samo da vam javim da je i ovamo stigao :mrgreen: krenule reklame za turneju, sad cu i ja znat tko je :mrgreen:
Printable View
samo da vam javim da je i ovamo stigao :mrgreen: krenule reklame za turneju, sad cu i ja znat tko je :mrgreen:
A čuj...i dijete netko odgaja batinanjem, netko objašnjavanjem. Ni jedno ni drugo nisu garancija odgojenog djeteta.
Budimo realni, pol vlasnika pasa nije ni znalo da pse treba odgajati (ne dresirati) dok se Cesar nije pojavio na tv.
.
Mrzim ove krajnosti koje se provlače kroz ovaj forum. A što, oće pas imati traume radi toga što ga je jače stisnuo ili lagano nogom podsjetio tko je gazda? Ma daj molim te, kad pročitam ovakve komentare, bude mi jasno zašto je ovaj svijet skrenuo s puta. A ne batinam djecu, vidi čuda. I nisam za nasilje
Ja obožavam ono njegovo "afekššn, disiplin, exsesajz" s naglaskom LOL meni je on ko sears za peseke i uopće nije nasilan, dapače i za svakog peseka i svakog vlasnika ima drugu poantu. A ovaj kič s džipom i bijelim zubima mi je baš če-če. Taman za dnevnu tv.
Nisam ja krenula povlačit analogiju sa odgojem djece, niti bih to učinila jer djecu nemam. Niti smatram psa svojim djetetom.
Ona je pas i bez "jačeg stiska ili lagano nogom" zna tko je gazda i zna svoje mjesto. Nije savršeno odgojena, ali bez problema ide s nama i na ljetovanje, po kafićima, čak i shopping centrima, po restoranima, sa ponosom mogu reći da je ovaj vikend dijete od dvije i pol godine oslobodila histeričnog straha od pasa.
Živo me zanima tko bi bio toliko pametan pa išao npr. rottweilera koji nikad nije bio odgajan, odgajati lagano nogom.
I naglašavam još jednom, odgoj koji je nalikovao Cesarovom je, za mog psa - put ravno u katastrofu.
lagano nogom, nije udarac, Cezar uvijek ističe da se psa ne nateže, da lajna mora biti opuštena, da tapšanje i gurkanje nije udarac, nego mora biti kalm&asrtiv ali na pasjem jeziku i iskreno ne znam kamo gledaju ljudi koji vide nasilje u tome.
U svog psa? Koji nakon "lagano nogom" krene bježat od tebe sa podvijenim repom i spuštenim ušima? Onda bi ju valjda trebalo piknut u rebra i prevrnut na bok, jer kuja pokušava dominirat.
Ponavljam - Cesar radi sa ekstremnim slučajevima i ne vidim potrebu za korištenjem tih metoda na prosječnom psu.
lajna je opustena do trena dok ne sljedi korekcija, tesko ce ti lajnica ostat opustena ak se pesek od 50+ kg odluci objasniti susjedovom peseku ili macku, ili cak djeci da je to ipak njegov teritorij
montirani materijal ne prikazuje sve i nije uvijek dovoljno slanje svoje energije da se peso presalta u neagresivno ponasanje
pa ne jednom je lamatao sa tim cuckima i judo zahvatima ih slagao na pod, u prvim sezonama je manje cenzurirano
aenea, nije svaki pas kao tvoj
ja imam dva psa kod kojih primjenjujem totalno drugačije načine upozoravanja na neprihvatljivo ponašanje
Kod jedne pali ton a kod druge ton i dodir.
Svaka od njih reagira drugačije na sve što ih okružuje
I dalje mislim da su njegove metode primjenjive kod gotovo svih pasa
Kao što je i on rekao, a i ja se uvjerila, najbolje odgojeni su psi koji su dugo bili sa majkom koja ih je naučila disciplinirati
a kako je ona to radila tako treba i nastaviti
Kod nas je to bilo dodir uha i lagano spuštanje glave (jer psica-majka ih gricne oko uha i potčini kad ih kažnjava)
Nema tu nikakvog fizičkog kažnjavanja
poanta je da se dođe do nivoa u kojem vlasnik reagira odmah, tj. prije nego pas učini to što ne smije. To je mnogima prvi glas i zato mislim da mu je emisija dobra.
