uvrh glave. ni sumanuto surfajući ne uspijem potrošiti više - ako ne namjeravaš downloadati veće količine, bit će ti dosta.
Printable View
uvrh glave. ni sumanuto surfajući ne uspijem potrošiti više - ako ne namjeravaš downloadati veće količine, bit će ti dosta.
ja imam 1 GB i to mi je više nego dovoljno za svakodnevno forumiranje, pričanje na Skype-u, čitanje novina, gledanje slika i sl., nisam još nijednom potrošila ni taj 1 GB
ja ne skidam filmove i glazbu, a ako neki mjesec i odlučim nešto skinuti i potrošiti više prometa, još uvijem mi se isplati ostatak godine plaćati za samo taj 1 GB i samo taj jedan mjesec nadoplatiti
čekaj dok ti dijete sjedne za komp :mrgreen: :lol:Citiraj:
mirjana prvotno napisa
i meni je 1GB bio uvrh glave... pa je došlo na 2, pa na 3... a 3 koštaju koliko i 5 - pa sam uzela 5 :mrgreen:
Ukopčali nam AMIS, imamo ga dva dana.
Sve je super, internet ko zmaj, a za sat i 15 minuta razgovora moram platiti 0,44KN. :mrgreen: 8) .
:mrgreen: to ću još pričekati par godina, a onda vjerojatno uzeti neki paket s flat rate-om :saint:Citiraj:
sorciere prvotno napisa
koliko sam ja shvatila kod potpisivanja ugovora (a možda su mi krivo rekli :? ) lako se paket poveća, ali ga baš rado ne smanjuju 8)
prvo lijepo par mjeseci vidjeti kolika je potrošnja pa ako treba uzeti veći paket
ja isto nakon ane.m idem u postupak prebacivanja na amis.
bila bi isto zahvalna ako ima netko kakav komentar za njih?? :? prije nego sve potpišem :mrgreen:
Citiraj:
Tea prvotno napisa
dobro sve procitaj i prostudiraj,i ona sitna slova.....oni meni nisu bas nesto....mora postojati neka caka kaj su trnutno jeftiniji od t coma....svi oni skinu cijene kad tad
Citiraj:
Tea prvotno napisa
dobro sve procitaj i prostudiraj,i ona sitna slova.....oni meni nisu bas nesto....mora postojati neka caka kaj su trnutno jeftiniji od t coma....svi oni skinu cijene kad tad
Ja sam već 9 godina online preko t-coma :mrgreen: Prvo sam bila na dial-upu, ali sam se prebacila na adsl čim sam imala tu mogućnost. Prvo sam bila na start paketu, pa na 5 GB i sad sam na flatu :mrgreen:
Stvarno puno vremena provodim na netu i mogu reći da mi u ovih x godina veza ne šteka, brza je, nemam nikakvih problema sa routerima (već sam ih 4 vrste promjenila :mrgreen: )... I svaki put kako mi selimo (podstanari smo), tako nam sele i adsl i telefon. Malo mi je ovaj zadnji put diglo živac što smo čekali neka 3 mjeseca da dobijemo adsl, ali to je bilo navodno jer nije bilo tehničkih uvjeta (onda im svaka čast što su tako brzo stvorili uvjete :mrgreen: ) A u ta 3 mjeseca sam kontaktirala sve ove operatere koje ste gore spomenuli i svi su mi isto rekli- da nema uvjeta za adresu gdje smo mi da tko zna kad će biti moguće spojiti adsl :/ Ukratko- svi ovi gore operateri teško da će ikada obuhvaćati područje koje t-com obuhvaća :roll:
ja uzela t-com adsl i nakon dial-up-a oduševljena!
joj ne stignem sve citati,
ali
ljudi uzmite amis flat rate jer je beskonacan - dakle nema da se navuces mjsesec dana a poslije zbrajas kolko si i sta si radio
mi smo se s t coma prebacili na amis i prezadovoljni smo,
sve dogovore smo obavili preko neta, ne dolaze ti ni doma ni nista nego samo posalju postom papire, oni srede raskid ugovora s tcomom i posalju ti paket, ti se sam spojis, ak ne znas, oni ti govore sta da radis.
kao sto rekoh, prezadovoljni a cijene i pretplate i impulsa su jeftnije nego kod tcoma, vrlo su profesionalni i brzi, nema nikakvog pucanja veze i slicno, telefon i net rade kao i prije - besprijekorno.
a t com su za nas lopine na kvadrat.
i downloadamo sto se god zamislit moze, vec mi je zlo od silnih torenta i gluposti, ne stignem sve to ni poslusat ni vidit.
lukava pušačica, sad još imaju akciju do 30.07 besplatne pozive unutar fixne telefonije, samo uspostava poziva 0,07 kn oli ti ga 7 lipa što je :tele: :raspa:
Pa svaki flat je "beskonačan" :roll: Ja sam na t-comovom flatu i isto tako mogu beskonačno skidati sa neta.Citiraj:
lukava puščica prvotno napisa
Eh, blago vama, kad možete birati dobavljača :P
da, postoji caka... drugi nisu lihvari :lol:Citiraj:
filip prvotno napisa
xCitiraj:
Amalthea prvotno napisa
zvala sam danas B net, ali oni nemaju mrežu u mom kvartu (kao da sam na selu!). imaju dobru ponudu, al rek´o frajer, samo centar :/
žao mi je jer i oni imaju besplatnu telefoniju :mrgreen: :(
Točno, nema cake...Citiraj:
Nika prvotno napisa
T-comovci su lihvari i ljudi im masovno odlaze. Neka se zapitaju zakaj. A kako me tek živciraju one njihove reklame :evil: :x .
Kad smo odjavljivali maxadsl, u 10h ujutro sam došla da nas odjave sa 31.01. To je bilo taj dan, znači da nam ne ide pretplata za 2. mjesec dok sam se kroz koji sat vratila doma nema više, skinuli, a kad trebaju ukopčati, sjede dobiješ. Dobiti ih na telefon je nemoguća misija.
Ma koma.
A ovo, za sada je evo super, zadovoljni smo. Profesionalni su i brzi. I sve je onako kako ti kažu. Čak i prije nego kažu da će biti.
Da li vi kuzite ispis spajanja Maxadsl-a? Kod mene to uopce ne odgovara stvarnosti - npr. pise da sam se spojila na internet u 5 ujutro i skinula tek navecer, neke dane pise da sam se dvaput spajala, a nisam, i slicno...
Naravno i kolicina prenesenih podataka mi nije jasna, a niti kako to da pisu razlicite IP adrese (dobro, ovo mozda ne kuzim jer nisam pazila na satu informatike ;) )
I uvijek prekoracim taj 1GB, a nista ne skidam, surfam jednom dnevno po otprilike dva sata, pogledam filmice s youtubea i to je to.
Da li vi kuzite ispis spajanja Maxadsl-a? Kod mene to uopce ne odgovara stvarnosti - npr. pise da sam se spojila na internet u 5 ujutro i skinula tek navecer, neke dane pise da sam se dvaput spajala, a nisam, i slicno...
Naravno i kolicina prenesenih podataka mi nije jasna, a niti kako to da pisu razlicite IP adrese (dobro, ovo mozda ne kuzim jer nisam pazila na satu informatike ;) )
I uvijek prekoracim taj 1GB, a nista ne skidam, surfam jednom dnevno po otprilike dva sata, pogledam filmice s youtubea i to je to.
to ti može isto biti par megabajta!!Citiraj:
lonni prvotno napisa
nama je isto tako bilo jednom, nismo bili pretjerano na internetu, a račun je došao da smo skinuli :shock: 30 MB :shock: :shock:, naravno morali smo platiti, MM popi....o. mogu se žalit upravi vodovoda :/ :roll:
htjedoh reći, da se malo po malo skupi par gigabajta! :oops: :roll:Citiraj:
Tea prvotno napisa
sve ovisi koliko je to par filmića?!
tea, imaš li bežični pristup? ako imaš, tu se zna probiti sigurnosna zaštita, pa ti susjed surfa :/ ...
Ako imaš bežični modem i on ti je upaljen non-stop, onda tvoji ispis spajanja ima podatak da si spojena od XX-YY. Naš modem je upaljen cijeli dani na ispisu spajanja se redovito vidi da je spojen 24 sata. Iako neki dan uopće ne idemo na Internet vidi se neki promet i pretpostavljam da je to redovito "pinganje" aktivnosti modema.Citiraj:
lonni prvotno napisa
Ako imaš otvoren neki browser za primanje pošte (Outlook) možda ti je podešeno da on svakih nekoliko sati/minuta pita server da li ima neke pošte, pa i to kreira promet.
