ako ikako mozes, pokusaj izbaciti ugljikohidrate iz prehrane, vjerujem da ce to donijeti velike promjene.
ako ikako mozes, pokusaj izbaciti ugljikohidrate iz prehrane, vjerujem da ce to donijeti velike promjene.
Ma kako ne bi mogla, jedino što će me mamiti je krumpir, ali pregrmit ću to, kruh ionako ne jedem, a bez tjestenine i riže mogu
Joj kak je dobro imati podršku :-) Puno hvala na savjetima
Jel PCOS utječe na BBT, da je nastavim mjeriti?
nema na cemu ;-)
i slatkise moras izbaciti, inace ima tu super recepata...
http://istineilaziohrani.blogspot.com/
ako ti se da, dobro je mjeriti bbt, ne utjece pcos kao takav, ali se lijepo vidi kako je ciklus anovulatoran jer temp samo skace gore dolje.
Danas sam vadila progesteron, ali s obzirom da mi ni temp ni sluz ni trakice ne pokazuju ovulaciju, vjerojatno je taj nalaz isto loš, pogotovo što i inače imam duže cikluse...
Pozdrav curke! Eto mene da vam se malo izjadam...neveano za odbrojavanje...
Ne znam da li se sjecate one moje "frendice" koja mi je nakon drugog spontanog onako ponosno rekla kako je ona sigurna kako nikad nece imati problema sa zatrudnjivanjem i kako ce zatrudniti od prve bez problema (zena ima 35 godina i jos ne planira imati djece)?
Uglavnom, prestala sam ju kontaktirati jer mi je njeno ponasanje bilo krajnje bezobrazno. Nije da sam joj falila, ali eto, javila mi se nedavno da joj se u zivotu dogadaju uzasne stvari i da joj je jaaako tesko. Naravno, ja budala sam nasjela. I tako sam se ja javila "prijateljici da vidim kako je". Dogovorile mi chat. Izjadala mi se kako joj je tata bolestan. Ja glupaca slusala. Reda radi me ocito pitala kako sam. Ja njoj kako mi je svekrva tesko bolesna i kako sam stalno po bolnicama i kako sam imala jos jedan spontani. Na to ona meni, da nema vremena sad pricati, neka joj posaljem mail.
Jesam li ja preosjetljiva ili je ovo stvarno ruzno od nje?
I postoje li osobe kojima na celu pise budala? Ako postoje, ja sam definitivno jedna od njih jer stalno naletavam na emocionalne vampire...
Ispricavam se sto sam 'sletjela' sa teme, ali eto, morala sam ovo hitno sa nekime podijeliti...
Yummy nemoj joj se vise javljat i bok. Pa takva osoba te ni ne zasluzuje u svom zivotu!
Pcos ti nije smak svjeta tak da se ne sekiras puno. Nije nekad najugodnije al zivis s tim najnormalnije. I cak mozes ostat t prirodno, ja sam zivi primjer. Samo moras smrsavit. I onda ce se to lagano normalizirat
OOOOO pa opet lijepe vijesti!
Tako je lijepo pročitati da netko ima +!
Sve će biti ok, mora biti, draga zaslužila si.
I cure molim vas pozitiva i biti će dobro, iako znam da je teško ponekad biti pozitivan pogotovo nakon svega što ste prošle, ali što nam osim vjere u bolje sutra ostaje, ako to i nadu izgubimo, što ćemo.
Danas nema liste?
lista za 22.09.2014. :ghug:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
(ne)čekalice: :heart::heart::heart:
stork ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 32 dc +
nivesa~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 27 dc
yummy_mummy ~~~~~~~~~~~~ 25 dc
odbrojavalice: 8-)
ženica_85 ~~~~~~~~~~~~~~~~ 24 dc
ivekica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 23 dc
<mišica> ~~~~~~~~~~~~~~~~~ 21 dc
ivana.sky ~~~~~~~~~~~~~~~~~ 20 dc
kudri ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 17dc
šiškica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 18 dc
zamamicadar ~~~~~~~~~~~~~~~ 12 dc
nestrpljiva anka ~~~~~~~~~~~~~ 11 dc
hellokitty ~~~~~~~~~~~~~~~~~ 11 dc
mami2 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 10dc
Yummy mummy dobro došla u ljubičice!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ kolektivno za sve curke!
