E, ja bih ko Rostuhar i njegova Maja... zajašila VStroma i vozi Miško, prvo Hrvatska pa preko Italije do Portugala, Francuska, preko Kanala škicnut Irsku i Škotsku... a onda lagano sve dalje i dalje. Do Novog Zelanda i Argentine...
Printable View
Za ljubitelje Amerike, za prvu ruku preporučam dokumentarce Aerial America
čitam vas i zavidim. obožavam putovanja i stalno smo negdje u muvingu, ali sve su to kraće destinacije. uglavnom hrvatska i regija bivše Juge, te bliže Europske destinacije. Najdalje što sam bila su Španjolska, Njemačka, Francuska. Nije da ne mogu ili ne želim dalje nego jednostavno imam preveliku fobiju od letenja, al to je za neku drugu temu :/
Pa, ne moraš letjeti. Ima vlak, brod. Dulje traje, ali nimalo nije lošije. Dapače.
http://voyagerhr.blogspot.com/2010/0...-i-brodom.html
E, iz ove faze da mi se gade koferi ja nisam izašla od negdje 1995. Mislila sam da će proći, ali nije...
Ipak, našla nešto za prijaviti - obećali smo djeci pokazati Hrvatsku, pa su u planu park prirode Risnjak, Klek i Kopački rit - bar jedno od toga ove godine.
I da - sviđa mi se ideja o svemiru - Zuska :love2:
ovo mi se uopće ne čini loše :) samo što mm ne dijeli samnom taj entuzijazam, a ja ne volim sama putovati. on najviše voli kad je sam za volanom ili kad sjedne u avion, druge opcije putovanja mu baš ne leže. ali spremit ću ovaj tvoj link pa ga možda jednog dana i nagovorim. ili ću morati naći drugog suputnika :mrgreen:
Možda koje dijete poželi s tobom. A možda i dragoga nagovoriš. A možda se i prestaneš bojati letenja. Ja se bojim u Blu tornado u Gardalandu, nema šanse da bih ušla, a satima u avionu na 10000m me nije ni najmanje strah. Čudni su naši strahovi.
A put trgovačkim brodom preko "debelog" mora je nevjerojatan doživljaj. Pa nevera force 9. Pa plavo more kao ulje, i nigdje ništa osim plavog. Danima. Cijeli krug plavetnila i dokaz kako nam je Zemlja okrugla. Pa dupini i kitovi oko vas. Pa šetnja palubom koja propada pod tobom, pa se diže, kako to valovi određuju. Pa kopno u daljini. Pa...
Nisi, mi isto putujemo s E. otkako se rodila. Ona je rodjeni putnik, odlicna je i vrlo aktivno u svemu sudjeluje. :heart:.
A prosle godine smo obisli potez od Gibraltara do Valencije, sa izletima u unutrasnjost (Granada + Alhambra, Sierra Nevada - Alpujarras i pueblos blancos).
Ove godine razmatramo vise destinacija za ljetovanje, neodlucni smo izmedju Grcke, navijam za Kreta fly & drive, (ponovo) Sardinije, Jadrana u kombinaciji s Crnom Gorom....
Gdje bih jednog dana otputovala... ih, previse je toga. Puno sam proputovala, na puno mjesta bih se i vratila, vidjela neka jos nevidjena.... :heart:
vau, fakat ste se raspisale. ja samo čitam i slinim, nemam kaj za dodati.
[B]spajalica[B] obavezno se moraš javiti sa iskustvom sa islanda!
I špilja Lokvarka u Gorskom Kotaru mi je otkriće!
shark dive, bilo gdje
Biserujka je stvarno prekrasna.
mene je Risnjak isto razočarao
laumi, Angie, mene... što nas to sve veže :?:
:mrgreen:
e da, ovih dana se u 10h na 1. programu prikazuje dokumentarac o sjevernim krajevima, preporučujem svima koji sanjaju o putovanju u Skandinaviju, Island, ...
ja si snimam
Ekoi i spajalice, vidite danas u 10.09 na prvom
Ja sam cijeli rodiljni u 10 ujutro putovala pred televizijom.
Mene muči što ima toliko mjesta koje bih još htjela vidjeti, a neke bih ponovila (samo Grčku ne bih). Ne bi mi 3 života dosta bilo.
