Borna je radio pištolj od kemijske olovke ili korice kruha, možeš misliti koja strava. Tada sam popustila i kupila mu nešto od tog oružja, kratko je trajala faza da je tražio da mu kupimo, a s ovime što ima doma ponekad se sjeti poigrati.
Printable View
Borna je radio pištolj od kemijske olovke ili korice kruha, možeš misliti koja strava. Tada sam popustila i kupila mu nešto od tog oružja, kratko je trajala faza da je tražio da mu kupimo, a s ovime što ima doma ponekad se sjeti poigrati.
Moj M. se s oružjem igra kao dijelom neke uloge i uvijek želi biti good guy. Nije još imao ni tri godine kad je pomno snimao policajce na ulici i htio je biti kao oni, a za to je, naravno, trebao i pištolj. Poslije je želio biti vitez, pa su mu trebali i mačevi. Ima i neke puškice, s njima se rijetko igra. Nisam primijetila da ta igra povećava agresivnost - kad mu dođe neko dijete oni se natjeravaju s tim mačevima i ostalim po kući, ali se nikad ne udaraju s tim. To im dođe neka vrsta neagresivnog natjecanja.
U našem vrtiću klinci povremeno nose igračke od doma i tete su oko toga vrlo jasne - nikakve igračke koje vuku na agresivnost. Kad smo u gostima pa se natjeravaju npr. sa svjetlosnim mačevima, svako malo netko nekog lupi. Nisam sama sigurna što da mislim o svemu tome, na tekstu na portalu kaže, a i logično mi je, da kad nešto skroz dugo traje, da se radi o nekoj potrebi.
Zapravo, ignorirajte me, ovo stvarno nema veze s topicom.
ma dajte......kakve veze ima to kaj se sad igra s oružjem ili kaj s autićima radi sudare ili sl. ...............stvari će se s vremenom iskristalizirati(pa ne bu sigurno postal kauboj ak se toga igra)....sigurno i vi imate primjer iz svog života kad su "najveće kvartovske budale" ili lokalni hahari od kojih su svi bježali, postali ugledni i cijenjeni ljudi, koje kad sretnete uopće ne možete povezati s onim zločestim i huliganski nastrojenim klincima
tako jeCitiraj:
bubimirko prvotno napisa
da fakat smo zastranili s teme.................sad smo već završili šta im braniti a šta ne.......samo sam u jedno siguran.....nek gleda, nek upija......a ja ću ga usmjeravati....kao što sam jednom prije rekao....ne muči mene to kaj on zna sve reklame napamet, već to kad mi dođe iz škole i pjevuši nekakav polunarodnjački šund, tak da mislim da tv i reklame i nemaju neki prevelik utjecaj na njega
Ma znam, ali hoću postići da kad ga nešto smeta, da kaže umjesto da puca u mene ili da zakopava u sebi. Isto tako i s drugim ljudima. Plus što mi oružje u bilo kojoj formi fakat nije za igranje.Citiraj:
bubimirko prvotno napisa
a kad izađe van pa se mačeva s granama......pa to je stoputa opasnije od bezazlenog...ra-ta-ta-ta-taCitiraj:
VedranaV prvotno napisa
ovako je bilo i kod nas dok nije napunio 3g i počeo ići u vrtičCitiraj:
apricot prvotno napisa
pa sam malo popustila,kinder pingvin ponekad pojede kao i kinderjaje
a čokolino i monte još nije a ni neće(sad ima 4,6g)
od reklama je zapamtio onu za pivo ugasi me pa je piva po kući
inače kad vidi reklame za koju igračku onda je ovo ćemo mi kupiti
ali tako je i kad vidi nešto u novinama isto sve kupujemo
interesantno mu je ali brzo zaboravi
[quote="Arwen"][quote="apricot"]
ovako je bilo i kod nas dok nije napunio 3g i počeo ići u vrtič
pa sam malo popustila,kinder pingvin ponekad pojede kao i kinderjaje
a čokolino i monte još nije a ni neće(sad ima 4,6g)
a šta fali tim proizvodima koje ste navele......
svi ti proizvodi su nutricionisticko smece.
nazalost okruzeni smo njima i oni su realnost.
mozemo ih ignorirati doma, ali u vrticu je druga prica.
sjecam se kad je jan trebao ici u jaslice. mi smo tek poceli sa spinatom i sl. Do tada iskljucivo dojenje. A tamo nam predstavili menu: cokolino, cedevita, ...
mislim da sam tada shvatio da ne mogu puno uciniti oko toga.
radije cu im narezati jabuku nego dati puding, ali zasto da im branim i puding poslije jabuke.
glavno da redovito i temeljito peru zube.
Mislim da je problem s reklamama upravo u ovome:Citiraj:
Arwen prvotno napisa
roditelji su ti koji trebaju reci ne reklamama i na njemu razumljiv jezik objasniti djetetu, a ne popustati - kako ce onda dijete nauciti da odolijeva reklamama, ako mu se sve kupuje sto vidi :?
ja njen post nisam tako shvatio, već kao ono klinac sve žica i viče kupit ćemo, ali na kraju sve brzo zaboravi i volja ga brzo prođe, pa se nikada ništa niti ne ostvariCitiraj:
Mony prvotno napisa
Ontopic..
mrzim reklame jer sve vise i cesce "pucaju" na najmladje u svim TV terminima (od jutra do sutra).
Ne gasim i ne mijenjam program kad natrcimo na reklamu, ali svaki put, kao pokvarena ploca, ponavljam joj zasto reklame postoje i sta proizvodjaci reklamama zele postici.
