Greta još nosi brdo stvari 62!
A danas je prvi puta klopala - jabuku,evo da se pohvalimo http://public.fotki.com/Princess-Gre...aklopa002.html
Printable View
Greta još nosi brdo stvari 62!
A danas je prvi puta klopala - jabuku,evo da se pohvalimo http://public.fotki.com/Princess-Gre...aklopa002.html
ivano: rođen sa 2200g i 46 cm
4.mj: 6200 i 65!!
kiki:rođen 1900g i 43 cm
4mj: 4800g i 57 cm!!
E MI SMO MRVICE!!eheh(iako je ivano bebel)
ivano nosi 74 od coconuta a od iane 6-9 mj, od osh kosha nosi 9 mj!!
kiki nosi 68!!
imamo 9,5 mj i 8kg :roll:Citiraj:
ribica tina prvotno napisa
u 3,5 mj kila :lol:
počeli jesti nedavno.... :roll:
do 8,5mj-SAMO MAMA-PRIŠTEKAVANJE :lol:
Tea s godinu dana 8,5 kg.
S dvije godine 10,2 kg
Sada je nakupila dosta od onda i ima 11,5. Nekak je ubrzano narasla i skupila tu kilicu.
Ali još je najniža u igraonici među onima koji su stari kao ona, što je dosta smješno jer sam ja tamo valjda najviša mama.
Pozdrav svima na forumu. Ja sam iz Sarajeva ali moram priznati da imate super teme i nadam se da ćete me prihvatiti.
Mene je posebno zainteresovala ova o malim bebama jer imam jednu malu bebu i zaista ne znam sta da radim.
Moja kćerkica ima 7.5 mjeseci jucer smo bili na sistematskom i težila je 5.750 g a duga je 66,5 cm.
Za mjesec i pol od kako je bila na prošlom pregledu nije dobila ni grama a narasla je 2 cm.
Pedijatar kaže da je to sve ok i da se ne brinemo ali ja ne znam kako da je natjeram da jede vise.
Doji i ne želi ni da pomiriše adaptirano mlijeko.
Sada ima dva nemliječna obroka. Oko 12 h pojede svaki dan cijelu bananu, kuhanu jabuku ili krušku i kašiku riže. Poslije podne jede povrće. Uveli smo i mrkvicu, krompir, piletinu, karfiol, tikvicu.
Inače je vesela beba (plače samo pred spavanje). Spava cijelu noć, nema proljeve, povraćanje niti povećanu temp hvala Bogu.
Jedino još ne sjedi i nemamo zubiće.
Molim vas imate li kakav prijedlog.
Ma i mi smo sitni.Sa 6 mjeseci smo imali 6850,66 cm.Sa 7 i pol 7210,68.5
I nis nam ne fali.I volimo papati,al male porcije. :P
Moja curka je dugacka a mrsavica, sa 4mj. je dugacka 66,5cm a ima 6400g.
ja nemam mjere svaki mjesec, ali...
5 mj. 5715/59
7 mj. 6470/61
10 mj. 7620/68
12 mj. 8160/70
Mene najvise brine to sto se moja curica nije udebljala za mjesec i pol ni grama.
6 ml 5750 g i 64.5 cm
7.5 mj 5750 g i 66.5 cm
A šta sa pritiskom okoline?
Ja sam počela davati keksolino sa kravljim mlijekom jer adaoptirano neće a ja nemam dovoljno i za izdajanje. Znam da je to strašno ali što da se radi sa pritiskom okoline.
Kako dati inače dovoljno kalcija i proteina?
nadina, možda bi bilo najbolje da svoje pitanje prebaciš na podforum DOHRANA, ovdje je začahureno i malo cura će ga primjetiti
Bruna 6 mj. 6500 gr i 67 cm :mrgreen:
Spadamo li mi pod "sitniće"?
Rođena: 3160 g, 51 cm - pedica u rodilištu: Dođite mi za 4 dana na vaganje. Joj malo vam dobiva, dajte joj nadohranu. x3
1 mjesec i 3 dana: 3550 g, 53 cm - dijete vam malo dobiva, imate li mlijeka?
