a meni već dosadili!
još ću, zbog obećanja napraviti one anekine i white-muskine i to je to.
ali neću danas, zlo mi je od mafina...
Printable View
a meni već dosadili!
još ću, zbog obećanja napraviti one anekine i white-muskine i to je to.
ali neću danas, zlo mi je od mafina...
Apri, nešto si brzo odustala :lol: :lol:
ček, ček, prije nego odeš povraćati...
gdje si kupila pleh za male mafinčiće? i koliko ih pečeš?
ovi veliki su mi... uzmeš jednog, smažeš, još bi malo pa uzmeš još jednog i onda ne možeš ostaviti pola.... :roll:
u američkom dućanu u nizozemskoj. kad sam bila kod ančice u njemačkoj :lol:
neka 2,5€. sića!
a pečem ih zajedno s velikima, pleh pored pleha i nisu nimalo suhlji od velikih.
(a ti bi ostavila pola drugoga?! amaterka!)!
pleh za male muflone ima za kupiti u Mercatoru :)
na kupljene papirnate kalupiće i meni se zalijepe mafini, puno mi je bolje kada sama izrežem onaj bekpapir (je li to samo ja tako zovem?, znate na šzo mislim), on je puno masniji i ne lijepe se za njega....
Na to sam i ja pomišljala, ali neda mi se toliko rezuckati :roll:Citiraj:
Bubica prvotno napisa
Spremam se kupit pleh danas (mercator na vukovarskoj ima, jel tako) negdje u receptu piše rižin slad-šta je to i gdje ima za kupit? :oops:
ms. ivy, jesi ovo ti? :)
http://www.iskon.hr/infocentar/page/...6/0217006.html
hehehe, nisam :lol:
ali dajte nek' netko ode pa podnese detaljan izvještaj!
Rižin slaaaaaad
jedna mafino-savjetnica bi se trebala dodatno educirati!Citiraj:
ms. ivy prvotno napisa
kovke, probaj u dućanima zdrave hrane.
a možda ima i u DM
a možda nađeš i u Merkatoru...
A možda...
ja bi rado, ali danas mi počinje salsa :mrgreen:Citiraj:
ms. ivy prvotno napisa
A možda su u šumi... :lol:
apri, znaš da u to doba ja moram biti stand-by sa cicom.
ajde ti!
a možda u bunaru
Pa uzmi npr. deset slojeva i izreži ih odjednom sve. :PCitiraj:
ivory prvotno napisa
Ap'ri, ili netko drugi, daš nam recept za čokoladne. skinula sam toliko mufija a svi su mi nekak bez čoko. ja bih napravila onak crne ali ne da mi izgore-znaš većCitiraj:
apricot prvotno napisa
Meni su ovi fini:
http://www.coolinarika.com/index.php...e=recipe_cat_d
Hvala ivory, mslim da sam baš to tražila! :love:
Bila u mercatoru i kupila mini, nije bilo velikih :cry:
mmmmmmmm, mmmmmmmmmmCitiraj:
apricot prvotno napisa
smajli koji oblizuje prste i limenu kutiju
Pa napisala sam sve.Citiraj:
kovke prvotno napisa
Sve kao temeljni Ančicin recept sa gore navedenim izmjenama.
Šta još hoćeš?!
Da ti napravim i donesem?!
Eeeeee, nemere!
P ne bi bilo nimalo loše, osim što je danas post, al zbog tebe bi i post prekršila
a ne!
ja danas na kruhu i vodi.
a ipak radim mafine - dolazi mi jedna trudnjača u posjet.
Da ne bi još koji jačmenac zaradila :lol:
Citiraj:
apricot prvotno napisa
Vidim ja da je tebe krenulo!
Ajde pošalji i meni malo da probamo tu fantaziju! :D
Evo prva turica mini mufija se peče, pa ćemo vidjeti! :D
hm, pa nisu baš ono što sam očekivala. mislim, fini su, ali ne onako turbo fini da bih ih sve proždrla. užas, kriterij finoće mi je proždrljivost. :oops:
u drugu turu stavila zdruckanu bananu, a u treću nasitno narezane lješnjake u tijesto i još posulča gore. nije loše, nimalo!
a šta si ti očekivala? :lol:
pa ne znam ,malo više standarde sam imala!
Anek & ivory, radila sam Mirišljavce, progutali smo ih skoro sve, a namjera je bila da dočekaju sutra goste koji dolaze u 17.00 - mislim da ću skočiti kod Vinceka po nešto za njih, a mi ćemo dokrajčiti ove.
MM kaže
"reci im da je MM oduševljen!!!!!!!!!"
Pa Vincek ne radi nedjeljom ukoliko se nešto nije promijenilo! :cry:
Jučer u jutarnjem Muffini!
evo koji recept
Crnio-bijeli muffini (cca 15 kom)
31 dag brašna
2 dag kakaa
1 prašak
18 dag šećera u prahu
37,5 dl mlijeka (ovo je neka greška u zarezu)
2 jaja
15 dag rastopljenog, ali ne toplog maslaca
pećnicu ugrijati na 200. lagano ugrijati kalup i premazati ga uljem ili maslacem. u udubine staviti oblike od papira. Prosijati brašno i prašak za pecivo. Staviti ih u zdjelu, dodati šećer. Napraviti u sredinu udubinu. Zajedno dodati mlijeko i jaja i promiješati. Dodati rastopljen, ali ohlađen maslac. Smjesu podijeliti na 2 dijela. U jedan umiješati kakao. Napuniti kalupe tako da naizmjenično se stavlja crna i bijela smjesa, peći cca 20-25 min. Ohlađene preliti preljevom od tamne i bijele čokolade.
