tak obicno bude navecer, da ti sise djeluju prazne ali unutra uvijek nekaj ima. a i bebe su sklone nasisavanju u vecernjim satima pa se mame zabrinu zbog kombinacije to dvoje.
Printable View
tak obicno bude navecer, da ti sise djeluju prazne ali unutra uvijek nekaj ima. a i bebe su sklone nasisavanju u vecernjim satima pa se mame zabrinu zbog kombinacije to dvoje.
Erina, kako ti stojiš s kakanjem? Kakva ti je prehrana otkad si rodila? Jesi li možda uvela neke promjene u prehranu nakon poroda? Možda bi i djetetu pomoglo da ti jedeš neke namirnice koje te inače otvaraju. Sok od kruške, marelice... Vrijedi probati.
Meni recimo jako pomaže kokosovo ulje - rastopim žličicu u toplom napitku i par sati kasnije trčim na wc.. :mrgreen:
imam pitanje vezano za kakanje i cicanje. imamo 2 tjedna i 5 dana. kaka kako koji dan. ima obavezno jednu obilniju stolicu, zlatno žutu (količina par žlica možda), a ostale su one "žute vodice" (tako ja to zovem - žuti trag bez vidljive kakice, promjera najmanje 5 kn, no većinom bude puno više :oops:). prije 2 dana je bilo 4 obilne, jučer jedna, danas dvije (zasad). jel ta jedna obilna "pokriva" dobitak - tj jel dovoljna? patronažna je bila, reče a je zadovoljna. od izlaska iz bolnice 17.4. (3080g - dakle u nekih 8 dana je skoro došao do porođajne - 8.4. rođen s 3110g)) je do jučer 26.4. (3320) dobio oko 220g. piški, po meni i kaka ok, ali me zbunjuju te stolice. većinom traži na 2h, s tim da ima 2 perioda u danu malo prije 12 i navečer oko 21 kad se nacicava. trudim se dati mu jednu unutar 2-3h, ako je baš nezadovoljan ponudim drugu. sutra smo na pregledu kod pedice, moramo ići ranije radi nekih pregleda (neuropedijatar i uzv glave) pa me malo strah da li će biti frke oko dobitka. ovim tempom ne bi trebao dobit više od 300-400g ovaj mjesec.
nevenera meni opis kakanja zvuči ok. I žuta vodica od 5 kn se broji :)
Javi kako je bilo kod pedijatra.
dobitak na tezini se racuna od najmanje porodajne tezine. Mislim da bi kod tebe cak trabalo biti taman. Jos kad uzmes u obzir da bebe rastu u mahovima i mozda dok napuni jedan mjesec to postane beba bucko :)
tako sam i ja čitala, da se to broji. ja sam u globalu jako zadovoljna. no već mi par ljudi spomenulo da je to premalo. a meni se čini ok, jest donja granica, ali je ok. 7 dana je bio u inkubatoru, hranjen mojim mlijekom na špricu i bocu. onda je došao na cicu i sve ok. moguće da sam imala prevelika očekivanja, no prvi mi je sin s takvim kakicama dobivao i preko 1 kg. pedijatrica je inače prodojeća no nedavno mi prijateljica reče da joj je mala prvi mjesec dobila 600g i da joj je predloženo da se izdaja nakon podoja i daje to. meni se to ne radi, jer mi se čini da potrebe nema. kad sam radila kompresije (jer cica oko 5-10 minuta) u želji da produljim podoje u 9 od 10 puta mi se ispovraćao nakon toga. pa sam prestala. očito jede svojim tempo, svoje količine.
gledaj u svoje dijete i u pelene, to ti je najvaznije. Znam da te to brine, i sama sam takva... I ja sam mama malog mrsavka koji je uvijek ispod svih donjih granica. I sad kad ima skoro 2 godine po kilazi nas prestizu bebe od 8 mjeseci.
