Meni je danas rekla 27+1 i bebica mi ima 750 grama, kaze da je to super i obzirom da je curica i malo sitnija od prosjeka :)
Printable View
Meni je danas rekla 27+1 i bebica mi ima 750 grama, kaze da je to super i obzirom da je curica i malo sitnija od prosjeka :)
moja cura je u 36 tjednu bila 2650gr
Moja curka u 35. t procjena 2800. Rođena na termin s 4300.
Naša curica je s 32+5 procijenjena na 1800 grama.
naša cura je prošli tjedan ( 30+1) procijenjena na 1700 g. sve mi se čini da će biti malo krupnija :/ .
Moja beba je velika!
31+4 2100g, veća je za dva tjedna, imala sam malo povišeni šećer 7.1, ali kaže dr.da je to uredu, ja si mislim da je genetski malo veća, jer nismo ni mi baš mali ljudi. Kad ti doktori u bolnici ništa konkretnije ne žele reći, a ja nek si mislim :?
Ma, je li to tebe brine :?
Odstupanja u dva tjedna su sasvim normalna, a uostalom i da je veca - istina, geni igraju veliku ulogu......
:D :D :D :D :D
jučer na uzv sa točno 34tj je imala 2230kg jel to ok a prije 2tj 2050 jeli malo dobila :/
nessa , nemoraš se brinuti .Bebica sasvim dobro napreduje . Evo , na linku od poliklinike Harni piše da je tada bebica teška oko 2.000 - 2.250 g :heart:
http://www.poliklinika-harni.hr/teme...a/tjedan34.asp
mozda ce meni biti, jucer 23+1 685gCitiraj:
mačkulina prvotno napisa
Dan, naša je cura stalno bila veća, pa i rodila se s 4300. Doktor nas je svaki put uvjerio da je ona u prosjeku upravo srazmjerno kako smo nas dvoje u prosjeku(oboje visoki i krupniji).
Ne mora biti i meni sa 23+4 bio 640 gr, a na 29+5 1416 gr.Citiraj:
anjica prvotno napisa
pa sta mislis koliko ti je beba onda otprilike tezila sa 27 tjedana? zasto mislis da nije bila preko 1 kg
issse pa moja je onda patuljak ako je sa 27 imala cca 750 grama :/
naši dvojčeki - 27+5: gemini 1: 1000 gr i 35cm
gemini 2: 1100 gr i 36.5cm
Mogu mislit što hoću kad ne idem svaka 3 tjedna na UZV već svakih 6 pa mogu samo nagađati. Ali mislim da je to i tako individualno od bebe do bebe i da ne treba brinuti se ako liječnik smatra da je OK. Pa i mi odrasli smo različiti.Citiraj:
anjica prvotno napisa
na zadnjoj kontroli (32+3) beba je bila 2 300gr.
dr. kaže da je to super. meni svejedno, bitno da je živa i zdrava. :heart:
Na kontroli 28.05 sa 28 tjedana +5 teta na ultrazvuku nam je rekla da smo 2800 g... na to ju ja pitam da li je to normalno, a ona kaže da je... ja se nebi složila. A prije mjesec dana sam bila na 3D u Harniju i tamo su rekli da je beba 680 g... pa da je toliko dobila u mjesec dana?
U petak sam bila na pregledu u isto vrijeme trudnoće - 28+5. Beba mi je teška 1200, a doktorica je rekla da je to prosječna težina za 29. tjedan trudnoće. Ona računa da će do idućeg pregleda, za četiri tjedna, beba dobiti oko 1 kg. Dakle, tada bi tek trebala imati malo preko 2 kg.
Prije mjesec dana, moja je beba imala 690 grama, što znači otprilike kao i tvoja.
E, sad, ne znam od koje do koje težine se kreću ti prosjeci težine, ali i meni je vjerojatnije da je sestra pogriješila nego da je beba toliko dobila u mjesec dana. Gdje si to sada išla na pregled? Za koliko tjedana su ti zakazali drugi pregled?
i meni je ova mjera malo sumnjiva :?Citiraj:
IrenaP prvotno napisa
odnosno preteška :?
Moja princeza 34+4 =2800 gr,48 cm kazu da je to za 36 tj ali da se ne brinem bit će malo veca nego ostali. :mrgreen:
Na redovne ultrazvuke idem na Sv. Duh i 28.05 sam bila tamo, a nova kontrola je 01.07. A 21.04 sam išla na 3D u Harni. Baš čudna žena na Sv. Duhu (do sada su svi pregledi bili ok tj. bila sam zadovoljna njima) na koju sam naletila ultrazvuk je trajao cc 5 min i rekla je da joj se čini da je dečko, a u Harniju su rekli da je cura. Na moje pitanje da li joj se čini...vidi spol ili nevidi gledala je u kalendar i rekla da se nevidi. Mrzim površne ljude...Citiraj:
kiara666 prvotno napisa
26. tjedan 989 g. +-130g.
meni ni su niti na jednom uzv spominjali težinu bebe. što mi je i drago
dva dana nakon termina procijenjen na 3300 do 3400 a rodio se sa 3650
Više vjerujem Harniju... Nisam išla kod njiih, ali čisto iz iskustva drugih cura. I zbog 3D. Ja idem kod Podobnika i na vlastitom primjeru znam da se na tom ultrazvuku sve lijepo vidi. Ne vidi se samo ako je beba nezgodno okrenuta.Citiraj:
IrenaP prvotno napisa
Mislim da se ja u ovom slučaju ne bih živcirala oko te zbrke s težinom. I sama kažeš da je sestra jako površna. Vjerojatno je pogriješila. Bude li te to i dalje mučilo, možda da nazoveš u Harni pa porazgovaraš s njima, da pitaš za mišljenje.