Muffini s pršutom i sirom (cca 12 kom)
3 sitno sjeckana mlada luka ili 1 manji poriluk, žličica ulja
37,5 dag brašna, 1 prašak, na vrh noža soli, 17,5 dag sitno sjeckanog pršuta, 12,5 dag krupnije ribanog sira, 2 jaja, 2,5 dl mlijeka, 12,5 dag otopljenog maslaca
pećnicu ugrijati na 200. lagano ugrijati kalup i premazati ga uljem ili maslacem. u udubine staviti oblike od papira. Na malo ulja pirjati luk dok ne postane staklast, dodati pršut. Ohladiti. Prosijati brašno s praškom, dodati sol, jaja, luk, pršut, sir i mlijeko te otopljen, ali ne topao maslac. Žlicom zamijesiti tijesto i rasporediti ga po oblicima. Peći 20'.
Muffini s okusom pizze
1 dl mlakog mlijeka, 1/2 kocke svježeg kvasca, 25 dag brašna, 1 žličica soli, 4 dag maslaca, 1 jaje, malo začina za pizzu, 5 dag luka, 1 žlica maslinova ulja, 5 dag salame ili šunke, 5 dag šampinjona, 5 dag ribanog sira(gouda ili ementaler)
U posudi pomiješaj mlijeko i žlicu mlake vode te otopi kvasac. Prosijati brašno, pa zajedno sa soli, maslacem, jajem i začinima za pizzu dodati kvasac. Miješati do glatke smjese. Pokriti, ostaviti 30' na toplom da se digne. Sitno nasjeckati luk i prepržiti na ulju. Narezati salamu na kockice, očistiti šamije i narezati ih na kockice. Pećnicu na 200. U dignuto tijesto umiješati sastojke i polovicu sira. Oblikovati 12 loptica i u kalup. Ravnomjerno posipati sir, peći 20'.
Muffini sa sezamom i bundevinim sjemenkama
1 jaje, 7,5 dag šećera, malo soli, 15 dag mlaćenice, 80 ml ulja, 25 dag brašna, 2 žličice praška, 1 žlica sezama, 1 žlica bundevinih sjemenki.
Kalup namastiti i staviti na hladno. Pećnicu na 200. Jaje pjenasto tući umiješati šećer, sol, mlaćenicu i ulje. Brašno i prašak staviti u masu i umiješati da bude grudasto. Kalup puniti do 2/3, posuti sezamom i bundevinim košticama. Peći 20-25'.
Koliko sam se raspisala! :lol:
Jelda da su mrak!Citiraj:
Mirta30 prvotno napisa
Ja ih radim MM-u skoro svaki dan i trpam sve šta mi dođe pod ruke!
Prekjučer sam stavila jabuke, kokos, mrkvu, grožđice, jogurt od kokosa i začin za medenjake!
Jučer sam kupila mali kalup od 6 kom i danas ću MM-a iznenaditi opet nekom kombinacijom (ja više ne jedem slatko ;) ).
A kad sam već kod današnjih muffina, šta mislite o nasjeckanom kikirikiju u kombinaciji sa čokoladom?
moji čokoladni su ispali yummy-mljac! :D
ipak sam napravila još jednu turu - nek se nađe!!!!
Muffini s pršutom i sirom (cca 12 kom)
3 sitno sjeckana mlada luka ili 1 manji poriluk, žličica ulja
37,5 dag brašna, 1 prašak, na vrh noža soli, 17,5 dag sitno sjeckanog pršuta, 12,5 dag krupnije ribanog sira, 2 jaja, 2,5 dl mlijeka, 12,5 dag otopljenog maslaca
pećnicu ugrijati na 200. lagano ugrijati kalup i premazati ga uljem ili maslacem. u udubine staviti oblike od papira. Na malo ulja pirjati luk dok ne postane staklast, dodati pršut. Ohladiti. Prosijati brašno s praškom, dodati sol, jaja, luk, pršut, sir i mlijeko te otopljen, ali ne topao maslac. Žlicom zamijesiti tijesto i rasporediti ga po oblicima. Peći 20'.
Izvještaj: Umjesto pršuta stavila sam domaću pancetu, umjesto mladog pola glavice običnog luka, dodala sam malo origana, papra i dvije žlice kečapa.
Moji su oduševljeni! :D
Konačno nešto toplo i brzo gotovo za večeru.
Ja sam isprobala Ančicinu verziju, ali sam umjesto čokoladnih kapljica rastopila 3 rebra čokolade za kuhanje i umiješala u mokre sastojke, a umjesto koštunjičavog voća sam stavila pola šalice sjeckanog kikirikija! Evo upravo ih MM maže i kaže da su mu malo suhi (više voli voćne), tako da ću ih sljedeći put još preliti čokoladom. A mirišu božanstveno!
Citiraj:
Mirta30 prvotno napisa
i ja sam ih danas ispekla, a moji gosti nisu došli zbog mećave, a šta ćemo, smlavićemo ih sve, kao, teško nam palo....recept za mirišljavce mi je najbolji od svih koje sam probala do sada 8)
znaci nisi probala moj recept :mrgreen:Citiraj:
anek prvotno napisa