peterlin, kako kuhas taj caj od persinaß
ima li kontraindikacija?
Printable View
peterlin, kako kuhas taj caj od persinaß
ima li kontraindikacija?
Peršin je dobar diuretik, računaj na to.
Jednostavno - u pol litre vode skuhati pol vezice friskog lisca s grancicama (recimo 3-4 grancice - ovisi koliko su velike, ne znam ti napisati tocnu mjeru) ali treba kuhati par minuta, kao uvarak. Lisce izvaditi van, ostatak pustiti da se ohladi (ja ne mogu vruce) i to je sva mudrost.
Pol litre je koliko ja mogu popiti u roku sat vremena. Obicno u praksi to bude manje, oko 3 dl, ali toliko mi je mjera (dzezva, he he he)
Bolje je to piti ujutro nego navecer, da se ne dizes na wc svaki cas, jer Mojca je u pravu - ovo je diuretik. Ono sto ne mozes popiti iskoristis za ciscenje lica - na vaticu i udri. To je sve. Mislim da nema kontraindikacija, ali probaj da li tebi osobno odgovara za lice jer mene lagano zategne. Nakon ciscenja persinom samo se umijem i poslije moze krema za lice.
ja obožavam okus peršina, ali kad sam jednom pila čaj od peršina jedva sam zadržala želudac na mjestu :-/
inače, Nikel ima izvrsnu eko-kremu s peršinom, ta mi je možda i najbolja koju sam ikad koristila.
Istina je da nije baš fino, ali nije tak strašno, bar meni nije. Moj problem je lijenost i uhodane navike - ujutro mora biti kava, a trebalo bi ustati, isprati usta uljem, oprati zube, skuhati čaj od peršina i popiti, pa tek onda kava i doručak. Ne da se to meni. To ću sad u listopadu, kad mi se ispere ljetna farba i ostanu samo fleke, sunčane i staračke, he he he...
Hvala!
Moje preporuke idu:
1. Eucerin Q10 dnevna i noćna (u gustom sloju, kao preventiva su ok)
2. Eucerin Hyaluron Filler Elasticity linija
3. SPF 50+ svakodnevni (La roche posay anthelios uvmune 400 spf50+, Eucerin Pigment Control spf 50+ fluid, Acm Depiwhite spf 50 krema)
4. Retinoidi: Avene A-Oxitive night peeling cream; noćna krema s retinaldehidom
5. Eucerin Q10 krema za područje oko očiju
Ima li kakvih novosti od naših forumskih kozm.znalaca?:-)
Ja sam odusevljena s The Ordinary. Cijene su vrlo pristupacne, a razlika u licu prije i poslije je bar u mom slucaju bila vrlo primjetna. Jedino sam se ja malo ulijenila :)
Koja točno krema /serum Munkice?
Ja se ne pouzdajem previše u učinkovitost krema, tj. redovno ih upotrebljavam, ali mislim da one same po sebi neće puno napraviti. Već ih godinama kupujem od prijateljice koja je aromaterapeutkinja (Striborova škola), ima toliko divne kreme da ih ni s čim ne bih mogla zamijeniti. Neću je ovdje reklamirati, mislim da i ne smijem, ali mogu na pp. Za dan je to uglavnom krema od smilja, za noć od ruže, divne su...
Ono što prakticiram već nekoliko godina (imam 46) jesu vježbe za lice. Bila sam prije 10-ak godina kod Seke Zebić na jednom tretmanu, žena mi je dala neke osnovne smjernice oko vježbanja i sl. Previše je toga što bi se trebalo uklopiti u jedan radni dan, nema šanse da bih sve to mogla slijediti, ali redovno radim neke vježbice iz njezine knjige i odlične su. Neke su jako nježne i jednostavne i napravim ih kad se odmaram od monitora, neke napravim navečer kod kuće jer su malo složenije (i svi bi me gledali kao da sam luda:-) - i poslije njih sam čak i malo izborana, ali to je tek trenutačno, ujutro sve nestane, a lice je čvršće). Licu treba vježba kao i tijelu, čak i više. Ma ja ih sad radim gotovo nesvjesno, bilo mi je teže na početku kad ih nisam mogla raditi bez uputa. Ovako npr. gledam film i odradim neke vježbice, vrlo je jednostavno...
