Krivi link. Našla sam ih i poslala email. Odlučila sam da ako će mi ovi opet reći da nije ništa strašno što se ne posjeda, i da samo nastavimo doma vježbati, da ću otići po drugo mišljenje kod Polovine.
Printable View
Krivi link. Našla sam ih i poslala email. Odlučila sam da ako će mi ovi opet reći da nije ništa strašno što se ne posjeda, i da samo nastavimo doma vježbati, da ću otići po drugo mišljenje kod Polovine.
žuta ajde vidi https://www.youtube.com/watch?v=cfgkktrlWxI oko 1" počinje ljuljanje da sjedne
moj najstariji je isto bio kod Žučka
ali mislim da nije problem nazvati Goljak i reč kolko ste stari možda bi vam ranije mogli nać termin
Kris, kakve su to vježbe na srebrnjaku, to je nešto privatno ili?
na Goljaku a i u Klaićevoj imaš sve i fizijatra, neuropedijatra, logopeda , rade konzilijski pregled
Jelena, drugačije vježbe mi imamo. Jedina zajednička je ova kada ju uhvati za ruke i stopala pa okreće oko osi u sjedećem položaju.
e to bi trebala bit najbolja vježba, jel može ona to sama?
imaš Jovančevićeve vježbe?
Ne. Zar djeca to spontano sama inače izvode?
Imam nj knjigu godine prve, ali tamo su samo masaže.
nemaš onu tablicu s napredovanjima i vježbe?
djeca se mogu sama zaljuljati ako su tako naučena , moj je mogo
https://www.google.hr/search?q=baby+...qXdIl0rZ8XM%3A ova tablica sa strane, ak nemaš daj mi neki mejl pa ti pošaljem
To. Da, imam na str. 82 u knjizi. Radili smo te vježbe. Brojeve 16, 20, 21, 22 i 24 nam je pokazivala terapeutkinja.
Nemam knjigu nek dodatak, ali tam imaš to ljuljanje, bočna obrana i slično
Ljuljanje - ide tu i tamo. Ne traje više od minutu dvije da je mogu držati tako. Onda ona počne silovito pružati nogice i ako joj držim otpor onda se rasplače. Zato je mamim stvarima da mi prelazi preko barijera jer u principu vježba istu stvar.
Bočno posjedanje kada ja izvodim ide, ali samoinicijativno neće.
Sjedanje s raširenim nogama sada već sasvim fino izgleda, osim što kad izgubi interes hoće se baciti nazad na leđa. Ne znam zašto to radi. Da ja nisam iza ozlijedila bi se. Sjedenje također vježbamo na lopti.
Puzanje ne. Samo gmizanje hoće. :(
Je, sa tamo negdje sedam mjeseci, a i sada povremeno hoće skinuti soknu, štrikane šlapice, navlačiti je i tako.
ljuljanje moraš raditi i lijevo i desno polukruge,najbolje je da se na jednu stranu digne malo staneš pa spustiš na drugu stranu
malo na jednu malo na drugu stranu, pričao joj malo , moj je to volio
na čem vježbate na podu?
Nisu nam tako pokazivali pa nisam ni pokušavala. No, isprobat ću sutra.
Da, imamo igraču podlogu koja je onako neki poliester, ali je ispod tvrdo i dalje. Danas sam konačno uzela strunjače jer jbš ovo, i mene bi boljela koljena da na tome moram vježbati, ali se idiot nisam sjetila ranije.
Pozdrav mame! Nova sam na forumu iako pratim ga godinama.Imam curicu od 15 mjeseci,rodena je u 34 tjednu.Hipotonicna je,jos se ne dize na noge,puze na guzi,idemo redovito na Goljak na vjezbe. Zutaminuta,Jelena ,prepoznala sam se u vasim postovima od prije nesto vise godinu dana. Kakvo je stanje kod vas danas? Kada su vam bebe pocele se ustajati,kada su prohodale? Imaju li jos uvijek nekih problema? Znam da je svako dijete za sebe i ne treba nikoga usporedivati, ali me zanimaju vasa iskustva:-)
Mame ,moze li savjet? Uskoro idemo na more.Dr nam je rekla da maksimalno iskoristimo ,da je more za hipotonicnu djecu carobno.Ali nitko ni dr ni nas fizioterapeut nama nije dala konkretnih primjera KAKO da iskoristim more? Ok znam brckati cemo se,ljuljuskati se na valovima i tako,no mozda tko zna bas neke vjezbice u vodi?
Ima li tko iskustava s vježbama u Klaićevoj? Razmišljam bih li otišla tamo kad već imam uputnicu ili da mi netko privatno pokaže vježbe za puzanje. Imate li preporuka za privatnog terapeuta blizu ili u Novom Zagrebu?
u V.Gorici ima al sam zaboravila kako se zovu. Možda da zguglaš. Tamo sam vodila L. nakon 2x je skužila kako pravilno puzati.
Evo, potražila sam je, da ne bude samo iz glave, ako sam dobro pogodila link: https://hr-hr.facebook.com/UdrugaMaka
Lili, hvala ti! E, Peterlin, ti si stvarno čudo. Ponekad pomislim da ti nisi jedna osoba, već mali kolektiv, koliko informacija znaš i o čemu sve možeš pisati!
Zapravo, naručeni smo u Klaićevu na vježbice, a već s pregledom nisam imala baš dobar dojam. Ne znam misle li nas na Vojtu ili na Bobatha. Doktorica mi je samo rekla da ću morati malo "stisnuti srce" da odradimo što trebamo. A ne ide mi se baš na to da mi beba urla. Zato razmišljam o privatnim vježbama jer vjerujem da je bar malo veća šansa da naiđemo na nekog tko je nježan i obziran s bebom.
Kad sam sa sinom bila jedan jedini put na Goljaku na vježbama, toliko je plakao da ništa nisam upamtila i samo sam čekala da izađemo. Više nismo išli jer sam odlučila da nam to ne treba.
I ovaj put imam osjećaj i vidim da nam još malo fali do puzanja, da nije nikakva frka (rekla sam to i doktorici pa mi je održala slovce) i da bi mi pomoglo da mi netko samo pokaže kako da sama s bebom kroz igru potaknem puzanje. A mislim da će nas u Klaicevoj naručivati svaki tjedan ili možda dva.
Uglavnom, Trenutno se rukicama odguruje unazad.
Meni su preporucili polikliniku doko, navodno ti pokazu vjezbe koje radis doma, ne gnjave te s dolascima. Na kraju smo otisli na babysteps radionice u senzogym i u roku par dana je L propuzao. Vjezbica je bezbroj, njihove radionice su meni super.
Hvala vam svima puno.
Najvjerojatnije ću otići jednom u klaićevu, možda je terapeutkinja skroz ok.