Dajte zene, nije svaki gost pijan i ne zapisava svaki gost madrac?!
ok, uvijek ima budala , ali statisticki takvi jesu u malom broju.
kao i bezobrazni iznajmljivaci.
Printable View
Dajte zene, nije svaki gost pijan i ne zapisava svaki gost madrac?!
ok, uvijek ima budala , ali statisticki takvi jesu u malom broju.
kao i bezobrazni iznajmljivaci.
naravno, nisam ni ja mislila da su iznajmljivači ne znam kako bezobrazni... ali meni je ta naša tipična namjetljivost već previše, kao što sam rekla, može to biti i ljubazno ali konstantno trčkaranje za mnom sa kavicom, ili kao prije rečeno komentari oko kuhanja, zašto sam oprala ručnik (joj, ljudi, pa suši se nakon tuširanja, šta ga moram mokrog držati u kupaoni, ne smijem objesiti na terasu?). Tako da meni to sve skupa ovakvo natezanje bude previše, ja sam uredni gost i ne zapišavam madrac, i molim vas pustite me na miru. Inače mi se ne da nigdje, mogu biti kći, hoću samo malo mira. eto.
Puno toga je napisano, ali vraćam se na WC dasku. U ovom apartmanu ima daska, nema poklopca :) Znači, ne sjeda se na porculan, ali ne može se poklopiti jer nema prostora da se poklopac od WC daske nasloni. Naravno da to nije rješenje, i treba nešto promijeniti, ugradbeni kotlić npr., no ipak nije toliko strašno :)
a ne ne zapišani madraci i korištenje klime su glavni kamen spoticanja između iznajmljivača i gostiju u Hrvata, i nije to od jučer!
Kad smo prije skoro 40 godina prvi puta ljetovali u mjestu u kojem imam vikendicu spavali smo kod jedne iznajmljivačice soba (jer naša kuća još nije postojala), i ona me zadnji dan optužila tj.rekla mojom mami da sam ja popišala njen madrac!
Ja sam međutim bila djevojčica pred školu, a u krevet se nisam popiškila valjda od treće godine.
Tako da ju je moja mama otpilila, a sve si sad mislim, možda nas je godinama nakon toga tračala po selu.
Sve u svemu, sigurno da ima svakakvih gostiju i svakakvih iznajmljivača, ali vjerojatno je ipak većina unutar nekog prozora normalnosti.
Mi smo to imali u smjestaju u Njemackoj ( nije hotel), i pralo se nakon svakog gosta. Meni je to odlicno jer nodotices madrac ako se plahta slucajno pomakne ( tu se nije mogla jer je bila na gumicu).
u masu apartmana stave samo obicne hotelske plahte koje klize po krevetu i otkrivaju madrac, meni je to grozno .
Pa godišnje 2-3 zapišavanja. Uglavnom fleka je zauvjek i zna se šta je. Uglavnom imali smo xy puta situaciju da li baciti madrac star godinu dana radi fleke od znasečega.
Daska mora biti i to čista, propisno učvršćena.
Kojekakve navlake za madrac ne dolaze u obzir jer ih ljudi skidaju, misle da s tim skrivaš prljavi madrac.
Ne jednom mi se desilo da ljudi čim uđu preda mnom dižu posteljinu da vide kakav je madrac.
Čist i kvalitetan madrac je jako bitan šta god vi mislili o tome.
Pišem iz iskustva.
Kućni ljubimci?
Priča za sebe.
Primano ih, ali mislim da više neću iako i sama imam psa.
Spominje se nepromočiva plahta....ona ide ispod obične plahte šta ne?
optimisticna ako je imala pecet u obrtu onda na njemu pise obrt taj i taj. ako ona vise nije u obrtu pecat je nevazeci
da nepromociva ide ispod obicne plahte
jos i vezi peceta: na njemu je vjv jmbg sto samo po sbi znaci da je stari i ne vazi vise
piše privatni iznajmljivač, ime prezime, adresa
bo
:neznam:
on tako radi već dvadest i kusur godina.
Uz svaki oglas za iznajmljivanje treba objaviti objaviti sliku vlasnice apartmana ( bez photoshopa :D ) i, po mogućnost,i FB profil, pa tako, osim slika apartmana, znaš sa kakvom osobom ćeš se susresti. Hihihi, super mi je ideja.