I redovno pijem ili nekako drukčije konzumiram juhe od kostiju (zbog kolagena). To rade i Salma Hayek i Halle Berry i još mnogi drugi:mrgreen:. E sad, pali li sve to dugoročno, zaista ne znam, javim se ovdje sa 60+:-), ali eto, ja sam odabrala taj način i mislim da je ok.
Moja frendica pušačica je godinama imala predivno lice bez bora (dobra genetika), ali se unazad godinu-dvije jako postarala, cigarete su definitivno napravile štetu... Mislim da istu štetu rade i alkohol, kava, rafinirani šećeri...ma nema šanse da nam se to nekako ne osveti.
Apsolutno je svejedno sa čime ćeš se mazati.
Nije bitna ni marka, a cijena pogotovo.
Probala sam svašta i ovo gore zaključila.
Najvažnija je genetika i zato ja bora nemam.
Ali sa starenjem se lice spušta i cijela faca ode dole za par cm. Vrh nosa se spusti, kapci isto, a usta nestaju i pojave se podočnjaci pa unatoč manjku bora, svejedno izgledam ko baba.
Jedino kirurgija tu može pomoći.
Sent from my iPhone using Tapatalk
ja kao Freya - juhe od kostiju obavezno, skuham za tjedan dana i procijedim
kreme- nivea plava limena kutija :lol:
nakon razvikanih, s ovim, s onim, s previsokom cijenom- moj zaključak je da je uglavnom riječ o papilolovi
tjedno barem jednom piling i maska za lice
svaki dan bi bilo poželjno odraditi 5. min masažu lica - za to koristim ulje ruže
plus zatezanje lica bjelanjkom i medom
boravak na svježem zraku, po mogućnosti u prirodi
i voda, voda, voda.
to su moje basic mjere, zasada nemam potrebe na nešto radikalnije
Munkice uopće nisam znala za ovaj Ordinary, baš sam ih proučila.
Ja sam u fazi da bi sad malo mijenjala kremu, pa proučavam.
Freya apsolutno mi ima logike ovo za vježbanje mišića lica kao što vježbamo mišiće tijela.
Vidim i Flopi vježba s licem, imate neki link pls na neke vježbice koje ste isprobali i čine vam se ok?
Tanči nemoj se ljutit al tako si me nasmijala :-) a je normalno da se koža opušta, jedino nisma znala da se može vrh nosa spustit.
Meni su se pokazale maske za lice kao bingo, baš djelotvorne, osvježe kožu i nahrane da zablista.
Flopice, pliiz daj taj recept s medom i bjelanjkom, hvalaaa.
Meni je olival ok. Piling jednom tjedno, serumi razni, kremice. Cjenovno prihvatljivo (uvijek neke akcije upecam).
Moja lokalna ljekarna je počela raditi svoju kozmetiku, zasada sam uzela dnevnu kremicu sa hijaluronom, imaju i serume. Dosta su povoljni, a navodno, barem kažu imaju kvalitenee sirovine.
Kada se sjetim radim jogu za lice.
e da, i kozmetičarka mi rješava podočnjake nekim ultrazvukom, imam duboke linije ispod očiju pa mi s nečime to popegla pa malo prođe i oko očiju i neku duboko boru na bradi.
Pa naravno da nitko ne ocekuje pd kozmetike da popegla bore i da se probudis kao Maja Suput.
Ali meni kvalitetna kozmetika osvjezava lice i koza izgleda svjezije. Nekome odgovara voda i krema, nekome ne treba nista, netko voli maske i kremice.. nastavi niz..
The ordinary su svi bez mirisa i raznih dodataka. Meni jedna bocica seruma od 30 ml (6-17 eur), koju koristim 2x dnevno, traje skoro 3 mjeseca.
Lili, imas opciju da uslikas lice na danjem svjetlu i popunis upitnik pa ti oni mogu savjetovati sto bi ti trebalo odgovarati. Jer sam krenula procavati sve sto nude i apsolutno se pogubila…
Koristim Buffet, hijaluron i niacinamid. I kremu. Cistim sa squalane cleanserom. Velika tuba cleansera traje vise od 6 mjeseci, a bogme i krema, a koristi ju i mm. Serum oko ociju im je isto dobar, ali je cesto out of stock.