Yummy ne zaslužuješ takve prijatelje u životu! Znam da nas uvijek vezu uspomene na neke lijepe dane, ali to treba ostavit u prošlosti. To ti se zovu emocionalni vampiri. Iscrpit će našu energiju, a zauzvrat nećemo dobiti ni lijepu riječ. Bolje jedan pravi, nego 10 takvih... Nisi ti kriva, nije ni ona što je takva, ali nek nađe sebi ravnog. Ti troši osjećaje na prave ljude.
Mišica, ja sam ti nutricionist pa ukoliko trebaš neki savjet ili jelovnik da ti složimo. Javi se na pvt. Isto vrijedi i za ostale cure, pomoći ću vam koliko mogu.
Ja imam PCOS i prehranom sam ih uspjela dotjerat u red da jajnici sad rade ko švicarska ura. Bez obzira što su i dalje ko mjesečeva kora, redovno dobivam menstruacije i imam normalnu ovulaciju. Tako da, prehranom se može dosta toga regulirati.
Do tipkanja ;)
ivekica, koliko dugo je trebalo da ti se uspostave ciklusi otkako si promijenila prehranu?
Na listi ste krivo napisale.
Nije zamamicadar nego zadarmamica
Volila bi ja dar dobiti :zbogom::heart:
Bubekica, nakon što sam izgubila 5-6 kg, promijenila režim prehrane i lagano trening ili šetnja, trebalo je 2-3 mjeseca. Točno za Novu sam odlučila iz korijena promijenit stil života i tamo negdje u ožujku, travnju ciklus se stabilizirao.
Ali masnoće i šećeri su najveći problem
..mislim da to sve znamo :) samo se treba dogoditi onaj klik u glavi
Zadarmamica mozda ga dobijes!
Zadarmamica oprosti nije bilo namjerno, nenam pojma kako. Neće se ponovit sano me nemojte tući.
Mami hahaha pa tko radi taj i grjesi!
Pozdrav cure, eto mene opet. Hvala na razumijevanju kad su u pitanju bezobrazne frendice. Mislim da sam se ove rijesila...
Stork, cestitam na plusicu! Nadam se da ce ovaj puta biti skolski. Treci puta Bog pomaze!
Eto i mene u ljubicicama, makar nista od bebaca ovaj mjesec, ono i kad sam planirala napraviti bebu sam se u zadnji tren ukakila u gace od straha i rekla muzu da gumicu stavi. Nadam se da ce iduci ciklus biti sa manje straha i panike.
lista za 23.09.2014. :ghug:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
stork ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 33 dc +
nivesa~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 28 dc
yummy_mummy ~~~~~~~~~~~~ 26 dc
ženica_85~~~~~~~~~~~~~~~~25 dc
ivekica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 24 dc
<mišica> ~~~~~~~~~~~~~~~~~ 22 dc
ivana.sky ~~~~~~~~~~~~~~~~~ 21 dc
kudri ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 18 dc
šiškica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 19 dc
zadarmamica ~~~~~~~~~~~~~~~ 13 dc
nestrpljiva anka ~~~~~~~~~~~~~ 12 dc
hellokitty ~~~~~~~~~~~~~~~~~ 12 dc
mami2 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 11 dc
Jutro!
Kavica za ekipu je kuhana.
Ženica dobro došla u gornji dom!
jutro zene! ;-) polako svi simptomi pmsa tu, ocekujem vjesticu
Cure koje su imale biokemijsku...dali ste odmah iduci ciklus isle na trudnocu ili ste preskocile?
Rekla mi je ginekologica kao da mogu ali bolje da preskocim ovaj ciklus.
A ja se mislim da bar jedan dan probam pa vidim oce li se uvatiti.
Dobro jutro svima :)
Zadarmamica, nažalost nemam savjet oko toga.
Sinoć sam se gadno posvađala s dragim. Nekad mi da smo na istoj razini, a nekad uopće ne vidim budućnost s njim pa se zapitam ima li doista smisla da sad radimo bebu. To može samo odmoći. Teško mi je samoj, a tako bi bilo i da imamo bebaca. On non stop radi. Jesam li ja luda sto se nikako ne mogu pomiriti s tim? Znam da nije ni njemu lako. Baš sam nikakva :( malo sam offtopic, ali nemam s kim podijelit to.
