Peterlin , i kod nas je bio isti plan kao i kod tebe, s tim da mi nismo imali nikakvu dijagnozu, dakle, sve je kako strucnjaci u ovom clanku sugeriraju bilo u mojoj ludoj glavi...meni nije pomoglo ni promjena posla, ni smanjivanje obaveza ni vise godisnjih odmora, ni travari, ni akunpunktura, ni vjezbanje, nego mpo te moguce lijek za trombofiliju koju isto nemam...opcija odustajanja nije postojala, ali razumijem da parovi nakon x pokusaja odustanu...medjutim, da odustanem bez da i pokusam jer mi tamo neka zaostala licemjerna sarlatanka to kaze ( reklamira zahvate pomladjivanja vagine, haha), nema sanse! Sretna si jer ti je uspjelo bez mpo, nismo svi bili te srece, ja sam se " pokusavala opustiti, jer je to sve u mojoj glavi" preko 4 godine, zali Boze izgubljenog vremena u danasnje vrijeme, kad je medicina dovoljno napredovala da pogura i zalijeci ono sto priroda ne moze. A sta se tice rizika za zdravlje zene, istina, ali neka mi pokazu lijek za bilo sto koji nema stetne ucinke...iskreno, mislim da bih bila puno nesretnija u zivotu da nisam pokusala sve sto je u mojoj moci i da bi mi to puno vise narusilo zdravlje...
A jos jedna bitna stvar...mnogi teoreticari su na svoj nacin objasnili teoriju potreba i ide otprilike ovako: postoje odredjene primarne potrebe koje moraju biti zadovoljene da bi se moglo prijeci na zadovoljavanje sekundarnih potreba, npr. neces misliti na uredjivanje noktiju dok si zedna, neces misliti na napredovanje na poslu ako si gladna... potreba za djetetom jedna je od primarnih potreba, ne dobiju je svi u istoj mjeri, ali potreba za djetetom kad se jednom aktivira jaka je kao potreba za disanjem, i nije lako nikome zivjeti i funkcionirati kvalitetno dok je ta potreba nezadovoljena i nema tih zdravstvenih rizika na koje ja ne bi pristala u borbi protiv strasne bolesti koja se zove neplodnost...kamo srece da je mpo jos naprednija i da je procedura posvojenja djece normalnija, pa da svi koji to zele ostvare svoj san da budu roditelji.