~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Čekamo dobre vijesti.
Printable View
Čekamo dobre vijesti.
Za mamu i malenu (jesam li dobro shvatila da je curica?)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
:heart:
mitovski javi nam novosti......... ja molim Boga da sve bude u redu.... točno znam gdje ti je sad prijateljica.... na patologiji trudnoće čeka Hafnera i s grčem u želucu taj pregled...:((((((( Kao da sve opet i ja prolazim, grozno :((((
Bože dragi neka sve bude u redu............ mora biti.....
Mitovski, kako je ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Evo cure da javim.....na žalost ništa dobro :cry::cry::cry:
Rekla mi je ukratko jer nije imala više snage pričati...čuti ćemo se kad malo dođe k sebi.
Kaže Hafner da je to nekakva cistična tvorba koja je jako velika i zahvatila je puno toga među ostalim i slinovnice, grlo i štitnjaču i on misli da beba (curica je) neće moći disati.
Kaže da nitko ne može sa sigurnošću reći kako će se to sve odvijati i da sto posto neće moći disati ali po njemu to ne izgleda dobro.
Rekao je neka vidi šta će joj još sutra reći konzilij iz Petrove kad očita
MR, jer nije imala kod njega nalaz MR jer je ostao u Petrovoj.
Eto...uglavnom prognoze nisu dobre....moram reći da sam se ja stvarno ponadala da će biti nešto što će se moći riješiti....a moram reći da još uvijek u meni gori neka mala nada...možda ipak...
Hvala vam svima na pozitivnim vibricama....moja prijateljica vas povremeno pročita...
joooooooooj :(((((( Tako mi je žao a nadala sam se dobrim vijestima.... i što sad dalje? Je li joj Hafner možda predložio da obavlja dalje sve na S duhu? Znači sutra je konzilij i možda joj odobre prekid, a što je ona odlučila?
tako mi je žao :(((((((((((((
Bože dragi daj joj snage :(
A Stanojević, da još ode k njemu?
Makar vjerujem da sada nema snage za ništa, da je prazna. :(
Nije imala snage pričati. Mislim da nije još ništa odlučila...znam da se jako bori unutar sebe. Ne znam šta joj je Hafner još rekao, jer nije imala volje pričati. Danas je konzilij i sutra će joj reći svoje mišljenje.
Mitovski, žao mi je :(. Ti si, kao prijateljica, sa svoje strane stvarno napravila dosta i mislim da si joj velika podrška, vjerojatno je žena u ovom stanju koje navodi Jelka...
Ako joj nisi natukla ono o čemu su ti govorile koksy i ostale cure, ako još imaš snage i ako budeš u prilici, natukni to suprugu (mislim na detalje oko ukopa :().
to je 1.trudnoća?
Da mislim da nema snage sada, jer ipak se i ona ponadala s obzirom i na onu zadnju dijagnozu za hemangiom. i u nedjelju kad smo pričale baš smo bile pozitivne obje, ali eto na žalost...
Ja samo molim Boga da joj da snage da uspije izdržati i prebroditi ove teške trenutke i da nađe mir s onom odlukom koju donese.
ina33 rekla sam joj...zna sve
iva1602 da prvo je
eh da... i ja sam se nadala da je samo hemangiom... jer to se da operirati....
A joj,:cry:. Budi joj podrška!
:-(:love2:
:( :cry:
Žao mi je, jako....
:love2:
A joj dusa me zabolila :cry:
stvarno mi je zao sto prolazi kroz sve to i to nabacivanje raznih dijagnoza,bas sam se bila ponadala da nije strasno da se moze operisati kasnije ali ovo je sad stvarno previse,sta god odlucila neka je Bog uz nju i nek joj da snage da prezivi ovoliku bol...:-(:cry:
:-(
Ne znam koliko je to sad utješno, ali ja bih joj rekla da ima predivnu prijateljicu (mitovski). To sigurno jako puno znači u cijeloj ovoj bolnoj situaciji.
:love2:
mitovski kaj ima danas... je li konzilij donio kakvu odluku... a ona?
U principu je na roditeljima odluka, jel tako?
