I mene zanima Dugi otok-Božava.
Je li bio tko?
Printable View
I mene zanima Dugi otok-Božava.
Je li bio tko?
Prošle godine sam imala ideju ići na Dugi otok. isto baš nisam mogla naći dobrih informacija.
Ono što je mena na kraju odbilo, je to kaj mi se učinilo da ako si smješten u nekom mjestu, do dobrih plađža ideš autom a ne pješice- odnosno, nisam uspjela polovoti gdje bi mogli biti smješteni a da nam auto uopće ne treba - meni godišnji odmor znači i minimalno korištenje auta.
No, kako nisam bila, nadam se da će se javiti netko sa pravim informacijama
treba brodom na babac, a ne se toćat u ispustima fij kanalizacije i užasima iz marine na bošani
jel znate da je ta plaža bošana prošle godine bila jedna od 5 najzagađenijih plaža na našoj obali?
ne znam točno jel po koncentraciji esherichije i tih fekalnih bakterija ili zbog boja i ispusta iz marine, ali bila je označena crveno...
Ovo mi je prva čuti. Zapravo, naše more oduvijek slovi za među čišćima , izuzev jednog dijela u Bg koji je oduvijek smrdljiv i zagađen ali tamo se ni ne kupa. Babac ..kad kreneš brodom, sunce te lagano prži po leđima, valovi špricaju, jedva čekaš doći i bučnuti se u more, kad ono-šest tisuća jedrilica, brodova, gumenjaka..fala lipa..Ti si znači tu negdi?
nisam, ali prođiramo tuda češće ljeti
Što ne pitaš? ;-)
Sali
Plaža nije nešto, ali je more kristalno čisto. Vrijedi posjetiti taj otok o obići ga uzduž i poprijeko.
Freja, pa pitala sam te prošle godine. Na kraju smo ipak odustali, a želja se nikom u familiji nije vratila.
Meni je godišnji samo ako mi auto isključivo služi za izlete i baš ništa drugo
dugi otok je preeeekraaaaaaaasaaaaan, ima prekrasnih plaža, nema gužve ni približno kao na kopnu ali je užasno poskupilo, mi bili prije par godina pa sam se šokirala koliko su im cijene apartmana porasle, ispada jeftinije otići u hotel... i svakako je najbolje otići autom da možeš do svih mjesta :)
Mi smo lani usred sezone za prekrasan novi apartman 2 minute do plaže (Sali) plaćali 60 eura po danu (nas je četvero) i to preko agencije. Da smo išli direktno preko vlasnika, bilo bi 50. Meni se to ne čini ništa skupljim nego na kopnu.
Ja bih rekla da je svugdje sve poskupilo, pa i tamo.
Meni je najveća mana Dugog otoka razmjerno loša opskrbljenost dućana, posebno mesom. I u skladu s ponudom - skupoća hrane. Ali to opet nije ni približno kao na primjer Dubrovnik prije nekoliko godina.
Mi smo ove godine trudni i ne da mi se našetavat s malom, kolicima i hrpetinom stvari na plažu 2 puta dnevno. uzeli smo apartman u zukvama kod nina, uz plažu, tik uz nju, s dvorištem i hladom (i roštiljem).
zamišljam - dvorište, tata i K. se hlade, igraju, papaju, spavaju - a ja u hladu čitam knjigu i povremeno se odem prohladit u plićak!
i have a dream!
Mi smo bili prošle godine na Dugom Otoku. Da idem opet svakako bi išla na sjeverni dio otoka, ali treba uzeti u obzir da ja gledam iz perspektive roditelja djeteta koje tek uči/su naučila plivati.
Mi smo bili u Salima i u tjedan dana smo napravili bezbroj kilometara.
U Salima postoji jedna plaža pred hotelom i more je zaista savršeno, ali nije baš za djecu. Cijela plaže je nekako na stijenama i ulaziš direktno u duboko more. Na cijeloj plaži postoji jedno mjesto gdje se može ušetati i to je među nekim stjenama i obično se neko uvali pa ne možeš preko njihovih ručnika.
Kupali smo se mi i na toj plaži, ali smo svaki dan išli i okolo.
Saharun/Sakarun je savršen za djecu.
Meni je zgodna bila i mala plaža pred kampom u Dugom Ratu iako je nasuta.
Plaža pred otočićem Mežanj je predivna, kao iz nekog filma, ali nema hlada.
rossa hajde još malo o plaži Saharun :)
Što ima, što nema, kažeš ok je za djecu, kakva je za odrasle (koji vole plivati :mrgreen: ) koliko ima do neke dubine, nadam se da nije plićak kilometar
Koliko su opskrbljeni u dućanima i kakve su cijene? Da vućem od doma tipa šečer/sol i te gluparije za kuhinju ili da kupujem tamo? To mi je najveća muka, šta da nosim a šta da kupujem tamo?
Bili smo lani tamo, baš je ovako kako si opisala.... Pijesak je u moru, ali Zukve imaju duuugačku plažu - skroz od strane Nina (solanu svakako pogledajte) pa do Vrsi Mulo. Može se naći mjesto za kupanje za svačiji ukus.
