Hvala vam svima na preporukama :)
Idemo u zoo, najmanji se veseli tome I akvariju.
Za prijevoz razmisljamo uzet t 10, a gledala sam tu bcn card jer ona ima navodno ukljucen prijevoz. Moram jos stavit na papir troskove da vidim isplati li se.
Printable View
Hvala vam svima na preporukama :)
Idemo u zoo, najmanji se veseli tome I akvariju.
Za prijevoz razmisljamo uzet t 10, a gledala sam tu bcn card jer ona ima navodno ukljucen prijevoz. Moram jos stavit na papir troskove da vidim isplati li se.
i mi smo s vuelingom letili u Barcelonu :)
svakako kupite karte za sve atrakcije online, ustedit cete vrijeme cekanja u redu a neke su i malo povoljnije online (mislim da je zoo bio povoljniji online)
ja recimo nikako ne bih propustila izlet na montserat
svi smo različiti - je recimo bih propustila. Nije da mi se nije svidjelo, ali ja sam tip od grada, ima previše stvari u samom gradu za vidjeti - bilo bi mi žao potrošit vrijeme na okolicu. Ali zato smo tu, svatko piše svoje,, a babyboys i njena familija znaju najbolje sami kaj najviše vole
e sad mene stvarno zanima koliko je ta jeftina karta iz Budimpešte/ Bratislave - da radiš toliki "tramak" uz to malo godišnjeg odmora kojeg trebaš rasporedit prek godine, još putuješ na 400 km udaljeni aerodrom?
Meni je Miro-ova galerija fenomenalna bila. Veličina izložbe je taman primjerena.
Osim toga oduševila me koncertna dvorana s vođenjem, ali nisam sigurna koliko je to svima super, a karte su dosta skupe. Volim koncertne dvorane s odličnim tehničkim rješenjima.
I naravno obje Gaudijeve kuće i Guell.
U Figueras bih otišla kad bih bila 2 tjedna u Barceloni.
Gaudi ima više od dvije kuće u Bcn.
Slažem se za Miroa.
ali fakat me zanima ova računica oko avionske karte- ono, koliko je karta npr iz Budimpešte? Stvarno je jeftinija od tih dodatnih troškova puta (d Budimpešte treba potrošiti benzin, platiti našu autocestu, Mađarsku vinjetu, parkiranje, vrijeme) - stvarno je tolika razlika u cijeni karte između npr Zagreba i Budimpešte
Ok, i ja sam jedno letila otamo, još kao cura. Ali radilo se o prekooceanskom letu i mi smo do Budimpešte išle vlakom. S time da razlog nije bila cijena, nego nismo mogli naći drugu kartu zbog specifičnog termina
nano, koliko znam iz budimpeste leti dosta tih niskotarifnih kompanija i moze se nac jako povoljnih karata za razne destinacije. mi smo povratnu kartu Du-Bcn platili 60 €.
dolega, ne kužim ni dalje. Otkuda ljudi putuju? Mislim gdje žive?
npr. Zagreb -Bcn se iz Zagreba može kupiti za 1000 kn ako dovoljno rano kupiš kartu. 1000 kn je recimo 140 eura. Do Bratislave se prvo moraš voziti, zatim platiš autocestu do Macelja, pa vinjetu Sloveniji,Austriji i u Slovačkoj. Potrošiš valjda tank dva benzina. Potrošiš i više vremena (možda i dan godišnjeg), netko se malo umori i vozeći . I koliko si uštedio ( Zagreb -Macelj 48 kn x2), Slovenska vinjeta 15 eura, austrijska vinjeta 7,6 eura mislim, zaboravila sam koliko košta Slovačka vinjeta), ne znam koliko auto benzina potroši . Do Bratislave ima 300 km - znači 600 povratno Ako auto troši 10 l, 60 l benzina recimo da je 600 kn
Sada mi se to ne da preračunavati, ali ovako odokativno, ne izgleda mi tolika ušteda da bi
Iz Zagreba je znači 2000 kn
odokativno iz Bratislave 78x2+15+7,6+20 +? eura = cca 200 eura 48x2 +600 kn = 700 kn
ak se nekome da, nek provjeri moj račun - ali meni ovo izgleda gotovo pa identična cijena a ne voziš se do Bratislave
Dakle, ja sam se referirala na vidu koja traži karte za letove kojih nema iz zg-a i gdje je alternativa let iz nekog drugog grada
ai moram ti pobiti računicu jer se do bratislave preskače slovenija i austrija
a H vinjeta košta 10 eura
i ne kužim kak potrošiš dan godišnjeg ako se isti dan ukrcavaš na let
Nama je jako fora bio jedan soping center koji je otvoren u staroj areni za bitke bikova.
Isto tako smo se pjesice spustili s Monjuica prema gradu i usput pogledali znamenite fontane.
