I ja se javljam samo da pošaljem podršku! :-)
Printable View
I ja se javljam samo da pošaljem podršku! :-)
Evo da se javim. Još smo 2u1 ali sad već stvarno ne znam dokad. Neki dan prokrvarila i već su mislili, ono idem rodit, ali nakon ceprkanja su ustanovili da mi je pukao neki polip i to se smirilo tako da idemo dalje. Doduše AFI mi je pao na 8, pocela sam se otvarati, a bebica je oko 1500g i isto je mala s obzirom na 32tt.
Ali vjerovali ili ne opet se okrenuo!
Hvala puno na podršci :heart::heart:
Manal da sto prije izadjes iz bolnice ~~~~~~~~~~~~~~~~~
Thinkpink da ostanes na 'slobodi' ~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nivi,manal ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da izdržite još 2u1
thinkpink~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
joj cure moje drage, svaki put kad dođem na temu vidim nešto što me rastuži. cure u bolnicama izdržite što duže u komadu...neka vam bebice još malo narastu pa tek onda izađu....i molim se da se svi brčkaju u što više vode....
vam mogu barem vaši od kuće nositi kvalitetnu hranu? ja dok sam čekala neki dan pregled u bolnici na odjelu, zaključila da mi mali od toga ne bi mogao rasti sigurno...mislim stvarno prestrašno s čime trudnice hrane.
na kakvim ste terapijama?
ja se iskreno jako brinem, ovaj tjedan opet nisam strogo mirovala jer mi je dr dao zeleno svjetlo da dođemo na tečaj za trudnice, ali na kraju to mi nije baš blizu kuće, voze me moji, onda tamo sjedim....danas sam morala po kolica sa kojima je sve živo zaštekalo i sad imam takvu opaku grižnju savjesti da vam ne mogu opisati. jako mi je trbuh tvrd, kontrakcije na sve strane....strašno se brinem kako je mom malom bebaču kad ja jedva stojim na nogama. danas smo 30+5 neka nam bog pomogne....ne znam više što drugo reći.
manal, thinkpink, Nivi, držite se! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da što dulje budete 2u1!
thinkpink, popij 2 magnezija da se smire kontrakcije i lezi. a bebaču je super bez obzira na to što se ti osjećaš loše, trust me!
Baš ste drage cure, hvala svima! :-* Oraspoloži me kad pomislim da neko šalje dobre vibre i onda vjerujem da će pomoći. :heart:
Nivi, sjajno za malog akrobata da se opet okrenuo! Ja sam sinoć sanjala da se moj mišek okrenuo, nadam se da hoće. Mislim na vas dvoje i držim čvrsto fige da lijepo raste i da potraje status 2u1.
Thinkpink, mislim da je kod mene stres na kraju prouzrokovao opet lošiji nalaz. Uzela sam spremati ko mahnita, nešto sam se jako uzrujala, trbuh se sav stisao... Ima tu puno u tom psihičkom stanju. Zato se pokušaj opustiti i ne gristi se!!! Mantraj na dobro!
Svima ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~:heart: da bude sve 5! :-*
Ja više jedva izdržavam zatočeništvo, hranu sad naručujem od svojih. U četvrtak ću na UZV pa se toliko nadam da ću moći kući, s druge strane se uplašim, što ako...
Thinkpink, kad si ti opet na pregledu?
