Odlično!
Jel išla i u vrtić?
Printable View
Sa tri godine je krenula u redovni (velika greška, nije podnosila toliku grupu djece), nakon nekog vremena uz asistenta a od 4-te godine je išla 2xtjedno u redovni i 3xtjedno u vrtić Slava Raškaj gdje je imala defektologa, logopeda, senzornu, glazbenu i kinezi terapiju.
Trebamo na Suvag na ispitivanje sluha.....
Jel se dugo čeka?
Bila bih zahvalna ako netko ima broj na koji se može naručiti!
To nije samo jedna pretraga nego nekoliko.
Dugo se čeka za primarnu dijagnostiku, ali ti već imaš dijagnozu, pa možda ne bude tak strašno.
Centralni broj za naručivanje je 01/ 4 629 629
Ja bih ti preporučila da zoveš direktno kabinet i da im objasniš o čemu se radi. Evo tu su ti podaci (imaš kontakt voditeljice službe - telefon i e-mail): http://www.suvag.hr/hrv/page.php?cID...i&eID=odjeli_7
Hvala peterlin...
piše mi na uputnici;
Prvi pregled u PZZ/SKZZ
Tonalna audiometrija za određđivanje praga - pregled- ispitivanje sluha .- BERA
I još pitanje;
kod nas se na pregled kod okuliste čeka oko 6mj.... A nama su papiri potrebni ranije....
Jel vrijede i oni od privatnika?
naravno da vrijede. ali probaj ako hoćeš na svetom duhu pitat za termin, ja sam pred koji mjesec tražila za klinku termin i dobila relativno blizu termin, ( čak sam rekla da i klinac toga određenog dana ima pregled , pa ako može i određeni datum).
Inače okulista za njegu nije važan, osim ako dijete nema problema s time, ( ali dok se ne provjeri ti ni ne znaš dal djete ima ili nema problema)
Okulist je obavezan nevezano za dijagnozu za djecu do određene dobi. Na kontrolnoj Komisiji će trebati samo nalaze vezano za dijagnozu.
PZZ = primarna zdravstvena zaštita (to je valjda pedijatar, ne znam), a SKZZ bi mola biti specijalistička obrada. Zaista ne znam, gatam...
Tonalna audiometrija je obični prag (da li dijete čuje na jedno ili drugo uho), a BERA su slušno evocirani potencijali, time se ispituje funkcionalnost slušnog živca (valjda - ufff, puno sam zaboravila). Ne znam ti detalje - možda će MBee bolje znati. Ne znam kako se određuje kada i da li treba timpanometrija (ovdje to ne piše) pa je možda stvarno najbolje da pitaš svog pedijatra koji će ti pisati uputnice + nazovi ekipu u Suvag i oni će ti reći detalje. Za svaki pregled trebaš zasebnu uputnicu. Ja bih na tvom mjestu ovaj nalaz gdje se traži ispitivanje sluha e-mailom poslala u Suvag da mi kažu što i kako. Nisam to nikad radila jer sam u Zagrebu pa sam išla "na noge" jer ih je teško dobiti telefonom.
Mislim da ona skuplja papire za kategorizaciju djeteta pri CZSS-u a ne za njegu na HZZO-u.
skuplja paralelno i jedno i drugo
Da da, skupljam i za invalidninu (tu mi treba nalaz okuliste i otorinolaringologa ???? svi se čude, ali treba )
i za produljenu njegu.... Rekla mi je službenica na hzzo-u da ispunim papire za prekid i sve zajedno s dokumentacijom za njegu predam, ali bez datuma, pa onda se onda naknadno datumi upišu kad stigne rješenje o njezi.....
taj papir za prekid to je samo iz firme ili još nešto drugačije?
ovo za invalidninu se ne treba čuditi, jer prije kad je sve bilo pod czzo, trebalo se skupljati sve kaj su oni propisali, ( kad sam ja tražila za malu njegu pred 6 godina, sva sreća da smo ošli kod orl, jer je on dijagnosticirao nepravilnosti, okulista niej našao, ali iimamo obiteljsku situaciju, pa smo je počeli kontrolirati)
pošto je ovo tvoja tema, samo jedna digresija zamoli nekoga kome sad ideš na pregled da ti da preporuku za njegu, to može samo biti mali +
Pokušavam vam ostaviti poruku ali mi ovo piše: Cheerilee has exceeded their stored private messages quota and cannot accept further messages until they clear some space.
Probat ću kasnije, ali morate metlu u ruke i pomesti inbox, hehe!
Mislim, znala sam da si žena zmaj! Ali nakon što sam ovo pročitala mješaju mi se osjećaji srama, što ja stalno kuknjarim zbog svojih
i čuđenje od kuda ti tolika snaga?! Zbilja ti skidam kapu do poda!
