Ja razmišljam cijepiti samo protiv ospica, u Njemačkoj je epidemija pa kad se vrate navijači moglo bi biti frke. A ostalo jednog dana...
Printable View
Ja razmišljam cijepiti samo protiv ospica, u Njemačkoj je epidemija pa kad se vrate navijači moglo bi biti frke. A ostalo jednog dana...
upravo su mi sutrasnji pregled odgodili na subotu, 10.06. u pol 12 :?
a oskar se vec tjedan dana priprema kak ce sutra doktoru za skolu
mukice, da oskar ima problema s tim vec bi ti u vrticu skrenuli paznjuCitiraj:
Mukica prvotno napisa
ma daj ???Citiraj:
Mukica prvotno napisa
dotad cemo mi vec mislim obaviti i prvi roditeljski sastanak :shock:
To sa terminima je full individualn. Mi tu u Samoboru imamo 3 škole i raspored je napravljen tako da se rade upisi škola po škola. Tako da će recimo u našoj školi već biti raspored po razredima a u nekim drugima upisi neće ni početi. Mislim da je više problem u našem nestrpljenju, to je kao ono kad sa 37 tjedana počneš čekati porod pa on nikako ne dođe do 42 :)
Što se tiče šk.ambulante/škole kod nas je bila potpuno druga slika i ponašanje. Adrian je u amb cijelo vrijeme hodao okolo, pričao sa ženom kao da se znaju od rodilišta isl. U školi je treptao sa okicama, i odgovarao toliko sporo, tiho i sabrano da ga nisam mogla prepoznati. Žena mi je na kraju rekla da sam prekritična i da je on vrlo smireno i koncentirano dijete :o
Ono što mi se čini je da su te procjene toliko pitanje trenutka i raspoloženja da je rezultat vrlo upitan
i kod nas u skoli sve 5, valjda jos uvijek dovoljno impresioniran.Citiraj:
Alamama prvotno napisa
ali u ambulanti u svom domu zdravlja, na svom teritoriju, e tu je bio raspasoj, kad mu je doktorica rekla da se skine, bio je to striptiz sa mahanjem kosuljom i slicno. a s doktoricom nije razgovarao kao da se znaju od rodilista nego kao da su zajedno odsluzili u remetincu.
:D
Iako je na postovima 99,9% zg ekipa ,budem se upisala :roll:
obavili smo lijecnicki pregled..ispunjavala sam neki test (tipa sto i koliko jede,gdje spava,kako zivi,igra li igrice i koliko),dok se on borio sa umjetnickim dojmom crtanja čombe u krugu..Ono ponavljanje niza 2x je ponavljao jer u brzini nije skopčao što to ona želi od njega.Kontrolirali su mu vid ,ali ne na slova već na jabuke ,kruške i srca.
Nije hopsao naokolo na jednoj nozi i od svih možebitnih pitanja odgovarao je na pojmove suprotnoga (toplo-hladno) i tražila je brojanje unatrag od 10.
Cijepljen je i ispred sebe citam raspored cijepljenja ,a on kaže:
-ospice,zausnjaci,rubeola-tijekom pregleda za upis
-di te per-I razred
-test na tbc -II razred
-hepatitisB - 3x tijekom VI razreda
-test na TBC i cijepljenje ako je neg. reakcija- VII razred
-di te per- VIII razred
-difterija,tetanus -zavrsni razred srednje škole
I još nešto.....Patrik je bio mrak,nije bilo ni suza,ni plakanja zbog cijepljenja...i pišu joj je pokazao (iako je doma vikao da kakav je to glup pregled,da će on nekome pokazivati pišu!)...
ali je naj bio na pitanju "Što je iznad tebe..." ..kaže on "Kosa"
:love: :heart: 8)
kosa :)
Kod nas isto kao kod Ivara mislim da je bio impresioniran. Još je bio odmor pa su svi urlali kao ludi, on je samo širio okice :)
Sljedeći put kad dođemo će vjerojatno on biti među najglasnijima na hodniku :(
Da, Alamama, i meni se cini da je sve do trenutka... (kao uostalom i inace testiranja djece o kojima im kasnije zivot ovisi).
Nas roditelje su sprasili tako da ja pojma nemam niti sto je bilo na lijecnickom, niti sto je bilo na testiranju, osim ono sto mi je A. sam rekao.