A mi nikako da dodemo do dvoznamenkaste cife u kilima :)
To su takva djeca...Mi mozemo samo kukat :)
Moj do 18 mj nikad nije mogao popiti vise od 60 ml po obroku (ni izdojenjog mlijeka ni u tri minute koliko je dojio). A jos bi i bljucao...
drzi se ne daj da te smetu :)
puno hvala. dojila sam prvog, ali s šeširićima, nije kakao (čak ni žutu vodicu osim minumuma) a dobro je dobivao. mislila sam da će drugi put bit "lakše" no opet te crv sumnje ubije, pogotovo ako je od nekog tko kao "zna" što govori.
erina - nadam se da će ubrzo bit bolje. tako moj prvi nije kakao nikako, trebalo je 2 tjedna da dođe do porođajne a onda je u druga dva tjedna dobio 1400g (tj u mjesec se skupilo 1600g), nadam se da ćete i vi tako i da će vas ubrzo krenuti.
nažalost velik broj pedijatara danas baš i nije puno educiran o dojenju, još gore od svega, svojim materijalima ih često sponzoriraju proizvođači adaptiranog mlijeka i mnogi od njih ga rado preporučuju zabrinutim majkama, koje onda s pretpostavkom da "pedijatar ipak zna bolje" krenu s adaptiranim i zeznu dojenje. umjesto da pedijatar prvo pokuša majci pomoći savjetima kako da poveća količinu mlijeka ili kako da djetetu da više masnijeg mlijeka.
t.r.a.c. - slažem se u potpunosti. meni je pedijatrica bila skroz ok s prvim malim, imao je laktacijsku žuticu - čula sam da neki pedijatri predlažu prestanak dojenja u tom slučaju no moja nije. istina je da smo morali vadit bilirubin i vagati se svaki tjedan da se vidi napredak, ali nakon početnih problema i unatoč šeširićima dosta je dobro krenulo. sad znam malo više no opet te izbace iz takta. s jedne strane mi je drago da sam vidjela koliko je dobio prije nego smo išli u pedijatrice, čisto da si složim sve u glavi
Evo nakon jako teške noći i dana sinoć smo za nagradu dobili prvu kakicu:-D
Hvala vam svima na potpori, sad nakon što smo skinuli taj kamen s duše moram se malo skulirati jer me sve ovo opteretilo očito više nego sam mislila i koštalo sad problema s dojenjem, mlijeko zašteka, cike počnu probadati i kad se bradavice stisnu i zabijele nema načina za izvući niti kapljicu iz njih pa se borimo i svađamo s cikama, svašta nešto. Ali znam da je to od stresa, prolazno i da će biti bolje kad se malo poslože hormoni i kockice u glavi....već smo krenuli na bolje.
Jeee! Super! :-D Samo polako, nek te muž izmasira, fino papaj, slušaj glazbu koju voliš i svi se zajedno puno mazite.. Javi kako ide!
erina, uvali dijete mužu, nek ide u šetnju na pola sata, prelijepo je vrijeme
to stani pod tuš, pusti vodu da ti teče niz tijelo i zamisli da sa tom vodom u slivnik odlaze svi problemi, sa dojenjem i svi ostali
neka odu sve frustracije kroz koje si prolazila ovih dana
pusti si muziku
prošetaj
napravi nešto samo za sebe jer si stvarno zaslužila :love:
bili do pedice. digla mi je tlak kao nikad. ikad. dakle, narasli smo u 20 dana 2 cm i imamo 3450 (po njenoj vagi). i kaže meni ona, u čemu je problem, imam li ja mlijeka. doslovno tim riječima. toliko sam se zajapurila da je to bilo vidljivo na kilometar.
17.4. je imao 3080, 26.4. 3320 a 28.4. 3450 . dakle u 11 dana nekih 370g a u zadnjih 2 dana navodno 130g (s tim da je dojio 3x prije pregleda pa ne znam koliko je to 100% realno). i ona mene pita imam li mlijeka!?!?!?
danas je imao jednu obilnu kakicu do sad. jučer čak 3.
mislim, ako je dobio i 300g u 10 dana to bi za mjesec, npr sljedeći bilo skoro 1 kg, zar ne?
i nemam pojma zašto me toliko iznervirala. pokušala sam objasnit si, ali stvarno ne znam. hvala curi na SOS telefonu za dojenje, baš me pedica izbacila iz takta.
ma super to vama ide!
Evo kratki raport od nas...bila danas opet patronažna, u zadnjih 6 dana imamo dobitak od 240g i vratili smo porođajnu težinu. Ona prezadovoljna a ja vam ne moram reći koliko mi je srce veliko :zaljubljen:
bravo!
sad samo nastavite tako...
samo da javim da smo danas bili na pregledu 3950 i 54 cm. i da meni netko ima što reć za imanje i neimanje mlijeka :-x živila cica
Super, neve.
prezadovoljna sam stvarno. 800-njak grama u 20 dana. odlično. :-D
to je odlično :)