Radim na izbacivanju riječi DA.... pa dignem gore novu verziju...
Printable View
Radim na izbacivanju riječi DA.... pa dignem gore novu verziju...
[QUOTE=Ripcord;1969931]Ušla-izašla. I bilo mi je žao što smo platili parking i dvije ulaznice za tih par minuta unutra.
Ovo je jedina od rijetkih ulaznica za koju nam nebi trebalo biti žao novca...em je za udrugu, em je humano, em je 5 kn, em nam je uvijek lijepo vidjeti ih kad se bore za naše interese,... da ne nabrajam previše (govorim iz kuta osobe koja nije član, a ni volonter).
Evo novi poboljšani tekst, još uvijek sve kritike, ideje kao i pohvale su dobrodošle.
http://imageshack.us/f/835/rodaprint3.jpg/
Slavonka2 :klap:
Sorry otišlo dvaput
Pročitala sam "pravila", i sve je to ok, ali nekako mi ne zvuči...recimo budite strpljivi na blagajnama, po meni nepotrebno, pa naravno da treba biti strpljiv kad je ispred tebe 100 ljudi, što da ih preskočite...
Ako napišete "platite kartu" možete komotno i "ne kradite robu".
Meni osobno isto je prebirali hrpu robu na podu, po zraku ili slagali na ramena ako to traje 2 sata i roba se ne vraća na mjesto od kud je uzeta kad se od nje odustalo.
Najvažnije i jedino pravilo koje mislim da bi trebalo pisati kao jednostavno upozorenje naljepljeno pored štendera ili na njima je vratite stvari koje Vam ne odgovaraju na mjesto gdje ste ih i uzeli.
Sve ostalo zahtijeva malo teže narativne sposobnosti da ne bi zvučalo bezveze.
Procitala sam i ja pravila i u principu se slazem s mamaninom. Vecina napisanog stvarno zvuci nepotrebno.
Ako tekst ostane, trebalo bi ga prepraviti jer original bas i nije u duhu hrvatskog jezika (mogu to napraviti, ako treba, ali ne stignem ovaj cas).
U današnjem Jutarnjem jedna je mama oprala Rode jer su joj navodno samovoljno "odrezale" donaciju.
I sad se pitam koja je ta? I kako je takva (očito ne s previše simpatija prema udruzi) uspjela doći u priliku nešto prodati preko rasprodaje, a ja sam se dvije godine pokušavala prijaviti, i nikad nisam uspjela čak ni dobiti telefonsku vezu i šifru za rasprodaju. Pa sam tako i odustala, što ću.
Ali baš mi je žao da je ovakva glupost dobila prostor u novinama.
Pardon, riječ je o Večernjem listu.
Ja sam vraćala vrećice s neprodanom robom prodavateljima u subotu i može biti da je to žena koja je rekla da je u obrascu navela da ne želi donirtati 30% Rodi. Naravno, jedna od članica udruge joj je rekla da takva opcija ne postoji, a žena je tvrdila da je označila kućicu NE za donaciju i da je uredno dobila šifru. To je ozbiljna starija žena. Treba pripaziti na taj obrazac da odmah eliminira te koji ne žele donirati. Možda nije riječ o istoj ženi, ali bitno je da znate što se desilo.
Idemo žene neke konkretne ideje... od ovog trebalo bi, mogli bi, nema ništa.... ako su pravila nepotrebna i nisu u duhu hrvatskog jezika idemo to napraviti bolje, jednostavnije. Ja sam napisala kako sam mislila da je ok, potrudila sam se složiti letak, iako pored posla, malog djeteta i trudnoće nemam vremena ni rublje staviti prati.
http://www.vecernji.hr/zagreb/rode-u...-clanak-331361
Zanimljivo kako se sama nije upitala da li bi za posredovanje u prodaji trebala nešto platiti.
Ne kužim ?? Zar Roda ne uzima neki postotak od prodanog?
prilikom prijave internetom se nudi pitanje (ovako nekako po sjećanju)
Želite li donirati 30% od prodane robe udruzi RODA?
- DA
- NE
Žena je očito stisnula NE.