Inače, da pitam jednu stvar. Ovo što su malenoj dijagnosticirali (vjerojatno) znači da će se ona do kraja T uredno razvijati, ali da onog trena kad se rodi neće moći disati?
Ja sam to tako shvatila isto. Ima takvih stanja... imali smo nedavno IVF trudnicu s anencefalijom - beba bez mozga - pri čemu je moguće da trudnoća bude iznesena do termina, ali beba umire dan-dva nakon poroda, navodno bez bolova, ali nisam se puno u to udubljivala, osim što sam shvatila da tu stvarno nema šanse i stvar je crno-bijela. Na sreću (barem u mojim očima), bio je missed u prvom trimestru, iako su zabilježeni slučajevi iznošenja trudnoće do kraja, a bilo je u početku je li ta dg ili ne, da li će odobriti prekid trudnoće ili ne, pa je trudnoća stala sama. Kako se IVF trudnoće puno više prate i preko beta, i beta je bila onakva da bi ukazivala na veliku mogućnost da plod nije OK (slabo se duplala, niže visine), pa su zato bile te dvojbe koje u spontanoj trudnoći ne bi bile - vjerojatno bi žena prošla tek 1 UZV ili tako nešto.
Još nema nikakvih vijesti.
Jelka da tako je, ali ustvari Hafner kaže nitko vam ne može sto posto reći kako će se to razvijati ali on misli da neće moći disati.
Ono što meni u svemu tome nekako zapinje za uho da svi govore mi 'mislimo'. Ok znam da se neke situacije ne mogu točno reći ali jednoj trudnici u ovakvoj situaciji to 'mislimo' je užasno.
Na žalost, stvarno su rijetke, rijetke, rijetke dg. tako crno jednoznačne kao ta dijagnoza djeteta bez mozga...
Rijetko tko, pa i ja, može pojmiti u kakvom se stanju nalaze ovi dragi roditelji.
Meni se od jučer odvija bura u glavi, što bih ja u takvoj situaciji. Iznijeti T cijelo vrijeme znajući da nosim (vjerojatno) bolesnu bebicu, s velikim šansama da ne poživi nakon poroda. Ili ranije prekinuti T pa se pitati kako bi završilo.
U oba slučaja preda mnom bi bio taj nesretni ukop.
Ja mislim da znam što bih, ali, opet, vjerujem da to stvarno ne možeš naći dok se baš ne nađeš u tako tragičnim okolnostima, možeš misliti jedno, a odlučiti drugo u konkretnoj situaciji. Užasno...
A, opet, nije da liječnici nisu ništa rekli, barem dr. Hafner - rekao je što misli da je vjerojatniji slučaj, ako dobro shvaćam s prilično velikom vjerojatnošću, ali se ogradio da nije 100% jer se ne radi o stvari tipa ta dg. anencefalije kad je kristalno jasno da se bez mozga ne može živjeti i da se takvo stanje ne može operirati i jer medicina najčešće i nije tako jednoznačna u svemu.
U svakom slučaju mi je strašno žao i nadam se da će smoći snage preživjeti to sve skupa kako-tako.
Ne znam...ja sam jučer bila puna nade i stvarno sam mislila kako će me nazvati i reći a rekao je H. da nije ništa strašno da će se moći operirati poslije poroda i da će biti dobro. I još uvijek me ne napušta onaj tračak nade da možda ipak....ne znam čuda se događaju pa zašto se ne bi i sada dogodilo čudo...daj Bože
Drage forumašice, javljam se prvi puta na Rodu potaknuta upravo ovom temom. Duboko me dirnula žalosna situacija koju ovih dana proživljava prijateljica od Mitovski. Željela bih, nemojte mi zamjeriti, iznjeti svoje mišljenje i možda unjeti malo nade. Čuda su ponekad stvarno moguća! Ako je netko mislio da je strašna dijagnoza anencefalia nespojiva sa životom i da takvu trudnoću treba prekinuti neka "googla" Nossa amada Vitoria de Cristo. To je blog koji piše mama djevojčice koja je rođena s anencefalijom i sada je stara 16 mjeseci. Okružena ogromnom ljubavlju i pažnjom svojih roditelja, živi s njima kod kuće, hrani se na bočicu i žličicu i upravo uči puzati. Reagira na zvukove ( ima slušne aparatiče), dodir, ljubav. Sličnija ovom slučaju je priča djevojčice Juliana Wetmore (rođena bez lica) stare 7,8 godina ili malo više, o kojoj se također može čitati na internetu. Dakle, moje je mišljenje čemu uopće prekidati T ako život majke nije ugrožen? Što se sada time postiže? A kad se dijete rodi neka medicina napravi najviše što se može. Po meni je život vrijednost iznad svega i mislim da je moralno pustiti da on ide svojim tokom ( osim ako bi bio uistinu ugrožen i život majke). I najzdravije rođeno dijete ili čovjek može, nažalost, zbog neke teške životne nesreće postati teški bolesnik i naravno da mu medicina nastoji pružiti najviše što se može te nitko ne smatra da bi takvoj osobi u takvom slučaju trebalo oduzeti život. Osobno ni ovdje ne vidim razlog za to. Eto, to je smo moje mišljenje. Od srca želim svako dobro prijateljici od Mitovski i njenoj curici.
