znam, znam... pita od čokolade koju sam ti dužna.Citiraj:
Mamita prvotno napisa
znam, klub kniževnika...
sve znam...
Printable View
znam, znam... pita od čokolade koju sam ti dužna.Citiraj:
Mamita prvotno napisa
znam, klub kniževnika...
sve znam...
tako bjedno postupati s trudnicom
MajaMajica :love:
I napraviti soparnik? I dolaziš u OS 26.3.?Citiraj:
apricot prvotno napisa
ne znam to praviti...
pa Vanchy je tamo... što bih se ja gurala...
mamiticeeee, hoću li se iskupiti ako uz pitu od čokolade dobiješ i pitu od borovnica?
Lakše mi tebe gnjaviti, nego jednu trudnicu. Čitaj malo kružoke trudnica, nije nama baš lako... ali imamo dobar apetit :mrgreen:
Nego imam zubaca, tj. 3 manja! Šta da radim sutra s njima?
imaš li para :) ?Citiraj:
apricot prvotno napisa
Ispeci ga u foliji, meni je to najbolje.
Uz neko povrće, luk... ili samo malo maslinovog ulja?Citiraj:
apricot prvotno napisa
MajoMajice imas pravo soparnik je zaista prava delicija.
Janoccka, kad ga budem pravila probat ces... ali kako stvari stoje nece to biti skoro jer nisam bas u stanju otici kod sestricne peci ga pod pekom.
Apri! Kakva je to pita s cokoladom u pitanju (za takvu nikad nisam cula)? Zvuci neobicno zanimljivo. Gdje mozemo naci recept? Ili je to tajna.
tajna je. odbij.
Mamita, zar se ne bojis jecmenca? :P
Viš da je ljubomorna jer ju ona ne zna napraviti :P
Janoccka, napravi marinadu od češnjaka, bosiljka (može i mažuran), papra, malo aceta balsamica (može i rajčica umjesto toga) i maslinovog ulja i namaži očišćenu ribu iznutra i izvana.
na lim stavi foliju prospi malo marinade stavi ribu i onda još pospi češnjakom i bosiljkom/mažuranom.
zapakiraj i strpaj u pećnicu. dosta je peći desetak minuta na najvišoj temperaturi.
(u marinadu možeš staviti i vina i maslina)
Vanchy, taj recept je dala Joanne Harris u kuharici koju je napisala s još nekom ženom. Mogu prepisati kad mamitu budem vodila u Klub, dečki je imaju.
(ninet može reći kakva je bila, ja sam jela tu od borovnica - i ona je iz te knjige).
oš ti koji? :PCitiraj:
Vanchy prvotno napisa
ja sam danas za večeru radila slatke zapečene palačinke sa sirom, evo ih, stoje i nitko ih ne jede
furam ih sutra svekrvi, ona bu sve pomlatila :mrgreen:
Ove dvije su spremne za rađaonu :lol:
Hvala Apricot! Uz to ću blitvu i krumpir na lešo!
imam ja recept za pitu od borovnica iz te knjige,al se ne sjećam da sam vidla i za čokoladnu pa svakako napiši recept.Citiraj:
apricot prvotno napisa
janoccka,podijeli s nama tajnu o pripremi somuna.ja ga nabacim na tavicu i poškropim vodom i nije loše,al možda ima bolji način.
mogla bi ih meni dofurat :PCitiraj:
andrea prvotno napisa
Kipućom vodom preliti kocku goveđe juhe (mamaja kaže da može i vegeta ali da je bolja goveđa kocka - mada to možda sada baš i nije popularno - pa ja sa vegetom nisam ni probala).
Somun prepoloviti na pola, i svaku polovicu kratko umočiti u tu juhu i prepržiti na suhoj tavi. Bude jako fino i sočno.
Btw. najbolji mi je somun iz Konzuma.
Ah... što je ljubav... što je snaja....Citiraj:
andrea prvotno napisa
Ja ne volim slatke palačinke sa sirom. Kod mene prolazi samo slana varijanta uz obavezno dodatak kockica domaće šunkice.
Ja sam morala potrošiti neki sir pa sam pravila pogačice za večeru. Zamijesila sir, vrhnje, 1 jaje, prašak za pecivo, malo maslaca i brašno. Razvaljala, premazala žumanjkom i posula sjemankama lana i sezama. Bilo gotovo taman za grickanje uz skijanje!
pokušavala sam tako nešto,al mi nisu ispale fine kao iz čevabđinice.Citiraj:
Janoccka prvotno napisa
ostajem ipak pri svojoj jednostavnijoj varijanti.
kad su čevapi pri kraju,odozgo stavim lepinje,poprskam ih vodom i ostavim koju minutu.
