http://www.komedija.hr/web/?page_id=4554
ja ću ići, samo ne znam kad
žao mi je da više ne igra aida :( odlična je!
nisu otkupili prava pa neće igrati, ne znam jel to to :/
a aida (opera) u HNK me se nije dojmila :mrgreen:
Printable View
http://www.komedija.hr/web/?page_id=4554
ja ću ići, samo ne znam kad
žao mi je da više ne igra aida :( odlična je!
nisu otkupili prava pa neće igrati, ne znam jel to to :/
a aida (opera) u HNK me se nije dojmila :mrgreen:
chris, sestro vježbačice, uživaj večeras :)
Sljast your way tonight, sister :)! I evo....uz nas sve, ma kako si sama :)!
Odvježbala sam jučer total body circuit, otuširala se i odlučila ipak nabaciti nešto više sjajnog perja nego što sam u početku namjeravala :)
Crna uska haljinica i srebrno protkan sako, moje "kazališne" čizme (antilop na visoku petu, skupo plaćene).
Predstava je bila odlična, djece nevjerojatan broj u HNK, sigurno polovica. Predstava je, inače, ozbiljno postavljena.
Uvod su ogromne fotografije gladne djece svijeta, a Ivica i Marica su odrpana romska djeca koja žive s roditeljima u starom kombiju na smetlištu.
Kako predstava odmiče, bajkovitost raste, scene vila i dobrih duhova i zvjezdica u šumi su lijepe i snolike.
Prisutna je i kritika potrošačkog društva prikazana slikama.
Iznenadili su me tonovi, ovo mi je bilo prvi put da slušam tu operu i dionice su mi se činile izuzetno zahtjevne.
Predstava je u dva čina, očekivala sam tri, ovako je prvi čin trajao predugo (cca sat i dvadeset)
Uživala sam, ali sam se smrzla, bilo je debelo ispod nule kad je predstava završila.
Moj prvi solo operni izlazak je uspješno izveden :)
:-D
I mi smo jučer bili na istoj predstavi ;-) ali obiteljski, jedno od te brojne djece u HNK bilo je i moje.
Inače, opera i ima tri čina, ali prva dva su povezana glazbom (to su one slike iz supermarketa koje prati glazba inače poznata pod nazivom "Vještičji let" :mrgreen:). Redatelj je razmišljao i o tome da predstavu napravi potpuno bez pauze, ali su se na kraju odlučili za pauzu baš zato što su očekivali povelik broj djece u publici.
Drago mi je da si se dovažila. Kad jednom probaš, brzo ti se svidi. :mrgreen:
Premda sam društvena, imam širom krug poznanstava, najljepše vrijeme mi je provedeno sa sobom. Čitanje knjige uz kavu kraj mora, šetanje, trčanje, plivanje, sunčanje na terasi, kupnja, švrljanje po knjižarama, antikvarijatima, lutanje po nepoznatim mjestima, što god. Kako hoću i koliko hoću. Barem bilo do djeteta.
Baš u zadnje vrijeme i ja razmišljam u upuštanje u solo vode. Ono, zagazila u 30-u, 2 djece, svi oko mene rade i nema ih cijeli dan, a ja ćubim doma na porodiljnom i ne znam kud bi sa sobom, 4 zida me guše svakim danom sve više a zima je i nije više za biti veći dio dana na otvorenom. Samo što ja imam malu štrucu pa kud ona tud i ja i obrnuto ,a to zakomplicira stvari jer sužava popis stvari na koje možeš ići.
Eto, proširiti ću pitanje - kuda solirati sa štrucom? :)
hahahahaha, cure i ja od kad imam dete idem puno sama
jednostavno, ako MM čuva dete a prijateljice su zauzete nemam sa kim
tim pre što su u predhodnih godinu dana dve najbolje prije postale mame, tako da...
ekoi ja sam sa malom, dok je bila mala, uglavnom puno šetala, ono svuda, preko pola grada i eventualno u neki tržni centar, po prodavnicama...
mislila sam da sam dotakla dno kad sam sa njom u marami išla u wc tržnog centra, a sad, sa vremenskim odmakom mi je smešno
posle sam jednom i u Mc Donaldsu vukla kolica u wc, mislim, moram, ceo dan po gradu, hladno, a ona je beba, kome da je ostavim
da, puno je prepreka. ono, ak želiš u centar grada, to je tortura ić sa autom, tražit parking, gužva, kolone, stres. ak ideš javnim prijevozom sve je super dok beba ne počne urlat a ti nemoš ništa dok ne izađeš osim šuškati. a ima još zastarijelih autobusa i tramvaja sa stepenicama pa sa kolicima ne možeš uć. i ponekd se desi da moraš čekati drugi bus sa bebom jerbo ti ovaj otišo pred nosom. pa razmisli di ćeš premotat bebu, di ćeš dojit, di ćeš pojest, pa kiša, pa hladni vjetar..i tak, puno je prepreka, ali ja se nedam, i idem nekam skoro svaki dan u tjednu, ponekad solo, ponekad se uspijem dogovoriti s nekim za društvo, ali to je rijetko. Hvata me ozbiljna tjeskoba i depra od borakva kod kuće sama sa bebom po cijeli dan. svaki dan jedno te isto, iste radnje. poludiš.