Evo :cry::cry: Goluža je pričao s otorincem koji kaže da je nespojivo sa životom i da se ne može operireti. Sutra se čeka etičko.
Hafner je izmjerio veličinu 8*6*5cm, znači jako veliko kao guša otprilike izgleda i rekao je da dijete ima plodne vode u želucu i da misli da teško guta. Hafner misli da dijete možda nebi preživjelo do termina.
:cry::cry::cry:
Užas, ne moram vam niti reći koliko joj je teško, već 20 dana proživljava agoniju i lomi se u sebi što da napravi. Jako teška situacija. Teško je ovako živjeti, svaki dan čekaš nove vijesti i nikada kraja toj agoniji.
:((((
mislim da će joj etičko odobriti prekid..... znam da joj je teško, bila sam u sličnoj situaciji i teže situacije od te u životu nisam proživjela... jedino što će ona za razliku od mene u slučaju da se odluči na prekid ići na porod :(((((((((((( I namučit će se... :( Bože moj dragi...:(
Majko mila... :(
Ja sam se možda krivo/nedovoljno izrazila, zapravo mi je sjelo kad sam inu pročitala. I u meni tinja tračak nade, da su čuda moguća, i da se pravo stanje može vidjeti tek na rođenom djetetu.
I to sve pod uvjetom da mamino zdravlje ili život nisu ugroženi, i da se malena lijepo razvija, odnosno da se ne pati.
Ali sad ovo što je mitovski napisala da je Hafner rekao... :( :( :(
Pa zar se ne može napraviti CR, da mama ne prolazi agoniju poroda s tako strašnim ishodom?!! Gdje je tu ljudskost?!!!
kod prekida T u tako visokim tjednima,kad više nije moguća kiretaža, induciraju porod... dakle gel, drip i sve što uz to ide... znam cure koje su po 3 dana tak rađale. grozno je to...carski se tu ne izvodi.... nema ti ljudskosti u takvim situacijama i prava je rijetkost naići na nekog kao što je recimo Hafner da je uz to što je doktor ujedno i čovjek s osjećajima...
ja kad sam došla u zajčevu sa svojom dijagnozom (Merkur je to) doslovno su me gledali i ponašali se prema meni kao da sam ja kriva što mi je dijete bolesno :(((((( nikad neću to zaboraviti.... tu bahatost, arogantnost...
iva, oprosti što sam davež, ne ide ovo tebe, ali koji su razlozi protiv CR?!
CR se radi u situaciji kad su majka i dijete ugroženi, u ovom slučaju nije niti jedno, a majka se dovodi u veći rizir obzirom da je operacija u pitanju. Znaći, nad majkom vrše opasnu operaciju, bez koristi za dijete.
U ovoj situaciji, kakva god odluka bila , CR ju neće poštediti boli.
Nema načina da se majku u ovoj situaciji zaštiti od boli, može joj se olakšati ljudskim pristupom i empatijim , ali sva medicina svijeta i totalna anestezija joj neće pomoći . Ona sad treba potporu okoline u svojoj odluci (kakava god ona bila) , i to je jedino i najviše što se za nju može učiniti.
:cry::cry::cry: