Eh da je bilo sreče 12.12.i ja bi bila u Pragu!Hvala hzzo!
Printable View
Eh da je bilo sreče 12.12.i ja bi bila u Pragu!Hvala hzzo!
Makajica, hvala puno, kao i svim ostalim divnim forumasima....sad ovo cekanje slomi....nadam se samo da ce se sve ovo isplatiti aBd :))))
Ima li kakvih novosti?
Kod mene nema,:raspa: ja još čekam rješenje....
Evo cure malo lijepih vijesti!Imamo novu trudnicu iz PFC i naša forumašica 3blastice 17.dan beta 3230!Tako da mi je stvarno uveselila ovo iščekivanje!:balon:
Meni prijateljica čeka rješenje, zvala je hzzo i rekli su joj da je odobreno, sad samo da stigne poštom. Vidjet ćemo, nadam se da su stvarno krenula odobrenja :fige:
U petak sam zvala HZZO i gospođa mi je rekla da će se početi plaćati dugovanja klinikama u Češkoj i nada se da dok dođem do postupka, te se nada da neće biti nikakvih problema sa našim rješenjima od HZZO-a, da ćemo moći ostvariti svoje postupke bez plaćanja.
Pozdrav svima!
Ja sam "nova", lijepo molim za pomoć.Naravno imam pitanje:
Gdje se javljam prije,klinici u Pragu ili
šaljem prijedlog za upućivanje na liječenje u inozemstvo
hzzo-u?
Hvala :-)
kety, dobrodošla!
Po meni prvo kontaktiraj klinike, da odlučite čiji vam uvjeti bolje odgovaraju, jer kad će vam dr mpo ispunjavati zahtjev za upućivanje na liječenje mora navesti u koju kliniku planirate.
O čemu se radi kod vas?
Sretno i javljaj nam se :-)
Možete se javiti u Pronatal, dogovoriti konzultacije, i paralelno slati zahtjev s liječničkom dokumentacijom na hzzo.
Ako treba pomoć, slobodno mi se obratiš i na mail :-)
Šimten ima li što novoga kod vas? Imam pitanje za vas. Da li ste i kako riješili problem povrata novca za postupak na koji ste išli u Pronatal. Mi trebamo ići početkom veljače, imamo rješenje HZZO-a, ali u Pronatalu i dalje ne žele ćuti za HZZO nego žele da mi platimo postupak sami. Ako ste u mogućnosti javite se s novim informacijama, jer mislim da će nam svima trebati.
Nika, dok se ne javi šimten sa friškim info, budući da ste dobili odobrenje (nemojte zaboraviti produživati svakih 60 dana), po povratku iz Praga moguće je tražiti refundaciju troškova. I mi smo tako prošle godine, platili sami i onda nakon zahvata temeljem rješenja tražili povrat, i dobili ga kroz par mjeseci.
Jutrooooo!Pa dobro jel netko već dobio pozitivno rješenje od HZZO????
Upravo sam zvala HZZO. Sve u svemu još uvijek sve stoji vezano za rješenja. Nemaju pojma kada će se to riješiti, nadaju se uskoro, ali za sada navodno ne šalju nikome rješenja, jedino onima kojima je odgovoreno ili će biti odgovoreno negativno.
Kažu da su neki dan dobili još nekakav dopis, koji je opet "zakomplicirao" situaciju...... (nije htjela reći o čemu se radi u tom dopisu)
Tako da svi mi koji još nismo dobili ništa od HZZO-a, možemo se za sada "nadati" pozitivnom rješenju, ali čekanje je do daljnjeg.
Ako netko ima nakavu vezu u HZZO-u, zamolila bih da pita u čemu se sada radi.
Bmaric, što znači ovo što si napisala: ''jedino onima kojima je odgovoreno ili će biti odgovoreno negativno'' za rješenja. Jer ja trebam svoje rješenje slati na produljenje, jer mi ističe 60 dana od izdavanja, pa me sve strah da mi ga neće produljiti.
ovo meni iskreno sve skupa djeluje kao odugovlačenje, pa bi valjalo dalje vršiti pritisak cure, ne dajte se!
Nika321, ako već imaš pozitivno rješenje, onda te ne treba biti strah, jer će ti ga sigurno produžiti.
To što sam napisala znači da jedino šalju rješenja onima, kojima odbijaju zahtjev, znači šalju negativna rješenja, a to može biti npr. zbog dobi žene ili zbog toga što smatraju da se liječenje može obaviti kod nas, i sl.
Nadam se da sam sada bar malo jasnija ;-)
Što treba za produženje riješenja jer meni u siječnju izlazi 60 dana?