3 mjeseca i 6 dana: 5485 g, 60cm - sve ok, napreduje.
4 mjeseca i 5 dana: 5780 g - opet maleni prirast. Pedica: Mama, imate li vi mlijeka? Izdojite se da vidimo.
5 mjeseci i 22 dana: 6860 g, 67 cm :D :D :D - prvi put da pedica nije spominjala izdajanje, količinu, nadohranu i sl.
Moja Paula je isto rođena sitna 48 cm i 3020 g. Kad smo išli doma iz rodilišta imala je 2760 g.
Jučer na pregledu s mjesec dana imala je 4200 g i 54 cm. :D Dužina je mjerena sa široko povijenim nogama pa je vjerojatno još i veća.
Isključivo je dojena
sa godinu imali 8300 gr. i 72 cm
definitivno spadamo u sitniće :mrgreen:
barem još ne moramo kupovati novu autosjedalicu
mi smo novu kupili prije mjesec dana :mrgreen:
makar vise ne spadamo u skupinu 0-1, sa 18 mj. imamo 10kg (skupa sa odjecom) i po mom mjerenju 75cm
L je rođena kao velika beba..... 3850/56 :saint:
a sa nešto manje od 9 mj. mjere su nam 7600/73......taman sve fino raspoređeno......neki su to već na jednom topicu prokomentirali - "mršavica"
zaboravih dodati u gornji post.....idući tjedan smo kod pedice pa ćemo javiti naše nove "manekenske mjere" :lol:
Adrian rođen s 3300/51
s pet i pol mj. 6400/65
sad s osam i pol 7850/68
I mi smo sitni, još nosimo veličinu 68 i sve je super sa zdravljem :)
Porod: 2790g, 46 cm
9 mj. 8050g, 67 cm
Izgleda da smo otkrili u čemu je problem. Moja Kiki ima alergijsku reakciju na kravlje i adaptirano mlijeko. Ali to je sad već tema za drugi podforum. Pusa!
7.5 mj 5750 g i 66.5 cm
Curke, koliko bi bebaci trebali dobivati od 4mj. pa nadalje.
Moja curka je do sad relativno dobro dobijala na kilazi, al raste u duzinu ajme pa je uvijek s kilazom donja granica, a duzinom gornja. sa 4mj. i tjedan dana imala je 6400g, 66.5cm. sad nakon 2 tjedna dobila je samo 150g, sto me poprilicno uplasilo.
u ta dva tjedna izbila su joj 2 zubica donja i sad joj idu i gornji, sve se tjesim da je to zbog zubica. kako je rodena sa 3100g, a u rodilistu pala na 2700g i zbog toga zavrsila na pedijatriji ja sam jako opterecena njezinim dobijanjem na kilazi.
Pa to ti super napreduje :*
Moj se rodio sa 2720,na izlasku iz rod. imao 2500 sa 4 mj imao 6,200 i 61 dug a sa 7 mj imao 7700 i 67 dug.Ped zadovoljna pa i ja sada ima 9 mj i ima 9 kg :D .Kako raste više će ti se kretati a manje dobivati na težini.
Greta ima 7 mjeseci 70cm i 6900kg
zadnja je dva mjeseca varirala od 6300 do 6500- malo dobije, pa rota virus -vrati sve u nazad,
pa opet dobie 200grama, pa bronhitis...
sad je dobila 400grama u zadnjem mjesecu i mi presretni
Doc, točnije gastroenterolog nam je dala Pedia sure napitak u kojem 200ml ima 200kalorija i to dad Greta pije
Ona inače odbija mlijeko i dohranu... rjetko jede bez nagovaranja ili zavaravanja, a specijalnost joj je preskakanje obroka- pogotovo mliječnih
I još jedna mrvica :DCitiraj:
Irena001 prvotno napisa
Helena- rođena sa 2600gr. doma nas otpustili sa 2450, evo nakon mjesec dana ima 3500kg :heart:
ohoho
pa Helena je dobro dobila na težini, svaka čast
Greta je rođena sa pristojnih 3400
a samo je jednom dobila 750g u mjesecu, sve ostalo od 0 do 520
I mi smo "sitni": sa 6 mj. i 3 tjedna 6300 g, dugi 68 cm. Ira je imala lijepu porodjajnu tezinu 3420 g i 52 cm, ali do nedavno ju je mucio refluks pa je slabije dobvala na tezini. Sad smo krenuli s konkretnom papicom i ne bljucamo previse :D pa cemo se valjda malo i popuniti.
