Lagano me več lovi panika zbog nove laparoskopije, jako se bojim, nikad u životu se nisam tako bojala, bojim se što će mi reči kad me probude :-(
Printable View
Lagano me več lovi panika zbog nove laparoskopije, jako se bojim, nikad u životu se nisam tako bojala, bojim se što će mi reči kad me probude :-(
Sretno,mislim na tebe, držim :fige: da sve bude u najboljemredu i da te dočekaju dobre vijesti nakon buđenja.
Svakako se javi
Anistrik hvala ti ....mada mislim da u Šibenskoj bolnici ide malo drukčije ....nema kod nas soba iza operacije već odmah te uvale u sobu sa 6 žena a i kažu da se ostaje 3 dana najviše :-( .Ja idem na operaciju zadnji dan M a to mi je oko 26.4 pa če me sigurno 28.4 operirat ako na vrijeme dobijem M jer sam 1.4 radila histeroskopiju polipa pa se nadam da mi neće biti kašnjenja M . Želim ti puno sreće na tvojoj operaciji i da ćeš uskrs biti doma :-)
Tal, i ja sam bila na laparoskopiji i drito su me odveli u sobu, a otpust je bio treći dan. Mislim da je samo u slučaju teže operacije prvo intezivna pa soba.
Sretno, cure, objema! Znam koja je to muka pitati se s kojim stanjem ćeš se probuditi, neka bude najbolji mogući scenarij :fige:
Hvala Aliki .........ufffff jeza me vata od pomisli nakon buđenja ....ja se uvjek tresem pri buđenju i boli me jako ....nadam se da ču ovaj put pošto sam u pravim rukama Dr Zmijanovića koji je super dr. , ovaj put proči sve glatko :-)
Znam da nije ugodno. I sama teško podnosim narkozu i bacam se posvuda dok sam još bunovna, srećom sam imala iskusnu stariju cimericu koja me lovila po krevetu :lol: Za par dana si k'o nova, to neka te tješi :trep:
haha Aliki a da idemo skupa na operaciju pa da se lovamo i tješimo nakon narkoze ....hahahaha :-)
Anitsirk, ne znam da li si nešto u međuvremenu napravila. Ja sam imala sličnu priču, odstranjen lijevi jajnik i jajovod, dvije operacije, stalno mi se vraćala endometrioza, ostao mi je dio desnog jajnika i išla sam na ivf kod dr.Tomića (on je sad u Vinogradskoj). Savjetujem ti i da odeš kod dr.Radončića u polikliniku Vili koji radi ivf - ja sam zatrudnila iz prirodnog ciklusa, sa prvim djetetom, a sa drugim prirodnim putem jer mi je ostao taj drugi jajovod iako sam mislila da više ne mogu imati djece. Vidjeti sa dobrim dijagnostičarem kako očistititi endometriozu (mene su operirali klasičnim putem, dva puta laparatomija).
eto pišem iz bolnice, bila na laparoskopiji i situacija kod mene je grozna, zatekli ovako jajnik začahuren u priraslicama, s jedne strane maternica a s druge crijevo i nema nikakve šanse da punktiraju jajnik a da ne probuše crijevo, rizik je prevelik, doktor mi rekao da jedino mogu ići na donorsku stanicu, sutra izlazim iz bolnice pa će mi sve detaljnije objasnit što i kako dalje
Uh, teška situacija...tko ti je radio laparoskopiju, tvoj reproduktivac ili netko drugi? Hoćeš li ići tražiti još jedno mišljenje, mislim drugog MPO doktora, možda bi se netko usudio punktirati?
Moj reproduktivac mi je radio laparoskopiji, prisutan je bio i kirurg za crijeva i oba su se složila da je rizik prevelik da išta diraju, ni laparoskopski nisu mogli punktirat jajnik,a kamoli išta dirat, sad planiramo u Villach u Austriju k svjetskom kirurgu za endometriozu da barem spasimo crijevo, a beba neznam, najvjerojatnije ništa od toga :-(
:love: nadam se da će svjetski kirurg iz Austrije napraviti čudo
Uf.
Držim fige.
uf i ja se nadam
Bok! ja sam ovdje nova.. '89 sam godište.. 2 x sam operirana zbog endometrioze, na oba jajnika.. sve je sačuvano, no gadura se pojavila opet, sad je na lijevom i to vol. 12 cm grrr.. do postupaka još nisam ni došla.. trebali smo na ljeto, no gadura mi pokvarila sve.. može neki savjeti vezano kod koga što? tko je u hr specijalist za endo, laparoskopije? kolike su šanse ženama s endo za začeće? trebam li možda potražiti mišljenje i negdje van Hrvatske?
Draga eva dobrodošla :)
puno si pitanja postavila...morat ćeš malo detaljnije....npr koliki ti je marker ca125? imaš li bolove...je li situacija za operaciju ili za potpomognutu oplodnju? šta kaže dr koji te operirao?
U hr specijalist za endo...usudila bid se reći da je svi operiraju, ali ne znaju je svi dobro očistiti....imaš moj post negdje na početku....1.operaciju sam obavila u Osijeku, koja je bila odlično obavljena (ginekološki dio), ali nažalost abdominalni kirurg mi je otišao iz sale...pa sam taj dio obavila u Villachu u Austriji kod prof Kecksteina... sad sam ti svašta napisala ali, puno si toga pitala...pa redom :)
Eva dobrodošla,najvjerojatnije si čitala sve moje postove i sigurno si vidjela kako sam na početku svakom doktoru sve vjerovala i mislila kako valjda znaju svoj posao ali kao što Saraja kaže oni svi to znaju operirat ali mislim da ništa drugo,kod mene je isto bila kao lagana situacija i da će se ta cista odstranit i da će nakon toga biti sve super,al na kraju završilo tako da mi ostako jedan jajnik veličine graška koji je sad začahuren i sljepljen sa maternicom i nažalost a sa debelim crijevom i isto mi na zadnjoj laparoskopiji kirurg odustao od operacije jer rizik je bio taj da mi probuše crijevo i nisu se usudili,sva sreća da postoji ovaj forum i što sam čula za Sarayinu situaciju jer i meni je zadnja šansa taj specijalist prof Keckstein kojem idem sad krajem petog mjeseca.Moj savjet ti je ako si u mogućnosti odi k njem,nemoj dopustit da ti se zakomplicira kao kod mene jer ta prokleta bolest nikad neznaš kako će se dalje razvijat i kako brzo.
Možeš li mi saraya, molim te, malo detaljije o doktoru Kecksteinu? Koliko si čekala na red kod njega za operaciju? Koliko si platila? Ja isto mučim endometriozu. I čestitam ti što si ju pobijedila. Hvala ti.
Možeš li mi, saraya, reči nešto više o doktoru Kecksteinu? Koliko si čekala na operaciju i cijenu? Hvala i čestitam na pobjedi nad endo!!!
O vidim da nisam ovdje več dugo pisala, i ja sam poslušala Sarayju i išla Kecksteinu na pregled,i na kraju me i operirao.To je prvenstveno vrhunski stručnjak, spasio mi je sve organe, i predivan čovjek.Operirana sam u 10 mjesecu 2014 godine.Ovako cijena operacije ovisi o slučaju,cijena je od 7000 do 12 000 eura a pregled 300 eura.Na prvom pregledu sam bila u 5 mjesecu zatim u 7 ili 8 i več me naručio za 10 mejesc za operaciju,brzo to ide kod njih