Bila sam jednom u apartmanu, u Kaštelima. Vlasnici su bili jako ponosni na svoje uređenje, sve su nam objasnili, i radio u tuš kabini :)...Ma, nije bilo loše, ali...to je meni daleko od dobrog uređenja. Sve je u oku onoga koji gleda. OK, razmažena sam, mi odsjedamo u hotelima, tada znam što dobivam i što mogu tražiti.
No, s druge strane, nikad nisam negdje bila duže od 5-6 dana, ne znam što je dvotjedno ljetovanje na jednom mjestu. Vjerojatno bih i ja tada tražila uvjete po svom guštu. I pridržavanje dogovorenog komfora i mira. Te jasno i glasno rekla što i kako hoću za svoje novce.
Isto tako i iznajmljivač treba reći što i kako. Ili, još bolje, napisati. Kao Trina, daš gostu kućni red i to je zakon. Obostrano pridržavanje.
Pa zapravo, tako i ja, imam svoju vikendicu i po apartmanima sam bila na par dana, maksimalno tjedan.
I svašta sam doživjela od iznajmljivača, ali nije mi to ne znam kako smetalo na taj kratki period.
Recimo u Dubrovniku mi se dogodila vrlo slična stvar kao mašnici - našla sam na webu jedan smještaj, zvala, gazdarica mi je rekla da tu nema mjesta ali da ima drugu kuću sa apartmanima, ja pitala da li je otprilike ista kategorija, ona odgovorila dadadada, a dočekala nas je katastrofa. Ali nismo baš dugo ostajali pa se nismo niti živcirali.
Što se tiče plahti: kada su mi djeca bila mala i spavali u kinderbettu, u trgovini sa dječjim priborom nudili su mi nekakvu plahtu za krevetić koja je nepromočiva, periva u mašini, gornji sloj pamuk, na dodir ništa drugačija od obične plahte. Nije se stavljala ispod plahte, nego umjesto plahte.I, koštala je 400kn… toliko je koštao (tada, ne znam sada) i madrac za kinderbett. (to je dimenzija 70 x 120). Reklamirali su mi je kao super za bebu…Postojala je i ona obična nepromočiva guma koju koriste u bolnici i ta je bila 100kn. Ja sam tada odlučila- ma za te dvije godine što će koristiti taj krevetić tih dimenzija, ne dam 400 kn, radije za godinu, ako bude trebalo, kupim novi madrac.
Evo, kroz ovu priču sjetih se sada te plahte. Nije bilo na oko neke razlike od obične plahte. Ne znam ni da li postoje u većim dimenzijama. Ali ja bi to malo istražila, da moram godišnje kupovati nove madrace.
btw. ima svašta i po hotelima, jednom u hotelu Park u Rovinju nismo mogli zaključati sobu iznutra, pa su nam kad smo se požalili na recepciji rekli ma joooooj neće vam nitko ući! :lool:
Tako je Tanči, i onda kada skinemo taj gornji odvratni mekani sloj i ispod otkrijemo lijepi čisti tvrdi madrac…hmmmm….dodatak ćami odbačen u kut do odlaska .8-)
Imali smo slučaj u jednom apartmanu da su bila dva madraca jedan na drugome. Prvu noć to nismo skužili, nego legli i potonuli u taj madrac…Ali kada smo otkrili u čemu je stvar! Ali uopće ne razumijem zašto su imali madrac na madracu…
Ali zato kada smo prvi put išli u Austriju na skijanje, i cijelih 10 dana nismo ni vidjeli ni čuli vlasnike- dobili ključ, i vratili ključ, to je bilo sve…bilo nam je jako čudno što nitko ne trči za nama, pa nam je trebalo vremena da se na to priviknemo- i stalno smo pri izlasku/ulasku se osvrtali i očekivali da će nas sada zaskočiti netko i nešto komentirati:lol:
Jao ja sam stvarno davno išla na skijanja u Austriju, ali tada je sa tim iznajmljivačima bilo svašta, vječno su nam htjeli naplaćivati neke stvari koje nisu stajale u ugovoru tipa ono njihovo završno čišćenje, ili struju, valjda su se i oni u međuvremenu upristojili. Inače, iskustvo mi je kao što rekoh neveliko, ali stvarno me vlasnici apartmana nikad nisu zaskakali niti sa komentarima, niti sa kavama .