Draga... bojim se da si negdje pogriješila.... Probaj jednom ne praviti 14 jela odjednom :lol:
Šalim se... ne znam kako ti pomoći... ovu tvoju varijantu sam i ja probala i nije to to... mamajin recept mi je savršen!
kad ja ono dolazim u Osijek?Citiraj:
Janoccka prvotno napisa
aha, 26.3.!
Sa pitom od čokolade i borovnica!
imali smo maneštru i poslije palačinke, a sada mi je Eva Marija zamijesila Koliko-toliko kolač za sutra. sad se odmara u frižideru (ne Eva Marija), a sutra ćemo ga ispeći čim se probudimo i doručkovati ga! :D
jučer canelone s mesom,prokulice i grah salata.
danas dinstane mahune,pohane tikvice i bečki.
sutra grah
Jučer leća i pečenice.
Danas komadići od soje u povrću.
ako se ohrabrim... i mafini!
I mi prokulice s pireom i pureci file na grill tavi. I moram napraviti bajaderu za sutra - Magdalena ima maskenbal u igraonici i mame su zamoljene da naprave nesto tipicno za zemlju iz koje dolaze. :heart:
Jučer saft i tijesto+zelena salata
Danas pohani pileći file (ne ne bojim se ptičje gripe :mrgreen: ),pomfri,tartar sos,kiseli krastavci
Sutra nemam pojma
jučer punjene gljive, pomfrit i mješanu salatu
danas još ne znam..pa evo ćirim za kopirat
Jučer pohanu teletinu, grah u pećnici i zelena salata
Danas palačinke punjene špinatom napravljene u pečnici prelivene saftom i sirom, te krostata od čokolade
Sutra pašta sa mljevenim mesom.
pa to ima da budu munje i gromovi cijeli tjedan :mrgreen:Citiraj:
dolega prvotno napisa
Jučer zapečeni karfiol i piletinu na naglo, danas pekla pizzu. Za desert voće i Harmonija!
:lol:Citiraj:
Romina prvotno napisa
još se nitko nije oglasio
:lol:
ja danas pohane bukovače, potaknuta onim topicom o njima i bile su mljac i uz to ragu od piletine
Daj Pliska škicni..kako radiš ove palčinke, od čega je saft?Citiraj:
Pliska prvotno napisa
Napraviš palačinke, ali neka ti tijesto bude bez šećera a sa malo više soli.
Špinat skuhaš i sjeckaš na sitno te ga prepržiš na maslacu s malo mrvica. U ohlađeni dodaš sirni namaz.
Na preprženi luk dodaš mljeveno meso, malo vode i začine. Ja stavim i malo koncentrata od rajčice. Slično napraviš kao saft od mljevenog mesa, samo bez vina i manje tekuće.
Napuniš palačinke sa špinatom, zarolaš i slažeš u tepsiji. Kad su složene preliješ sa saftom i gore naribaš parmezana. Možeš staviti gore i mozarele ili nekog drugog sira po želji.
Ispečeš u pečnici nekih 15-20 min (dok se ne zarumeni)
Super ispadne.
pliska, zvuči jako fino, moram probati ;)
..to me podsjetilo na par fatalnih recepata za punjene pileće filete; strašno fino, kad hoćete zadiviti publiku, a zapravo brzo gotovo i jednostavno;
ajmo:
1. PILEĆI FILETI PUNJENI RICOTTA SIROM I ŠPINATOM
na filetima nožem napravite "đepiće" i punite ih kuhanim i dooobro ocijeđenim usitnjenim špinatom koji ste pomiješali sa ricotta sirom, + posolili i popaprili tu smjesu. /ako nemate ricottu u blizini, može i sirni namaz umjesto/.
punjene filete naslažete na pleh koji ste prethodno namazali maslacem, okolo fielte naslažete rajčicu narezanu na kolutove, sve skupa poprskate maslinovim uljem i nabacite još preko malo komadića maslaca i pečete u pećnici dok ne porumeni...njami...njami!!!
2. 1. PILEĆI FILETI PUNJENI ŠAMPINJONIMA I ČEŠNJAKOM U LISNATOM TIJESTU, S UMAKOM OD SENFA
filete napunite mješavinom šampinjona, češnjaka i peršina /koje ste prethodno malo prodinstali i posolili, šampinjone narežete na male kockice/. svaki napunjeni filet "zamotate" sa trakom lisnatog tijesta debljine 5 mm, onako "ko sa zavojem" :lol:.
naredate zamotane filete u pleh i premažete tijesto po površini s jajetom.
pečete dok tijesto ne pozlatni.
umak: 2 žlice senfa pomiješate s dcl bijelog vina na vatri i pustite da malo krčka dok alkohol ne ispari. dodate malo vrhnja za kuhanje i poslužite kao prilog uz meso u tijestu, da si svako zalije kolko želi.
.....šta reći osim......mljaccccccc
8)
necete vjerovati sta ja danas kuham....
nista :mrgreen:
ni sama jos ne vjerujem