Nivi, kako je tebi?
draga moja, izdrži još malo do pregleda...znam kako je isti dan nam sude :-(, naime i nama je pregled u četvrtak...i da jako, jako se bojim, ali ne više samo radi manjka p vode, nego me jednostavno ta informacija bacila u neku drugu dimenziju.
iskreno, dobiti zdravo dijete mi nekada iz nekih kuteva čudnih izgleda kao sf. ne znam da li me razumijete. nekako, puno mi je toga na leđima, od spontanog, do nezatrudnjivanja, do mpo priče, pa onda evo konačno trudnoća...mislim da neću više ništa tražiti od života samo da vidim da je mali živ i zdrav.
strah me nekada silnog veselja kojeg nosim u sebi i kojeg mi je donesla ova trudnoća....a znam da tako ne bi trebalo biti.
ljubim vas sve :love2:
Thinkpink, onda se čujemo u četvrtak. Danas i sutra ću se još maksimalno nalokati. Trbuh mi je tako tvrd tu gdje on nagura leđa, mislim da mu kralješke osjetim, pa se bojim da to znači malo vode, pa počnu sumnje... Sad popodne CTG (koji me svaki put traumatizira, dok osluškujem) je zvučao i izgledao nešto drugačije, pa se pitam... Pa onda kad se on rita, mislim, Roman se nije tako ritao, sve je drugačije... Tako da te razumijem kad kažeš SF i mislim si, nakon ovog iskustva previše bih se bojala ići na treće dijete. :-(
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~:heart: za nas sve. Nadam se da je Nivi još 2u1...
Suosjecam s objema... balansiram između stanja zabrinutosti i opće panike.
Još smo na sreću 2u1 i stvarno sam disciplinirana s mirovanjem ali sve me vise pritisce stomak, i isti je nekako trvdi, i ne znam dokad ćemo izdržati. Trudim se mislit pozitivno i mantrat da cemo izdrzat jos koji tjedan ali nekad je to zbilja teško:-(
*manal* i *Thinkpink* sretno vam cure na pregledu u četvrtak!!! <3<3
A nisi više u bolnici Nivi? Ma mogli biste još daleko dogurati, to želim tebi i bebi :love2:
Nažalost znam za zabrinutost i paniku, i sve ne znam kako ih odagnati, a pri tome svjesna kako je važno da mislim dobro, dobro, dobro...
Drž'te se cure, bit će sve na kraju ok, mora! :-*
Ma jos sam u bolnici i cini mi se da me nece pustiti doma dok ne rodim, a kad ce to biti tko zna, ali nadam se ipak ne tako brzo...
Situacija je zasad stabilna, voda mi curi ali se i obnavlja, bebolino raste i iskreno se nadam da cemo izdrzati tako cim dulje.:-)
S druge strane D. mi tooooooliko fali i sve cesce sam u bedu:cry: iako i ja znam da moramo mantrati i misliti samo na dobro dobro dobro...
manal, Thinkpink ocekujem od vas obje sutra dobre vijesti!!:heart::-*
Evo mene s pregleda. Dakle... Bebač je narastao, vode ima više. Ali me ne bi puštali. S jedne strane dobre vijesti, ali zašto onda dalje ovo... doktor je zaključio da "terapija" djeluje (infuzija i ležanje) i da tako nastavimo. i sad sam ja zamolila da idem kući na vikend, s tim da dolazim na ctg i infuziju, pa se vratim ležati u ponedjeljak... na neodređeno vrijeme/do poroda? induciranog? ne znam...
moram kući malo biti s djetetom, i tako mi je žao Nivi da i tebi naravno nedostaje tvoje, i oni su još bebe...
jer sljedeće dolazim kući s bratom, tko zna kad, koji još možda neće biti potpuno zdrav. cure, tako me strah da je Down Sy. ili da sam se zarazila toksoplazmom i da je to zbog toga... :cry:
hajde thinkpink, javi dobre vijesti!
pa draga odakle sad takve crne misli? barem si ti cijelo vrijeme bila teška pozitiva. i imaš još malo do kraja. koliko je procjenjen dečkić?
