Mi ne kupujemo ni thomy ni zvijezdu...Mia kupujemo neku susjednu...:mrgreen:
Printable View
Mi ne kupujemo ni thomy ni zvijezdu...Mia kupujemo neku susjednu...:mrgreen:
Ja ne pijem ni jednu.
Ne želim da me samo principi razlikuju od gotovana-ignoranata, pa ja kupujem nes zato "što su oni svi isti", a drugi kupuju "jer im je ona fakat najfinija (a jelte, i brzo je gotova)"... jer se ne želim razlikovati po svojim misaonim procesima, već po onom što radim/ne radim
mi ne bojktorimao (kršitelj koda). Ali zato imamo mjesečni trajni nalog za pomoć djeci u Africi.
Možda to i jest tako, ali što je s onim kupujmo hrvatsko, na primjer? bar dok još sve nije propalo, ovo nam je možda i jedinstvena prilika
postoji niz drugih proizvođača instant kave, žitarica (ne ulazim u prehrambenu vrijednost, samo komentiram u ovom kontekstu) ili kozmetike osim ovih navedenih, a čisto sumnjam da u francku ili podravci rade mali afrikanci :mrgreen:
ni na cijeni nisam baš primijetila tu nekakvu nisku cijenu rada, budući da su mahom skuplji od naših ?!
a kvaliteta, ako nije ista, naša može biti jedino bolja budući da se ne radi o toliko masovnoj proizvodnji....ne govorim o ukusima o kojima se ne raspravlja, nekom će N uvijek biti najfiniji, nego o porijeklu sirovina itd....
uostalom, neku se argumentiranu akciju može podržati ili jednostavno ne, svatko u tome vidi svoj smisao
u svakom slučaju se i njih bojkotira :mrgreen:
https://www.facebook.com/pages/Boyco...s/299089030935
a jedan od statusa kaže: "The shops are full of Christmas Milka - or should it be Mucka? Resist those sweet-tooth cravings and stay strong - No Kraft for Christmas."
mislim ono... Milka, pobogu
koga briga za instant kavu :mrgreen:
tako da, slažem se s krumpi, n.e.s.t.l.e nije ni bolji ni lošiji od drugih
i ne kažem to zato što bez njih ne mogu živjeti, jer po ovom popisu proizvoda čini se da koristim samo vichy
nego zato što zbog svake svjetske megakompanije neka djeca negdje pate
zbog (kršitelj koda)a su to bila afrička, zbog krafta su južnoafrička, zbog najka su kineska
i za razliku od vas koji bojkotirate, ja mislim da to ne donosi nikakve rezultate i ne pomaže nikome osim suparničkih kompanija
:
Bojkotiram. Obzirom na sve raskošniju mogućnost izbora uglavnom biram lokalne proizvođače.
definitivno!
i naši "proizvođači" furaju masline iz grčke i španjolske (jer ih kod nas valjda nema), a pakiraju kod nas, pa je to kao hrvatsko
...kupim bogaloove čizme (froddo ivančica), a u njima piše made in italy...
i tak masa je primjera
....ali opet je to sve daleko od afrike i kine i sklapanja za 25 lipa...
bar za to sklapanje i pakiranje je netko kod nas platio poreze i doprinose nekome, a ne samo carinu za uvoz - valjda, hm, nikad nećemo saznati :mrgreen:
Ja sam zadnji put, ali ne zbog bojkota, nego zbog cijene, kušial K plus instant kavu i moram rpiznati da meni i nije neka velika razlika...Hm.
Ali eto, još jedan prozivod za koji sam zaboravila da ga koristim a njihov je je Fitness...Hm, za to još nisam našla zamjenu, baš mi je nekako specifičan.
eto, to je dokaz koliko nas reklame natjeraju na nešto.
mi rijetko i palimo TV, ali znam za tu reklamu: sve nekako prozračno, lijepa i tanka cura koja nakon njihovih muesli s lakoćom zatvara nekad tijesne traperice...
moš si mislit!
i još im daju naziv takav da žene valjda misle kako je pojesti zdjelicu toga, isto kao i otrčati krug po Maksimiru.
nisam uzela u ruke i pročitala sastav, ali se kladim da ima gomila šećera ili umjetnih zaslađivača i tko zna čega još ne.
a doma se daju napraviti puno jeftinije i zdravije.
Apri ma naravo da to ne mislim, ne padam na reklame i tako naivna nisam, ali sam ih jednom prilikom probala i jako su mi se svidjele. Naime, ne volim sve one silne mussle sa svim i svačim unutra, pa moram trijebiti one dijelove kaj mi se ne sviđaju. A ove toga nemaju i zato su mi dobre. Ima u lidlu nešto slično, još i finije ali ima manu a to je hrpa pretvrdih grožđica koje ja ond amoram vadii van, a to mi se neda.
