Miele kupuje tko nije dovoljno bogat da kupuje jeftino :*Citiraj:
ninaXY prvotno napisa
Netko je napisao, a ja potpisujem- Miele će nadživjeti sve ostale aparate...Zato tak i košta
Printable View
Miele kupuje tko nije dovoljno bogat da kupuje jeftino :*Citiraj:
ninaXY prvotno napisa
Netko je napisao, a ja potpisujem- Miele će nadživjeti sve ostale aparate...Zato tak i košta
A ja sam ustanovio da mi je manja zezancija ponuditi neispravan stroj čovjeku koji otkupljuje rabljenu bijelu tehniku i kupiti novi, nego se maltretirati s popravkom staroga.
Možda nije ekološki, ali kad suđe perem ručno - to je ekološka katastrofa :lol:
Moja je Whirpool, ugradbena, sa 6. čulom :roll: i super sam zadovoljna. Nema problema koje ti opisuješ.
Iso Miki! A jel' pere? :lol:
Moja je postala ugradbena kad sam joj skinuo poklopac. isto je bilo i s prethodnom.
Možete li mi objasniti na koji način običnoj mašini za suđe dignete taj poklopac i kako postane ugradbena?Ima li neka caka? I niste imali nikakvih problema???? :?
Tipično se pozadi nalaze dva križna vijka koje lako skineš, a poklopac se samo malo trkne prema naprijed i voila, igračka stane pod kuhinjski pult. Nakon micanja vijaka eventualno ostanu nekakvi nosači poklopca koji se skinu rukom i to je to. Pod samim poklopcem ne postoji baš ništa što bi se dalo pokvariti pa nema rizika.
Razlika između prave ugradbene i "normalne" suđerice je uglavnom u fronti koju ugradbena nema uopće. Ako ti ne smeta izgled suđerice sprijeda - stvarno nema smisla kupovati ugradbenu.
Poklopac ti potom može koristiti za serviranje doručka dragome u krevet dok traje nogometno prvenstvo :evil:
kakva jeftina provokacija :lol:
mi smo radili kuhinju po mjeri i suđericu jednostavno uparkirali u rupu, bez skidanja poklopca. zar nisu sve suđerice i kuhinje iste, standardne visine?
ja imam gorenje perilicu i tek ju pokušavam "pogoditi" kako funkcionira. E sad, malo sam blenta pa nisam stavljala sol. kupila ju kad sam skuzila da unutra ima "posuda" sa čepom u koju se stavlja i kad je sude ostajalo prljavo. ALI! Kad sipam sol u tu posudu, neznam koliko da ju stavim, jednom sam isipala valjda pola kutije i nije sol ni do vrha dosla.
Koja je mjera za to uopce? :oops:
Ja po starinski: perem na ruke,ali kad je vise uključim perilicu...
Zapravo jesu, osim ako domaćica nije previše kreativna (za svoje dobro) :lol:
Podni kuhinjski elementi se rade tako da uredno stanu pod pult-dasku, a isto vrijedi i za suđerice bez poklopca. S poklopcem dobiju ... standardnu visinu od 80cm. Nemreš fulat. A ako i fulaš pola centimetra, nogice su tipično s navojem i dadu se toliko poštimati.
Dakle, kod planiranja kuhinje lijepo ostaviš prostora za standardnu širinu elementa, recimo 45 (+ centimetar, dva) ili 60, osiguraš dovod i odvod vode, priključak na struju, lijepo sve pokriješ pult-daskom, a kad ti dođe suđerica - samo ju trkneš na svoje mjesto. Ako joj ostaviš dovoljno prostora sa strane, čak ju možeš zvučno izolirati. Milina.
Slična stvar vrijedi i za vešmašine, ali mi se ne sviđa ideja nešto tako razigrano staviti pod pult.
Nasipaš tu cijelu kutiju unutra, ako ti stane sve. Ali onda si dugo vremena mirna tj. to ti je za puno pranja. S vremena na vrijeme provjeriš da li se sve potrošilo pa nasipaš opet cijelu kutiju.Citiraj:
mašnica prvotno napisa
E da neznam da li si skužila, ali treba ulijati i sjajilo za čaše. Na mojoj mašini je posudica za sjajilo kraj posudice za prašak, a ti pogledaj u uputama gdje se kod tebe uljeva sjajilo. Uglavnom sjajilo i sol se sipaju povremeno i traju više pranja, a prašak ili tableta se stavljaju za svako pranje.
Mašnice, uletila si mi neplanirano :lol:
Sol se u onu rupu stavlja dokle ide. Dakle, kad vidiš bijelu piramidu - onda je ipak previše. Tipično ti prazna posuda pojede kilu i pol soli.
Važno je staviti sol baš za strojeve, jer u jestivu sol stavljaju sredstva za rahljenje i slične bedastoće koje se u suđerici vremenom talože. Krupna sol se nešto lakše trpa.
Svrha soli je regenerirenje ionskog izmjenjivača koji omekšava vodu, a sve one priče o posebnim tabletama s nadomjescima soli su kompletna bedastoća - ako je stroj ispravan sol nikad ne dođe do suđa.
Sjajilo razbija površinsku napetost vode pa na suđu ne ostaju kapljice nego jako tanak film vode. Koncentracija tenzida koja ostane na suđu je uglavnom manja nego kod dobro ispranog ručno pranog suđa, a još je manja ako stroj ostaviš petnaestak minuta zatvoren nakon završetka programa. Takvo suđe pod prstima škripi - od čistoće.