Isto smo bili 5 dana, premalo ali za vidjeti glavne stvari ok. Plaza je isto fora.
Mi iz Ri do Barce najlakse dodjemo iz Venecije, nadju se povratne karte za 20ak eura.
20 eura za kartu - e to je ušteda.
OK dolega - nisam baš na ti s Bratislavom, al mi smo išli prek Austrije. I fulala sam kilometre. Kaže cca 380 km, 4,5 sata vožnje.
To dan godišnjeg nije točno tak al treba više vremena jer osim kaj moraš ranije doći do aerodroma, još otpadne vrijeme na put, svakako ti treba više vremena.
Iz npr Zagreba možeš doći do svakog grada - daj je jedino pitanje treba li presjesti ili je let direktan.
Ali fakat sad zachatavam temu o Barceloni
iz zagreba ne možeš doći do puuuunooo gradova ako ne presjedaš
i isto tako je puuuunoooo jeftinija varijanta letjeti iz nekog drugog grada u tom slučaju
a kad se zbroji i vrijeme putovanja do tog drugog grada i vrijeme čekanja prilikom presjedanja - mislim da je računica jasna
joj dolega - ona gore računica nije jasna. Ja ne bih (iako mi trebaju 4 karte) zbog parsto kuna išla u Bratislavu da bih došla do Barcelone. Nije neka ušteda - sad bih mogla ići ponovno računati
Al da sam u Rijeci kao inLove, za karte od 20 eura bih išla do Venecije
da ponovimo
160 eura su karte, 20 eura parking, 10 eura Mađarska vinjeta 190 eura
44 kn je Hr autocesta u jednom smjeru i ima skoro 800 km tamo i natrag -- znači nekih 900 kn autocesta i benzin - npr 120 eura
znači ukupno cca 310 eura i 4 sata vožnje do tamo i isto toliko nazad
a dvije povratne karte iz Zagreba su 2000 kn
a evo i jedne jednostavne računice:
radi se o kartama za dublin
najjeftinije što sam našla iz zg-a je 180 eura po osobi
5x180 = 900 eura
alternativa:
10 eur vinjeta H
10 eur vinjeta slovačka
20 eur parkiranje
100 eura gorivo
5x78 eura karte
= 530 eura
razlika između 530 i 900 eura je prilično velika
ja stvarno ne kužim šta tebi nije jasno
apsolutno nitko ne spominje let do barcelone za 1000 kn već presjedanje
dolega - godišnje odmore treba planirati unaprijed ako želiš kupiti povoljnu kartu.
Kad imaš djecu, unaprijed znači, da možeš ići onda kad djeca imaju školske praznike.
A i destinaciju biraš po tome gdje je akcija.
Mi smo do sada bili u Parizu, Rimu i Istanbulu i karta bi nas po osobi došla cca 1000 kn. Letili smo iz Zagreba i sve su bili direktni letovi. Osim kaj direktni za Rim znači da staje u Splitu ili Dubrovniku.
Ako ne napraviš ovo kaj sam gore napisala, onda tvoja računica štima
ti i dalje ne razumiješ da sam se referirala na vidu koja je rekla da letova za milano van sezone nema iz zg-a.
isto tako nije bilo ni letova za dublin iz zg-a, čak mislim da kreću tek od svibnja.
i kad uzmeš sve u obzir i kupuješ kartu mjesecima unaprijed, ne znači da će ti se iz zg-a isplatiti više nego iz nekog drugog grada.
primjer računice koju sam ti dala se odnosilo na karte iz lijepe naše za rujan pa opet nisu jeftinije nego iz bratislave za ožujak
ok, problem Zagreb je kaj nema jeftinih letova.
Ali ni odlazak do 350 km udaljenog aerodroma nije baš nešto što je jednostavno ili praktično.
vecina aviokompanija tijekom godine ima razne akcije, tako da cijena nije uvijek ista. Jeftinije karte prije nestanu.
Ako se u zadnji tren sjetiš negdje otputovat, onda vjerojatno moraš pronalaziti ove triper kombinacije
ok, vidim da ova rasprava nema smisla jer ti konstantno vidiš čašu napola praznu, a ja je vidim napola punu
pa bi meni i odlazak na let u bratislavu, uz uštedu, bio povod za odličan dodatni izlet
možeš autom i do Madrida :)
Lijepo putovanje, ak imaš dovoljno dana za stajanja i razgledavanja usput.
ovo mislim ozbiljno
Kažu oni koji su probali (više puta) da na kraju dođe više nego avionom
babyboys, jeste otputovali?
Nadam se da ćeš napisati par rečenica dojmova
sutra putujemo. jedva cekam. javim se.
kao dodatak, uletio je i odlazak na tekmu lp. buduci je malo vjerojatno da cevse zvijezde jos koji put tako posloziti,ovo je definitivno once in a lifetime experience.
