ovako i moj, i gaćice mu se često vide, ne znam je li to sad u modi, bilo je kad sam ja bila u srednjoj :)
Printable View
ja bih rekla da taj drop crotch niti ne može nositi svatko.
na nižoj osobi možda bi izgledalo diskutabilno, ali na onome tko ima visinu, sasvim sigurno ne.
a osim fizičkih predispozicija, to jednostavno moraš znati nositi!
vjerujem da jest smiješno onome tko ne bi znao kako bi se ponašao u tome, vjerojatno bi i hodao ko da je usr*n :mrgreen:
ali na tim mladim i zgodnim dečkima koji ih nose uopće ne brinem da l' izgleda dobro - jer izgleda dobro.
Eeeee, svaka čast! To ja svojima govorim kad im obične hlače skliznu onako da tur visi - da baš tako izgledaju. Ali stvari su se promijenile sa smartphone-om, jer sony experia ne stane u džep, pa su počeli nositi remen i na njemu torbicu za mobitel. Sve si mislim da bih to i ja mogla (imam sličan model).
ha ha - jednom u tramvaju u Grazu - dečko je spuštene hlače, ali fakat ono spuštene - skroz su mu se vidjele gaće, ali ono cijeli stražnji dio - nešto presmiješno
A i ove nove trenirke ili kak se to već zove - tu ćete vi znati - isto su mi grioxzne - opet govorim o dečkima. Ja sam baš neki dan obavila šoping za sineka i zgražavala se, ali sam šutila. Jer sam prošli put tupila svoje i sada to moje ne želi nositi, pa ništa s tim nisam dobila. Samo zvučim i osjećam se staro jer niš ne kužim.
Ja već dugo kupim ono u što pokažu prstom i ne petljam se uopće :predaja:
Osim ako je krajnje grozno, onda ne kupim ništa. Ipak su pare kod mene. :lol:
Te trenerke naguziciviseće moj sin ima još od prošle godine, užas živi ali baš me briga, on ih nosi. U slobodno vrijeme naravno, ne u školu. :mrgreen:
Moj mlađi ima peh koji se zove brzorastući stariji brat - dosta toga naslijedi, pa ne može birati. Kompenziramo mu to tako da ono što nedostaje može sam birati.
Dosta stvari je nosivo - većina traperica (samo moram skratiti jer moj mlađi nije izrazito visok kao stariji) a sve ostalo je ok. Jakne - isto su nosive, ali ne godina za godinu nego mlađi nosi ono što je stariji nosio pretprošle godine. Stariji nosi već drugu sezonu jednu jaknu nabavljenu ovdje na burzi, iako ima još dvije nove. Ta s burze mu je omiljena...
Cipele - to nam je najveća investicija i više ništa nije zamjenjivo (do prošle godine mlađi je mogao obuti moje tenisice i to je i činio ako mu je zatrebalo), stariji ima veću nogu i od muža.
Ali budući da je ovo topic (i) o malim školarcima: dok su bili u boravku, kupovala sam im bambi ili froddo papuče jer su u njima boravili cijeli dan. Sad isto više pažnje obraćam na obuću nego na bilo kakvu odjeću. Obraćanje pažnje na obuću znači čitanje deklaracija, a ne biranje marki. Tenisice od brušene kože pokazale su se najbolje ako su u toj obući cijeli dan. I svakako treba imati bar dva para, za slučaj da se obuća namoči ili uništi na bilo koji način. Bome u nižim razredima to vrijedi i za jakne.
oni su otrpilike svi isto obučeni.