Ma znam za sjajilo, na mojoj se nalazi isto gdje i za prašak, ali moram ga stavljati svaki put, jer se ta posudica otvori i koliko stavim sjajila, ono se potroši, autom.se otvori kada i za prašak
:shock: nemoguće
Sjajilo se dozira doslovno dvije kapi po pranju. 100% nisi pročitala uputu od stroja. U svim suđericama koje sam do sada vidio se radi o navojnom čepu koji se nalazi na vratima, a svi imaju jedno "oko" po kojem se može skužiti kad sjajila više nema. Trpa se jednom u par mjeseci.
na vratima unutra je ta posudica, ima 2 odjeljka.
A za što je onda znak sunca (valjda sol, jer je isti na čepu)?
A za što je znak 4,5 crtica (u obliku zraka sunca)?
Tako imaju moji isto
OK, znak sunca je sjajilo, znači stvarno nije navojni čep :?
Ja sam nedavno dobila za rođkas perilicu Quadro za 8 kompl. suđa i mogu vam reći da mala pere ko luda.
To je za sada u našoj kući jedini uređaj koji nema neko "zvučno" ime,a čovjek u dućkasu nam je rekao da je sve to tu negdje.
Osim toga ima 3 godine garancije tak da bu valjda delala 3 godine :lol:
To je znak za sjajilo i sipa se kad se cep podigne. Unutra ima dugme sa skalom od 1-5, preporuke su da se steluje na 1 (doziranje sjajila).Citiraj:
Natalija prvotno napisa
Na mojoj masini, a i na svim drugim koje sam videla, ima dva odeljka za prasak i odmah pored njega odeljak za sjaj.
Svejedno mi je nejasno da se posuda od sjajila sama otvara tijekom pranja :?
ne znam da li se spominjalo da li se perilica priključuje na toplu ili hladnu vodu tj. što je bolje?
Ne otvara se vec ima na sebi mali uzduzni otvor kroz koji se sjajilo samo dozira, ni meni nije bas najjasniji opis gore navedene perilice :? .Citiraj:
Davor prvotno napisa
Perilica se prikljucuje na hladnu vodu, u sebi ima grejace pa sama odredjuje tempraturu pranja.Citiraj:
anjica prvotno napisa
e sad mi je sve jasno, sorry Davor ja nemam pojma s tim, ali sam prokuzila, Zorica mi je pojasnila. Ma to se otvara odjeljak za prašak, a on pak ima 2 odjeljka. Sad mi je bed... :oops:
Mašnice :D tako već može.
Moja nova Quadro isto ima pregradu u posudi za prašak pa mi je bio problem s tabletama jer nisu htjele van. Onda sam skužio da se tableta s lakoćom pukne na pola i strpa u te pretince i sve 5 8)
Jedno pitanje: suđerica odnosno njen odvod je prikopčan na odvod sudopera i često se zna osjetiti smrad iz sudopera - djelomično to riješim nekim od sredstava za odštopavanje odvoda - zanima me ima li netko slično iskustvo i bolje riješenje za ovaj problem.
:? U normalnim uvjetima se odvod izvodi preko sifona i tu nema što smrditi. Suđerice u principu održavaju takve odvode u tip-top stanju jer deterđenti koji se koriste otapaju skoro sve.
Jedini eventualni izvor smrada bila bi skeptična jama bez ventilacijskog odvoda (tipičan slučaj) ili općenito odvod bez ventilacije (stara gradnja) i to nema veze sa suđericom.
Kupujem suđericu, pa nemogu odlučiti 60 cm ili 45.Za sad nas je troje, pa nemamo puno suđa!
Isplati li se uzimati ovu od 45 cm?
Citiraj:
Pingu prvotno napisa
ne, ne, ne :shock:
nas je dvoje i treći na putu :)
i ovako je znam palit dva puta dnevno. s vremenom ćeš se uz perilicu ulijenit :oops: pa ćeš i žličicu od kave trpat u perilicu i tako je punit rekordnom brzinom.
bog blagoslovio slučajnu prolaznicu koja se zatekla u dućanu kad smo se MM i ja dvoumili oko veličine perilice i ispričala nam gore navedeno iz vlastitog iskustva :D
Mayaa :love: !
Nama je 45 OK.
Nama je 45 morala biti ok...veća nije stala,i ovu smo jedva smjestili :mrgreen:
uzmi od 60 cm ali da može prati gornju ili donju "policu"
BINGO! A i takva je nekoliko svjetlosnih godina daleko od ručnog pranja suđa 8)Citiraj:
MIJA 32 prvotno napisa
NA koji način se napravi zvučna izolacija? Ostat će mi pored perilice 10 cm. Ili 5+5 cm?Citiraj:
Davor prvotno napisa
I koja je razlika među perilicama u odnosu na trajanje ciklusa pranja?
Možeš li preporučiti neku konkretnu marku?Citiraj:
Mirta30 prvotno napisa
Zašto perilice za suđe nemaju kao veš mašine proziran dio da možemo vidjeti što se unutra događa? Zar ne bi to bilo lijepo?
Pa ima i takva mašina , ja ju vidjela u Merkatoru ... msilim da je Gorenje ili ElektroluxCitiraj:
filipova mama prvotno napisa
Baš su jednu radi demonstracije priključili .... ima svjetlo unutra pa se vidi kako voda šprica iz onih mlaznica na sve strane .
Super napraljeno , samo cijena :mrgreen:
I mene ovo zanima.Citiraj:
I koja je razlika među perilicama u odnosu na trajanje ciklusa pranja?
Primjetila sam da perilice dosta brzo operu, ali duuuugoooo suše.