ima li koja mama djeteta koje je imalo parafimozu?
zanima me koliko su trajali problemi s mokrenjem?
postoji li mogućnost da je zaradio urinarnu infekciju dok su mu pokušavali vratiti sve u prvobitno stanje?
Printable View
ima li koja mama djeteta koje je imalo parafimozu?
zanima me koliko su trajali problemi s mokrenjem?
postoji li mogućnost da je zaradio urinarnu infekciju dok su mu pokušavali vratiti sve u prvobitno stanje?
nitko?
ništa?
blago vama, svako sjanje nađe put do mene :drek:
Ne bih da te plasim, Tashunica, ali parafimoza potencionalno moze biti opasno stanje. Ako kozica ne moze da se prevuce natrag na svoje mjesto, moze doci do pretjeranog stezanja koje kompromituje cirkulaciju glansa, tako da svaka erekcija moze biti opasna. U izrazenim slucajevima opskrba glansa krvlju moze biti toliko ugrozena da se razvije nekroza. Doduse ovo moje je knjisko znanje, ali mi zvuci dovoljno ozbiljno da se sa parafimozom ne bih igrala. Mislim (nisam 100% sigurna) da se parafimoza operativno lijeci.
Sto se tice njege muske djece, ja sinku nisam nista dirala, pedijatrica je rekla da ce to on sam srediti cim ga otkrije i tako je i bilo. Vec sa tri godine mogao je sam sebi potpuno prevuci kozicu bez problema. Moja mama je poslusala svekrvin savijet i prevlacila bratu kozicu. Sjecam se da se sve upalilo, pedijatar je dao uputnicu za cirkumciziju, ali je hirurg uspio da to izbjegne pomocu nekih krema, pretpostavljam antibiotskih i kortikosteroidnih. I napao mamu sto je ista prckala.
sve znam olja, ovaj tjedan idemo na dogovor za operaciju.
koju smo trebali obaviti davno.
patološka fimoza zaista postoji i savjetujem mamama dječaka koji ju imaju
da to čim prije rješavaju,
jer epizoda parafimoze je nešto strašno i ne želim to nikome.
zanimalo me ako koja mama ima iskustva kada je mokrenje postalo lakše?
danas je već bolje, ali još uvijek peče i boli.
Uh Tash, suosjećam. Nadam se da ćete čim prije riješiti.
Ne znam gdje bih ovo pitala. Ne otvara mi se novu temu, a naziv ove se čini zgodan za tako neka pitanja općenito.
Dakle, gledamo jutros slike s ovog članka i naiđemo na ovu. Vides se testisti slika desno. Sada, on tvrdi da su to fotošopirali, jer bebama nisu spušteni testisi kada se rode. Iako mi je i samoj to poznato, ne znam puno o tome, i mislim si možda je ko sa zubićima, individualno. Neka djeca imaju zub čak kada se rode. Rijetko, ali se događa. Jednostavno mi je potpuno glupo i nepojmljivo da bi netko lijepu, profesionalnu fotografiju išao uništavati idiotskim fotošopiranjem jajca. Što vi mislite?
Nama je dr još za vrijeme trudnoće pogledao testise i rekao da su se spustili. Koliko mi se čini, oni bi trebali biti spušteni kad se beba rodi ili brzo nakon...ali možda se varam
Kod niti jedne bebe dečka nisam vidjela ovako nešto. A vidjela sam ih puno u zadnjih 6 godina.
Vrci, jesu li bila onda?
annie, misliš li da bi onda ovo mogao biti fotošop?
Na koju opće sliku misliš? :glupa: :mrgreen:
Aha, našla sam.
Na originalnoj stranici je ovaj komentar neke žene
every parent knows that newborns have swollen genitals due to hormonal changes
ajde pogledat ću svoju arhivu možda nađem ppa ti kažem
Gore u drugoj rečenici, ljubičastim slovima "ovu" je link na sliku. Klikneš, otvori se. :)
Ali ovo nisu otečeni testisi (doduše, ne znam kako takvi izgledaju). Ovo su baš obični, spušteni testisi.
Zuta, mislim da je fotosop.
a kak ste čistile pod kožicom ako kožica nejde više prijeko? A ispod kožice se vide te bijele nakupine i to dosta.
Kak ta količina sama izađe?
Što ako se prilikom izlaza upali ?
Kako pritisnuti a da ga ne boli još više?
Uzeli smo uputnicu za Klaićevu, gdje su uz lokalnu anesteziju gelom to proširili i očistili, bez rezanja. Ali to je bilo prije puno godina. Razlog su bile uzastopne urinarne infekcije. Nakon tog brzog i relativno neagresivnog zahvata nije se ponovilo. Istina, trebalo je nakon zahvata redovito potezati i održavati higijenu , tj ne zapustiti da se prošireni otvor održi, ali išlo je bez problema.
Ja još nisam dobila odgovor kak to cistiti ispod. Bude to bijelo izaslo samo ? Jer to su ono "veći" komadi a kožica mu nejde preko.
Na silu baš nešto nebi da nešto ne zeznem.
Trebam li povlačiti na silu?
Ali kožica nam se na jednom dijelu još drži za glavic, neznam to opisati drugačije
Da, to treba očistiti. Pitaj pedijatra za savjet. Teško se može samo na temelju opisa bilo što savjetovati. Te bijele naslage su leglo za bakterije i izvor upala i urinarnih infekcija.
Isto mislim da trebaš pitati pedijatra. Ne bi trebalo ništa na silu. Mi nismo imali problema, nama je sve išlo lagano i čistila sam. To je preosjetljivo područje da bi se išlo na rekla-kazala i bapske priče.