Kažu da su najboljih 5 gradova na svijetu za posjećivanje London, New York, Barcelona, Berlin i Pariz, a ja u nijednom nisam bila. Trudit ću se bolje! :-)
laumi, može!
Što se desilo u Grčkoj?
Kad neko spomene New York, odmah pomislim na Frankia, voljela bih ga isto vidjeti i doživjeti, šteta kad smo bili preko bare, da nismo iskoristili priliku, to mi je žao, žao. Ali da mi je bilo doživjeti NY u Frankievo vrijeme, e to bi bilo pravo.
spajalica je daleko od TV u to vijeme, ali hvala
Na poucnoj stazi na risnjaku sam bila bez klinaca i bila sam blago razocarana, pogotovo u dijelu di nije bilo ni pokoseno, a trava do struka. mozda je to tako nekad bilo, mozda sam ja naletila u krivo vrijeme, ali me to sjecanje jos uvijek odbija od toga da tamo podjem s podmlatkom.
Risnjak je puno bogatiji i raznolikiji od poučne staze ;-)
Meni je to jedan od najdražih dijelova Hrvatske, a od nacionalnih parkova, ne znam je li mi draži Risnjak ili Krka. Ali na poučnoj stazi bila sam samo jednom, kad je A. bio tako mali da nije još ni hodati znao. Uglavnom uvijek idemo do vrha.
Jedan od najljepših doživljaja je zalazak sunca ispred Schlosserovog doma... a ljepši od toga je samo izlazak sunca na tom istom mjestu (i na obližnjem vrhu).
tanja kao sto sam rekla sjecanje na stazu je iz nekih davnih vremena.
ja sa klincima se jos nigdje nisam penjala. nekako sam sve to stavila iza sebe od kad sam majka. dok to nisam postala isla sam cesce, a sad ne znam da li bila u stanju se na medvednicu s njih dvoje popeti. Domet u visini nam je bio dom Glavica :oops: znam puno ljudi ciji klinci idu bez probelma, ali ne znam sta se meni u glavi dogodilo? morala bi se malo pokrenuti.
Ja isto ne bih ponovila Grčku, jako me je razočarala. Apsolventsko putovanje, brodom iz Trsta do Patrasa, pa autobusom mainland (uključivši Korint), jedan dan Atena i onda iz Pireja brodom na Kretu.
Najviše mi se svidio Krf koji sam vidjela samo s broda, ali djelovao je nestvarno zeleno, dok mi je doživljaj Grčke-siva, smeđa, malo zelene, smeće, kablovi uz cestu i autootpad na samom ulazu u Atenu.
Na Kreti slično. Svi su se oduševili plažom Matala, meni je bilo bez veze.
Možda sam ja čudna?
Nisi, ja sam to sve jednako doživjela (s tim da ja nisam bila na Kreti, nego nekoliko dana u Ateni - s izletima).
ja želim na zelenu livadu
i ništa više
Opet ja s jednakim doživljajem :mrgreen:
jedino što bih stvarno htjela još vidjeti od grčke je Santorini (ma može i neki drugi udaljeni otok) i u unutrašnjosti Meteori.
Taj bliski istok mene u biti ne privlači puno, s par iznimaka. Nedavno sam u Meridijanima čitala o jednom malom selu u kojem svaka kuća ima tornjić, negdje u središnjoj Gruziji. Eto, takvih par mjesta bih voljela obići.
ja sam tek sad shvatila koliko sam ja prije putovala i koliko sam postala inertne od kad se L rodila idemo na more i u baki u Zg i to je to :(
pa sirim listu zelja sa
Chile
Kina
Francuske Alpe ( opet ali tamo bih voljela da me neko teleportira sad da uzivam u miru zelenilu i prirodi. jendom rijecju da napunim baterije za nova daleka putovanja :) )
Ne znam, meni su grcki otoci super (Krf, Kreta, Rodos, Mikonos, Santorini, Samos... itd.). Krstarenjem se ne dobije bas onaj pravi dojam jer nema dovoljno vremena za opusteno razgledanje, nekako mi je najbolja varijanta island hopping (od otoka do otoka).
Atena... hm, da. Atmosfera je (tada bila) OK, ali dobije se dojam da im je za sve zajedno sasvim svejedno.
