nera29,super beta,cestitam !
Printable View
nera29,super beta,cestitam !
Nera29,maku,čestitam trudnice! :-D
~~~~~~~~~~~~~~~~~ za lijepa i pravilna duplanja i za ostale čekalice!
Transfer je bio jutros...jedna morulica, i jedan malo losiji embrij su vraceni. Doktor je bio jako zadovoljan s tom morulom, al mene ipak muci sto nije blastocista na 5. Dan. Kakva su vasa iskustva s morulama?
Rekla mi sestra na odjelu da ni ne moram ponavljat... a moj gin bez njihovoga na papiru vjerovatno mi nece dat novu uputnicu za betu...a sto se mene tice mogu komotno zivit u ovom neznanju do utz ;))))
nera29,tako je i meni,zivim za ultrazvuk...kada je tvoj?
a za nekih petnajstak dana jer je dr. na go do 13.1. mislim, rekla mi sestra da ce me zvat jer jos nemaju raspored za prvi...
Cure, super su bete! Cestitam!
Jesam rekla da je taj primastick s*anje ;-)
Uh ne usudim se jos niti veselit do utz, cak niti ne vjerujem nakom svega da je nesto se desilo pozitivno.
Ma bit ce i tvoja isto super cim je testic vec +! Cestitam i ostalim curama na poz betama i cekalicama puno srece!
A da ne ispadne samo chatanje... nakon pvog transfera mirovala sam samo dan transfera a sve ostalo samo uricu dnevno za utrogestane, setala sam, kuhala, spremala, sve normalno radila i eto uspjelo je a prije sam svaki put mirovala i nista...tako da mozda ima nesto u tom kretanju radi bolje cirkulacije...
crvenkapice kad ti vadiš betu?
ja vadim 7.1
Crvenkapice sretno ti, neka ti početak nove donese najradosniji trenutak i da se tako i nastavi!
Isto želim svim curama koje čekaju betu!
Sve najljepse u 2014-oj godini vam zelim!!!!!
Nakon malecne bete:( koju sam vadila 23.12. sam prekinula sa estrofemom i utrogestanom, te 25.12. Je pocelo krvarenje( prvo tanjusno i roskasto, zatim standardno, i onda neko ruzno smedjkarenje, bljufff)
I ta ko vec 10 dan nosam uloske, pa me zanima jel to stanje prihvatljivo, ili trebam kod ginica? Sad ovi odmori pa slabo ko radi oko nove god....
Unaprijed hvala ako imate savjet/prijedlog/ ili ste imale slicnu situaciju nakon neuspjele donacije j.s. :((
Evo ledamo odgovaram ti mada si pitanje postavila na odborjavanju:
Nakon transfera zametka starog 3 dana događa se slijedeće:
1 dpt...zametak raste i razvija se
2 dpt...zametak se razvija u blastocistu
3 dpt...blastocista se izliježe iz omota
4 dpt...blastocista prianja na sluznicu maternice
5 dpt...započinje imlantacija (ugnježdenje) i blastocista sve više tone u sluznicu
6 dpt...proces implantacije se nastavlja, morula i dalje tone u sluznicu maternice
7 dpt... morula se kompletno ugnijezdila u sluznicu maternice, ima stanice placente i fetusa
8 dpt...stanice placente počinju lučiti hormon HCG u krv
9 dpt...sve više HCG-a se luči kako se fetus razvija
10 dpt... još više HCG-a se luči
11 dpt...nivo HCG-a sada je dovoljno velik da ga može detektirati kućni test na trudnoću iz urina
Nakon transfera zametka starog 5 dana događa se sljedeće:
0 dpt...zametak je u stadiju blastociste
1 dpt...blastocista se izliježe iz svog omota
2 dpt...blastocista prianja na sluznicu maternice
3 dpt...započinje implantacija (ugnježdenje) i blastocista polako tone u sluznicu
4 dpt...implantacija se nastavlja kako morula sve dublje tone u sluznicu maternice
5 dpt...morula se u potpunosti ugnijezdila u sluznicu i ima stanice placente i fetusa
6 dpt...stanice placente počinju lučiti hormon HCG u krv
7 dpt...više HCG-a se proizvodi kako se fetus razvija
8 dpt... više HCG-a se proizvodi kako se fetus razvija
9 dpt... nivo HCG-a sada je dovoljno velik da ga može detektirati kućni test na trudnoću iz urina
Anddu hvala ti na postu ;) i sto si ispravila moju gresku..nazalost danas nije jedina, pogotovo na poslu :( al sad imam jos jedno pitanje..kod mene na 5.dan nije bila blastocista, nego morula..onda bi kod mene implantacija :) trebala biti otprilike dan kasnije..vise nista ne znam :(
Ledamo,probaj ne razmišljat tolko o samoj implantaciji..i ovo što je anddu stavila uzmi s rezervom,jer pravilo je da pravila nema.Nit svi imaju 5. dpo blastice,mada je logično da prirodnim tjekom tako bude..nit se svima po špranci događa implantacija onda kad se "mora" dogoditi.
