Moj kalup je dugačak 36 cm, ne bude pun od ove količine, ali meni je skroz ok.
Printable View
Peterlin niakava u biti ali Lucija je odusevljena kranclama pa to pravim njoj za gust a posto mi treba vise keksica koji nemaju orasasta plodove u sebi ( a volim da su mi vizualno razliciti kolaci) pravit cu non plus ultra sa bjelancima cisto da makar imamo privid da su to razliciti kolacici :)
razlika ce biti u obliku krancle ce biti zvijzdice i cvijetici, non su okrugli i filaovat cu ih razlicitim dzemovima:lol:
Hvala! Možda i mi napravimo "dvije" vrste kolača. Uostalom, imam nove kalupe (stare je sin odnio u školu za plastelin i slano tijesto, a ja se častila s metalnima) pa nek djeca režu čime god žele...
Ont. Rupicu izrezujem poklopcem nekog starog ruža koji je odavno završio u smeću.
Peterlin ovo za poklopac ruza mi je jako bitna info:)
na popis dodajem ginger bread...onaj recept samo sa zacinima bez orasastih plodova
za sada je plan:
zrna kave
non plus ultra
medena pita
princes krafne
još šta naprave sveki i mama pa se podijelimo...-mislim da će biti dovoljno
astral, što su zrna kave :) ?
Daš recept?
plan je ferero, rafaelo, bači, toblerone, zvjezdice i panokije.
Zrna kave? Astral, moze recept?
mislim da bi to bilo ovo http://www.coolinarika.com/recept/zrna-kafe/
ja sam si ga davno isprintala ali nikad nije došao na red!
inače čitam vas i zapisujem recepte :)
kolko sam ih več popisala mislim da sam dužna kolače he he
ja ću ove godine praviti v.krancle,v.kiflice,bijela pita,mađaricu na 8 kora,rum salamu,bananka,lambadu,trostruki, i razmišljam o zrnima kave (po tom gore receptu imam ga ali nije isto dosao na red) i bounty čokoladicama.
našla sam jedan zgodan tag na blagdanske kolačiće, pa eto vam link, da se još teže odlučite što ćete peći (hi hi hi)
http://www.coolinarika.com/tag/blagd...-sa-linkovima/
klik na sliku, a ispod slika su žene stavile linkove na recepte po kojima su radile kolače :)
apropo brašna
da li ga pregledavate prije upotrebe?
prije nekoliko dana sam otvorila oštro brašno a unutra me dočekalo mnoštvo razdraganih bubica
maloprije sam otvorila brašno drugog proizvođača, ista stvar
ma mislim :evil:
reklamirala bih, ali ne želim te beštije držati u kući
najgore mi je što nikada prije nisam zavirivala u brašno da vidim ima li stanovnika...
genius- bounty čokoladice? mooolim recept..
pp, to brasno prosijes i podstanare bacis u smece.
ja uvijek brašno prosijem prije upotrebe, da uđe zrak u njega
a i radi stanovnika
a što se njih tiče ja ko marta
ionako se to ispeče:mrgreen:
(pretpostavljam da pp neće kod mene jesti kolače:mrgreen:)
Naravno da ga treba prosijati prije upotrebe, al kad ti se "ugnoji" cijela vreća, onda lijepo prosijes sve odjednom i vratis u vreću. :zubo:
MIslim da ni kod mene neki nece na kolače.
ajme, u -ža-snu-ta sam
vi znate za te stanovnike, i samo ih izdvojite?
uh, neću više u nikoga jesti kolače
ali sad me zanima nakon koliko vreća ću naći brašno bez baja?
Pa naravno, to su normalni stanovnici u brašnu. Samo je pitanje koliko su vremena imali za razvoj prije nego si ti otvorila vrecu. Nemoj uopce jesti pekarske proizvode. :beeelj:
n.i.k.a.d.
v.i.s.e.
Sta nikad vise? Pa je si li svjesna da je to normala za brasno, bilo koje i bilo gdje? Šta mislite zasto u ozbiljnim receptima pise da se brasno prosijava?
pa rijetko naiđem
ali kad naiđem.....:mrgreen:.
a čuj, recesija je
jedino ako mi se upaučini (ako se pojave neke bubice koje naprave paučinu) to frknem u smeće
ako su "samo" žiški, brašno normalno ide u upotrebu
a pp, što ti misliš da u pekarama bacaju žižljivo brašno
žižak je najbezazlenije što možeš dobiti u brašnu iz pekare
gadnije su crne kuglice koje se ne miču:mrgreen::angel:
Radi zraka, istina. I radi odstanjivanja nečistoća.
Žižak je bezazlena buba. Sigurno si ga koji put u grahu zamijenila za zrno papra. :mrgreen:
Krivo. Ako ima sito, onda u kolačima sigurno nema podstanara. A ako nema sito, onda u kolačima mozda ima podstanara, pogotovo ako zena malo slabije vidi.
Oces i u pekari to pitati?
Jedini način da se osiguraš od zizaka je da ne jedes nista od zitarica ni mahunarki. Dobro je za liniju. Al fali gušta.
2x u 5 min potpisujem martu:-o:mrgreen:
Aleks, ono s paučinom mogu biti moljci i pauci.
Dakle o tri vrste podstanara govorimo. Moljci vole kukuruzno. Paučiće sam nalazila u pšeničnom i pirovom brašnu. A žižci vole sve što stoji u ormaru.
nema pp, što misliš, dal negdje grli školjku
skupa s ivkom:lol:
Mislim da su otišle naložit sve praškasto i zrnato iz ormara.
ma sto mi bi da pratim ovu temu kad ionako necu na bozic nista praviti
sad samo necu nista po kucama ni jesti :taps:
ajme, očajno...
ja nemam sito..znači da silne godine hranim obitelj koječim
a i da nabavim sito, kako ću koristiti brašno po kojem su plazile bube
ima li negdje kupiti brašnofreebaja?