Svaka čast tvojoj doktorici :heart:
Printable View
Svaka čast tvojoj doktorici :heart:
Je. Bit ću joj zahvalna do kraja života.
Danas sam obavila prvi jutarnji ctg.
Trebam savjet. Ipak sam odlučila otići po još jedno mišljenje.
I recimo to drugo mišljenje bude različito od mišljenja moje doktorice.
Kako to njoj saopćiti? Već sam svaki dan u bolnici, pomogla mi je dr, ali ja bih ipak čula još jednog stručnjaka.
Pa kako lijepo?
Znači vi ne bi išli po drugo mišljenje?
nisam bas ulovila koje drugo misljenje, tj za sto tocno drugo misljenje? Ako si kod ove svaki dan i sve je ok, sto bi tocno pitala drugog doktora, a da nju ne mozes?
A o čemu se radi lavko? Terapija, mirovanje...? CTG uredan, ideš svaki dan, zar ne?
Kod svoje dr radim ctg, radila sam i uzv, ali po drugo mišljenje bih išla kod jednog uzv dijagnostičara koji je cijenjen kao jako stručan u uzv, najviše zbog toga što manje osjećam bebu - to već valjda svi znaju.
Pa idi lavko, ne moraš joj ništa ni govoriti osim ako njegov nalaz pokaže nešto potpuno drugačije (što se 99% neće dogoditi) a onda ti, vjeruj mi, uopće neće biti bed spomenuti joj to
Ako se pokaze da je drugo misljenje razlicito od prvog , tj. da nesto nije u redu/ da trebas hospitalizaciju/ carski ... što vec.
vjerojatno ces se prikloniti tom misljenju i najmanje bitno ce ti biti to sto misli ili kaze tvoja doktorica.
u svakom slucaju bilo bi pametno nakon pregleda da drugom misljenju kazes zasto si dosla .
Slažem se s Majuškom.
I sa sirius.
:)
Da, da, reći ću ja drugom doktoru odmah zašto sam došla, nije mi to problem.
Ako baš bude nešto kritično a ništa,...radi se o mom djetetu, valjda neće scene stvarat.
Meni se čini da imaš dvije opcije.
Jedna je uopće joj ne reći ništa, ako ti ne treba njezina uputnica.
Razlozi su ti, kako da to kažem, objektivno bezrazložni, ali subjektivno ti trebaš napraviti sve da umiriš paniku.
Najbolje bi bilo da naiđeš na nekog samouvjerenog i oštrog doktora, da te malo "popljuje" zbog paničarenja, tipa šta vam je ženo, čisto kao neka antihisterijska pljuska, da te smiri.
To isto nekad upali kad umirujuće vijesti izrazi netko s autoritetom.
Ako mišljenje ginekologinje bude kao i kod tog drugog doktora, nikom ništa, bila si radi svoje psihičke stabilnosti, ne moraš joj pokazivati papire.
Ako ne možeš bez njezine uputnice, objasni joj ljudski, kao ovdje nema, da znaš da nema nikakvih medicinskih indikacija za daljne pretrage, da ne sumnjaš u nju, ali da si jednostavno ne možeš pomoći zbog straha.
Panika je jača od svega i moraš ju smiriti, ovako ili onako. Shvatit će.
Naravno da ćeš ući u njezinu neku anegdotu - e, tako sam jednom imala pacijenticu koja je....
ali nema veze, ako imaš tu neku prisilnu potrebu, otiđi pa i to obavi.
Ah, kasnim, sve je već napisano.
Zato ju i Kosu saljem , Nena. :)
Ne treba mi njena uputnica, idem privatno.
Ma nek me popljuje Kos ak sam u krivu, najmanji problem.
Cekamo to drugo misljenje..... gdje radi dr.Kos?
Mislim u kojoj bolnici?
Samo je jedan Milan Kos :)
Danas sam bila kod dr. Kosa, nije mi prvi put, već se znamo.
Prije svega čovjek sve objasni i argumentira, odgovori na svako pitanje i pronađe na netu izvor podataka ako treba.
A sad nalaz - nalaz je u redu, nema dramatičnih promjena niti mi je rekao - što čekate, hitno carski! ALI rekao je treba pratiti jer idealan nije. Protoci su u granicama, nisu baš onako školski ko iz knjige, ali rekao je još nema brige. Plodne vode mi se čini imam onako na knap ali i za to je rekao da je u redu.