sva sam se zgrčila dok sam te čitala....nemoj....bit će sve dobro :love2:
ja sam jučer imala crni dan, danas je već daleko lakše....makar do popodne brijem na pozitivnu....ne vidim drugi način da preživim :-)
evo me, cure, opet u bolnici. izašla sam na potpis u četvrtak popodne, dolazila na terapiju i CTG (ma na 5min vožnje sam od bolnice) a u subotu navečer se opet vratila. mm je radio nedjelju, pa ne bi bilo mirovanja sama s mišem. u četvrtak sam bila jako nervozna, u noći sam dobila napad panike "što ako sad nešto bude", jedva sam zaspala nakon 3 sata straha... a i babice su mi ovdje govorile, ma da, pa dobro da si malo otišla, pa sve je pod kontrolom... ne znam...
i danas u viziti doktor kaže da će me pratiti do 38.tj. u nadi da će i dalje rasti, a onda dovršavamo trudnoću, ako se okrene inducirani, ako ne, carski. :-(
ali ja nekako mislim da je u stvari sve to pretjerano... ne mogu to samo tako uzeti zdravo za gotovo i mislim da će na silu porađati bebača sasvim ok težine... ježim se od carskog, a ježim se i od induciranog, iako bi preferirala ind. ali sam i pitala jel može carski pod epiduralnom (na što me doktor s podsmjehom ispravio "spinalnom"), jer ga želim odmah vidjeti i staviti na prsa... tako sam tužna... Roman se tako loše nosi sa situacijom, sav je ljut, šizi. ne bi me trebao više posjećivati, a kako izgleda, ja do 38. tj. ne izlazim van, osim opet na potpis, ali ni to mi se više ne da. već sad samo plačem, ležim, buljim u prazno...
thinkpink, kakav je na kraju tvoj nalaz, što tebi prognoziraju?
Nivi, kako se držiš? ima li novosti?
A zasto bi isla na inducirani/carski s 38. TT ako ce sve biti OK?
Neki dan si napisala kako beba napreduje i pl. voda se povecala i zar ne bi bebi bilo bolje da jos ojaca unutra, nego da je prisilno vade?
Ne bi te htjela jos vise uznemiravati i znam da je tesko s doktorima, ali nekako gledam za dobrobit djeteta :)
Drzi se i nadam se da ces izdurati sto duze 2u1! :)
manal, vjerujem da dr. ima svoje razloge za raniji porod.
Na tvojem mjestu bih tražila razgovor s dr. i neka ti točno objasni plan cijele situacije. Meni je barem lakše kad znam što dr. misli, ne volim neizvjesnost i nagađanja.
Idnom, pa to se i ja pitam i nije mi jasno. Mislim, kao što Anemona kaže, da je kod dijagnoze manjak plodne vode, postupak jednostavno takav. Pitala sam primalje na odjelu, jer je doktor u viziti bio tako kratak, uostalom, taj koji mi je to priopćio sve voli špotati. Pitat ću ovog jednog koji mi se čini ok kad on bude dežuran da mi objasni.
Manal, u kojoj si ti bolnici?
To jest takva procedura, ceka se 38tj, i ako do onda samo ne krene, ovisno o stanju se ili inducira porod ili ide na carski, cisto da se ne riskira cekajuci.
Porod s 38 je porod u terminu i kao takav optimalan.
Drzim fige da bude sve po planu ;)
Hvala sweety! Tako sam shvatila, iako doktori jako malo govore. U Vukovaru sam, već dva dana sama na odjelu, by the way :štrika: mis.lim da je sad došla neka žena roditi.
Manal, samo da te ljubnem na kratko...drzi se i misli pozitivno! Puse
manal, bice sve ok, drzi se :love2:
manal,koliko jos imas do 38og tjedna?
ukoliko smijes,vec od 35og tjedna mozes raditi vjezbe za poticanje bebe na okret!
http://www.roda.hr/article/read/namj...lozaj-za-porod
drzi se!:love2:
hvala svima! :-*
još skoro dva tjedna do tad, sad sam 36+3. sad ću čitati članak, hvala na linku! (ali kako da znam smijem li, ako pitam ove tu doktore, špotat će me)
Nivi , Thinkpink, gd je ste? U kakvom stanju? Mislim na vas i vaše malene u trbuhu i nadam se da ste dobro! :love2:
manal:-*
Mi smo srecom jos uvijek 2u1, već me neki dr u čudu gledaju, ali ja imam misiju da izdrzimo još neko vrijeme, pa sad, vidjet ćemo koliko će to biti...opet sam na antibioticima i tako...
