javim se u svakom slucaju!!
Pretorija - čestitke na lijepom druženju sa bebolinu!
Sela - sretan i uspješan put!:klap:
Goga - tebi želim lijepo i ugodno druženje sa tvojim bebačem (ili bebačima?:yes:).
Btw., Koji ti je danas dan? Mene je dr. naručila sljedeći ponedjeljak na uzv (tjedan dana od bete koju sam radila 16. umjesto 17. dan) a u Pragu su mi rekli da na uzv idem 7-10 dana nakon bete (dakle, 25.-27. dan). Sad ne znam... umirem od želje da nešto vidim, ali s druge strane, puno uzv-a može biti loše za bebolinu, a i ako se nebu vidlo sve, opet ću štrikati i histerizirati...
Javi nam što ste vidli!
:heart:
Patuljchica- od 10 dana nakon bete bi bilo idealno,tako da te i srceko razveseli.Makar,mislim da ti jedan uzv vise zaista bebi
ne moze skoditi.
Hvala na lijepim zeljama!
Patuljchice meni je danas 8 dan od bete koja je bila 17 dana ,tako da mislim da bi trebalo da se vidi a s obzirom kolika je beta bila i ako je samo jedan bebac upitanju mora da se rano ugnjezdio i do sada vec prilicno porasao.....al da ne nagadjamo javim u svakom slucaju i broj i velicinu i sve!!!
kiss
patuljček, u pon si 6+1 i moglo bi se čuti srce: http://www.potpomognutaoplodnja.info...ognutacalendar
goga, javi kad se vratiš!
pa mislim da se radi o doslovno 2-3 dana razlike, da možda ipak prebaciš za koji dan, ne znam.......al navijam:-)
patuljček, aj pitaj cure na onom gornjem topicu: trudnoća nakon MPO za savjet, koliko se sjećam neke su čule srce sa 6+1 (zato sam ovo gore napisala)
mi smo srce culi na 5+4 - sve to ovisi od slucja do slucaja... vjerovatno je bila ranija implantacija - i beta je bila jako visoka za dnt.
pozdrav samo da kazem sa 5+1 kucalo je srce jedne bebe,i dr mi je rekao da se drugo srce necuje i da se beba nerazvija i vjerovatno ce otici.Medjutim za 15dana odem ponovo na uzv kad ono i drugo kuca i bebica npredovala stigla ovu bebicu,evo i sad su razlika 30g.Cuvajte se i SRETNO
Eto cure da vam javim da su dvojcice u pitanju....nista drugo neznam sem da se dve tackice vide,za srca je jos rano(a malo je i ultrazvuk a i sam doktor star)sledeci cetvrtak trebam opet ici na uzv pa ce se onda najverovatnije cuti!!!
Sela, znam kako ti je. i ja već sad imam tremu kad trebamo ići po naše bebe-smrzliće. uf.:-)
goga, super za dvojčeke, sretno dalje u trudnoći. i ja bi rado blizančeke.:-) dve cure :-)
goga navijam za blizance baš mi je drago i ja bih allll
sve mi je više poznata ova bol koju osjećem tako da mislim da menstr.:evil: kuca na vrata,
cure sretno:heart:
goga bravo za male dupliće!:-D
Što se tiče mene - malo sam se ispuhala... i zaključila da ako sam do sad slušala doktore - i dalje ću! Beta je dosta visoka, pa je (valjda) došlo do rane implantacije (ako sam ja dobro osjetila i "prevela" ono što cure pišu po forumu, mislim da se naša mrvica "uhvatila" već 3dnt :zbunj:). Nadamo se najboljem, a što bude - bit će - tako i onako ne možemo više na ništa utjecati ...
p.s kako je bilo jučer na kavici? Jako mi je žao da vam se nisam mogla pridružiti - sljedeći put plaćam piće ;-)! (sva sreća da je ovaj podforum mali:lol:)
patuljček, blastice se tako rano fataju:-), čekamo s tobom uzv i računamo na čašćenje:-), a meni je MD rekao da ću na čašćenje potrošit ko na jedan postupak:lol:(ko mi kriv kad me ima svugdje:-)), kava je bila mala, ali slatka, al zamalo nas otpuhalo:-)
goga,pa to je prekrasno!!!
Bas si mogla doci patuljcice, imale smo cvijece u kosi kao djeca cvijeca, Doduse cvijeca je bilo i u pivi, pa smo morale brzo popiti:lol:
bravo goga!!!!:-D
bravo goga za bliznce,ima li sta lepse.
Goga hura za dvojceke!!!
Hvala curke .....i vama zelim istoa11:-D:-D
goga,super vijesti pa to je baš lijepo.
Bravo goga, odusevila si me:-D:-D
GOGA sve čestitke od srca.....takve super vijesti nama čekalicama ulijeva još više nade...:love2:
SELA čujem da si u pragu kad i ja, ja sam od 06.06.-12.06:roll:
Goga bravo, bravo za male blizance! Uživaj u trudnoći! :zaljubljen::zaljubljen:
Svima na ovoj temi veliki :love2: i sretno u postupcima!
Goga čestitam ......super vijest za sve nas!
Faith......znači ti već znaš u koje si vrijeme tamo,kako putujetš......idete autom ili si rezervirala let?
Faith nemoj mi coprati-ja bih trebala biti u Pragu sad u maju.:-P
Ali zivot mi samo sipa panjeve pred noge,pa sam se i danas malo spotaknula..Endo ne raste:-(
Sela, šta je danas 12. dan? Koliki je endo? Hoćeš pojačat dozu?
13.ti.Preporuka dozu pojacati 2x2(8 mg).
Sela draga,navali na ciklu i ananas uz estrofem,bit će sve u redu ,ni moj nije baš bio za suradnju al smo ga uspjeli dotjerati.
Samo kratki rezime,predala sam ispravan zahtjev,dan iza toga sam predala i prigovor te molbu za požurnicu obzirom da je drugi dan nakon mog predanog zahtjeva(onog na neispravnoj tiskanici)napisan dopis meni da to treba ispraviti ali je taj isti njihov dopis poslan tek mjesec dana kasnije(valjda nisu imali za poštarinu),pa mi je rekla teta tamo nek to lijepo napišem i predam,uglavnom to je jučer predano a jutros su me zvali da kaj nemam noviji nalaz spermiograma jer možda će to konzultanti tražiti,i sad kaj da napravim,nitko do sad nije uopće tražio ništa od mm-a jer je kod njega sve u redu,i ja njoj kažem kako to nije uopće bilo upitno obzirom na problematiku kod mene,i sad ne znam da li da ga ide raditi ili da pričekamo!?
e da i kaže meni žena koja me zvala da to ide kod tri konzultanta,a ja sam mislila da ak ja predam sa potpisom od jednog mpo specijaliste onda oni šalju kod još dvojice,po tome se nisam trebala gnjaviti i lovit doktoricu nego mi je to mogao i moj ginekolog?znate li vi šta o tome