Koristim One step test.
A zakaj da idem giniću? Mislila sam da do njega ne trebam dok ne budem T...bojim se da ce mi se nasmijati i poslati me doma :roll:
Printable View
Koristim One step test.
A zakaj da idem giniću? Mislila sam da do njega ne trebam dok ne budem T...bojim se da ce mi se nasmijati i poslati me doma :roll:
lulu-mama fali mi jedna rijec - dokad planiras cekati m je trebalo pisati :-) "normalnim" ciklusom se smatra 28 dana +/- 7 dana, koliko su mene ucili u skoli, ako m ne dolazi, a testic je negativan, treba vidjeti sto se dogadja...
Mucica :-* i ti s nama slavis novu godinu u rađaoni.. :lol: sretno i tebi i puno ~~~~~~~~~~
Carmina veeeeliki hug!!!
Pa, do sad sam bila na AB tako da su bili 28. Prije Ab su mi isto bili dugi (oko 35), ali to je bilo tako davno..da se više nitine sijećam svega najbolje.
A pričekati ću još malo. Osjećam da se dolje sprema M...onako baš me tupo boli donji dio trbuha...ma možda se pojavi još večeras.
Evo me, na desnom jajniku folikul je 20,5 mm i štoperica večeras :-D malo me je zbediral jer mi je endometrij samo 5 mm i nekaj sitno :(
I da, pomagajte jer sam ga zaboravila pitati kad se moram keksati nakon štoperice!!! (Može i po da nebudemo off topic) :*
Evo da se javi i jedna s MPO. Odbrojavanje na potpomognutoj je zajedničko, tj. nije posebno imenovano kao i ovdje. Drugačije se vodi, ovdje odbrojavamo samo DC, a tamo sve- od čekalica do trudnica. Ok ako se pišu identične stvari na oba Odbrojavanja, ali ako dođemo svakodnevno na kavicu ili proćakulati s nekom od vas koje nemate problema sa začećem, pratimo si dc... ne bi trebao biti neki problem. Nesmijete smetnuti s uma da i mi svaki mjesec očekujemo čudo i nadamo se da nam je ovo zadnja M. Između postupaka nismo u hibernaciji :mrgreen: Ali ako je to tako, nema frke.
carmina burana :love2:. strašno je to kroz što si morala proći i želim ti čim brži oporavak duše :love:. je, vinogradska je i meni ostala u lijepom sjećanju. drago mi je da si bila u dobrim rukama.
:oops: tako mi i treba kad brzam i ne pročitam zadnju stranu. Vidim da sam napisala sve ono što se i vi napisale i duuuuuuboko se ispričavam na tome :mrgreen:
Javljat ću se redovno, nadam se uskoro nečijem novom odbrojavanju, opet je povelik broj postova, a onda... kroz 3-4 mjeseca, želim povratak na listicu :)
Carmina klanjam ti se!! Koji stav!!
Ponosno vam javljam da sam si sama piknula štopericu :-D
Zvrcnula sam ja ipak gin da ga pitam za keks i veli on sutra i prekosutra...
Jel čudno da sad nakon štoperice malo izrazitije osjećam desni jajnik? (a može biti da je to i moja maštovita psiha :lol: )
možda ti je ovulacija na desnom
vatra 86 :kiss:
Jutro!
carmina strašno mi je žao..drži se..:love2:
Ja od ovog mj ništa ne očekujem..za vrijeme O smo se keksnuli svega 2 puta, a još smo bili na putu, tako da mi se nije ni dalo pokrivati sve dane..I nismo više od tada, jer mm je pao i ima longetu na desnoj ruci koju mora držati 10 dana.
evo me :D
zao mi je ako je nekima od vas tesko, ali imamo ovdje nekoliko problema.
Nije stvar u tome da netko tko je ovdje dugo odbrojavao pokusavajuci prirodno ili paralelno, a na kraju zatrudnio mpo postupkom ne smije otvoriti odbrojavanje - smije i takvih smo slucajeva imali vec i u proslosti.
Stvar je u tome da o postupcima potpomognute oplodnje (stopericama, punkciji, i bilo cemu sto se odnosi na mpo) mozete pisati na podforumu predvidjenom za to.
