ina33 prvotno napisa
Skroz razumijem što pričaju Jelena i Maxime, a nisam živjela vani, ljubav prema domovini ne isključuje, po meni, mogućnost kritike iste, ona se u tome, kako je to u mojoj glavi, upravo očituje - time svi skupa utičemo na promjene na bolje.
A propos tolerancije, to je stvarno jedno duboko pitanje. Toleriranje nečega često direktno ugrožava tvoje vrijednosti. Toleriranje se često i zamaskira u političku korektnost i ostaje površinsko, a ne dubinsko. Opet, i to je, po meni, dodana vrijednost, dovoljno je da se izvanjske i agresivne manifestacije netolerancije sankcioniraju (nemoš' nekog mlatnut ili pljunut jer ti se ne sviđa što radi).
Privatna tolerancija di možemo birat - tu mislim da smo, uvjetno rečeno, "manje tolerantni" i okružujemo se sličnima, ili se okružujemo onima koji nisu "zagriženo drugačiji" od nas.
Također, za sve manifestacije, od tolerancije, do netolerancije, lakše je kad si u grupi, nego jedan-na-jedan. Pa ćeš lakše bacit bovan na nekog jer je u prideu, ali ćeš i lakše pružit podrušku. Jedan-na-jedan je ono di često maske padaju... i di u biti vidiš, najčešće, da taj "drugi" i nije toliko bitno drugačiji od tebe. Minus ovi zagriženi, koje je teško istolerirat (po meni). Kad si jedan na jedan svodi se na konkretnog čovjeka, a ne na ono što on "predstavlja".