Mi smo bili na kontroli prije par dana.
Još smo sitni.
Sada sa 9 mj imamo težinu 6 600 g i dužinu 72 cm.
Poslaće nas dječijem gastroenterologu na konsultaciju.
Moja Kiki prekrasno jede ali nam se ne prima.
napokon, nakon 8 mjeseci opterećivanja kilažom moje malecke(pa slijedi i nadimak đepna venera) malo mi je lakše jer vidim da nas ima još.
naime, mi smo startali izvrsno i od početnih 2800g sa 3 mjeseca došli na 6400g i stali.
sa 10 mjeseci jedva se dovukle do toliko priželjkivanih 8 kila, dakle 1600g u 7 mjeseci!!!!!!!!!!
posjetile gastrića u klaićevoj, napravile brdo pretraga, dodale silom i adaptirano (koje je nakon mjesec dana sama izbacila), sve bez rezultata.
ona je jednostavno zdrava mala đepna venera.
Citiraj:
darsim prvotno napisa
:zaljubljen:
VIDIM SPOMINJE SE NEKI TOPIC O BUCKIĆIMA.
JEDINO ŠTO MOGU REĆI DA JE MOJA ĐEPNA VENERICA DO 3 MJESECA SPADALA U TU SKUPINU, BILA JE EKSTA PAPATAČ, RODILA SE S 3 KILE PALA NA 2,8 I S 3 MJESECA STIGLA DO 64OOg.
A S DESET MJESECI SVEGA 8 KILA.
DAKLE VI MAME KOJE STE RODILE LAGANE BEBE NEMOJTE IH TRPAT MEĐU NAS SITNE AKO FINO DOBIVAJU. NE MOGU NI BIT NAKON MJESEC DVA KAO BEBE ROĐENE VEĆE ILI VELIKE
Evo i nas kod vas :)
Dora je rođena sa 2910g i 47 cm
Imamo punih 9 mjeseci i samo 8100g i 72cm 8)
curke, kad pročitam vaš post puno mi je lakše. Mislim si, nekaj nije u redu, dijete ima 7 mjeseci i samo 7.400, ali vidim da ima takve djece još, pa sam malo odahnula. Idem spavati, napokon mirno.
Rođen je sitniji 2850 g i 50 cm
Sa 6 mjeseci: 7770 g i 71 cm, to nije tak malo kg, ali jednostavno je duži od ostalih pa izgleda dodatno šlank, a vidim da i ovdje na 3 stranice sa 6 mjeseci je samo jedna beba bila duža (ako se ne varam).
cure moja đepna venera s 11,5 mjeseci nosi babylove pelene broj 3!!!!!!! i većinu robe 68
da se ubacim, moj mis sa 20 mj. nosi velicinu 80 :mrgreen:
da se i ja ubacim :mrgreen: mi sa 11 mjeseci imamo 9600 g i dr ka\e da smo super s obzirom na popčetnih 2 500 g. S tvarno jede sve živo i u velikim količinama, a još je ovaj mjesec imala i rota virus :roll: Još malo pa neću smjeti pisati ovdje jer mi dijete neće biti sitno. Dia kad ćeš do Zd da popijemokavicu napokon
moji klinci imaju 9, 8,5 i 8,2 kg, a imaju skoro 14 mjeseci :mrgreen:....B je danas imala štramlice koje sam greškom kupila i dobre su joj....veličina od 3 do 6 mj. :roll:
pale,
ne trpaj svoju bucu među nas male, ispadamo još manji.
s početnih 2500 na gotovo 10 kila s gotovo godinu dana?!!!!!!
pa vi ste kraljice
draga njoj ti tu nije mjesto
bruni, super ti je avatar
pale... da, ti imas debeljucu 8)
zd, vidit cu pa ti javim