kako ne znas o radikalima? pa to su oni zlocesti, napadaju sa velikom silom :P
koliko to dodje %, ozbiljno pitam ne provociram. masa u konzervi se odnosi samo na krutu tvar ili i na tekuci. nemam pojma, ali si mi sad dala misliti.
a o GMO, prvo umrijet cemo svi.
drugo da li je to bas od tog gena ili od neceg drugog ne znam.
ali jedno je sigurno sve biljke su vise manje geneticki izmjenjene. prije se to radilo krizanjima, nasumicno i sl. a danas ciljano.
zasto vjerujemo da je ono dobro, a ovo lose, ne znam. valjda od straha od nepoznatog.
ne kazem da je sve OK sto se radi, ali svima nam je normalno da na jednu vocku kalemimo drugo, radi kvalitete. puno toga se radilo.
neko nek nam napise proces oplemenjivanja biljaka. sto to tocno podrazumjeva? ali ljepse zvuci oplemenjivanja, nego modifikacja sta ne?
a sad na temu.
zabava za stolom? kakva crna zabava. prica moze, ali da mi se vozi autic, ili barbika sjedi onako lijepa tanana i uska, a ja taman imam masni batak u ruci :njam:
jok u mojoj kuci nemam zabave, kao sto nema ni razgovora na telefonu za vrijeme jela.
jelo u krevetu, na kaucu.
ja sam majstorica istog. Mogu jesti u krevetu sve vrste obroka, i koezistenicje. ali eto to ne radim, to mi je bio sport za vrijeme studija.
na kaucu mi djeca smiju jesti kokice i takvu krutu hranu koja ne ostavlja posljedice, npr. cokolada nije bas dobrodosla na kaucu. ali kupila sam takav da mogu prati sve djelove.
a oko nejela 14mjesecnog djeteta. a eto i to sam dozivjela i bome prizivjela. ko zna moju balerinu nikad nebi rekao da je to celjade koje nije htjelo nista u svojim ustima osim moje sise i bocice s vodom.
sad je ta pravi mali gurman, za razliku od BC koji je jeo sve, osim krumpira, a danas ima vrlo uzak popis stvari koje jede. ujutro jede muesle koji su OK, s mlijekom. i to vecera i tako godinamaaaaaaaaaaaaaaaa. kad je gladan a ne zna sto bi opet muesle. mislim vec ze zezamo oce jesti muesle s mlijekom ili milijeko s mueslama.
on je do proslog ljeta bio izrazito mrsavo djete (mogu potvrditi mnogi), a onda je proslo ljeto nabujao da sam razmisaljala mu ukinuti hranu. sad se normalizirao i mogla bi reci da je normalan,
dok ova koja nije jala do svog cca 2 rodjendana je uvijek bila lijepo popunjena. san snova svake babe iz kvarta, ali ne i meni. kazu ljudi da nije debela, ali ja bi rekla da bi mogal i manje.
tako da sto neko djete jede s godinu dana i koliko jede i kako raznoliko uopce ne mora znaciti kako ce jesti jednog dana.
na nama je da nudimo, da im damo mogucnost da probaju, a da im ipak ne odzovlimo da postanu anoreksicni, bulimicni i sto jos postoji.
e sto sam sad nadrobila, ali kad me spomenuse, n ije pristojno da se ne javim :lool: