evo da se pohvalimo nasim zadnjim uratkom. Malo losija slika
http://new.photos.yahoo.com/mvolpe_p...803815297496/0
Printable View
evo da se pohvalimo nasim zadnjim uratkom. Malo losija slika
http://new.photos.yahoo.com/mvolpe_p...803815297496/0
Mvolpe, slika se ne otvara!
eo sad bi trebalo. nisam stavila da je public :roll:
Bravo! Super je! Od kojeg materijala si sivala? OOODlicno! :D
nekakav pamuk, nije tkan dijagonalno nego obicno, nema tako neceg u SB :evil: al i ovo mi je ugodno, dosta je cvrst pa se ne sekiram. Obje strane platna su iste tj nema lice i naopako pa je zakoon.. Imam isti takav sa poprecnim prugicama zelene, roza, smedjkaste i plave boje..
jos samo da nadjem dosta zanimljivih vezanja i di ce nam biti kraj :D
Hvala Anita na pohvalama
evo ovdje su moje DIY marame, za sada 3 kom..
http://new.photos.yahoo.com/mvolpe_p...60762354860894
kad dodje muz doma sa terena morat cemo se slikati u svima pa u album, a tek kad nam dodju ellaroo i hoppediz bit ce to prava revija
interesuje me da li neko zna gde se mogu kupiti ringovi za sling, ali malo veca kolicina jer bih ja da ih sijem :?
Meni se upravo ovo desilo za nedavnog boravka u Zagrebu. Iznenada sam skuzila da prema meni ide mama s bebicom u marami i tako sam reagirala da me cura sve i da je htjela nije mogla ignorirati :mrgreen:. No kako su se meni ti slucajni susreti i prepoznavanje potpunih stranaca na ulici vec dogadjali (drugim rijecima, prilazim ljudima kao da ih znam i onda skuzim da ih ipak ne znam) shvatila sam da im je onda najbolje prici i reci kako je doslo do zabune s moje strane.Quote:
Originally Posted by Eci
Uglavnom, mama i bebica su imali bas onu EllaRoo maramu koju zelim i bila je prava steta propustiti ne vidjeti sve to iz prve ruke, u zivo, a ljubazna mama dopustila mi je da osjetim pod rukom tkanje i uopce bila jako susretljiva i rado mi rekla jos par informacija.
a mene zanima koja je razlika izmedju slinga i marame
Ovo je slingQuote:
Originally Posted by bodycreator
http://www.ellaroo.com/Images/Sling/ops-plum-model2.jpg
A ovo je marama
http://www.ellaroo.com/wraparound-carrier.php
Znaci, na netu kad trazis... ono sto mi podrazumijevamo pod slingom je ustvari RING SLING, a ono sto mislimo pod maramom je WRAP sling.
Razlike... pisala sam negdje o tome, naci cu..
bodycreator, prođi malo kroz topice na našem supertopicu
sve što vas zanima o marami, slingu i ostalim nosiljkama!
tnx :*
bump...
Da se malo pohvalimo... Sašila sam nam mei-tai... najviše s namjerom nošenja na leđima i pojednostavljeno stavljanje baki i teti čuvalici.
Od mekanog trapera je s podebljanjima na ramenima tako da mi je fino mekano i udobno i ništa ne zateže.
Danas smo se dugo nosili i bilo je predivno! Ništa me nije boljelo, on je uživao... bilo je tako lako da sam zaboravila da mi je na leđima beba.
Evo nas :D
Nosiljka prilikom nošenja sprijeda
Nosiljka prilikom nošenja straga
I da... ljudi nas uopće nisu čudno gledali jer nosiljkica ne nalikuje marami već više klokanici.
A kako si ga skrojila, da li imaš neki kroj ili si onako otprilike?
Pa gledala sam razne mei taije na netu... pa sam napravila prvo probnu od plahti, modificirala dodatno kroj i to je to! I još bi neke stvari sad izmjenila, ali jako sam zadovoljna.
Nisam našla kroj na netu, ali nije teško osmisliti sam sve.
Kako super to izgleda. Je li komplicirano namjestiti bebu sama? Je li vruce? Beba se ne moze bas puno okretati, je li tako? A bas sam se odlucila za sling, sad mi se i ovo sviđa...
Nikolicc, evo kroj.
Anita, famozna je nosiljka :naklon:Quote:
Originally Posted by Anita-AZ
jel te mogu zamolit kroj na mail? :oops:
ili je to isti koji je Balarosa stavila?Quote:
Originally Posted by thalia
Anita, a koje bi stvari izmijenila? Ja bi si isto sasila jedan Mei Tai za nosenje na ledjima, pa bi savjeti bili jako dobrodosli. Marama je super, ali ovo mi se cini bolje rjesenje posebno za MM, a i vezovi na ledjima mi se cine malo labavi, tj. bojim se da ce mi dijete ispasti ako ne stegnem krvnicki...