Ovo odbrojavanje je zamisljeno za podrsku i ohrabrivanje u prirodnim ciklusima. Kada ste u mpo postupku niste odbrojavalica ovdje, u medjuvremenu se naravno mozete javljati (i nemojte se ljutiti, postoje kalendari za biljezenje DC).
Dogodilo se da se puno vas koje zapravo spadate tamo sada zalite jer ovdje mozete vise zachatavati, a to nije cilj - cure koje se osjecaju pomalo istisnuto s ovog odbrojavanja nisu toliko glasne, ali se zale preko pp-a.
Odbrojavanje takodjer nije mjesto za pricanje o struklama i kavama nego samo za stvari vezane uz ciklus.
Slicna odbrojavanja na drugim pdf-ovima su ukinuta pa nemojte da se ovome dogodi isto zato sto ce izgubiti primarnu svrhu.
Što je s listom? Kako bi trebala izgledati?
pujica jel se onda svi u postupcima (i oko njih) skidaju s liste ili? jasno nam je svima da zachetavamo temu raznim stvarima - jel moguc kompromis da postove vezane uz mpo pisemo na potpomognutu, a da se tu javljamo kao podrska i odbrojavamo? jel moguce uvrstiti jasne kriterije u pravila?
Bubi dobar prijedlog..
Evo ja idem u cet na punkciju i nek se ta lista pripremi za 3 tj. Da otvorim odbrojavanje.. :lol: bas sam happy danas!!
A pitanja postavljamo na mpo i obecajemo da necemo zacatavati temu! ;-)
Ja se onda ispričavam što sam tu pisala o štoperici, obečavam da više neću :) Bubi jel se smijem onda javljati sa tom temom kod vas na MPO? ( budući tamo nisam na listi )
Vatra tooooo!!! Držim :fige: na rukama i nogama da punkcija i sve nakon nje bude savršeno i da rezultira novogodišnjom bebicom :-D a odbrojavanje otvaramo ti, Žužy, Sandra i ja :-D (na manje ne pristajem, može nam se jedino još netko pridružiti ;) )
~~~~~~~~ svima
mucica ciljani nisu mpo... mislim da tu mozes bez problema pisati o stoperici, to je samo lijek kojim se potice zavrsno sazrijevanje folikula. to sto se taj lijek koristi u mpo, to je drugi par rukava.
Mucica ni ja ne pristajem na manje!!!! ;-)
Ajde cure više zatrudnite pa vas baš briga na kojem ste pdf- u :)
kad ste u postupku onda spadate na pdf potpomognute, a ne na ovu listu. Ovdje se prijavljujete kad pokusavate prirodnim putem.
Sto se tice klomifena i ciljanih postupaka, to moze i tu i tamo.
Uglavnom, molim vas da o trakicama, stopericama, mjerenjima temperature i ostalim stvarima o kojima vec postoje teme pisete na tim temama jer je cilj da to mogu kasnije procitati i drugi koji se ukljucuju na forum i traze ciljanu informaciju o necemu.
Na odbrojavanju se mozete pratiti kako kome ide, u kojoj su fazi i podrzavati jedni druge. Ali bez kavica i postova o vremenui slicno molim vas.
Tema koja bi bila chat only jednostavno nije predvidjena na ovom forumu pa tako ni na ovom pdf-u.
Cure, ja ću popodne staviti listu (nadam se), pa molim onda da javite kako ću je korigirati...koga izbacujem a koga ne... Malo će trajati dok ne pohvatam sve, znam da ste i u prirodnjacima, ... molit ću vašu pomoć :-)
iako nisam trenutno u postupku, izbaci me. i odjavljujem se s ovog pdf-a.
Evo ga na...nista od mog odbrojavanja a bas sam ga zeljela otvoriti..:-(
I mene skini s liste, muma..
muma, i mene skini s liste, stvarno ne pripadam ovdje...
Bok, curke moje!
Riknuo mi komp pa vas ne mogu redovito pratiti i sad kad dođem naiđem na ove novosti. :(
Najprije, carmina burana, jako mi je žao.