Pričekaj betu onda kad moraš,ako si nestrpljiva,napravi test koji dan prije.Sretno:-)
Evo,ja sam imala poz. test 6. dnt trodnevnih.Kad se onda meni desila implantacija..
Draga Zuzy, u pravu si..samu sebe izludjujem..prosli put sam dva tjedna bila doma, mirovala i psihicki ludila..Zato sam ovaj put, vec danas otisla na posao..ne radim nista, sto mi je fizicko opterecenje..ali unatoc tome sto imam jako puno posla, te misli stalno naviru, tijelo osluskujem...Prosli put sam imala prvih par dana osjecaj da sam trudna,odnosno samu sebe sam ubjedila..ovaj put nije tako :) Sta osjetim? Danac neko bockanje oko pupka i to je to...bit ce kako mi je sudjeno, ne mogu nista promijeniti, svjesna sam toga..danas sam vec kupila dva testa :D Jos je rano, ali nek su spremni:cekam::fige:
Cure da vas pitam... jeste uvijek striktno stavljale utrice bas na svakih osam sati ili je to koji put i sedam ili devet ili nes izmedju i jeste li koji put i popile ih umjesto stavljanja?
A one koje su pile estrofem, do kojega tjedna ste ga uzimale i dali postupno smanjivanje ili samo odjednom?
Meni je doktor rekao da ne mora biti tocno svakih osam sati..Stavim ujutro kad ustanem, onda opet nekad oko 2-3, i navecer pred spavanje. Pitala sam ga i smijem li piti, jer sam mislila da ce biti malo nezgodno na poslu stavljati ih..medjutim rekao mi je da nije preporucljivo jer nema takav ucinak
ma BRAVOOOOOO betice pozitivke!!! sve su vam lijepe bete, ajde super i sretno dalje!!
Pina Colada, ja sam imala 2 biokemijske, slapovi NIjagare 2 tjedna..... sve normalno..... a nakon kiretaze ajme krvarenja..... valjda mjesec dana..... to je tako.
puse i drzmo se sve!!! zajedno smo jaci :-D
Bila sam na FET..Uzimala sam progynovu i na prvom ultrazvuku bili su zadovoljni sa endometrijem (12.dan, 9,8 ) tako da sam dva dana poslije dobila injekciju za ovulaciju, treci dan poslije toga je radjen transfer. I dalje uzimam progynovu,samo sto je doza smanjena i naravno neizbjezni utrogest..Zivim u Njemackoj, tako da vjerojatno lijekovi nisu svi isti, al vjerojatno je namjena ista ;)
Zadnje dvije noci skoro nikako ne spavam, a kad i zaspem sanjam toliko lude snove..Danas me s lijeve strane pocelo boluckati prilikom mokrenja, jos mi treba da sam sad neku nahladu uhvatila. I od vjetrova cu vise poludjeti, bojim se kihnuti na poslu da ne bi bilo iznenadjenja :lol: Inace se dobro osjecam, normalno stalno se pitam sta se dolje dogadja, ali trudim se opustiti koliko god je to moguce. Bockanje u trbuhu vise ne uzimam tako ozbiljno kao prosli put, jer sad znam da to ama bas nista ne znaci..Zelim vam lijep vikend :*
Tjekom proslog postupka, cijelo vrijeme i prije transfera su me nenormalno bolile grudi.Ovaj put su me pocele danas popodne boliti, znaci 5dt.Znam da je vjerojatno od utrogesta, al jel ipak to normalno, s obzirom da ga vec 10 dana koristim.Ili je to ipak znak da ce menstruacija doci?