a ovo za wc, kada sam u šoping centru ili restoranu/kafiću, kada mi je sila, bože moj, kolica stavim ispred sebe da kolko tolko zaklone pogled, pričam s bebom i piškim. sve je to za ljude. ne dolazi u obzir da je ostavljam u kolicima ispred vrata wc-a. moj mir i sigurnost i povezanost sa bebom mi je važnije od toga što će me neko vidjet šta radim i proves ostatak dana šokiran i zgrožen :D
ma da, ali u našem Meku wc je jako mali i ne baš čist
ja inače živim u centru, a eto kad je bila mala sve me vuklo da idem daleko od kuće, šetam pored reka...
i sećam se da sam se dosta usamljeno osećala tada, najlakše mi je bilo da odem na pijacu, šetam između tezgi, ona u marami spava, kupujem zelenjavu i ispričam se sa prodavcima :) pa zadovoljim želju za ljudima
a nedavno sam bila sama u pozorištu, nekoliko puta za redom
imam prijateljicu koja svira u pozorištu pa me uvede, nije bilo uopšte strašno kako sam mislila da će biti
u bioskop nisam nikad, ali ni ne volim bioskop
često mi se desi da sedim u kafiću sama i isto nemam problema sa tim. pre sam pazila da uvek imam knjigu sa sobom, ali mi se desilo da mi je crkla baterija na tabletu pa sam samo sedela i blejala
dva puta nedeljno čekam malu dok je na baletu i tada isto negde sednem sama
zadnjih godinu, dvije užasno sam usamljena. želim biti sama, a usamljena sam, kao pale sam na svijetu. ponekad mi moj veliki sin kaže da trebam nove prijateljice jer su mi stare predaleko i imaju previše djece - čini mi se da je to postalo očito jer sam se dosta zatvorila i nikud ne idem.
nakon godina ludog tulumarenja i intenzivnog druženja, došle su godine kad su mi djeca bila mala i puno sam radila, a sad kad je popustilo dojenje i radni vikendi našla sam se sama sa sobom i osjećam se kao žena koju su vlastita djeca pojela, a posao ogrubio.
htjela bi se ja družiti, i sve mi je zanimljivo na prvi pogled, ali kad razmislim nemam pojma što bi bilo za mene.
ja se prijavljujem da obožavam sjest sama na kavu ili ručak. kino i kazalište još nisam probala sama, ali budem. još samo dok bebica malo poraste, tata i beba spavat, a mamica u kino, jedva čekam!
Prijavljujem veceras Ljubavni napitak, opera u HNK.
Nisam cak ni trazila ohrabrenje, unaprijed sam rezervirala kartu u lozi i eto me tu, u uskoj crnoj haljini bez naramenica za koju sam specijalni grudnjak kupovala, visokim petama i sljastecom ogrlicom :)
:Velkacura:
Tako treba ! :)
Super, nakon vatrenog krstenja svijet je tvoj :-D
Super!
Meni se cini OK izlazak s malom strucom na neku izlozbu. Bila sam jucer na Vehaboviću, a neki dan na Kraljeviću. Prva je izlozba u Laubi. Veliki prostor, moze se parkirat prekoputa. Dobar WC :)
chris blue ti si meni kako se opisuješ ko iz nekog romana
već sam te vizualizirala, zategnutu od vježbanja, s prelijepom haljinom u loži opere :alexis:
tajanstvena dama
mislim da je izvrsno kad čovjek udovoljava sebi i ne veže se za druge ljude i njihove mogućnosti( vrijeme, novac, volja)
znači ako volim taj i taj film i igra u kinu ja idem; istina ljepše je u društvu, pogotovo kad ste sličnog ukusa pa vas nadahnjuju slične stvari
ali u životu treba znati uživati i u svom društvu
Jučer je jedna obitelj djecom bila sa mnom u loži, nije tu bio ničeg tajanstvenog:lol:
A tata je neprestano davao primjedbe tipa da kad će ovo već jednom završiti, da sad ima 14 dana pauze pa onda opet mora doći... dječak je isto bio gunđav. (očito imaju pretplatu - mama je govorila, kao u šali, ali bilo joj je neugodno, sigurna sam, da je ometaju u kulturnom uzdizanju).
Bilo mi je drago što mogu uživati u predstavi i nikom se ne moram opravdavati zbog toga, niti ikog moram umirivati ili udoborovoljavati.
Ljubavni napitak je tako ugodno skladan, tako su lijepe dionice, belcanto u punom sjaju, stvarno sam uživala; Adinu je pjevala Marija Kuhar Šoša i bila je vrlo ljupka, a Nemorina Domagoj Dorotić.
A i doživljaj je obući se; večernja haljina je nešto što se obuče jednom i nakon toga leži u ormaru za većinu nas. Mislim da ih treba izvući van i odvesti u šetnju. HNK je prigoda gdje je tako nešto vro prikladno, a i baš je gušt:mrgreen:
Sljedeća je Giselle, subota, 25.01. I ozbiljno razmišljam o crvenoj haljini.
Eto me na Giselle, ali zbog vremena ipak sam nesto utopljenija nego sto sam mislila biti :)
Kao sto smo ti i rekle tesko je krenuti, a onda vise ni ne mislis na to.