Super je opcija sa slikanjem lica,mraak
Lili pa ništa, umutiš bjelanjak s malo meda i razmažeš na očišćeno lice, nakon što se osuši, ispere se s mlakom vodom.
Ja se još na kraju ispljuskam sa skroz hladnom. i tuširam se zadnjih minutu dvije s hladnom vodom, pa držim tuš i na licu i vratu 20 tak. sekundi.
Potpis za The Ordinary, ja sam downsizeala sa Biologique (kojeg i dalje koristim, ali ograničenije, izuzev PW50 losiona kojeg koristim svakodnevno i mislim da nema pandana) na The Ordinary. Imam njihov retinol serum, buffet serum, moistureser i onu neku brightening kremu. Kćer koristi i onaj uljni cleanser. Cijene su stvarno pristupačne, a radi se o kvalitetnoj kozmetici.
tko traži vježbe za lice?!?
Crazy Funny Face Lift Exercises - YouTube
Lili, ja ti nemam link za te vježbice, imam njezinu knjigu. O ovoj je knjizi riječ.
https://gimnastikalica.com/hr/proizv...ti-starenje-2/
Nisam ih stigla pogledat na poslu, sutra ću si nabit slušalice i pogledat :-)
Mislim da je moja genetika 'padajuca'. Koristila sam jako skupu kozmetiku par godina (Shiseido), odustala, nema mi nikakvog efekta. Vjezbe za lice je radila moja mama redovno, imala je lijepo lice, al mislim da je moja faca sklona buldog visenju na drugog clana obitelji. Moj je dugo glavni problem divljajuca seborea i ne usudim se nimalo masniju kremu jer je to podloga za bujanje seboree. Imam o masniju kozu, sad bi je mozda i trebala malo nahranit, al ne znam kako to skombinirati. Imam 53, sa Shiseido sam mislim pokusavala tipa 47-49 i zakljucila da bolje da kupim nesto drugo tipa roba il cipele il knjige za te pare. Ja vjerujem zapravo samo u dobru kirurgiju, sumnjam da kreme mogu napravit neku bitnu razliku, osim krema protiv sunca.
Tako da bi mozda moj savjet bio - zabavljajte se s kremama ako vas veseli, al da nisu preskupe. Vjezbe ne mogu odmoc, plus nijedna knjiga nije tako skupa ko jedna high end krema koja se potrosi.
E jesi me na smijala, buldog visenje... to je i kod mene, nemam nešto puno bora osim na čelu, valjda zato što od djetinjstva zbog izrazito svijetle puti se mažem kremama za sunčanje (ali ne cijelo ljeto, nego dok ne dobijem "podlogu" - za što treba bar mjesec dana :mrgreen: ) Ali isto imam to da mi visi koža kod brade, i na kapcima, i isto misilm da tu jedino pomaže kirurgija. Ne kupujem nikakve skupe kreme nit vjerujem u njih, eventualno mislim da ima smisla neki malo invanzivniji kozmetički tretman, neki jači piling za gornji sloj kože i razmišljam probati dermapen (ali nisam još odlučila) - ali to samo ako koža izgleda malo "beživotno". Od krema koristim samo najobičniji hidratantni losion troška 30-ak kn (drogerijska marka) i dobar mi je, taman mi hidratizira kožu bez da začepi pore. Pudere i BB/CC kreme isto preskačem, maksimum mi je lagana tonirana krema za dan. Pedeseta kuca na vrata :-o
Pridružujem se buldog klubu.... Napunila 60 ovog ljeta. Bore mi nisu toliki problem, kozmetiku ne kupujem neku skupu, ali protiv buldog :mrgreen: opuštene face uslijed genetike nemam ništa učinkovito. Nekako sam se pomirila. Buldog faca, a vrat barska kornjača...
Ja se neki dan šokirala...idem se slikati (selfie) u nekoj raskopčanoj košuljici, divno ispala, sva happy, kad ono pogledam vrat :drama: .
I još sam onako izduljila ruke pa se koža još više skupila :lol:
Spominjale ste i hvalile The Ordinary pa sam odlučila isprobati.
Još dva dana bez poštarine, a cijeli mjesec imaju -23% na sve.