Inače, ako se poželite malo hladnijeg i bistrijeg mora, nisu ni Vrsi daleko - prekrasna plaža Duboka Draga: http://www.youtube.com/watch?v=jwCuiLIwE-I
Da li se na Saharun može doći autom?
Može, ali je taj dio skroz blizu plaže privatan i naplaćuje se parking. Ne znam koliko je "redovna" tarifa, jer smo mi bili s domaćima pa smo dobili "povlaštenu" tarifu.
Na samoj plaži ima kafić ili dva, sladoled, nekakav kiosk s fast-foodom i to je manje-više to.
Plitko je daleko, ali može se plivati, no tad si već (skoro) među jahtama.
mi smo se parkirali gore na cesti i nismo platili ništa. do dole ima-nema 10 min hoda (tako mi je ostalo u glavi, a i 4 djece utječu na brzinu)
na saharun svakako ponijeti hrpu vode. mislim da je mala boca bila 10 kuna, a nas je bilo 8. (djeca su prolila veliku bocu čim smo stigli, a drugu uvaljali u pjesak)
odrasli mogu roniti i plivati po širini uvale, ima dosta.
Mi smo nosili na otok od doma nešto suhe hrane, m. ulje i tako. Meso smo kupovali i vodu. Voda iz lsavine je prilično neukusna, ali ja sam je pila. Nekako mi je u sjećanju da meso ne stiže svaki dan. Ali čini mi se da onaj dućan na rivi ima normalne cijene.
E da, napomena. Karta za trajekt s otoka se može platiti samo gotovinom. Sreća da smo bili s prijateljima. Mi se navikli na Cres i plaćanje karticom.
Možda se promijenilo od prošle godine.
jel se isplati ove godine ici na more u drugoj polovici 6. s bozirom na ovo kisno vrijeme?
Mi smo lani bili ovdje i bili smo zadovoljni: http://istra-kvarneroglasi.com/details.php?id=3979
Mislim da to tebi nije idealno, jer nema dvorišta za dijete, a do mora ima cca 200 metara (moji su dječaci već veliki, nama je bilo ok), prelazi se jedna cesta i ima dvadesetak stepenica do same plaže.
Inače, Zukve su ti dugačko usko mjesto i ima puno kuća uz samo more, pa možda da pitaš u njihovoj turističkoj zajednici ima li što prikladnije: http://www.imenik.hr/moj/detalji/161...ca-opcine-vrsi
Spominjali su se i Šimuni, pa tko voli kampove
http://www.kolektiva.hr/travel/kamp-...m_source=email
i mi odlucili da idemo iduci tjedan
valjda se necemo previse nasekirat:mrgreen:
mislim da nema puno ljudi jos ove godine, u odnosu na prijasnje, jer nam je covjek spustio cijenu, sam, nismo ga ni pitali! istina, vec smo par puta bili kod njega, ali opet. jel to kriza, jel vrijeme, bas me briga na kraju krajeva, mi idemo i uzivat cemo
Ma kakve sjekire, doslo je ljeto na more. Kupanje je konacno tu.
drage moje...
nova sam ovdje i čitam sve vezano uz ljetovanje što pišete. Imam u planu sa zaručnikom otići na more tamo početkom 8.mj, ali ove potrage preko oglasnika, njuškala i kojekakvih stranica me umaraju psihički, a i fizički jer su to cjelodnevne potrage. Sve nam je nekako skupo. Stoga, ako koja ima neki jeftini apartmanček za preporučiti (negdje 20€ recimo) neka mi da neki link, bilo što. Bila bih baš, baš zahvalna.
P.S. Išli bi busom te najdalja destinacija bi nam bila tamo oko Zadra.
:)
Ja sam puno tražila, ali nisam našla ništa ispod 40E, a da je blizu plaže. :-/
Ovo mi je stiglo na FB, možda nešto nađete.Neda mi se nista!
ako još niste rezervirali odmor, a ne da vam se obilaziti desetke raznih stranica, ovdje su na jednom mjestu popisani svi apartmani, hoteli i sobe koje trenutno nude popuste od 40% na više:
http://svipopusti.hr/ponude/Zagreb/Putovanja-i-smjestaj
Crvena luka? Da li je netko bio ove godine samo na kupanju, da li se moze uci ako nisi gost tamo?
Prijatelj mi je rekao da se u Crvenu luku moze uci.ulaz je 40 kn za auto
Sent from my GT-I8190N using Tapatalk 4 Beta
Ivyy, za tu cijenu mozes dobiti sobu za dvoje, apartman tesko. Mozda da se orijentirate na potragu za sobama?
Elly teško da će se naći i soba pogotovo u 8 mj. u 9 možda ili što kaže Trina, negdje u brdima
Da, i to.
Nisam mislila na raspolozivost apartman vs. soba, vise na budget.
ivy je pitala prije mjesec i pol pa je vjerojatno već odljetovala, no kako sezona baš i nije sjajna, čisto sumnjam da se ne može naći smještaj.
U Zadru npr. iznajmljivači love putnike koji izlaze iz autobusa.