Otkad je počeo zanovijetati s kupovinom, počela sam obraćati pažnju na mlađariju po cesti.
jedino kaj nekih stvari nema u HR (to sam isto naučila - a mislila sam da sada kod nas ima svega) , pa ili se zaletimo do graza ili nam frendovi nose izvana
hahaha, ja sam se to isto pitala, ono, živa se nemrem načuditi što je tu ružno?!
nije da sam nešto u živo puno viđala jer mom sinu to definitivno ne stoji, ali vidim na nećaku i drugim dečkima.
ali to je valjda ona tvoja, cvijeto, kad dođe neko kronično nerazumijevanje tih naših mladih, a onda si već puno ostario :mrgreen:
ja se ne dam! i mažem lice kremom svaki dan :mrgreen:
QUOTE=Mima;2802708]Kako bi bilo moguće ne znati što je tuta kad u Splitu sve žene nose sivu tutu bile starke i điletin od koze[/QUOTE]
:klap:
Od 5. razreda na više, trenirka nije baš primjerena. Tada i profesori malo "ozbiljnije" shvaćaju djecu koja su "pristojno" odjevena. Tu ima smisla ona već spomenuta rečenica " ne idem ni na posao u trenirci". Maleni se još mogu provlačiti. Iskreno, mene u životu najmanje brine kakve će hlače nositi!
Tako i moj mlađi, samo obojica su stvarno vrlo zahvalan materijal što se toga tiče - nisu komplicirani i svojeglavi u odijevanju i obuku sve što im dam. A mlađi čak zna izjaviti "super mi je ta jakna, jedva čekam da je naslijedim" :mrgreen:
Baš sam zahvalna što nisu komplicirani, imam prijateljice koje i mlađoj braći moraju kupovati novo...
Od tog nekog predpubertetskog doba, kažu muški, da trenerka više nije dobra ideja jer te može dovest u neugodne situacije ako te u krivom trenutku prozovu pred ploču
hahaha :lool:
i ja isto.
prvo zato sto mislim da to zapravo i je njena stvar (trebalo mi je malo vremena da shvatim:mrgreen:)
drugo, zato sto ako bih je uspijela na nesto nagovoriti (pred koju godinu), to bi onda lijepo stajalo u ormaru, a obukla bi to dva-tri puta.
ali zaista, mislim da to je zapravo i je njihova stvar, a dosta toga mi i ok izgleda.
naravno da nam moze bit ruzno, pobogu, svakome je svasta ruzno
meni ova vertexina slika i nije toliko, jer je crna i ublazena, ali sve ove okolo su mi ruzne, i u muskoj i u zenskoj varijanti
(ruzni su mi i dlakavi djiletini i ko zna sto jos)
vjj cemo se za par godina smijat tom trendu ko sto se smijemo nekim proslima u ciklusima
a druga je stvar sta bi vertexin A. super izgledao u bilo cemu jer je takav momak
i treca, sto bih i ja kupila svom da hoce sve sta nije nepristojno ili uvredljivo
(i malo ga zafrkavala kad obuce :mrgreen:)
meni je taj look ok za vidjeti na malom broju ljudi koji to znaju 'isfurati', ali većina mi u tome izgleda smiješno i ne mogu si pomoći. :-)
moj sin je te pubertetske godine proveo isključivo u crnim trapericama i crnim majicama omiljenih metal bendova. već negdje pri kraju srednje je počeo nositi i ostale boje, ali ga nikako ne mogu zamisliti u onakvom tipu gaća jer jednostavno nije njegov 'đir'.
Isto ko što mi je skroz cool vidjeti Urbana sa suknjom i masom pirsinga po sebi, a mm bi da to isto stavi na sebe izgledao ko redikul :mrgreen:
I da, trenerke su mi prolazne isključivo za skroz male klince i za sport. u svim ostalim dobnim skupinama i situacijama ima hrpa druge odjeće koja puno bolje izgeda, a također je udobna i funkcionalna.
isto ovakoCitiraj:
prvo zato sto mislim da to zapravo i je njena stvar (trebalo mi je malo vremena da shvatim:mrgreen:)
drugo, zato sto ako bih je uspijela na nesto nagovoriti (pred koju godinu), to bi onda lijepo stajalo u ormaru, a obukla bi to dva-tri puta.
ali zaista, mislim da to je zapravo i je njihova stvar, a dosta toga mi i ok izgleda.