Npr. zanima me jako:
- da li si stavila podebljanje u naramenice i od kojeg materijala?
- koliko su ti siroke naramenice - cini mi se da sto sire naramenice, to ugodnije nositi, jel je?
- da li ti se cini da je glavni kvadrat tkanine dovoljno velik za dijete bilo koje velicine?
Puno hvala!
i još, jel treba endlerica ili može obična mašina?
offtopic: Omi je ista ti, a Liam TM, a ti i TM izgledate k'o da imate 16. Kak' to uspijevate :? :mrgreen: ?
Napravila sam si mei tai, doduse po ovom linku: http://thosemartins.com/bmt/index.htm
To mi se je svidjalo jer tri sloja tkanine osiguravaju da se sivanje uopce ne vidi. Evo koje sam greske napravila:
- preuski kraci. onaj donji isto mora biti dovoljno sirok. Bila sam skrta na tkanini za probu i to mi se osvetilo
- oni gornji kraci isto trebaju biti dovoljno siroki - vise od 12cm - u uputama kaze skoro 20cm.
- duzina glavnog kvadrata mora biti prilagodjena djetetu - zapravo mjesto gdje gornji krak je prisiven glavnom kvadratu. Dijete od 7 mjeseci jedva moze vidjeti van po onim dimenzijama. Ponekad to nije lose, ali ja bih radije da mala moze gledati okolo.
Isli smo se prosetati pola sata na ledjima i moram reci da mi je mala skliznula sve do guze. Ne znam kako to preventirati. Morat cu jos par komada napraviti. Nije bas zgodno stavljati dijete na ledja ako nemas nekoga da ti pomogne. To je doduse istina sa svakim ledjnim vezom.
Bravo pino! :D
Ja ću ti sutra odgovoriti na pitanja iz prethodnog posta, ako je još potrebno!
_________
OT
Thalia - pooojma nemam. :) Ali stvarno je istina da izgledamo puno mlađi nego što jesmo, posebno ja. Njemu se vide bore izbliza. Na slikama se ne vidi ništa pa je to još bolje. :mrgreen:
Vjerojatno je potrebno za mladost u duhu (pa i u tijelu) ostati sanjar, što misliš?
Quote:
:raspa:Quote:
i daj malo uputa pliiiiz. predivna je nosiljka :)
_________
Mislim da bi MM i ja trebali izgledati k'o da nam je 12 onda. šalim se. sigurno ima nešto u tome.Quote:
Ne. Tj. ja nemam endlericu, sve je rađeno na običnoj mašini.Quote:
Još bi povisila dio iznad vrata koji pridržava glavicu. Nije uvijek nužan, ali ako mi zaspi na leđima npr. I nosiljku bi napravila još malo dulju ili malo kraću od ove tako da ili može s rukicama van da ga ne stišću rubovi ili da ne može uopće.Quote:
Originally Posted by pino
Mislila sam staviti spužvu, ali je nisam imala, pa sam stavila 3 sloja nešto debljeg flisa. I stvarno je mekano! No, mogla sam komotno staviti i 4 sloja.Quote:
Naramenice su široke oko 10,11 cm. Da, što su šire lakše je nositi radi veće raspoređenosti. Odmah je manji pritisak na jednu točku. Mogla sam ih možda još koji cm šire.Quote:
Vjerojatno da, samo će nekom djetetu glavica viriti manje ili više.Quote:
Jedino za što ove nosiljke ipak nisu za novorođenčad jer ne stisnu tako lijepo glavicu kao marama u nekim vezovima.
Ali kako mi same šivamo, možemo stalno experimentirati i napraviti ih desetak! ;) :D
Upute u vezi nosiljke... otprilike ovako sam je ja radila:
1. Napravila prvo "remene" (od umora mi pametnija riječ ne dolazi)... s podebljanjima, sve lijepo porubila...
2. Sašila tijelo na način da sam ostavila rupe za donji dio pojasa/remena/whatever tako da ga ubacim unutra i prošijem, a ne na tijelo. To je naravno moja ideja, nije to ništa što se mora tako. Isto tako sam ostavila rupe i za gornja dva remena. Donji mi je od jednog komada, gornja su dva.
3. Remeni su dugi - donji 205 (koji je u komadu, toliko sam imala....)... a gornji 175 cm... malo su mi predugi na kraju... a donji malo naknap ako hoću "okružiti oko sebe jednom, pa onda zavezat.
Kvadrat je joooj... ne znam nešto tipa 45 širok, visok 65 cm ili tako nešto... (kasnije ću ga izmjeriti, sad je ispod uspavane bebe).