Ali sve ovo navedeno ne može potrošiti 1GB - jer namato nikada ne uspije. Poanta je da se najviše prometa troši na skidanje/preslušavanje muzike i skidanje/pregledavanje video clipica.
Čim moji klinci dobe priliku za on-line igrice na kompjuteru (jednom ili dva puta mjesečno po 2 sata) na ispisu spajanja mogu primjetiti znatno povečanje prometa. Inače MM i ja se bavimo samo surfanjem i pregledavanjem pošte.
nemam imam obični adsl modem (hub).Citiraj:
sorciere prvotno napisa
al nije mi bilo jasno 30 GB, to sam trebala skidati filmove dan i noć- a što ću, tko zna možda sam mjesečarila pa tko zna što sam pogledala i koga sam skinula :mrgreen: :lol:
Naravno! Gledanje filmova na youtubeu troši hrpu, a da toga nismo niti svjesni. Eto otkud ti Tea veći račun nego što očekuješ :)Citiraj:
Tea prvotno napisa
Napravi pokus, pa se diskonektiraj s neta....zatim se ponovno konektiraj i odi pogledaj neki filmić na youtubeu. A zatim provjeri na ispisu spajanja koliko ti je to prometa uzelo. Čisto da si predstaviš di ode lova :mrgreen:
Mnogi ljudi uzmu adsl, misleći da će potrošiti samo ako nešta skidaju sa neta. Ali troši se i samim surfanjem po netu- tj. učitavanjem bilo koje stranice, bilo koje slike, filma, igrice,....
a i banner na forumu je gladan :/ ... (ne jako, ali troši više nego prije :mrgreen: ).
izgleda da sam ipak sve to i potrosila...
iako mi jos uvijek nije jasno zasto i meni neke dane pise da sam 24h spojena ili od jutra do mraka, a nemam bezicni? I ovo s razlicitim IP adresama, jel mozda i moj susjed voli surfati?
Svaki put kad se diskonektiraš sa neta i ponovno konektiraš, mijenja ti se IP adresa. Tako da su to sve tvoje IP adrese. IP adresa ne ostaje ista, nego svaki put dobiješ novu.
a meni nije jasno kak se to vama događa :/ ... ako se diskonektate, ako ugasite komp kad spavate...
ja stalno provjeravam ispis spajanja, i niti jednom nije bilo prekoračenja..
Ninči, mislim da si pobrkala moje odgovore sa lonninim pitanjima! :mrgreen:
:mrgreen: :oops: :mrgreen:Citiraj:
Tea prvotno napisa
Sorry, Tea, tek sad vidim da sam krivo kvotala :*
Cure s bežićnim internetom, još jedan savjet - namjestite mrežu na najmanju moguću jačinu, da ne "šprica" previše izvan stana jer se stvarno susjed ili neki prolaznik može spojiti i to je nevjerojatno lako. Shvatite zaštitu vrlo ozbiljno, evo sad mi je rođakinja dobila račun na 2.000 kn, neko joj se bio nakačio na mrežu. Znači, sav mogući security instalirajte, raspitajte se o njemu, plus smanjijte wireless mrežu na najmanju moguću jačinu, a da vam nije koma radit. Nama je toliko slab da npr. dobacuje iz hodnika u kuhinju, ali ne i u dnevni.
:love:Citiraj:
Ninči prvotno napisa
Od 17.3 ide akcija za adsl, cijena od 5GB prelazi na promet od 10GB,super i još dva mjeseca flat-a,uuuuuuuu :D
jel to vrijedi i za postojece korisnike?
postojeći korisnici prelaze na 10GB, ali mislim da to ide od 1.4., i da nemaju flat ta dva mjeseca :mrgreen:Citiraj:
filip prvotno napisa
za nove korisnike od prijave, a od 1.4. za postojeće... još spavam... :coffee:
Evo, mi dobili prvi račun od AMIS-a. ZA razdoblje od 11.02-31.03. 144,00kn. Savršeno! A veza super super. Naskidali albuma, svega i svačega.
Koliku si brzinu uzela?Citiraj:
ana.m prvotno napisa
Kako 144 :? to je internet i tel pretplata ili? :?