Meni je to bio znak da sam trudna, jedan jedini jer nikad me ne bole niti u pms niti pod tabletama inace, drzim fige da je to to ;-)
Ajme Nera draga, daj Boze..iskreno nisam ni pomislila da bi mogao biti dobar znak.Psiha radi kao luda..nocas u 3 me probudila tolika mucnina kao u putu...svjesna sam sve su zivci, jos
8 dana do bete..mada uradit cu ja prije testic ;)
Ledamo grudi su meni isto bili glavni simptom! Kad je uspjelo bile su napete ko puska, a kad je bila i biokemijska ili 0 beta, onda se napetost od utrica smanjivala taman tako negdje tjedan dana nakon transfera. Sretno!!!!!! :-D
Hvala vam drage moje...malo pozitive u svakom slucaju nece skoditi...Nego kad bih ja mogla test uraditi...u srijedu, 9dnt? :)
9 dnt bi trebao test pokazat kad je petodnevni embrij, 11 dnt kad je trodnevni sto si ti rekla da ti je treci dan radjen transfer al ima cura ovdje kojima je pokazao i ranije pa vidi koliko strpljenja budes imala samo ako ga prerano radis nemoj da te negativan rezultat uplasi jer nemora nista znaciti... ah tocno znam kako ti je, ja sad opet brojim dane do prvog uzv...uvijek nes brojimo ;-)
Meni su transferirani smrzlici, navodno je peti dan to, al vise nista ne vjerujem..cekat cu do srijede..hvala ti puno :* a ti se nemoj puno brinuti, uzivaj u dugo iscekivanoj trudnoci..vidjet ces uzv ce biti u redu...al brojanju nije kraj ;)
Ledamo imaš pp ;)
Cure da vas pitam dali je neka imala nesto slicno? Vec me dva dana malo onako ko boli noga iznad koljena i gore i sad vidim da mi je natecena iznad koljena pa sve do kuka, sad nemam pojma dal je od lijekova ili sta a neznam koga zvat danas za pitat, uh
Eto da se nadovezem, nazvala san ginekologiju i rekli mi da dodjem za svaki slucaj. Bila na uzv, sve je ok, cak se vidi i gv 6,1 mm i cista na jednom jajniku 25 mm. Al s obzirom na bolove u nozi i blagu natecenost gin. me je uputio vaskularnom na uzv noge za svaki slucaj jer kako kaze dugotrajno uzimanje estrogena moze imat i vensku trobmozu za posljedicu. Nasrecu uzv noge je ok i sve je dobro, kao nek pripazim za svaki slucaj i mirujem. Tako da znate u slucaju da vam noge pocnu oticat i bolit a uzimate estrogene bolje otic na kontrolu pa makar ne bilo nista nego riskirat trombozu vena. uh.
E sta sve nece na nas..cuvaj se draga Nera :*
Evo meni 8dnt, iako radim, vrijeme nenormalno sporo prolazi. Cesto mi se vrti i neki naleti mucnine, vjerojatno od nespavanja. U wc idem svako pola sata, bojeci se hocu li ugledati crvenu vjesticu.Jucer sam imala bolove pri dnu stomaka, al jutros nista..tako sam umornaaa, danas mi jejedna "draga " kolegica u lice rekla da izgledam uzasno iscrpljeno i jadno.Hvala!!!
Ledamo,zvuci mi dobro,kada ce test?