Molim pomoć!
AAL6, moraš samo par dana prije nego što ti istiće 60 dana poslati dopis u HZZO u Direkciju, moraš u dopisu staviti klasu i broj rješenja i napisati da nisi bila u mogućnosti realizirati svoje pravo u ovih 60 dana.
Bmaric je u prethodnom postu napisala da će nam rješenja produžiti.
Mislim da će nam iz HZZO doći zaključak za produljenje.
Bmaric, hvala na gornjim informacijama.
Baš me zanima što će reći nama koji smo predali zahtjeve i uskoro istiće 60 dana od predaje, morati će dati pozitivno rješenje nema druge, a onda opet igra ona opcija sa vlastitim plaćanjem i traženjem povrata love, kaj ne?
Ja još uvijek čekam kažem od 27.9 svoje rješenje...da i baš me zanima što če napisati od kad je počelo teč...jel je rješeno 27.9 na komisiji...ah sretno nam i nadam se da čemo uskoro dočekati naša rješenja a zatim i naše bebice:-)
Jutro, evo jedno pozitivno rješenje je stiglo :-D
Nika321 hvala na informaciji!
Probat ću ići i sama platiti,a onda tražiti povrat!
dakle rjesenja stizu, tako i negativna (koja jako brzo dijele - naravno s nekim razlogom iako nisu godine zene).... ovo su ok vijesti - iako - jos nemamo slucaj da je par imao rjesenje HZZO-a, da je otisao u Prag na postupak, da je Prag odbio ih primiti na rjesenje nego samo uz placanje cashom, da je par to sam i platio, kasnije taj isti par trazio refundiranje od HZZO-a i taj refund i dobio. Mislim da to nije nemoguce, dapace, ali bih voljela da imamo jedan takav rjesen slucaj.
bar nešto pozitivno u ovom svemu!
sejla, a koja je kod njih dijagnoza?
Bila sam u PFCu na embriotransferu. Receno mi je da ce biti u prirodnom ciklusu, ali mi je prvo ovulacija izazvana umjetno ovitrelle injekcijom, a nakon transfera sam dobila terapiju utrogestanom i estrofemom. Da li je koja imala isto iskustvo?
Inace, transfer je dobro prosao. Oba embrija prezivjela odmrzavanje, ostalo ih jos 6.
maku, to je bio fet, to nije umjetno izazvana ovulacija, štoperica ovitrelle služi samo za sazrijevanje folikula, da se može tempirati punkcija, a kopd feta transfer, a utrogestan je progesteron, inače ga prirodno luči žuto tijelo, estrofe, "drži" endometrij, to su sve hormoni koje prirodno posjedujemo, neki za fet ne daju utrogestan, s drugi da, sretno!
mare41, hvala na odgovoru. Zapravo mi je sve jasno vezano za folikule i žuto tijelo, samo sam očekivala da će ostati na tome da tijelo samo proizvede te hormone. Prije postupka bila sam u jednoj nasoj privatnoj klinici koja se bavi potpomognutom opodnjom na folikulometriji. Pitala sam kako oni rade, kaze doktorica najčešće bez ovitrella kad se radi o redovitim ciklusima, a utrogestane tada ne dodaju. Estrofem nije niti spominjala. Nemam ništa protiv mjera predostrožnosti, bitno samo da ne utječu negativno. Lakše mi je kad znam da je ta terapija uobičajena. Hvala još jednom, a evo oko nove godine ću javiti rezultat. Nadam se najljepšem poklonu :)
Cao!Dugo nisam pisala...Sada u prvom mjesecu planiramo da idemo na ubacivanje zaledjenih embriona,a proslo je tri meseca od pobacaja,pa me interesuje kakav je sada protokol,koliko se boravi u Pragu,koja je terapija?Zelm puno srece onima koji putuju u Prag.
Dobar dan da vam javim novosti iz PFC - a.
Mirna mi je javila da pregovaraju s hzoo. pa da se strpim malo kako ne bi platila i ne dobila povrat.
Zatražit ću produženje još 60dana.
Hvala na informacijama (u vezi hzzo-a i ceske).
Nadajmo se da ce opet bit sve po starom. Mislila sam kad udjemo u EU sve ce ic ko po loju a ono jos gore...
poz svima
Evo ja danas opet zvala hzz da vidim gdje je više to moje rješenje.Kažu na putu na kućnu adresu e pa sad čekam...:cekam:
Nemrete vjerovat danas je konačno stiglo i moje pozitivno rješenjeeeeee:-D!Lijep božični poklon u svakom slučaju!