Mučnine prestaju do 16tt, rijetko traju cijelu trudnoću. Ja sam sada 16tt i danas sam se skoro zrigala za ručkom. Mislim da će mi dijete biti jako pametno.:mrgreen:
Printable View
Mučnine prestaju do 16tt, rijetko traju cijelu trudnoću. Ja sam sada 16tt i danas sam se skoro zrigala za ručkom. Mislim da će mi dijete biti jako pametno.:mrgreen:
"Aktivno" :lol:
Uh, kako mi je zlo jutros. A mislila da je najgore prošlo.
Ja više nemam lagane mučnine. Il mi se povraća (al ne dođe do toga, iako bude jako neizvjesno) il mi niš nije. Bar ne traje dugo. Ak ležim budna u krevetu (a nema šanse da se dignem čim se probudim) pa mi bude jako zlo, il kad jedem. Privikla sam se i sad je ok.
hahahah, slušajte moj "slucaj"...do 13og tjedna sam povraćala redovito svaki dan, često i dva puta dnevno,muka mi je bila po cijeli dan, a nakon toga svaki 5. dan i to ujutro samu kiselinu... koma. evo jutros mi je bilo tako. ali sretna sam što nije više svaki dan kao prije. sada sam16.tj. Te mučnine u prva 3 mj. nisam ni pokušavala spriječiti jer mi je bilo lakše kad bi sve izbacila, samo sam brojila dane da prođu ta prva tri...zato držite se, sve će to proći...
Nit ne znam kak se može mučnine spriječiti. Mislim da su to sve priče da ljudi čitaju članke na internetu i da stvarno rijetko pomognu.
I ja sam brojala dane da prođe prvo tromjesječje, ali nije upalilo. :mrgreen: Onda sam proglasila da to dijete priča sa mnom. Govori - kukuc, mama, tu sam. :)
Moje mučnine su stale, tj. smirile se. Počele su kao cjelodnevne u 6tt i trajale par dana, a onda se prorijedilo. Sad mi je mučno uglavnom navečer i ne svaki dan i ako je večera obilna višak moram malo bljucnit u wc :mrgreen:
Fuuuj. Jednom sam samo u trudnoći povraćala hranu. To mi je oduvijek bio najgori osjećaj. Srećom sam bljuckala samo natašte, na prazan želudac i pjenila se. I tako sam bila sretna zbog toga.
Sadie, mislim spriječiti ih nema šanse, više sam mislila na način kako ih ublažiti, kažu čaj od đumbira, lizalice od đumbira, pojesti slani kreker prije ustajanja iz kreveta blablabla...točno kako kažeš, sve pročitano s neta...meni se to ništa nije dalo, ujutro bi ustala, popila čašu vode, ispovraćala se i dobro je...:) i opet se slažem s tobom da sam bila puno mirnija jer sam znala da je sve ok...i sad mi je u jednu ruku drago da je tu.možda zvuči čudno, ali je tako. :)
tetagogolina, brzo ti se smirio želuček.
U kojem si sada tjednu?
meni polako prolazi(nadam se :fige: ), dan dva bude ok pa jedan baš mučno ( 11+3) ono što mi sad pomaže je mineralna , i za žgaravicu naravno.
u početku mi je pomagala jedinio kruhasta hrana , stalno sam žvakala il krekere il kifle il tako nešto. i nisam smjela bit gladna , samo se pogoršavalo.
8+4tt mucninr prestaju i pocinjem se toviti. :)
Mene će dotući ti hruhovi i tjestenina. Prije nisam mogla smisliti pekare, a sad mi škrob stvarno paše. Zato sam i natukla tolike kile.
Ja još uvijek (17+2) ne smijem biti gladna. Ak se ne dignem jesti 5 min. nakon što se probudim, imam mučninu na povraćanje. Ajd, bar nemam više one mučnine iz čistog mira, samo ne smijem biti gladna (pa onda niti stat na vagu).
Za žgaravicu mi niš ne pomaže, al imam želučane dijagnoze pa niš čudno. Ista stvar i s migrenom.
Meni najviše pomogne kad me ulovi tako nešto staviti ruku na trbuh da osjetim zbog koga je to. :) Onda mislim što sada radi moja bebica i lakše mi je.
Pila sam folnu do 9 tt, onda mi je dr prepisala Folacin i počele grozne mučnine, napuhnutost i bljak okus u ustima. Prije par dana sam ga zaboravila popiti i skužila da sam cijeli dan normalna. Nastavila dalje s Folacinom i opet danima bolesna. Danas smo 12+1 i prestala sam prije 3 dana, otada sam normalna. Nikad nisam čula da je nekome zlo od Folacina, meni očito je. Valjda prejaka doza. I konačno mi je jutros nakon mjesec dana prvi put pasala kava :)
Ja pijem folacin i ok mi je.ne kuzim razliku.a inace mucnine su mi nedavno prestale.