MRZIM reklamu za Nesquik cokoladne kuglice - svaki tjedan u sopingu imamo scenu u kojoj me Ema optuzuje da zbog mene nece narasti (jer joj ne zelim kupiti proklete kuglice) i stane ispred njih i zavija "ali ja ne bojkotiiiiiiraaaaaam Neeeeeestleeeeeeeeeee". :lol:
Od frendice klinac 11 god. ne želi prati zube jer misli da je žvakaća guma isto što i pranje zuba.To su nažalost poruke koje šalju reklame. Ona s njim stalno vodi rat oko toga ali on je prihvatio to zato što mu je naravno lakše uzeti žvakaću gumu nego par minuta odvojiti za pranje zuba.Sad ga mora strogo kontrolirati šta radi u kupatilu.Ili kako je neka majoneza najbolja za vaše najmilije pa dijete jede sendvić radije nego bananu.(kršitelj koda) da ne spominjem.Nećete djeco moći voziti bicikl niti igrati košarku :evil: ako ne papate naše fine kuglice.Igračke iz TL se reklamiraju na načina da dijete misli da će dobiti živog ponija ili Barbi koja sma pleše,jede,vozi auto......primjera je nažalost mnogo.Riješenje je kao što su neki već rekli kontrolirati šta dijete gleda na tv-u.
Citiraj:
bubimirko prvotno napisa
Dobro, mozda sam nju konkretno krivo shvatila, sorry u tom slucaju, ali generalno mislim da bi roditelji trebali nekako objasniti djetetu bit reklame i biti primjer pa ne podleci uvijek trikovima i djece i reklama ;)
pa da......ali ne im braniti to i gledatiCitiraj:
Mony prvotno napisa
Citiraj:
bubimirko prvotno napisa
To nisam ni rekla.
Gledanje TV-a ne branim Leonu (osim ako vidim da nesto fakat nije za njega), ali ga ni ne poticem. Poticem ga da zanemari da je TV upaljen i radi nesto drugo. Zasad nam dobro ide. Ne znam kako je kod vece djece, pa se necu petljat u takvu diskusiju.
Ja imam srece da Leon i nije previse zainteresiran za TV generalno (tu mislim i crtice), osim ako cuje neku lijepu muziku (valjda je na tatu :mrgreen: )
nisi ti ali su drugi.....isto tako glupo mi je ne kupovati mu tj. braniti mu monte, nesquick kuglice, pudinge i slične stvari-normalno da mu se na tome ne bazira prehrana ali zakaj ne bi malo uživao i zasladio si život, netko je tu spominjao jabuku i puding-ma jabuka je fina ali nije ko puding, stavite se malo u njihovu kožu.....pa razmislite koliko stvari sebi dozvolite a koliko njima(pričam o hrani)
o reklamama-uopće joj ne branim, ali L. uopće ni ne voli gledati TV
ja obožavam reklame, ali dobre, tipa ove za žuju..
ali nijedna me reklama neće natjerati da kupim nešto
uopće, ne mogu izvršiti utjecaj na mene, pa se nadam da će geni presuditi i sutra kod moje djece :mrgreen:
upravo tako bubimirkoCitiraj:
bubimirko prvotno napisa
pošto živimo u malome mistu,on bi nas preselio u grad da može
kupovati,kako kaže šta on želi
:lol:Citiraj:
Arwen prvotno napisa
a meni je taj oglas odaslao poruku da nije društveno prihvatljivo biti single i da u tome počivaju brige i razlozi za glavobolju :? :roll:Citiraj:
aries24 prvotno napisa
Ne sviđa mi se to. Poruka u svakom slučaju nije pogođena, a to je trebao biti cilj.
Da, kad ćeš se ti udat? Ajme...
Da nastavim temu od pred više od godinu dana...Tj. da ne otvaram novi post.
Dakle, moje dijete voli gledati Žutokljunca (osobno mislim da je vrlo edukativan, svaki dan se uči nešto novo, ima Čarobnu ploču, Magic English itd.), a po novom je nakon Žutokljunca Pčelica Maja (isto super crtić, nenasilan, vraća me u moje djetinjstvo).
ALI između te dvije emisije je svaki dan ista reklama: Disney pašteta, hrenovke, hamburgeri i parizer. Pa ti sada misli- bolju kolekciju nisu mogli smisliti. Nisam sigurna koja to mesna indistrija reklamira ali to je stvarno koma- reklamiraju najgore i najnezdravije vrste mesa za vrijeme dječjih emisija, i to sve upakirano u Mickeya i Minnie Maus. :evil:
Za sada je moja curica premala da bi reagirala na takvu reklamu osim što joj je zgodna melodija i slikice, ali sve čekam dan kada će reći: "Mama ja bih to."
Stvarno sam ogorčena zbog toga i jedino rješenja vidim da gasim TV za vrijeme te reklame.
Lukavac na te Mickey mesne papazjanije reagira: ' Ali ja NE VOOLIIM hamburgere!!!' i to je sve.
Antireklamama za McDonalds smo ga počeli filati od kad razgovaramo (jer stalno prolazimo pokraj jednog i baš mu se sviđa tobogan i sve šareno) ali srećom tamo uvijek tolko smrdi po zgorenom ulju da se još nikad nije zaustavio i poigrao :D
i moja lukavica kaze - ali to nije zdravo.
no nonic i ona su jucer nesto zajedno cistili i kaze nono da je ona poslagala krpe za ciscenje, pa neka "sredstva" za ciscenje...i prezentirala krpe i nakraju govorila za vise info. nazovite 060... :lol:
kud je prije to usvojila.mada smo skuzili da je zadnje vrijeme na tv-u zainteresirana samo za reklame. valjda su joj kratke i sarene.