Znači, koncentrirati se i pratiti pseći govor tijela i prejudicirati sa strogim tonom ili što već drugo treba a ne kažnjavati nakon učinjenog
[QUOTE=stray_cat;1951656
pa ne jednom je lamatao sa tim cuckima i judo zahvatima ih slagao na pod, u prvim sezonama je manje cenzurirano[/QUOTE]
O tome i pričam.
pojma nemam, ja gledam tek od ovih sezona otkad ima bele zubeke :mrgreen:
a što sad? valjda i on raste i razvija se
Ima toga i sada tu i tamo! Ali mislim da se radi o preslikavanju ponašanja vođe čopora, koji na taj način disciplinira neposlušnog člana. Kod vukova, jelte. Gledale ste sigurno u kojoj od emisija o životinjama. Nije to ništ grubo, okrene ga na pod i pritisne mu vrat - vuk zubima, Cesar prstima. :)
Ako uspiješ, pokušaj pogledati prve epizode. Moguće je da mi se lik tada skroz zgadio pa sad na sve pušem. Čisto sumnjam da su mu se metode bitno promijenile. Prije bih rekla da jače filtriraju ono što će prikazati.
Rekla sam i prije - emisija je skrenula pozornost na to da se pse treba odgajati i to je ono što je pozitivno. Negativno je što npr. u parku, vlasnik psa kojem je moja maznula lopticu se isti čas, prije nego što sam ja uspjela ikako reagirat, zaletio na nju sa onom plastikom za bacanje loptica i krenuo je pikat. jer je vidio da cezar tako ispravlja pse. doduše, to što cezar to ne radi tako i ne za te stvari, nema veze. i to što i cezar naglašava da se treba konzultirati sa stručnjakom prije primjenjivanja metoda. ni to što smo potrošili 2 tjedna da je oslobodimo straha od te glupe plastike.
e da je meni vidit velikog cezara sa prosjecnim hrvatskim ovcarom....
laje kad je sretan, laje kad je nesretan, laje kad je ljut, laje kad prijeti, laje kad je uplasen
laje u autu, laje po doma, laje na cesti. u autu mi je najdraze lajanje kad smo u prometnom cepu pa laje na aute koji prolaze pored nas. ako se posreci da skupa idemo na benzinsku to mu je valjda ko disneyland s obzirom na mete kojem moze oblajavati
kad nema zbog cega drugog lajati on laje na ljude koje vidi u susjednoj zgradi kako hodaju po vlastitim stanovima
laje cak i kad radi poslusnost
laje i kad u ustima ima lopticu
i da, ostetio mi je sluh :-)
Da, koma je jer su ljudi počeli primjenjivati njegove metode samo nakon gledanja emisija...bojim se više štete nego koristi. Prepovršno, bez razumjevanja to rade.
Nije on lamatao cuckom,nego je cucak skakao,bacakao se na lajni - to nije isto. To je kao da kažeš da dok je moje dijete imalo tantrum i ja sam je držala za ruku da je ja bacam po podu,meni je to smiješno.
Gle ja imam pudlu koja samo što ne priča, ne trebaju joj nikakve metode (iskreno lajnu koristimo samo u kad nam se žuri kroz prometne ulice), lijepo joj kažeš, a možeš i brbljat na dugo ona sve kuži što treba, ali itekako obraćam pažnju na epizode sa malim slatkim psićima jer ima uvijek sitnica koje se daju iskoristiti na zgodan način.
Cesar je koristio struju?
yep.
Vlasnici pasa koji se pojavljuju u emisiji su totalni idioti. Imala sam 7 pasa u životu, mislim da ni sa 10 godina nisam bila tako glupa vlasnica psa - ti ljudi ne kuže ništa!
To sa strujom mi je totalni idiotizam! Postoje i drugi načini, samo debilni vlasnici ne bi znali kako ih provesti pa onda idu svi linijom manjeg otpora. A ona Pati Labelle - no comment!
kad peseka znas staviti na lajnu onda se pesek nemre bacakati
isto je kad klinca primis za podlakticu, manji mu je radijus leprsanja (to se moja poznata zeza pa veli kak ces prepoznati koje mame vode special need kids, pa ne drzimo se ruku za ruku nego ih drzimo oko zapesca... to je naime duhovito ali vjerovatno NT roditeljima nije....)
Slažem se. Samo što mi je stvarno teško povjerovati da su pokušali sve druge metode. Teško mi je povjerovati jer su sve ljudi kojima je na kraju ostao još samo Cesar, a većina slučajeva se svodi na to - daj psu kretanje i ti određuješ tko što radi.
Ne kažem da ne bih i ja pribjegla tome, ali kao stvarno stvarno stvarno zadnjoj stvari na svijetu.