x
i meni ovo liči na nevjerojatnog trola
stvarno su sadržani svi elementi za "potpirivanje" tj. izrugivanje pkk i onih koji se odlučuju na takvo što
priča baš ima sve ono što sadrži jedna vulgaris predrasuda prema pkk tj., u što (neki) svrstavaju žene koje se odluče na pkk:
nekontrolirana trudnoća, prekrasno emotivno-filozofsko-kozmičkootvoreni muž, stiskanje ruku doule/primalje/muža (to u vidu da se rodilištima prigovara kako nemaju taj humani aspekt), religijska uvjerenja (neki bi rekli fanatizam), nepregledavanje bebe, famozna pupkovina omotana oko vrata kao dodatni začin, "austrijska" babica kojoj se može dogoditi da zapne na granici (s njom ili bez nje, porod bi bio pkk i time se želi ukazati na sliku aktera pkk), obezvrijeđivanje vaginalnog pregleda...
ma sve ono oko čega su se lomila koplja...
i sve tak nekak napisano da stvarno čovjek posumnja na trola
ako nije trol, rekla bih ovo: sam po sebi porod ovaj porod mi nije niš strašno (ko kak je rekla Beti, lol).. rekla bih, klasika od poroda! isti tok ko i u rodilištu, muka/krv/znoj, s tim da je mjesto zbivanja ipak kuća.. a što se tiče humanih elemenata, čitamo da istu stvar moš dobiti u nr. Varaždinu.. tak da ne znam po čem je to strašan ovaj porod.. i onak sami doktori preporučuju ne dolaziti u rodilište prerano, a u ovoj priči otprilike u to vrijeme je došla primalja...
iz moje perspektive jedino bih mijenjala nekotroliranje trudnoće. dakle, mislim da bi se svaki svjetonazor složio s tim da par kontrola treba imati jer su one tu da zaštite, prvo, bebu od eventualnih komplikacija.. i ja nekak poimljem da ak (baš toliko) vjeruješ, tim više ćeš, shodno struci, zaštititi bebu...
o pravu na izbor... čemu trošit riječi? u vrijeme u kojem su mogući prekidi trudnoće zbog banalnih razloga i to se naziva pravom, izborom i gospodarenjem nad vl. tijelom, ne vidim zaš bi netko onda imao nekom predbacivati nekontroliranu tr., a još manje pkk ( u ovom slučaju, jedna kontrola u 35.tj. i asisitirani porod)