Uvijek radim kasno u noć pa pola toga zaboravim. :mrgreen:
Nadam se da sam bar mrvicu pomogla. Pitajte što nije jasno. :*
netko je tražio ringove za sling?
imam ih pa slobodno javite ako netko bude htio šivati!
Tea, vidjela sam ti sling na drugom forumu. Svaka čast!Quote:
Originally Posted by Tea
Evo moja dva Mei Taija... s instrukcijama (sturim...)
http://picasaweb.google.com/pino111/MeiTai
ne da mi mala pisat, moram ic
Anita hvala na ideji, super je, jako sam zadovoljna, a napokon ce i MM malo nositi - on ne voli maramu - stisce ga - sling mu se ne svidja - klokanica ga boli u roku odmah... a ovo je prihvatio! za divno cudo...
Pino - nosiljke su ti luuudnica! Izvrsne! :D
:klap: Pino
Cure, kakav je ovo materijal? http://sakurabloom.com/store/index.p...roducts_id=272
To je nešto dvostrano tkano, je li tko vidio nešto slično u našim dućanima?
Nitko me ne doživljava.... šivalice, gdje ste?
Imam još pitanja 8)
Malo sam proučavala koje materijale žena preporuča a koje ne za slingove i onda na temelju toga pokušala ovdje ovdje naći odgovarajuću tkaninu.
Pitala sam nju za mišljenje i ona bi od svega uzela samo strech saten :? a kod sebe je nabrojala gomilu stvari. Help? /treptrep/
Ne ignorišem, samo imam problem sa netom i refrešanjem stranica :roll:
Prvo, sling koji si linkala je od dva sloja lanenog platna
sašiveni su zajedno, pa je sling sa dva lica.Quote:
Handcrafted of two layers of linen
Drugo, nikad ne bi uzela ni streč ni saten za sling, posebno ne streč saten. Možda, eventualno kao jedan od slojeva na slingu sa dva lica, ali solo - no way :nono:
A što ti se čini, od svih ovih tkanina na sewbaby.com, koja bi bila pogodna za sling?
Ne znam zašto kupuješ materijal za sling preko neta?
Skupo je do neba i sam materijal, a o poštarini da ne pričam (i carini, naravno)
elem, ja bi od svega ponuđenog odabrala jedino twill
zaputi se lijepo u šetnju i kupi pristojan, čvrst materijal srednje debljine i to je to
biće ti mnogo, mnogo jeftinije, a i u šetnju ćeš izaći ;)
Jer nisam našla lijepi dezen kod nas.
za materijal nakon iskustva šivanja par slingova jako preporučujem lan... jako se fino zateže, ugodan je za ljeto i prirodan. Samo treba paziti da se ne uzme pretanak, jer se od njega često rade lagani ljetni materijali.
Zadnji lan što sam kupila za sling bio je mješavina s viskozom (zapravo pisalo je 100% lan ali nije bio sigurno, pa sam na osnovu paljenja niti došla da će biti da je osnova viskozna a potka lan), i premda se viskoza ne preporuča jer je skliska, ovaj mi je materijal bio predobar, lagan a čvrst. Napravila sam sling za prijateljicu, ali sam za probu ubacila i svoje dijete. Jako dobro drži.
Odustala sam od traženja koso tkanog materijala, skoro nemoguće.
Bitno mi je da provjerim da nema elastina.
Zar ea ne smije biti nimalo? zolowearovi uredno imaju 3% strecha i zasad se nitko ne žali. čini mi se da samo kod nas vlada fama o slingovima koji moraju biti laneni.
marama bi trebala malo da se rasteže, sling ne
zamisli kako bi to izgledalo da dijete pokušaš ubaciti u sling napravljen od rastegljivog materijala, pa i ovako se zna desiti da ne zategneš sve kako valja od prve, a tek sa nečim što se rasteže... :nono:
već se zamišljam kako pokušavam namjestiti šmizlu u sling koji se rasteže koliko i moja potkošuja sa 3% elastina :shock: no way!
moj sling nije laneni, nego pamučni, ima ukrasno preplet tkanje, nešto poput damasta (ali nije damast) i evo nas vjerno služi već treću godinu
ne znam otkud to da sling mora biti laneni :?
lan je samo jedna od opcija
sling čak ne mora ni biti od potpuno prirodnih materijala, iako mi svi želimo da jeste, pa pravimo/kupujemo, lanene, pamučne, svilene...
jedino je bitno da materijal ne klizi i da se ne rasteže
A onda očito ne mora biti laneni ali sam stekla dojam da taj lan svugdje turaju kao da je od zlata i jedini bogomdan za slingove. Eventualno se uzima u obzir pamuk a la ona indijska platna.