Jako mi se dopao Samos, jer nije previse turisticki, ima svoju povijest (Pitagora), a zitelji su super. Na Samos smo, npr., "skocili" iz Turske (iz Kusadasija), vozikali se naokolo busom, istrazili ga, kupali se, bili na trznici, jeli famozne kolace od meda, u banci su nas pustili preko reda jer smo turisti (a na dan kad smo bili u banci su dijelili penzije i bilo je sve puno ekipe trece dobi :mrgreen:). Voznja lokalnim busom je bio poseban dogadjaj jer smo skoro propustili brod za Tursku (vratili smo se u Tursku nakon Samosa i produzili dale), ali je na kraju cjelokupno putnistvo u busu blagoslovio pop... :mrgreen:. Onako, bilo mi je bas zivopisno, i bas mi je pasala ta njihova siesta i opceniti mir.
Sad bih (ja) opet Kretu, fly & drive, E. ce slijedece godine uciti taj dio povijesti, pa da vidi sve na licu mjesta (recimo, ove godine je ucila Fenicane i bas joj se dopalo sto je na dosta arheoloskih ostataka bila i osobno, i svega se sjecala). No ne znam, ona navija ponovo za Sardiniju... pa cemo vidjeti.
ja se još nikada nisam vratila s puta razočarana :mrgreen:
na kreti sam bila dva tjedna, u nekoj ljetnoj školi, i bila mi je prekrasna. kad te po kreti vode krećani, mora biti super.
uživala i na poučnoj stazi leska, ne znam što vam tu ne valja, 4-5 km po šumi, s klincima, ma divota.
izvor kupe - isto tako. laganom šetnjom iz kupara...prava čarolija.
a tek kamačnik...
na neke zahtjevnije staze za sad s klincima ne idemo. a ja što sam starija, to mi sve više vikendom paše zelena boja :mrgreen:
štp se tiče putovanja...obožavam putovati, obožavam aerodrome i kolodvore svih vrsta. s djecom, bez djece, sama, kako god. onaj osjećaj da hodaš po nekom drugom gradu, mjestu, gdje nikad nisi bio, mi je nezamjenjiv. a opet, onaj osjećaj kad se vratiš u neki grad koji te oduševio...isto predivan.
zavidim vam kad vas čitam, ja se iz europe nisam makla.
no, moje idealno putovanje, danas, nije ovo - pješke, pa godinu dana, pa do kad traje...nisam više za te avanture.
kako netko reče, tjedan dana, ajde za preko bare, 2-3 tjedna max, i onda doma gledati slike :mrgreen:
nisam ni za te ceste smrti, i slična odredišta. neka njih na NG. :mrgreen:
a NY, velika želja. i Pariz, u koji nikako da me put nanese.
Nedavno sam vidjela novi akvarij u Kopenhagenu na netu, pa sam pozeljela i tu gradjevinu vidjeti.
cvijeta bas to taj osjecaj putovanja je neprocijenjiv. pa makar i do bake i dede.
I ja sam u klubu onih koji ne bi ponovili grčko kopno. Osim možda radi djece. Ali nek idu sami. Kao mjesečeva površina - suho i užareno, prljavo, neorganizirano... Lijepo je vidjeti povijesne spomenike uživo, ali jednom je sasvim dovoljno.
No otoci me jako privlače, a i ja sam samo virnula na Krf. Sigurna sam da je to sasvim druga priča od kopna. Kad sam bila, trebali smo ići na Zakintos, ali su se planovi izjalovili. I onda neki dan vidim slike u nekoj reklami i sad ne mogu prežaliti da nismo bili.
MMov brat je u Vancouveru. L jakoooo zeli vidjeti orke tako da mi je ovo na prvom mjestu kao obiteljsko putovanje i aktivnost
http://www.whalesvancouver.com/
slazem se, cak sam gledala moze se naci karta povratna preko CA da je ostvarivo za cijelu obitelj. druge troskove nisam gledala, jer kad se sjetim koliko dodje vrc vode zanemarim cijenu karata :roll:
bila ja na whalewatcingu i vozala se par sati po moru i vozala, nasmrzavala a jedine kitove vidjela na TV na tom istom brodu :lol: ne moram reci da je sve bilo idealno od sezone, vremena i sve sto su mogli smisliti da bi nas utjesili.
volim putovati, te se nadam da cu uspijeti obici vecinu destinacija koje zelim.