Iskreno hvala na podrsci!
Nadam se da ste i vi dobro, i da se malac okrenuo. :heart:
pusa cure, drzite se!
manal, ja sam imala manjak plodne vode i manju bebu i meni su objasnili da ako su mama i beba ok, ceka se do termina a nakon toga se moze i ne mora inducirati porod. i jedno i drugo nosi svoje prednosti i mane. ja sam rekla da ne zelim na carski dok god to nije nuzno, i doktor se slozio s tim, odnosno, nakon 38-og tjedna je ili-ili. ili se ide na indukciju, ili ceka. ja sam odabrala cekati i rekla da sam svjesna rizika, to mu je bilo ok.
curice :heart:
tu sam...hvala što mislite na nas. mene jakoooo tješi što smo još uvijek sve u komadu, pa to je dobro i bebe nam rastu. nema druge nego vjera i pozitiva.
bila na pregledu sa 31+4, dr rekao da je plodna voda granična, ali da nije manjak, afi nije upisao /možda i bolje jer mi potiče gadne paranoje/...u jednom đepiću sam vidjela i sama da imamo malo, malo vodice :-x
mali je srazmjerno narastao u 2 tjedna i dalje smo manji i mislim da je teško očekivati da ćemo imati velikog bebača barem za početak. posteljica mi je gradus I /dakle tu je promjena nastala najveća u 10 dana/. malecki je prema procjeni bio težak 1600 grama, s tim da mu u zadnjih mjesec dana nitko ne može izmjeriti nogice kako treba jer su mu jako skvrčene u mojoj zdjelici. i dalje smo na zadak to valjda ne moram niti spominjati više :-P. nisko je strašno, imam stalno jake bh kontrakcije...povremeno sam uvjerena da ću roditi unutar 5 sati...i onda samo popusti.
kako živim na samoj obali mora, dobila sam dozvolu za kratko plivanje. bila prvi put jučer, more mi je nekako hladnjikavo, pa ću pričekati par dana...ono što mogu reći za osjećaj je da sam u moru kao da mi trbuh lebdi, dobar feeling. od vježbi koje sam vidjela na netu za okretanje bebe, ja se ne usuđujem ništa raditi. mislim da je sve na njemu...ako uspije sam nitko sretniji od njegove mame. strah me komplikacija, da mu se pupčana ne omota oko vrata i sl....čitam da je određeni postotak beba na zadak zato jer im je ipak tako najidealniji položaj. od svih ponuđenih vježbi ja ću raditi samo prsno plivanje.
cure držite se, ljubim vas sve :love2:
hvala svima koje se javljate sa svojim pozitivnim iskustvima :zaljubljen: puno nam to znači!
sad sam procitala vase probleme i ovak je kod mene pred kraj bilo. Voda se nije vise smanjivala do zadnjeg dana kad je pala na AFI 7 al taj dan sam imala i trudove i visoko prsnuce a da nisam znala :/ uglavnom doktor je rekao da ak ne osjetim bebu odmah idem u bolnicu tak da to znate. Rodil sam bebu POD SRETNOM ZVIJEZDOM kak se kaze jer tak kad sam rodila krenuo je vodenjak i porod je bio suuuuuuuuuuuuuuuuuper jos 5 takvih bi porodala imala :)
drago mi je da ste dobro cure drage! :-D navijamo za još dobrih tjedana i rasta beba koje se lijepo namjeste za dobar porod. ;-)
ja sam krivo shvatila doktore jučer sam pričala s jednim, koliko sam uspjela saznati od njega, i kako sweety kaže, takav je postupak. Storma, ne znam, da im kažem da čekamo samoinicijativno... strah me je... i jedne i druge opcije...