neki dan je navalila da hoce poderane traperice
ne malo poderane, vec s ogromnim rupetinama, ko da ih je bijesna macka drapala
i bas je vrsila pritisak, ali nisam kupila
ovo vrijedi i za moju curku :-)
sad je bitno što će ekipa reći, uglavnom igra na sigurnu kartu: traperice + cool majica (najčešće s natpisom)
srećom je odustala od tajica jer su trajale ravno prvi tjedan, nakon toga su koljena zjevala
sad su tajice samo za šminku, tih nekoliko puta godišnje izdrže u komadu
trenirke za školu ne dozvoljavam, za sad mi to nije problem a za budućnost pamtim savjet Peterlin
Moj se voli "srediti" ali se ipak u školi najugodnije osjeća u trenirci. Nikad ga ni u vrtić ni u školu nisam slala pokrpanog(jedino ako su to bile stvarno neke malene jedva zamjetne zakrpice) jednostavno se nisam mogla natjerati na to. Prošle školske godine(1 razred) je na koljenima sredio 2-3 para traperica i 4-5 donjih djelova trenirke :gaah:. Bilo je trenutaka po zimi da mu nisam imala šta obući dok se ono što je čitavo suši. Nadam se da će ove godine biti bolje.
p.s.
uvijek gledam da je to za školu neki "malo ljepši" donji dio trenirke a ne kao pidžama. Evo sad npr. ima 2 komada finih Nikki-jevih trenirki sa džepovima...
kako gdje. :mrgreen:
ja tu nisam bas neki formalist, ali u svibnju je na konzert anne sophie mutten u musikvereinu dosla zena doslovce u japankama i pareu za plazu. :lool:
bome su je svi gledali.
a ja sma mislila da je neka australka, jer kad smo u sydneyu bilu u njihovoj poznatoj i prekrasnoj operi, vecina posjetilaca je bila u japankama i onim surferskim gacama.
moja seka je rekla da se odmah vidi tko su europljani a tko domaci. :mrgreen:
ja sam tu dosta opustena i vidim ovdje i u kazalistu i na koncertima da je tu ima svega od jako uredenih ljudi, do mladih u trapericama i sakoima, ili onako dosta casual. bitno je da ljudi dodu i da ih zanima kultura, a ne kako su obuceni.
mada mi je ova u pareu bila onako malo...hm, hm...ali nema veze.
Seni, podsjetila si me ne nešto.
Prije nekoliko godina sjedili smo u Vodicama u kafiću. Za stol do nas došle su sjesti 2 sredovječne žene i isto tako sredovječni muškarac. One su na sebi imale kupaće, preko kojih su svezale komade onih "čipkastih" zavjesa. Majkemi, takav pareo ne postoji. U jednom trenutku nastao je jedan tren tišine, znate ono kad žamor nestane na pol sekunde i čulo se samo jednu od njih: "Ali Žorž, nije sve u seksu!".:balon:
šta nismo prije par godina na ohoho stranica raspravljali pro i kontra trenirki :lool:
Jučer je bio 3. dan škole, a score je: jedne bačene hlače, jedne poslane na štepanje.
Kako ga neću slati pokrpanog?!
Naša škola ne dopušta bermude.
jurana a da mu daš štitnike za školu?
Da, ovo me podsjetilo na "trend" mama u parkicu u trenirkama. Kao, kad rodis onda hodas okolo u trenirki... :lol: Ja sam hodala u trapericama.
Meni je trenirka isto za sport, neki prljavi posao na zemlji (ako nemas adekvatne traperice), i eventualno za jutarnju kavu u lokalnom kaficu (u teoriji bar, osobno jos nisam isprobala :mrgreen: )
Ja nemam ništa protiv trenerki, nosim ih u slobodno vrijeme i to ne samo za sport. I lijepe su mi, ako su lijepe naravno. Pa moja adidas trenerka skuplja je od odijela iz Zare koje nosim na posao. :mrgreen: Ali ona nije za posao, nikako.
A odijelo nije za šetnju po Jarunu.
Barbi pa ko je vidio ici u skupoj odjci na posao :lol:
fakat smo se tad nacakulale o trenirkama.