Meni pomaže to što ujutro nakon što pojedem doručak popijem čašu mlakog Donata i bez problema :)
Printable View
Meni pomaže to što ujutro nakon što pojedem doručak popijem čašu mlakog Donata i bez problema :)
Uh, meni ni mekinje, ni jogurt, ni donat, ni suhe šljive, ni ništa nije pomoglo, doktorica mi naredila da uzmem čepiće jer mi je na pregledu debelo crijevo bilo prepuno. Iako sam išla svaki dan, al to je bilo toliko bjedno da se uopče ne može nazvat sr*nje :lol:
Do sad sam uzela 2 čepića i pomogne. Ali se nadam ipak pronač neku magičnu formulu jer se ti čepići ne smiju koristit redovno.
Ma evo i ja se opet zaštopala. To valjda tako zbog vremena :P
Ujutro kuvam kompot od suvih šljiva sa mekinjama i to ću da zalije Donatom, a onda ću da se zapušim čepićem...
Pa da vidim ko će koga da zeza 8)
Inače mi je pomoglo u bioaktiv voćni od breskve- on je rjeđi, staviti 2 žlice voćnih mislija a za večeru obični bioaktiv al nekak od ovih mučnina mi neidu u tek pa me zanima dal se smije probavin u trudnoći koristiti?
Meni bioaktiv ne pomaže.
A šta ti je probavin?
Vanesax pucam od smijeha...klin se klinom izbija...ja sam toliko očajna da ču i ja provat sa svim skupa...idealno za proljev :oops:
Ja sam provala sa probavinom...Ništa :( a inaće sam ko galeb i probavin obožavam (to su kao nekakve pšenične pahuljice od vlakana, inače se koriste za probavu a meni su prefine sa mljekom il jogurtom,izgledaju doduše ko brabonjci ha ha ha)
ne znam jel se ovo već spominjalo u prijašnjim postovima,
ali probajte miks suhog voća i orašastih plodova.
ima u konzumu i tako tim većim trgovinama na rinfuzu kupiti i smješati,
grožđice, brusnice, marelice, bademe, lješnjake.
(ja to imam naviku inače grickati, al sam se neku večer malo zaletila izgleda jer sam u jednoj večeri smlatila vrećicu grožđica od 200g. i sutradan na wcu bila 6 (slovima:ŠEST) puta :mrgreen: :nope:
Ja znam da osim shljive i trice jako pomazu.Mogu se jesti sa jogurtom ;)
Vanesax, mislila sam na ovu tvoju recenicuSamo sto sam ja dala prednost lanenim sjemenkama, neznam zasto sam tako jako bila zapela za nihCitiraj:
vanesax prvotno napisa
Ali sopala sam se ja i sa mekinjama. U jutro u jogurt sam mjesala mekinje i lan ali mi se taj okus lanenih sjemenki i ta sluzavost zamjerila, uf!
Evo sad vec tjedan dana ne radim nista posebno a probava ko cukric svako jutro, nisu vise oni brabonjci :lol: Jedino jedem kruh kojeg sam si sama spekla a koji je totalno nabrijan mekinjama. Neznam da li mi je to pomoglo ili se probava odlucila sredit kad on a pozeli :/
Ali svakako, dajem gles za mekinje u kojem god obliku :D
Mimolina :love:
I super ti je potpis!
Evo samo da vas obavestim da sam se uspešno rešila zatvora i to neplanirano!
Kako mi je gvožđe bilo malo niže, moja doc mi prepiše preparat gvožđa i ja joj kažem da mi bolje da nešto drugo, jer ionako imam problem sa zatvorom. I tako ja dobijem Mamavit tablete (mineralno-vitaminski dodatak za trudnice i dojilje) u kojem ima dosta gvožđa i od tad svakog dana redovno (nekad čak i po dva puta :oops: ) idem na veliki wc :D
Jedino što je gadne tamno-sivo-pa-malo-na-braon boje :P
Moja drugarica je od nekog preparata gvožđa takođe dobila redovniju stolicu. Kaže da ide po dva-tri puta dnevno sada, s tim što je ona sve vreme trudnoće imala urednu i normalnu kakicu.
Možda sad u to gvožđe dodaju nešto od tih pomoćnih materija da ne bi bilo problema sa zatvorom ?
meni je pomogao sirup od šljiva i smokava, neki njemački... ggucnula bih ga svako jutro... sad mislim da pomaže kivi, puno mandarina... ma puna sam vlakana ;) pa je ZA SADA OK... nadam se da će ostati što duže...
hvala bogu da nemam problema s ovim.
jedem puno voća i jogurta...a što je najbitnije, svaki dan lanene sjemenke s puno vode i tako sam svako jutro riješena brige u wc-u.
moja prijateljica muku muči sa zatvorom u trudnoći...dok mene mučnina, umor i nizak tlak ubijaju...
ne znam što je gore.
makar...mislim...sve je bolje od zatvora.
radije bih 5 puta povraćala nego jednom imala zatvor.
Ja sam počela piti heferol tablete željeza. A kako mi je stolica i inaće loša, bojala sam se da če sad biti još gora. U isto vrijeme kako sam počela njih koristiti sam ujutro počela jesti ne tostirani crni integralni kruh i vruči kakao za doručak. Uz sve to se nekako stolica normalizirala, i sad nemam pojma od čega je, al ču nastavit s ovom kombinacijom dok pali :mrgreen:
Ps: Vanesax, uf moje ti je boje crno-zelene, Bljak!
mene one Prenatal tablete tjeraju na wc.
a vas?
Citiraj:
vanesax prvotno napisa
kad sam doma, sve savršeno-kad radim (čitaj-sjedim)koma.
E da, i to puno, puno znači. Ali i hormoni i 100 drugih sitnica.Citiraj:
krumpiric prvotno napisa
Ja pijem 2 - 3 bioaktiva dnevno, što onih malih, što onih u čašici i prilično sam ok, jedino vikendom kad ne idem na posao niš...zato me ne čudi da muči vas koje mirujete.
A ja dosad popila fabriku bioaktiva i ostalih bakterijskih jogurta, al su se moja crevca i sa njima uspešno izborila i nisu dala svoje produkte van :lol:Citiraj:
misliteljica prvotno napisa
A nemam pojma...to sa zatvorom i lošim spavanjem mi je velika misterija trudnoće...nešto što fakat nisam očekivala, a što me u biti jedino i muči.
A NAJČUDNIJE s tim spavanjem je da mi se ujutro ne spava, ono nisam umorna. Satre me tek popodne, oko 4.
imala sam jako puno problema tijekom trudnoće sa stolicom i sve sam probala i ništa,dok jednog dana jedna baka nije dala svoj recept:
"svako jutro žlicu maslinovog ulja" i super mi je pomoglo,kod većih problema i 2-3 žlice maslinovog ulja,bila sam se pravo navukla(ime sve govori :lol: )
Kažu bake, naročito Dalmatinke, da taj recept treba primenjivati i za lakši porod.
Muku mučim s ovim. Šljive, povrće, voće, mahunarke mi nisu pomogle.
Inače, nisam operirala slijepo crijevo i strah me da se ne bi baš sada zakompliciralo. Ne znam što je okidač, ali bojim se da bi zatvor mogao biti.
znam da inace planinski caj protjera... ne znam jedino jel se smije u trudnoci, probaj proguglat ili pitat dr. smijes li popit casu dnevno
Ja sam već 2 tjedna s istim mukama. Suhe šljive, probiotik, sjemenke, povrće, voće, kava... ništa. Vidi se i na vagi. Idem i ja pokušati s planinskim ako se smije. Idem googlat.
Uzela sam si čak onu karticu na koju se upisuju datumi mjesečnice, pa sam krenula zapisivati po koliko dana ne mogu na wc.
Kada se i dogodi napokon da mogu onda se bojim tiskati jer me strah da ne popusti neka opna, žilica, što li već ima unutra.
Umrijet ću. Tri dana neće pa neće.
Još sam i hodala da malo pokrene stvar.
ja ti nemam prirodno rješenj za zatvor
s tim i inače imam problem a u trudnoću se pogoršalo
inače na dnevnoj bazi sam konzumirala lanene sjemenke, jogurt, često leću i juhice,
kompote i sve moguće i nemoguće domaće pripravke al ne pomaže
i kad sam završila u bolnici i doktor me nakon 2 tjedna pustio doma ali na strogo mirovanje,
samo krevet i wc, to je podrazumijevalo da posjet wc-u bude što kraći bez naprezanja
i kako sam mu rekla da to kod mene ne ide tako, preporučio je sirup Duphalac (ne Dulcolac jer to ne smiju trudnice)
i taj sirup bih popila i imala stolicu
svatko sebi traži dozu koja mu pomaže
pije se 1x dnevno, ja počela s 15ml, al kako nije išlo, sutradan popila 20 i skužila da mi je to mjera za imat stolicu
Znam da je to obrnuto od zatvora, ali mislim da je najprigodnija tema za potraziti savjet.. Evo nocas oko 4 ujutro sam imala proljev. Bila sam na wcu oko pola sata i samo je izlazilo iz mene. I evo malo prije sam se probudila za na posao i opet proljev, bila sam na wcu oko 15 minuta. Je li to nesto sto se dogada u trudnoci ili sam pokupila kakvu virozu? Ne znam sto da radim :(
@alkemičar, a meni u apoteci baš ništa živo nisu znali preporučiti. Postoji još i neki Smokvan sirup.
@Sanja, moguće je da si nešto krivo pojela, ali i da je viroza. Vidi ako ne prestane danas, sutra, onda trk do liječnika.
evo link i vidi šta piše pod trudnoća i dojenje http://www.halmed.hr/upl/lijekovi/PI...-07-01-236.pdf
čisto da ih možeš tražiti ako ti bude trebao
ali ne čudi me da nisu baš znali preporučiti jer je malo toga dozvoljeno
a što se tog sirupa tiče, nisam ga pila al sam radila kompot i od smokava i šljiva i jabuka, al ne pomaže
ma ja sam posebna priča sa tom stolicom
takve bolove znam imati da je to strašno
sad kad mi je doktor otkrio ovaj sirup, znam da pogu za njim posegnuti, iako je bolje ne učiti se na laksative
ja sam, npr nakon konizacije bila zatvorena skroz i nakon 7,8 dana imala užasne bolove jer nisam imala stolicu
stavila sam si čepić i čak niti s njim nisam uspjela
trebalo je još jednom uzeti čepić dok je malo po malo krenulo :/
Sanja, i ja se zadnja 3-4 dana družim sa wc školjkom
a ništa me ne boli stomak već eto, neobično za mene, svaki dan sam u wc-u i obično je mekša stolica, danas baš tekuća
@alkemičar, piše na wiki da je djelatna tvar laktuloza, koja nastane u zagrijanom mlijeku (što toplije mlijeko više je ima). Sirup je izolirana i koncentrirana laktuloza, dobivena iz laktoze iz mlijeka. Ne čini se opasnim.