Nije se zabrinjavao posebno oko ničega, samo je rekao da radim i dalje ctg svaki dan i da mi je on sad najvažniji - to nisam znala, meni ctg možda ne pokazuje puno ali njima da. U globalu, ništa od nalaza ne bi trebalo utjecati na bebine pokrete i niti on nije imao smisleno objašnjenje zašto manje osjetim bebu ali savjetovao je i baby watcher posebno kad osjetim kontrakcije. Beba se na uzv micala i uspjela se okrenut od zatka na glavu od prošlog tjedna što je rekao da je znak dobre vitalnosti. Dobila je i primjereno na kilaži.
Spomenuo je da bi mogla ići ranije na porod, ne čekati termin od 40 tj obzirom na sve. Što je meni, popljujte me, ali olakšanje ako se uspijem tako dogovoriti.
Ja sam sad sve mogućnosti iscrpila, radim sve što mogu, a svoju gin ću idući put zasut pitanjima jer kad vidim kako se Kos angažira, poludim koliko ona malo kaže i napiše.
I dalje ću ja strepit ali mi je lakše jer mislim da bi valjda 2 stručnjaka rekla da je nešto ozbiljno (paranoja progovara).
Mene samo zanima koliko ce te dana mir drzati. :)
drago mi je da je sve ok.
Joj sad si ko moja mama! Pa do idućeg uzv ću izdržat.
I ja se nadam da nećeš više ići dalje po neko treće mišljenje :) Koliko si sad trudna?
http://forum.roda.hr/threads/70248-Mirna-beba?
http://forum.roda.hr/threads/53272-J...a-u-trbuhu!!!?
evo dvije slične teme, čisto da vidiš da nisi jedina
Ne, po treće sigurno neću! Toliko još imam razuma.
Ali moguće je da ću češće na uzv, ne isključujem. Sad sam 32+3 tt.
Do 38 još 6 tjedana.
Svako koliko ideš na uzv inace?
A sad kad pogledam, svaka 2 tjedna. Al sad ću tražit svaki tjedan. Boli me briga što će dr misliti, imam još možda 4-5 pregleda, a znam da ima žena koje rade pregled svaki tjedan.
ako ideš još i svaki dan na ctg, možda je ipak previše? A i nabavljaš (ili imaš) baby watcher?
mislim, nisam ti u koži, ali nema ti tu uzv još nešto pomoći kraj svega toga.
Niti prijevremeni porod mi ne zvuči kao nešto što bih si poželjela, ali bar nemoj na indukciju - koliko sam čitala indukcija je za bebu rizičnija od carskog, pogotovo ako je manja.
Ne znam, mislim da mi sad ništa više nije previše, ni pregleda. Čula sam se s nekoliko cura kojima u ovakvim slučajevima rade uzv svaki tjedan.
Najviše mi je zbog protoka i zrelosti posteljice.
To je još par pregleda, izdržat ćemo valjda i oni i ja i vi i svi mi skupa.
Danas opet miran dan. CTG mi je bio sav čudan, isprekidan, nismo mogli uhvatiti otkucaje u kontinuitetu i neki su prelazili 160, pa se vratili na 140.
Jel netko imao kad problema s isprekidanim ctg-om?
Utješite me, znate da mi treba :(
Da... Puno puta.
Izgubi se signal, ništa strašno!
I med-sestra i ja smo poludile, snima pa se izgubi, pa opet snima pa se izgubi.
Doktorica je na kraju rekla da je ok, iako je ispis izgledao bijedno.
Meni se izgubilo kad se pomakla sonda, kad se beba pomakla negdje gdje sonda ne snima, i kad je malac opalio po sondi pa se sve skupa pomaklo. Ali češće mi se događalo da je premiran pa smo ga morali buditi. Neki puta sam većinu ctg-a češkala trbuh i na nekim mjestima malo stiskala i mazila da malac ne zaspi i ne umiri se
Očito se okretala beba pa se makla od sonde, mada ja nisam to osjetila, samo se gubilo i mi smo pizdile.
Vrci, jel to češkanje i stiskanje išta pomoglo? Ja mislim da bih mogla češkat do preksutra..