Ajme, sad se crvenim, :oops:
Nekako mi je normalno, prirodno da je tako...
Zapravo, dosta me ljudi pita kako se nosimo s dijagnozom?!
Hm, pa samo velim da ga još više mazimo i pazimo, ne samo ja, već i mm, klinci....
Nekako nam je sad on centar događanja, nije ni ostatak ekipe zanemaren, već uključen (kolko mogu biti)....
:yes:
Evo me,
totalna mi je ludnica zadnjih dana.....
Predala sam prošli tjedan papire na hzzo za produljeni porodiljni radi njege,
i na czss za invalidninu.......
Sad čekamo komisije i svašta nešto.....
Želim Vam svima sretan i blagoslovljen Uskrs!
Mi smo u totalnoj strci ovih dana, uspjeli smo organizirati humanitarni koncert, sutra, za Murid i Međimurske iskrice (grupa u vrtiću od osmero djece s autizmom).....
Odaziv ljudi je odličan, karte smo skoro pa rasprodali i baš se veselimo sutrašnjem danu!
U utorak se obilježava svijetski dan autizma pa imamo štand na trgu s prigodnim materijalima :)
:klap: Samo naprijed!
I vama sretan Uskrs, i sretno s koncertom i ostalim aktivnostima!
Moji dečki su u prilogu od 33. minute prikazivanja :)
http://www.hrt.hr/index.php?id=enz&t...ash=a7431c4d83
Cheerilee samo vam želim pružiti podršku uz nadu da ćete sve prepreke brzo savladati, sa što manje poteškoća i da će napredak i dalje biti odličan kao i do sada. Veliki zagrljaj cijeloj obitelji.:love2:
Hvala!
Ovih par dana unazad, počeo je naveliko reagirati na okolinu :)))
Ponekad reagira na ime, češće ne nego da, ali opet više puta nego je dosad...
Čak je počeo recimo; gledati me u lice, pa ako se ja njemu nasmiješim on uzvrati smješkom.....
Ili, sjedimo svi oko njega; mm, baka, deda, stri, i ja, netko od nas počinje pljeskati rukama, pa svi za njim ponavljamo s time da uvijek jedan od nas ne plješće,
pa ga on gleda u oči jedno vrijeme, skače, lupa nogom, ako ni tada ne počne s pljeskanjem dođe do te osobe te mu rukama pokaže što treba raditi :) cijelo vrijeme kontakt očima je prisutan :))))
Ja slučajni nabasah na ovu temu. Cherilee svaka ti čast...na hrabrosti...na optimizmu ...posebno na količini vjere koju nosis u sebi i prenosis na svoje najmilije...divna si i samo ti dajem još malo podrške ...
Imamo opet dvije riječi;
mama
i
baa (za loptu) :-D:-D:-D:
puževim korakom, ali ide :yes:
Joj da, i postaje sve tvroglaviji, ako neš zamisli teško ga možemo "odgovoriti" od nauma 8-)
:klap:
Bravo!
Dugo nisam pisala....
Vjerjatno ću puno svega izostaviti, al eto T. super napreduje...
Brblja sto na sat, često to nisu neke smislene "riječi" al su mu slogovi čisti....
Mama je i dalje tu,
kad skače viče "kaka" (znači skakati)
kad se grlimo - giiii ili gli
daj mu se potrefi nekad....
Krenuli na hipoterapiju, 2x tjedno, odlično mu ide.... Na terapiji je sam, ja ga čekam....
Prvi je put plakal 25 minut, drugi put pet a treći put samo kad ga terapeut uzimal od mene....
sad odlazimo već skoro mjesec dana i super surađuje... Do danas je samo jahal a od sljedeću put kreću baš s ciljanim vježbama.....
Znakovni jezik koristi za;
još
jesti
piti
čuj
okolo/ukrug
dođi
sjedni
čekaj
gotovo
(neke znakove i sam koristi a neke samo razumije kad ja pokazujem)
Unazad tri tjedna počeo je pokazivati prstićem, a svijet oko sebe doživljava sve bolje i bolje iz dana u dan....
Reagira na zvukove, na ime (ne uvijek), na zabranu...
I tako... To je ono što mi pada napamet u ove kasne sate.....
:klap: lijepo je ovako nešto pročitati! :love2:
Bravooo,kapa dole! Iskreno mi je drago da lijepo napredujete :)
A ja cu se prikljuciti,pratiti temu i upijati :)
Divne vijesti :heart:
:klap:
Odlicne vijesti, jako mi je drago zbog vas, i ~~~ da se napredak nastavi!!!