evo ja upravo sa pregleda, sad sam 37+2 i težina bebe je već 3300 :? :? , zar to nije malo previše, baš sam se prepala kad mi je dr. to rekla, ko zna oću ja to moći roditi vaginalno :shock:
i još sam zatvorena, ko zna koliko će imati do termina
evo ja upravo sa pregleda, sad sam 37+2 i težina bebe je već 3300 :? :? , zar to nije malo previše, baš sam se prepala kad mi je dr. to rekla, ko zna oću ja to moći roditi vaginalno :shock:
i još sam zatvorena, ko zna koliko će imati do termina
mi sa 28+3 =1195 BPD=69 AC=232 FL=56
a sa 31+13=1725 BPD=79,5AC=266 FL=62
beba tjedan manja od tzv prosjeka,cura je :heart: ali je napredovanje tjedno u AC=11,5 mm a BPD=oko 3mm i to mi je bitno da napreduje u kontinuitetu. ja sam rođena na termin sa 2300 a cura samnom u sobi u 32 tj rodila zbog tlaka dečka 2800 ali ej imala gestacijski.tako da nema pravila.
Joj ja se jucer uplasila fuuul... meni je beba u 27. tjednu bila teska 760grama, a mojoj prijateljici jucer na ultrazvuku u 25 tjednu bila 1300 grama!!
Jel moja stvarno takav patuljak il je njezina nadprosjecno velika?!?! :shock:
Bili danas na pregledu i procjenjeni smo na 2100 g 32+4. Naravno i po težini i veličini smo za 33+5.
laura-moja je jučer sa 35+6 imala 3kg tako da smo tu negdi ha a ja se brinila da ne napreduje dovoljno :D
i mene to muči danas sa 27+2 beba teška 843 g i dr mi veli da mjere odgovaraju za 25+2, a zadnji puta sa 26 tj imala je 790 g. ( 25+2)Citiraj:
BebaBeba prvotno napisa
stalno je mlađa za tjedan dana, ali zašto sada za 2 tj :?
baš sam se uplašila sad, a i u bolnici sam gdje je klopa katastrofaaaaaa.
Meni su samo onda rekli da joj mjere odgovaraju za 26 tjedana... i da se nemoram brinut, al onda vidim tezinu i mjere bebe od frendice... hmmm zar je moguce da je tolika razlika normalna... s time da nam bebe sto se tice velicine bas puno ne odstupaju jedna od druge, ali zato po tezini... :/
naš malac u pn 30+4 na 1600 grma.. meni se cak cinilo puno, no uvjerila me dr da je to sasvim u granicama normale :/
mi smo 2100 sa 33+3 i činilo mi se da je malo :/ .dovoljan dokaz da se netreba zamarati su različito ukucani parametri na 2 UZV u istoj bolnici ,bas sam s dr o tom diskutirala pa smo isli onako nasumice upisati veličinu i na jednom 79.5 BPD pokazuje 29+4 a na drugom 31+6.zaključili smo da su jedan programirali japanci a drugi europljani :mrgreen: .Citiraj:
sandra-zvrk prvotno napisa
mislim da je bitno samo napredovanje u milimetrima AC oko 10-11,FL oko 1.5-2 i BPD ok2-2.5 odprilike a ostalo je nebitno.tako da ja vise negledam tezinu nego te mjere upoređujem
Ma glavno da bebica napreduje, a koliku kilažu bu imala to mi je manje bitno. Veća je nego ostale jer smo i mm i ja divovi i bilo bi neobično da je malička.Citiraj:
laky prvotno napisa
Nadam se samo da bu moja zdjelica bila dost velika za izlazak, a obzirom da su mi sve hlaće malo male mislim da bu dosta velika :mrgreen:
Laky- ljepo te čuti na forumu! Nek ti ovi zadnji tjedni prolete! :love:
laky da li si još u bolnici? kak si inaće?
meni mjere nije napisala, samo težinu i da mjere odgovaraju za 25+2, e sad ko zna možda ne odgovaraju sve mjere za 25+2...,
ma u bolnici je ludnica i sve rade nabrzaka. a imam osjećaj da sve žene koje budu na tokolizi imaju malo manje bebice...baš sam sa nekim curama jutros pričala.
još sam u bolnici do 36 tjedna(odprilike 29-30.6).ni kod nas nepisu uvijek mjere ali sam ja dosadna i pitam sve kad sam na UZV kod svog dr i korektan je pa kaze i odgovara a sestra prije vizite unese povijest bolesti na nekih 20 minuta (koju mi kao nesmijemo gledati)pa onda uporedim vrijednosti zadnja 3 UZV 8.5 ,29-5 i 11.6 tako da vidim da ima napredovanja :) .Citiraj:
nikka prvotno napisa
Za tokolizu neznam ali bas ću uporediti s curama koje jesu kad se vratim s vikenda
ništa izdrži još malo...i bitno je da se beba rodi živa i zdrava!
pusa :*