Mene bole cice. Danas i pecka onak unutra :(
e sad sam totalno zbunjena, FF mi je u tablici pokazao da mi je ovulacija bila u petak, iako nisam imala nikakvih drugih znakova osim blagog rasta temperature
a sad sam piškila na lh trakicu i skroz je tamna kao i kontrolna linija, tak da pretpostavljam da bi ovulacija trebala biti uskoro (inače, piškila sam i jučer i prekjučer i bila je skroz blijeda)
jel moguće da pcos utječe na lh trakice pa da je ovo lažno pozitivan test za ovulaciju, ili mi je temperatura pod utjecajem pcosa pa je FF krivo izračunao?
misica ja imam pcos, anovulacijske cikluse i pratim cikluse s trakicama, bez obzira sto ovulacije nemam, vec preko 6mj... ako je zbilja pcos i disbalans hormona, jako tesko ces uhvatit ovulaciju... prvo pitanje jel je uopce i imas (sto ces vidit po progesteronu), ne zelim te obeshrabriti ali kod pcosa je to jako zeznuto... a drugo tebi je lh u krvi stalno povisen i trakice ti ne pokuzaju realno ono sto je...
tolko iz mog isksutva i razgovorima sa doktorima i specijalistima, rijesi sve nalaze, ne zamaraj se trakicama i simptomima ovulacije dok oni ne dodju, samo spontano, pa ces znat vise kad nalazi dodju...
p.s. imas pp
Pozdrav cure svima, posebno nosečicama (trudnicama:)
Da, u gornjem domu sam, ali mislim da je tipičan PMS.
Draga Ivekica, ako ti je utjeha, ima još ženica koje su zbog prirode posla muža (ing. građevine, stalno na terenu, van Zg-a) često same, a još sam dobila i poslovno uvjetovani otkaz 15.9. (naslutilo se da planiram trudnoću, da, daaa), tako da sam fakat sama doma i teško je ulovit muža...
Između razgovora za posao, onda još razmišljam o njemu, koječemu i sredstvima koja pospješuju trudnoću!He, hee...
Evo, samo ovaj mjesec sam investirala 20 € u onaj Conceive + fertility Lubricant i napunila kutijicu medom i cimetom (pročitala nedavno da su ženama koje nisu mogle zatrudnjeti u Japanu i Kini mazale desni 3 x dnevno s tom smjesicom i pomoglo bi).
Tako da... samo polako i smireno!
Imala sam i ja ludu fazu prije par mjeseci, gdje sam svaku M doživljavala kao vlastiti nesupjeh i plakala sam u prosjeku svakih 5 dana, ali jednostavno sam uz pomoć muža promijenila svijest o tome svemu i sad gledam samo pozitivno, s vjerom!
Teško je "ne misliti na torticu" :), ali da se cure i samo hrabro! Mi žene smo čudo!!! :ghug:
lista za 24.09.2014. :ghug:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
stork ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 34 dc +
nivesa~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 29 dc
yummy_mummy ~~~~~~~~~~~~ 27 dc
ženica_85~~~~~~~~~~~~~~~~26 dc
ivekica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 25 dc
<mišica> ~~~~~~~~~~~~~~~~~ 23 dc
ivana.sky ~~~~~~~~~~~~~~~~~ 22 dc
kudri ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 19 dc
šiškica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 20 dc
zadarmamica ~~~~~~~~~~~~~~~ 14 dc
nestrpljiva anka ~~~~~~~~~~~~~ 13 dc
hellokitty ~~~~~~~~~~~~~~~~~ 13 dc
mami2 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 12 dc
Jutroooooooo!
Služim kavu i ˘~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za sve.
Ivekica dobro došla u gornji dom.
Ajmo simptome na sunce.
Gdje nam je naša trudnica?
Žuži javi nam se.
Hvala na pozitivnim vibrama :)
Mami, obzirom na 1 odnos i to prekjučer, ako se dogodi,malog ću prozvati Houdini ili Coperfield haha.
Ostalima u gornjem domu šaljem isto puno vibri. Nadam se da ste imale više sreće.
Puse svima
I trudnice, izvijesti nas, nemoj nas držati u neizvjesnosti :)
Tu sam MAMI,mislim ja na vas! :ghug::mama:
Vjerojatno u subotu,sutra budem znala. :-*