Postoje madraci kojima se skidaju navlake u 2 dijela, proizvodi ih bernarda npr. i cijena im je isto ko i običnim madracima.
Ti madraci su nešto presavršeno. Bili su zapišani nekoliko puta ali ništa nije ušlo u madrac, a ta navlaka se samo skine i opere na 60 u mašini.
Preporučam da razmislite o njima.
Istina, završno čišćenje svugdje vani naplaćuju, ali to uvijek i naglase kod rezervacije, a struju mi nitko do sada nije tražio. Mada bi takvo nešto možda bilo rješenje za Hr: brojila za klime. Pa tko voli- neka se hladi, bez da te vlasnik mrko gleda. Ako uzimam ap sa klimom, valjda zato što se želim hladiti, i platit ću koliko se kaže, ali pusti me onda na miru da se hladim :-P
e pa problem je i bio u tome što nije bilo unaprijed naglašeno
U Austriji je u apartmanu bio popis stvari.
Toliko vilica, noževa , tanjura, lampi... Sve je bilo na popisu.
Prije odlaska je došla gazdarica i brojila. Sve.
I nema ljutnje. To je njen prostor i njena pravila.
I to je česta praksa u Austriji.
Meni kod nas u apartmanima najviše ide na živce kada nema pečnice. Od sada takve zaobilazim u širokom luku.
Meni samo nije jasno ogromna kucerina, 2otak gostiju i oni se ne boje iznamljivati na crno! Vidim puno kuca u susjedstvu ima zvjezdice...covjek preko kojeg smo tu dosli slijeze ramenima...
Ja sam do sada samo u 4 ili 5 zvjezdica ap imala vešmašinu, inače mi je normalno da je nema, premda i ja imam tonu veša. U Austriji, Njemačkoj i Italiji je praksa zajedničkog vešeraja svih ap kao zasebna prostorija u stubištui, sa više mašina da nije gužva, i rade na žetone. To mi je ok. Pećnicu nisam imala nigdje u Hr, niti u najbolje opremljenim ap? Niti meni nije potrebna, ali vjerujem da i to ima veze sa strahom za potrošnjom struje...
Nudimo i pranje robe u zajedničkom vešeraju. To rijetko ko pita.
Što se tiče dolaska u apartman i provjera... ne znam kako kod vas to ide, ali nama je rečeno na sastanku u turističkoj da se gost dolazi odmorit a ne spremat krevet. Tako da pogotovo po sobama, ujutro kad gosti odu na kupanje, ulazimo u sobe, popravimo krevete, pogledamo je li kupaonica ok (ručnici, wc papir, higijenske vrečece), bacimo smeče. Gače i čarape po podu podignemo na priručnu stolicu. Kad bi imala apartmane uz koje ne živim, vraga bi dolazila spremati svaki dan mini stan. Zapravo nemem pojma kako je to kad je apartman dalje, ko vam ga čisti, gosti si sami mjenjaju ručnike, posteljinu? A i razlika je da li imaš gosta na jednu noć, jedan tjedan ili dva. Iskreno - nama dolaze i na pola sata.
:-o :-o oprosti, ne znam kako je to sa sobama, ali to mi je stvarno tooo much... ok, u hotelima dolaze u sobe i spremaju krevete... ali ovo...:unsure: a kako znaš da su svi izašli, da netko ne želi na GODIŠNJEM spavati do podne, da se možda upravo želi sexati u podne, i štajaznam.... osim ako čekaš u zasjedi i bilježiš u notes tko je kada gdje otišao...
super mi je tema
jos jedna potvrda one "nije se rodio tko bi svima udovoljio"
pećnica mi nikad ne bi pala na pamet, po ljeti je ni doma ne uključujem
veš mašina bi dobro došla, ali 2 mašine dnevno?
deaedi pa oni sto šibaju klimu cijelu noć su mila majka:lol:
ipak nemamo toliko soba da ne znamo ko nam je u kući. Meni se nikad nije desilo da sam ušla u sobu dok je neko hm jahao, spavao...
ni ja ne bih voljela da mi netko skuplja gaće
I što je najbolje nikad nitko nije prigovorio što smo mu napravili krevet. Jednostavno to je dio usluge. Hotelski smještaj u kućanstvu.