Dugave griju,i na Jakuševcu griju
Printable View
Dugave griju,i na Jakuševcu griju
odlično, ponosna sam na to da je jedino nama ispravan sustav:-D
uvijek:klap:
Jarun - sinoc radijatori mlaki, jutros vreli. U stanu je 28, mi u donjem rublju....
Naši "biseri" u zgradi po cijele dane griju, tako da moramo imati otvoreno sve, ili se kuhamo, a po noći standardno ugašeno.:roll:
Na Sigi jutros topli barem u mojoj zgradi...
mi nismo na toplani, ali ne grijemo već sigurno više od 10 dana.
evo opet mene, s mukom po radijatorima:roll:
sretnem jučer ujutro gospođu koja sprema kod susjeda u zgradi
i kaže ona meni: "joj kako je kod vas hladno, kod mene u Dubravi su počeli jutros grijati, tako
je bilo fino toplo kada sam ustala"
ne budi lijena (kao za druge stvari :) ) idem ja zvati toplanu, dobijem odgovor da se pušta grijanje i da to traje 2-3 dana
i da budem strpljiva
dođem navečer doma s dela, radijatori hladni, MM kaže da je bio u stanu u susjednoj ulici, isti kvart, mogu pljunuti do te zgrade, kod njih griju
jutros naravno radijatori hladni
kako je kod vas?
Rekli su na radiju da će uključiti sve do srijede, da ima preko 2000 regulatora u toplinskim stanicama koje treba ručno podesiti. Kod moje svekrve u Zapruđu jučer prijepodne nisu grijali, za kasnije ne znam. Blažena klima, spašava glavu mnogima koji ovise o toplani.
Kod nas od jučer grije. Baš sam se ugodno iznenadila.
Naš predstavnik stanara još nije upalio grijanje.
Rekao je da penzići u zgradi traže da što kasnije počne sa grijanjem.:gaah:
nama još nisu počeli grijati
sada je ok, ali navečer ću opet nabijati kilovate sa klimom:-x
ne daš se ti od grijanja :)))
nama su danas pustili neku mlaku crkavicu... jučer sam krepala od zime.
a ludi susjedi stalno skviče s ventilima, po*izdila sam...
nama griju vec dugo i dobro, nemam zamjerke.
zna li netko moze li se legalno odvojiti grijanje od toplane? znam da se o tome pricalo, ali ne znam koji je zakljucak na kraju.
imam rodjakinju koja vec dugo zivi u inozemstvu, ima nekretninu u zagrebu i bas me nedavno pitala moze li se odvojiti od toplane. obzirom da nitko ne zivi u stanu, nije joj potrebno grijanje, moze li se neki mjerac ugraditi i onda ne placati punu cijenu grijanja?
hmmm nekak sumnjam, ali eto da pitam....
po nekim novim direktivama, zakonima ili cemu vec svi ce morati imati kalorimetre i placati koliko potrose, e sad kad je taj rok, nemam pojma.
hvala za informacije i link :)
da li je mozda netko ugradjivao kalorimetar?
Kod nas u zgradi na Sigečici jutros hladni radijatori .... ne znam da li je samo do naše zgrade ili kvartovski problem?
valjda je do zgrade, kod nas su topli
i sada je grijanje super, što je vani hladnije nama je toplije u stanu
kada je vani 0 i ispod nule nama je u stanu 24 C, kada je vani oko 10 C onda je u stanu 20C
Je upravo saznala problem u zgradi. I nama je ove zime odlično grijanje ..bolje nego ikad ...
Kako vam griju radijatori? Kod nas jedva malo mlaki :-x
Pa ne mora nam u stanu biti 10 stupnjeva ako je toliko i vani. Smrznuta sam :(
I kod nas su mlaki, valjda to naprave kad je vani toplo. Mi smo u onim zgradama s dobrom izolacijom i imamo novi pvc pa je OK. Inače...
Da, nažalost nam i nije baš neka izolacija :(
Valjda cijeli dan slabo griju i onda još navečer isključe.
Zovi ih. Možda pojačaju. 01 6009 601
mada pretpostavljam da je i kod mene tradicionalno slabo, ne mogu reći jer me cijeli dan nije bilo doma
a sada više ne griju
a što se tiče zvanja, ja sam se nazvala, i svaki put me ubjeđuju kako je normalna temp. u stanu 21 stupanj
i kada im kažem da su meni radijatori mlaki (kada je bio onaj val zahladnjenja u 11 mj) dok sam bila u kvartu prek ceste i tamo su kipući, ne samo u stanu u kom sam bila, već
radijatoi na hodniku zgrade!!, na stajalištu između dva kata, radijatori griju kako kod mene ne griju kad je vani - 10, i zašto je na njihovom stubištu toplije nego u mom dnevnom boravku, e tu
mi ne odgovore niš pametno
Kod nas u stanu su topli radijatori, ne vruci ali ne ni mlaki. Sad sam gledala termometar, u stanu je 26, ja u potkosulji na bretele, djeca spavaju nepokrivena.
ne znam niti zašto griju uopće???cijeli život živim u stanu s Zg toplanom i uvijek smo iskorištavali blagodati prejakoga grijanja,hodalo se po stanu kao da je ljeto,otvarali se prozori jer je vruče....od ove sezone grijanja imam brojila na radjatoru,u kupaoni uopće više ne grijem(mala je i nema potrebe),a sobu grijem ako je vani hladno(11mj. nisam palila radjator,12mj. je radio cijeli ali samo na 3,a sad već ne znam koliko dugo ne grijem)prozori se zatvore i toplo je,osim po danu otvorim da dođe svježi zrak,a i onda sam u pokretu pa nije zima
I ja cijeli život živim u stanovima s toplanom. Ali razlika je i u stanovima. Prije sam bila u stanu u kojem su s tri strane drugi stanovi i samo vrlo mali dio zid prema van i uglavnom je bilo uvijek toplo.
U ovom stanu je stan ispod, i samo manji zid prema stanu pokraj. Najveći dio su zidovi prema van i stubištu zgrade, a iznad nas je terasa.
Zapravo me najviše ljuti što se smrzavam, a za to nikakvo grijanje (takvo je bilo i u 12.-om) mjesecu je došao ogroman račun.
Mene bas briga za kalorimetre, ja obozavam kad je u stanu toplo, i kad smo placali po utrosku smo opet grijali jako. Problem je onima koji zele toplije a ne mogu to postici.
Nama je prije bilo dosta hladnije u stanu (iako nikada hladno) no otkada smo zatvorili balkon i promijenili sve prozore, pa imamo pvc, razlika je drasticna.
evo mene opet
je li kome počelo grijanje?
nama nije, a ka¨će, ne znamo
Piše na njihovim stranicama od 1.10.: " Isporuka toplinske energije za grijanje do kraja ovog tjedna će se uspostaviti prioritetnim krajnjim kupcima - dječjim vrtićima, školama, domovima zdravlja te domovima za starije i nemoćne osobe, a od 01.10.2018. započet ćemo s uključivanjem grijanja u stambenim i poslovnim zgradama u kojima su završeni svi radovi na unutarnjim instalacijama grijanja i koje su spremne za prihvat toplinske energije."
ma nije hladno
što je 6 stupnjeva za nas dobro potkožene
Ma znam, i meni je hladno. Al uvijek si mislim da ljudima s mora nije. naime, na moru rijetki griju. Ili si ti već skroz peeuzela ove konztinentalne navike.
Prije je bilo da treba temperatura zraka vani tri dana za redom biti ispod 12 C da bi počeli postepeno uključivat grijanje. A kako je sad, fakat više ne znam, al kako je tek zahladilo nekako ne vjerujem da će toplana odmah izreagirat