Čekaj, ako klikneš NE ne moraš dati NIŠTA od zarađenog udruzi?
edit: odgovaram Willow
tako je
i to je bio naš previd
na svakoj rasprodaji dobijemo oko 400 prijava i svaku od njih treba pročitati
u slučaju ove gospođe smo previdjeli što je zaokružila i automatizmom napravili onako kako radimo uvijek
novac će joj danas biti vraćen, pogreška je naša
voljela bih da svi razumiju kako bez tih donacija rasprodaja za rodu ne bi imala smisla
ona jest zamišljena prvenstveno kao mjesto gdje roditelji mogu jeftino nabaviti opremu za djecu, gdje pomažemo reciklaži dječjih stvari... ali i kao fundraising za sve ostale rodine projekte
jednako tako... na svaku rasprodaju se potroši preko 600 bolonterskih sati u ta tri dana primopredaje i same rasprodaje, plus još barem 300 za pripremu svake.
mislile smo kako je to svima jasno.
ali, očito, nije.
još jednom se ispričavamo oštećenoj gospođi, ali ovo ni slučajno nije "uzimanje", kako piše u novinama, nego previd.
baš mi je žao što je tako ispalo.
nije morala ići cipelom, šteta. ali mislim da je i za nju šteta.
Bas mi je zao zbog ovoga.
I to takav naslov kao da je Udruga otela milione ... bah
Dogodio se previd i ja vjerujem da nije namjerno u onoj zelji da sve napravis i da svi budu zadovoljni. Bas mi je zao.
ma... nadam se da ostecena gospodja ovo cita pa nek zna sto ja mislim
za nju je steta jedino to sto je jadna i sitna dusa koja je mogla lijepo prodati svoja kolica preko oglasnika da je za to bilo sposobna
ali ocito nije
sposobna je jedino onima koji trose svoje slobdno vrijeme i volontiraju i onima koji su to ucinili umjesto nje ovako zahvaliti
ma bljak
kakav covjek uopce moras biti da svjesno ides na rodinu rasprodaju s predumisljajem da neces nsita donirati ili da ces eto, ti donirati kolko ti oces
ma daj... ono... b.lj.a.k.
covjek se nakon ovakvih situacija fakat upita jel blesav sto volontira i sto daje svoje slobodno vrijeme zato da bi stanje u drustvu bilo bolje
nece biti bolje nikad jer uvijek ce biti ovakvih sitnih i jadnih dusa poput I.P. kojima gotovo 1000 volonterskih sati (sto bi bilo cca. 125 radnih dana) bas nista ne znaci... ovime je, osim sto je nanijela stetu Rodama uvrijedila i sve vrijedne volonterke
Hm, a zasto bi uopce postojala ta opcija DA/NE za donaciju?
Neka bude pravilo da tko zeli prodavati mora donirati 30% i bok. Pa tko zeli neka prodaje, a tko ne neka prodaje po oglasnicima, burzama i sl.
[
voljela bih da svi razumiju kako bez tih donacija rasprodaja za rodu ne bi imala smisla
ona jest zamišljena prvenstveno kao mjesto gdje roditelji mogu jeftino nabaviti opremu za djecu, gdje pomažemo reciklaži dječjih stvari... ali i kao fundraising za sve ostale rodine projekte
jednako tako... na svaku rasprodaju se potroši preko 600 bolonterskih sati u ta tri dana primopredaje i same rasprodaje, plus još barem 300 za pripremu svake.
mislile smo kako je to svima jasno.
ali, očito, nije
ne kužim kakve veze ima 900 volonterskih sati s donacijom? volonteri volontiraju
mi ćemo nastaviti i ubuduće ovako kako smo radili do sada; svakome prodavatelju ostaviti na volju da u prijavi napiše želi li donirati taj iznos ili ne.
s time da sebi ostavljamo za pravo da prioritet pri dobivanju šifri imaju oni koji su odlučili taj postotak od zarađenoga - donirati Rodi.
volontiraju kako bi pomogli udruzi, ne zato da potroše vrijeme (kojega imaju previše)
rasprodaja, kao mjesto gdje roditelji prodaju robu, bez donacija ne donosi nikakvu financijsku korist rodi
a novac nam treba za projekte:
- dojenje
- trudnoća i porod
- autosjedalice
- vrtići
- škole
- forum
- hospitalizacija djece
- odgovorno roditeljstvo
- medicinski potpomognuta oplodnja
- pravo
moguće da sam nešto i zaboravila
A ja debelo potpisujem mukicu i ani4 . Mislim, ja nisam ni znala da možeš birati...Ne kužim čemu ta opcija, pa udruga će iz svih tih zahtjeva za šifru ionako izvuči one koji su kliknuli na DA! Bili bi bedasti da to ne bude tako!
Mislim svašta! :roll:
E pa svašta! Potpis, Muki!