I meni su mucnine izrazenije kad popijem folacin,i isto sam skuzila kad sam zaboravila popit. Prvo sam pila elevit i bilo ok i kao dok ne kupim nove vitamine pit cu folacin(isto gin propiso) i koma stanje!! E sad sta to smeta ne znam ,doza nije jer vise folne ima u elevitu.
ariena nema više, u Elevitu je 0,8 mg (800mikrograma), a u Folacinu 5mg, znači Folacin je 6 i nešto puta jači!
Uh,a ja vidjela 5 i 8 i automatski zakljucila a nisam ni gledala mjerne jedinice :) onda mora bit stvar u dozi!! Ja sam sad punih 12 tjedana,mislim da ce bit ok da ga i ne popijem svaki dan .
Hmm,znaci ja sam od pocetka bila uvjerena da pijem vecu dozu u elevitu pa nisam ni pila folacin,uh,valja sam unijela dovoljno folne u organizam ,dodje mi da lupam glavom o zid!!!!
Moje mučnine su se opet vratile i to na velika vrata. Zadnjih desetak dana mi je mučno od pomisli na hranu, a u pozadini osjetim glad. Ujutro pojedem mlijeko i pahuljice i uglavnom ih oko podne povratim, onda ide ručak za vrijeme kojeg se ne smijem najest, nego malo pomalo, s tim da jedem uglavnom povrće jer mi se meso gadi i takav ručak zadržim, popodne voćka i navečer ako je nešto veće od jogurta muči me dugo i na kraju opet izbacim :-(
E sad, imam snižen jetreni enzim ALP i zanima me može li to biti od povraćanja tj. od loše i slabe prehrane??? Svi drugi su uredni.
Da imam tvoje nalaze, ne bih mislila da je to od toga.
Ja sam se jucer, na 18+4 tak lijepo zbljuvala da nisam stigla do wc-a na vrijeme.
Dr. kaže da ne brinem, da je moguće da jedan od 4 jetrena parametra bude snižen.....btw. pola ručka nakon 15min. je bilo u wc školjki :mrgreen:
Jela sam zobenu kašu i sad me kolje žgaravica.... aaaaaaaaaaa
Mene muci zgaravica od ... hrane. Osim banana, a njih smijem pojesti najvise 2 dnevno. Sad sam se pomirila s time, beba je narasla i sve vise ce mi stiskati zeludac. Do poroda. Al ak netko hoce, mijenjam migrenu za zgaravicu i mucnine. :trep:
Sad bih i ja rado mijenjala glavobolju za žgaravicu. Jučer to, danas glavobolja. Sutra ko zna...
Uza sve mučnine i povraćanje u nešto malo više od 10 tt uspjela sam dobit 2,5kg!!!!! :-x :drama:
A imas duplice. Super.
Kad gledam koliko se vi debljate, mislim si sve sami amateri. :lol: Al navodno izgledam kao da sam dobila 3-4 kg, ne 10. Bila danas kod dr-ice i nis nije komentirala (19tt +11kg), samo da je sve super i da imam skolsku trudnocu.
KUupila sam bademe za zgaravicu, pa cu vidjet pomaze li.
Žgaravica, ko nikad prije.
Evo i mene na ovoj temi :-) citam vasa iskustva pa da podijelim i svoje :-)
Trudna 9t, mucnine pocele sa 7t...muka mi je po cijeli dan, i kada sam gladna i kada nisam, povraca mi se stalno, ali evo 3 puta sam samo uspjela do sada, krene i ne ide dalje, a odvratan okus u ustima...pokusavam piti donat, ali ne pase mi bas, citam o caju od djumbira pa cu probati i to. Sto se tableta tice, pijem folacin i elevit, po preporuci doktorice...e sad, koliko vidim nekima smeta previse folne, a ne znam jel mozda i kod mene tako. Uz sve to moram strogo lezati zbog krvarenja pa mi je muka i od toga. I ne znam jel meni samo tako, ali svaki cas moram nesto popiti jer mi se usta i grlo strasno suse, imam osjecaj da mi sva slina nekud nestane. Ali eto mozemo mi to :-)
Meni tu i tamo bude muka i tad mi paše burek sa sirom. Baš čudno. Ali pase mi masno.
Meni je muka od svega iako slatko uopce ne jedem, a prije sam stalno, sada mi najvise pase slani cips i od hrane blitva sa krumpirom :-) zaista nisam vjerovala u price kak su zelje u trudnoci drugacije, ali vidim da je tako :-) samo sto jos ne mogu otkriti jel mi nesto odredjeno smeta.
Ja sam isto često žedna. Inače ne pijem vode, a sada malo malo u kuhinju i čašu. Ali zato i na wc idem.
Meni nekad, ali samo nekad pomaže sok da smanjim mučninu. Što je čudno jer bi mi od njega trebalo biti gore.