Cure moje, hvala na svim komentarima i mišljenjima.
Kako god bilo, mi smo danas obavile i prvi posjet psihologu....vrtim tih sat vremena po glavi i zapravo možda dok napišem mi malo bolje sjedne.
Bile smo zajedno (očekivala sam drugačiji raspored, ali nije bilo opcije), E se igrala sa u kutiću ureda i baš uživala, nacrtala obitelj na zahtjev, a ja sam u kratko ispričala problem i priču, psihologinja je postavila neka klasična pitanja (trudnoća, porod, razvoj, obiteljski odnosi....), zapisivala je u kratko. Pa je onda ona sa mnom podijelila svoje muke kako sa 60 godina i 35 godina staža radi bez godišnjeg u dvije bolnice i kako ne stigne niti obići nepokretne roditelje i otići u banku jer se zatvara u 15 a ne radi ni subotom.....:roll:
Postavila je i par pitanja mojoj E, onako nevezanih, za školu, seku, mamu i tatu i što ju zapravo muči. Lijepo joj je ona sve to odgovorila, suvislo, pametno, da bi zaključak bio kako će to proći samo od sebe, da pazimo na nju na način da ne bude izložena pričama o bolestima i smrti (to i nastojim maksimalno), damo joj što više pozitivne pažnje (objektivno joj toga niti ne fali, iako ona ima jako veliku potrebu za pažnjom, pa subjektivno joj možda i fali), a priče o pipici da ignoriramo (jer kao da što se više to analaizira doma ili drugdje tj.kod doktora ona će više forsirati....), tj. samo da kažemo da to nije ništa i prebacimo temu....Dala nam je broj telefona na koji možemo dogovoriti termin ovisno o potrebi, ali ona nije primjetila potrebu....
Okarakterizirala je E kao vrlo inteligentnu osjetljivu djevojčicu sklonu privlačenju pažnje i manipulaciji (takva i je) i iz crteža obitelji je zaključila da su odnosi dobri (svi nasmijani jedan do drugoga), da je privržena majci (na slici je pored mene) i da ima neko sakriveno nezadovoljstvo (sve je okolo obojala u ljubičasto jer je slika bila u njnoj sobi, kao ljubičasta znači nezadovoljstvo valjda....).
Eto....ne znam što sam očekivala, izlječenje nisam, jasno, ali od ovoga baš neke koristi niti nema.
Što mislite?