Ali sam zato ostala šokirana kad su nas kratko (s nogu) nakon testiranja pozvali unutra i rekli svakom dvije recenice. Moje dvije su bile da je test rjesio odlicno i da je pravi zabavljac. Moje dijete zabavljac?! Moje plaho, povuceno, mirno dijete zabavljac nepoznatih ljudi?! :shock:
moj glumi intelektualca i svima trepce preko naocala. :lol:
:lol:
ivar oka sokolovog, govorio je jucer gore dolje lijevo desno za znakove koje ja nisam vidjela, a sjedala sam dva metra blize tabli.
U svom opisu pregleda zaboravih pregled vida, ivka ga je sad spomenula.
Ja već jedva čekam da to obavim, razvuklo mi se ko kauguma. Nikak pa nikak.
sto samo nasa doktorica nije trazila da se ivar skine skroz gol?
zasto to traze?
davorka, nisam dobro skuzila, bili ste na pregledu kod doktora, kad cete onda obaviti ovo s vidom? mi nismo isli kod okulista, citao je to kod njih u ambulanti.
kod med. brata ili kako se to vec zoveCitiraj:
ivarica prvotno napisa
a filip je na pitanje: 'ako vani nije toplo, onda je.....?'Citiraj:
"Što je iznad tebe..." ..kaže on "Kosa"
odgovorio: 'vruce!'
Ivka, ma obavili smo taj pregled vida kod med.sestre prije nego smo ušli kod doktorice. Ja govorim da mi se sve razvuklo: pregled pa onda 3 tjedna čekam razgovor u školi, pa onda opet tjedan dana čekam upis. Jooooj.
ida je na pregledu bila prvo sama s doktoricom u ambulanti - pricale su, crtala je, govorila o svojoj obitelji, raznim temama... kad su dovrsile, usla sam i ja, tad se ida skinula do gacica i dr ju je pregledala. nije skidala gacice. al cura valjda nema sto pokazat :P ja sam isto cula da ovdje decki skidaju i gacice i da im se pregledava pisulinac...
sad sam, ovaj cas, skuzila da je onaj dan kad smo naruceni na pregled - rasprodaja :shock: :shock:
Mukice, pa može se pregled dogovoriti i drugi dan. Nazovi i reci da ne možeš baš taj dan, ima termina. Mi kad smo dogovarali, mogli smo birati, ja recimo nisam htjela ujutro da moram izostajati s posla i stavila nas je popodne. Isto i kad nas je dr. zapisivala za razgovor u školi tražila sam popodne pa idemo u 17h ali zato idemo 23.05. a da sam htjela ujutro mogla sam i ranije.
evo mi dogovorili: priorix nije isto sto i mo-pa-ru. pa smo onda razmisljali sto cemo i na kraju odlucili da cemo nabaviti samo cjepivo protiv ospica i cijepiti time.
eto, ako je tko u slicnoj situaciji, i to je opcija.
deder pojasni, kako nije isto?
ivana, na zzjz-u, tj. njihovom web-u imas cjenik pojedinacnih cjepiva. mislim da cjepivo za ospice ne moras nista posebno nabavljati, nego nazovi njih pa se raspitaj.
ma ne kuzim kak nije isto. ali nije mi dok bio odusevljen tom idejom i sam je predlozio ovo za ospice.
za nabavu nije problem, hvala, marta.
Konačno dobili poziv kod doktora za 1.6. :D
A još moramo obaviti upis u školu..............
Prošli tjedan bio je neki psiholog (netom završeni) u vrtiću, pa je testirao djecu koja kreću u školu.
I tako, poručio preko tete da mu se javim i da razgovoramo - navodno predlaže posebni program za Lanu (za nadarenu djecu). :shock:
No, tražim ga već 5 dana i ne mogu ga dobiti na telefon niti nigdje (ženi na telefon je već neugodno jer ostavljam poruke da mi se javi već četiri dana, već smo se intimizirale ona i ja, ali tip nikako da mi se javi).
Nemam pojma sad kaj da radim, doduše, njegovom testu baš i ne vjerujem previše (a bogami niti njegovoj kompetentnosti i......odgovornosti :x ). No, bacio mi je bubu u uho i sad ne znam kaj da radim, a upisi su mi tek u 6.tom mjesecu. Tete u vrtiću stalno govore da je ona pametna i bla, bla.. ali nisam tome pridavala neku posebnu pažnju u smislu da bi ona morala nešto posebno.