Krumpir salata s rikulom i lukom, pečeni batci
Printable View
Krumpir salata s rikulom i lukom, pečeni batci
J-Poriluk varivo sa rižom i pečena vratina
D- punjena paprika i pire , ima i za sutra
Petak- Brancin "na naglo" blitva
varivo od leće i povrća
hrenovke u tijestu i možda crumble od bresaka
to će biti eksperiment, nisam to do sada radila tako kako ću danas, nešto slično sam radila u par varijanti pa ću danas po nekoj svojoj ideji.
napraviti šalšu. patlidžane prepeći (samo ih malo pouljiti da ne budu premasni). slagati tijesto, patlidžane, šalšu, naribani sir. i tako redom. sir gore da se zažari.
jučer radila i ispalo prefino
teleće šnicle malo posolila, popaprila i istukla batom
tepsiju nauljila sa malo maslinovog i slagala red šnicla, red luka (na kolute) i red paradajza (na kolute), pa opet šnicli, luk, paradajz
pokrila alu folijom i stavila u pečnicu na cca 1h na 180 stupnjeva.
poslužila sa rižom i zlenom salatom
mljac
zapečeni tortellini i ostatak crumble s brekvicama
juha od povrća(moji to zovu posni ragu),svinjske šnicle sa korjenastim povrčem i suhim šljivama i njoke,paradajz salata.
Danas - leca , mrkva i krumpir - varivo
Sutra - riba (jos ne znam koja, ovisi to bude na placu) na rostilju i blitva s krumpirom
prženi inćuni, krumpira salata, blitva lešo
danas juha od rajčice, oslić vjerovatno u pivskom tjestu i grašak varivo ili možda mahune na lešo i salata od rajčice.
srijeda: tjestenina sa rajčicom i bosiljkom
četvrtak: juneći gulaš
petak: jadranske lignje sa krumpirima ispod peke, salata od pečenih paprika
Jučer lešo i juha, danas varivo od tikvica; princes-krafne.
danas kod nas:
pita od gljiva, tikvica i zobenih pahuljica, uz zelenu salatu
(ako ostane, isto i za večeru)
sutra:
grašak sa pilećim prsima
srijeda:
musaka od tikvica i mljevene puretine
četvrtak:
paprike punjene puretinom i ječmom i uz to kuhani krumpir
petak:
lešo fažoleti, gof na grilu i salata
subota:
juha, kiseli kupus na maslinovom ulju, lešo teletina
nedjelja:
šampjer (dobila od seke, sad je u dubokom) na gradele i blitva
danas ostaci od jučer, mesna štruca u lisnatom, rog paprike punjene grahom i kupus salata.
pileća juha sa širokim rezancima
čevapi i povrće s rižom
lisnato s pekmezom za kasnije
Pon: piletina na kineski
uto: lazanje od bundeve, zelena salata
sri: cufte i pire
cet: salata - tjestenina sa tunom
pet: komiska pogaca (imam hrpu domaceg paradajza)
rižoto s lignjama iz pečnice
Rižoto s tikvicama i mljevenim mesom. NIsam imala vremena i živaca za složenac, iako mi je bolji, ali ovo je brže gotovo.
??? reci kako ???
mislim na rižot iz pećnice.......
danas-juneća juhica, faširke na malo drugačiji način (meso, brašno, praš. za pec. i mineralna voda), pire i špinat.
sutra-bistra juha, kroketi od krumpira, pileći file s porilukom u umaku od vrhnja.salata-mix zelena, rajčica, rotkvice, mozerella
kuhana junetina, povrće i sos od rajčice i hrena
juneće šnicle na saft + njoke
Puna zdjela bulgur čorbe, bit će i za sutra!
krem juha od mrkve i tortilje s piletinom
Tjestenina sa sirom
Krem juha od tikve, brusketi od povrća i mozzarelle.
Juha od bundeve i patliđani u šalši
jucer leca varivo i zelena salta i paradajz
danas sataras, prie kormpir i pohani patlidzani i tikvice
sutra file neke ribe i blitva
evo i ja danas pravila pohane patliđane, a svekrva napravila varivo od kelja, a bit će ga još i za sutra pa ću još napraviti lisnato sa sirom, šunkom i gljivama
Jutros sam se digla sat vremena ranije i ispekla djeci Amaltheine klipiće (imaju Dan kruha u školi).
Samo da podsjetim pučanstvo: http://forum.roda.hr/archive/index.php/t-25051.html
Uz to sam, dakako, morala napraviti humus, a mlađi je odvukao i jednu bočicu džema od kupina.
Za ručak (kad je već slanutak u igri) slatko zelje sa slanutkom + palenta. Ne očekujem da će se baš jako otimati za ručak, jer će se najesti u školi...
Peterlin ja bih se otimala za taj rucak :) moze receptza slatko zelje sa slanutkom - mogla bih to uvrsiti na listu za slijedecu sedmicu :)
sutra cemo ovaj rucka koji je trebao biti juce - sataras i pohano povrce
nedjelja turli tava- kao gulas sa punooo povrca u pecnici - i riza
Nema tu neke velike filozofije. Pol glavice luka malo prodinstati na ulju, zaliti paradajzom (ili domaći ili iz tetrapaka ili konzerva pelata koje obično nasjeckam na kockice), dodati pol glavice slatkog zelja narezanog na prst široke rezance ili kako već voliš. Začini: sol, papar, lovorov list i mala žličica kimla iliti kumina. Kuhati dok zelje ne omekša (pazi, to se hoće raskuhati, ne treba dugo).
Kad je gotovo, uvaliti 2 šalice kuhanog slanutka (ako ima tekućine od njega, dobro, ako nema - nije nužno). Ja obično kuham slanutak u većoj količini za humus, a malo si ostavim za ovakva variva. Ako ti se ne da prtljati sa slanutkom koji treba dugo namakati (24 sata) i dugo kuhati u ekspres loncu, možeš uzeti i konzervu. Mi slatko zelje više volimo sa slanutkom, ali možeš dodati i grah (najbolje bijeli debeli ili kakav već imaš). Moja svekrva i njezina mama stavljale su u ovo jelo malo šećera, a moja mama žlicu brašna. Ne koristim ništa od navedenog.
Ja u ovo ne stavljam nikakvo meso ni zapršku. Uz to moj muž voli kobasicu ili pljeskavicu, a djeca i ja obično jedemo kukuruznu palentu (malo tvrđu) skuhanu ranije i narezanu na ploške. AKo imam vremena, malo još prepržim na tavi te šnitice palente, da dobiju boju.
Peterlin hvala ...to mi je na meniju slijedece sedmice..imam konzervu slanutka pa cemo ovog puta nju iskoristi ovo je moj tip rucka. Necu ni ja praviti zaprsku ni dodavati meso, napravit cu im ovj put sa palentom.
Mladi grah s ječmom
jucer - srdelice, dinstani krumpir s povrćem
danas - juneći šnicli u saftu i pire krumpir, zelena salata
sutra - pečeni picek, mlinci, neka salata