uglavnom djeve, mi smo sljedeći tjedan vjerojatno na programu. U ponedjeljak UZV, procjena težine, i onda možda već sutradan carski ili - ako se kojim čudom okrene - inducirani. nepotrebno reći da me straaaah... Javim se u ponedjeljak, nadam se, i hvala što nam držite fige! :-*
zamislite - čuda se događaju! ja sam naime kod kuće! 2u1! jučer pred pregled sam se skoro onesvjestila od straha, kad ono sve bolje i bolje: prvo, doktor stavi "sondu" na trbuh i reče iznenađeno: "Gle! glavica dolje, okrenuo se" a ja :klap: "bravo dečko moj mali!" procjena težine 2,600-2,700kg! AFI 11. ma rekoh super, pa onda još ne mora van dijete. kaže dr. ne, ne mora. ajde sjajno, sve ću istrpiti, još ležati u bolnici, kad kaže dr. razmišljam da vas pustim kući. mal nisam zaplakala od sreće! :-D i eto nas doma. tako bih voljela da nam sad sve krene normalno i prirodno, kad on bude spreman, kad tijelo bude spremno.
ali... (kod mene uvijek ali) sad ja imam strahove. mislim, do jučer sam bila pacijent, sad sam kući, ležim doduše i jednom dnevno CTG, ali mene uhvati strah, što ako sad nešto... koliko dugo ako ne osjetim pokrete da se javim u bolnicu? malo prije odkrnjala popodne, probudim se, gurkam stomak, on ništa - već sam bila na rubu živaca, jer se inače gotovo uvijek javi. ovaj put mu je malo duže trebalo, evo sad se migolji. zašto sam samo tako komplicirana, takav paničar...?
Nivi, kako kod tebe? Thinkpink, vidiš da je i kod tebe bolje, baš mi je drago. Ako je voda preko granice, možda se i tvoja beba okrene! :fige:
Baš mi je drago manal.
A panika i strah je normalan nakon što si sva isprepadana. Pokušaj se malo primiriti, znaš da nema šanse da bi te pustili doma, a da nisi za to bila spremna.
I CTG ulijeva neku sigurnost, zar ne?
Manal pa to su odlicne vijesti!!!!:-D
Nisi ti bila pacijent u pravom smislu rijeci,nisi bila bolesna pa si sad ozdravila,trudnoca nije bolest!
Ako se okrenuo nije da se vise ima toliko mjesta za migoljit,zar ne? A bice i on kunjo kao i ti....:-)
Sad se smiri i iscekuj prirodne trudove lijepo kod kuce....
manal :-Dbas mi je jako drago, i sto si dobro, i sto si doma i sto se malac okrenuo, rekla sam ti da ima još nade;-)
mi smo srecom još uvijek 2u1, danas imala UZV, AFI=10/11 iako mi voda svakodnevno curi ali se i obnavlja, malac 2000-2100g, ja zadovoljna...
dokad će me ovako pustit ne znam, strah ih je neke moguce infekcije ali krv mi je zasad isto ok, a svaki izgurani tjedan vise nam puno znaci...
S druge strane D. je počeo češće doma plakati za mnom i to mi je grozno:cry:
Thinkpink drago mi je da je možeš uživati na moru, malac još ima fore da se okrene, pogotovo jer ima dovoljno vodice
tako da oko toga ne brini. Sretno!!
Manal, pa to su odlične vesti! Nemoj sebe mučiti nepotrebnim strepnjama. Videćeš bebica će se još ugojiti do porođaja, u tim zadnjim nedeljama najviše dobijaju!
Nivi, super je što nema infekcije, nek potraje tako do termina da malac nabaci još koji gram. Verujem da ti razdvojenost od D teško pada. Može li nekako da te poseti u bolnici?