Ja baš i ne potpisujem. Malo je bezobrazno ponuditi opciju da se ne donira ništa, a onda nekoga napasti što zloupotrebljava volonterske sate, i to bez obzira na to što su ti sati zaista vrijedni poštovanja.
svakako bi trebalo upoznati sve volontere s tom mogućnosti da se ubuduće pripazi - možda npr. prilikom potpisa ugovora da se samo fluorescentno žutim flomasterom označi takav ugovor pa kad osoba dođe po utržak odmah se vidi da tu nema donacije
vertex, Roda gospođu ne napada, ispričale smo se i priznale previd.
i vratile novac.
radimo i (po)griješimo.
Referirala sam se na Mukicin post, koji su cure onda potpisivale.
Shvatila sam da to nije službeni stav Rode, bez brige.
Ja bih isto uvela postotak kao obavezan - tko ne želi može ići preko oglasnika ili na druge načine. Ionako prijava prodavatelja ima puno više nego što se dijeli šifri, zar ne?
Ali budući da nisam izravno uključena ne mogu znati što sve stoji iza odluke o izboru DA/NE, sigurna sam da imate razloge...da je obavezno to više ne bi bila donacija pa se možda otvaraju i pravno/računovodstvena i druga pitanja o kojima ja ne znam puno.
Aha, loše sam sročila ono prije, sad kužim.
Ja je i dalje poptisujem i slažem se sa svakom njenom riječi....
Kaj nije gospođa otišla u second hand dućan pa da vidi kako bi je odrali, dobila bi 800kn za ta svoja kolica...
Ili je jednostavno mogla napraviti nekoliko slika, staviti ih na Njuškalo i čekati da je netko nazove, pa bi onda možda prodala i za više od 1900kn.
Najjednostavnije je da netko drugi obavlja poslove za nas, je li tako...
Ovo je naravno moj osobni stav i nema nikakve veze sa stavom Udruge Roda, ali imam pravo na svoje mišljenje!
Koliko sam shvatila u članku i prema izjavi gospođe ona je nakon što je shvatila da postoji donacija nudila 200 kn jer joj je 590 bilo puno. Žena je postupila kako je pisalo, rekla ne donaciji i ne vidim ovdje problem. Ja sam isto bila začuđena tim pitanjem u formularu. Iskreno ne vidim opće razlog da to piše...ali treba naglasiti da je donacija 30 posto. Ne vidim ipak svrhu rasprodaje ako nema donacije.
Ja kužim sve to i stvarno žena nije morala u novine...ah ima nas svakakvih.
Ali zašto jednostavno ne ukinete tu opciju da ne moraš donirati pa kad ionako opet odlučujete da
prioritet u šiframa imaju one koje doniraju. A pošto je navala velika i do šifri je teško teško doći znači da ne gubite ništa,
vjerujem da bi na taj način bilo bolje i za udrugu, ovako ste samo preprodavači, stvarno mislim da bi to bila dobra odluka.
Ipak je to Rodina rasprodaja.
Pa ako je nešto obavezno, onda ne može biti donacija.
Da, kužim sad
A kako je bilo prije? Kad nije bilo obrazaca, kada su se šifre djelile telefonski?
Ja moram priznati da nisam nikad to pročitala od-do, ni ono za povrat poreza ni to da li bi donirala ili ne bi. Pa to mi se podrazumijevalo. Ja imam korist od rodine rasprodaje za svoju djecu jeftino kupim, a i nešto si zaradim, radim nekaj korisno u životu-volonitram (djeca su ono što me zanima) i opet, roda ima korist od mene jer proda moju robu i zaradi nešto na njoj (uvijek mi ostane malo neprodanih stvari, baš malo, ja uvijek budem jako zadovoljna)
Mislim, kome ću ako neću RODI. Svi ti koji prodaju su roditelji i TREBALI BI razmišljati da svi od toga imamo korsit, a ne da se dobor debelo zarađuje na tome. Na krivom su mjestu, ako žele dobro debelo zaraditi...Neka se bakču s ovim gore kaj sam već navela.
Ako ne bi bilo izbora, onda bi to bila svojevrsna provizija, ondsno usluga posredovanja u trgovini. To vjerojatno donosi dodatne komplikacije s obzirom na zakonska ograničenja i mogućnosti rada Udruge.
Dalje, smatram da je 590kn stvarno veliki iznos. Mislim da bi bilo dobro da se kod prodaje takvih većih i vrijednijih stvari ograniči max iznos donacije, npr. da se donira 30%, ali max. do npr. 200kn.