A što se tiče ovih forumskih novina, i mene je baš rastužilo ovo. Ne spadam više ovdje, ali mi je uvijek drago vidjeti što ima novoga s curama ovdje, i onim potpomognutim i prirodnim. Pogotovo onima s kojima već jako dugo pišem ovdje. I od kad sam došla na ovaj pdf prije 2 godine imali smo cure u postupcima, ne sjećam se da je to bio problem.
Žao mi je što sad tako kolektivno odlazite s liste. :(
Muma, skini i mene jer još nismo spremni tak da ne spadam u "trudilice"
najbolje na na kutku za filozofski otvorimo temu tipa "Kako vam izgleda dan dok pokušavate?" pa se tam mogu svi javljat
LOL
i da... Carmina... stvarno ti se divim na stavu
Iako znam da ti je to još šok i da teški dani još slijede i bit će ih
ali zaista si jaka žena
Muma, ja sam 38dc. Ali ne znam ima li smisla to stavljati na listu?...možda da me staviš kad budem opet 1 dc?
Cure - ja se trudim trenutno prirodno - ali ne da mi se biti više dio ovog pdf-a. Ne slažem se s ovom politikom jer ne vidim ništa loše u tom osuđivanom chat-anju, pričanjem o vremenu i kuhanjem kave. Jer: Koja je svrha foruma??!!?!? Osim prijenosa informacija, prema meni je druženje. A ako moram paziti na svaku riječ da li je smijem ovdje postaviti ili ne, to mi nije zabavno. I ne da mi se biti podložna restrikcijama. Ovaj smiley paše savršeno u cijelu priču: :ban:
Možda se nekad javim s nekim gorućim pitanjem ovdje - ali ne želim biti dio liste.
bok curke! kaj je ovo sve??? i ko su te koje se žale preko pp-a? mislim stvarno
ovo je bio naš babinjak jer nismo sve iz jednog kvarta u zg.
i btw ovo se ziher nebi dogodilo da se ovo odbrojavanje nije tako otegnulo, ali nismo mi krive jer nijedna nije ostala trudna :-(
mi sad pokušavamo prirodno, idući mjesec smo u postupku.
ja def. na cijelom forumu nemam mjesto za sebe, na koji god pdf da dođem moram objašnjavati, ovdje smo sve znale.
inače od danas pijemo urološki čaj s bronholeks kapima, navodno pomaže kod neplodnosti. najvažnije je da mi ne može odmoći, al malo imunitet popraviti super.
A da se otvori chat tema na PZ za sve koji pokusavaju, i prirodni i mpo?
Sad su svi otisli s pdf-a :(, tema je dozivila genocid
ja stvarno ne vidim cemu ovolika drama - imate odbrojavanje na potpomognutoj na kojem mozete pisati o svemu vezanom uz postupke, nije da za vas nema mjesta na forumu.
Ako je problem sto njemu u naslovu ne pise vase ime - prezivjet cete, svejedno ce se svi radovati s vama.
Ja sam osobno prosla i jedan i drugi pdf, pa zavrsila na pdf-u o posvajanju, pa na trudnoci pa na 0-1 i dojenju - i svaki ima svoje cari, svuda cete biti prihvacene i naci svoje mjesto, vjerujte mi.
Ali nije fer da se i ovo odbrojavanje pretvori u kruzok onih koje idu na mpo jer je zamisljeno za one koje pokusavaju prirodno.
sto se chatanja tice, mozda sam ja kriva sto nisam i ranije reagirala pa je stvar otisla predaleko - ponavljam, politika foruma je da nema chat tema, mozete se dogovoriti za kavicu u stvarnom zivotu pa tamo chatati. Sve takve teme na drugim podforumima su davno ukinute, ostavljena su samo odbrojavanja ovdje i na potpomognutoj jer su bila specificna u smislu dijeljenja informacija i podrske. Ako se pretvore u cisto chatanje onda ce i oni doc na red za ukidanje jer to nije smisao.
a ne pripadam ni ja tu!
Pa tko onda ostaje na listi kao prirodnjak?:-/ Ako vas većina ode, idem i ja s liste.
Vucica, samo nas dvije ostajemo :D
Btw, vec sam te mislila prije pitati:koliko dugo vi vec pokusavate prirodno?