Sretan put!
hvala ;)
Mozda se sretnemo na aerodromu ;)
Se isplati ući u koji od muzeja Miro, Picasso, Dali?
Meni su sva tri fora.
A ako stigneš samo jedan, koji je najinteresantniji?
Da li je Picasso postav koji je bio u Zg pred par godina?
To ovisi kod volis. Meni je Miro drag.
Iskreno, više se nit ne sjećam Picassovov postava. Bila sam davno
I meni je Miro drag. Isto za Picassa ne znam više, ali ne vjerujem da je isti postav bio. Bila sam i u Malagi, taj mi je ostao više u sjećanju, a Picassa sam se posvud nagledala.
Mislim da je to jako individualno. Dali je u Figuerasu. Ako imaš vremena za Dalija, onda imaš vjerojatno za oba ova u Barceloni. Dalija sam odradila na maturalcu, kad mi se čini i da je po dobi najprikladniji.
Ja sam za Miroa :)
ja za Dalija :trep:
I moji osobni favoriti su Miro i Dali :heart: a Picasso je malo mračniji ali i opća kultura.
Ali postavi u muzejima znaju biti svakakvi... Treba znati gdje pogledati najbolji postav...
Nažalost Dali čeka da slijedeći put dođemo u toj kraj, van ruke je...
Vidjet ćemo što će nam vrijeme dozvoliti, nadam se da ćemo stići bar jednoga pogledati i da će nas "oboriti s nogu"
vratili smo se. jos sredjujemo dojmove,ali smo svi spsolutno odusevljeni. i isli bi nazad :)
u gradu ima strasno puno radova,pripremaju se za peek sezone,pa nas je to na nekim mjestima malko ogranicilo,ali nema veze.
bili smo u zoo i aquariumu,camp nnou experience i utakmica ( cak i za one koji ne vole sport,ovo je impresivno iskustvo, lijepo navijanje i idkreno veselje zbog pobjede,ni trega vandalizmu koji je tako prisutan kod nas, njima je taj klub zaista dio nacionalnog identiteta i ponosa). sve gaudijeve kuce su fe.no.me.nal.ne. sagrada familia- cim udjes obuzme te vau efekt. apsolutno remek djelo. zao mi je samo sto nismo mogli na tornjeve, dostupne termine su imali tek za subotu,a to nam nije odgovaralo. park guell- na mirador de tres cros- pogled na citavu barcelonu,u podnozju jedna djevojka svira fado( znam da nije tipicno, ali se bas uklopilo). na centralnoj terasi su radovi, ali se veci dio ipak moze obici. mog najmanjeg je odusevio colon de columbus ( pretvorili smo to u pricu o americi i naucili napamet balasevicevu pjesmu :) ).miro i picasso- oba must see. fontane su bas vau, cak je i muzika koju pustaju ...ok. klinci su fascinirani pokretnim stepenicama nasred ceste :) ...
metro je savrseno cist,vlakovi uskladjeni i zaista je jedan od najboljih metroa na svijetu.
la boqeria -fora. moja djeca nisu od morske hrane,pa smo tapase preskocili,ali smo jeli empenade i turron.
jedino sto me se nije dojmilo je la rambla. more ljudi,standovi sa suvenirima... fora su djelovi gdje pocinje-placa de catalunya,i zavtsava -colon de columbus.
ako idete, svakako obratote paznju na barcelona fish u luci i mural de miro,kod stanoce podzemne liceu se izadje, tamo jd trg na kojem je miro napravio mural na podu,a izabrao je to mjesto jer je blizu njegove rodne kuce ( to je trg na kojem je lani bio teroristicki napad).
sto se tice prosvjeda, zavrsili su prije nego smo dosli i opet su ovaj vikend. ali prilicno mirni, naisli smo samo na govorancije u gotockoj cetvrti.
uglavnom, uzivali smo ko prasci i vratit cemo se sigurno.
zao mi je samo sto nismo stigli na tibidabo,jedini dan kad nam je odgovaralo nije radio. i nismo se vozili zicarom,bza nas 5 50 eura mi je ipak bilo too much. drugi put cemo.
Meni su apsoluni favorit Miro i Casa Batllo. :heart:
Miro je divan, nema se tu što dodati.
A Casa Batllo skupa do besvijesti, ai fenomenalna!
Dobije se njihov audio vodič, koji ima animaciju unutrašnjosti kuće, kako je bila namještena, što predstavlja koji oblik, koji prozor...
Gaudi je promišljao svaki detalj, i estetski/dizajnerski i pazio da bude praktično, a u izvedbi savršeno.
Jedva su me izvukli van...
La boqueria posebno iskustvo za sva osjetila!
Kad smo dočekali mjesto za šankom pojeli smo ručak iz snova....
Plaža, sangria, atmosfera... :heart:
I mi se vraćamo!