Btw, da je reklama istinita ja bih bila kao twiggy! :-P
nisi shvatila.
znam ja da ti ne misliš kako ćeš od njihovih pahuljica biti mršavija, ali si ih kupila
a ne neke druge
i gle čuda, ovaj topic je postao vrlo konstruktivan :)
svi se mi pitamo koja nam je alternativa, a onda ispadne da ih je masa
nisam ništa strašno napisala ni pobrisala, nego sam stavila neki link koji nije funkcionirao, a onda morala hitno izaći iz ureda :roll:
enivej, izvinte na praznom postu!
on topik, imam dobru i lošu vijest. loša vijest je da potpisujem krumpirić i sladju i ne vjerujem u ove globalne bojkote i prosvjede. ne kažem da bi se drugi trebali tako osjećati, ali osobno, dok živim kako živim, ne osjećam se dobro kad prosvjedujem protiv n.estlea il globalnog kapitalizma :-/. al nebitno, to je moj subjektivni osjećaj.
dobra vijest je da možete biti mirni što se mene i dotične kompanije tiče, na meni ne zarađuju gotovo pa ništa. ne volim instant kavu (imam ju samo za goste i za one dane kad nemam doma nit mlijeka nit šećera pa onaj capuccino), ne volim te pahuljice, ne volim njihove čokolade, ne volim majonezu, ništa ne volim :mrgreen:
odnedavno, ne kupujem niti ono što sam redovno kupovala s te liste, a to je maskara od lancoma. eh, da je bar radi bojkota, bolje zvuči od pravog razloga - krize i recesije u obiteljskom budgetu :mrgreen:
Pazi, i Maybelline je njihov
Ja sam recimo fakat se nakupovala svakojakih instant kava i isprobavala sve i svašta i jeftino i ovakvo i onakvo (eventualno bi se na Jacobs s vremenom MOŽDA mogla navući, ali je skuplji, pa mi ne paše), ali na kraju sam, koliko god mi je bilo bed, bacila hrpu toga, jer mi je jednostavno bilo odbojno i nisam se mogla prisilit to pit. A živim maltene na kofeinski pogonu.
Jednostavno mi paše. A drugo ne. I to je to.
slažem se
tako je i sa većinom druge "hrane" ili kako bi Davor rekao, pseudo hrane
ja kupujem osnove i onda sve pravim kod kuće - mueslle, kolače, kekse, grickalice, zimnicu... a i jela koja kuham imaju samo i jedino osnovne namirnice (ništa vegeta, kocke, margarini...)
ja ne nađem taj potpis
vidiš, Cvijeto, meni je baš fora bojkotirati cijeli svijet ako treba
znam da svijet od toga nema ništa, ali se ja bolje osjećam
eh, al' tko zna kako ću razmišljati kad dođem u tvoje godine ;-)
šalim se, naravno:heart:
Bojkotiranje uglavnom i služi tome da se ljudi bolje osjećaju (problem je kad se počnu osjećati bolji)
Ne bojkotiram jer ni inače ne kupujem ništa njihovo.
Neznam zašto ali njihovi proizvode nas uopće ne privlače. Jedanput smo kupili Tomy majonezu al nam nije sjela.
Imam doma njihovu kavu jer sam dobila i ostavila za goste (mi ne pijemo instant kavu).
U bircu povremeno popijem nes, ne pitam tko je proizvođač.
NIsam znala da su i u kozmetičkoj industriji..
Bojkotiram koliko mogu.. smeće su očajno. To što su napravili u africi djeci i mamama uvaljujući im svoje mlijeko u doktorskim kutama, ja preko toga ne mogu. To je too much za mene. Jesu sve korporacije smeće, ali granica ipak negdje mora postojati.
Ne kupujemo njihove proizvode.. prešaltali smo se na Franck gold ili jacobs. I zaista, nakon što piješ drugu kavu neko vrijeme uvidiš da je nes koma okusom, totalno je kisela :-/
Ako ću već ostaviti svoje novce nekome, onda ću ih ostaviti najradije lokalnim proizvođačima. Ja imam taj izbor i zašto da ga ignoriram.. to je jedino čime ja kao kupac mogu utjecati na išta.
Ne bojkotiram ništa, moja cura već godinu i pol pije *** od (kršitelj koda)a, i planiram joj ga davat do dvije godine. To je mlijeko koje je (samo prvi dan) pila u rodilištu i nisam ni razmišljala o drugom kad joj je trebalo ad. mlijeko, a kasnije nismo htjeli mijenjati jer joj paše. Ostale proizvode ne kupujemo, jer uglavnom kupujemo domaće.
Ne znam je li netko već stavio ovaj link na prethodnim stranicama, nemam sada vremena čitati, pa evo ovdje za sve koji bojkotiraju - nevjerojatno je što sve zapravo n.e.s.t.le posjeduje: http://www.jutarnji.hr/iluzija-izbor...jete-/1024607/
strašno
zapravo sam jako sretna kad vidim da ništa od tih stvari ne kupujem
ono, možda colu kad nam u goste dolazi netko tko voli piti colu i sl.
sve drugo - nula bodova