Ajde jelena sad ti opet o centru a lunahor je lijepo gore rekla da se odlucila za stan i kvart.
Nano je, pitala je lunahor kad su neki to naglasavali unatoc njenom postu da je zanima udaljenost od Kajzerice.
No dobro nije bitno...
Printable View
Ajde jelena sad ti opet o centru a lunahor je lijepo gore rekla da se odlucila za stan i kvart.
Nano je, pitala je lunahor kad su neki to naglasavali unatoc njenom postu da je zanima udaljenost od Kajzerice.
No dobro nije bitno...
Na temu povezanosti pruge Prečko-Jarun i Novog Zagreba: loše je to što ne postoji direktna pruga iz Horvaćanske preko Jadranskog mosta, iako su tračnice postavljene još 1987. kad se proširivao taj dio tramvajske mreže. Ali pruge nikad nisu spojene (iako je to bilo u planovima, kao i štošta drugo). Ukoliko se taj spoj ikad ostvari, i uvede tramvajska linije koja skreće u NZ iz Horvaćanske, to bi jako puno značilo za dostupnost Novog Zagreba iz zapadnog dijela grada.
Ovako kako je sad, to znači presjedanje kod studentskog doma na Savi, uz dva vrlo neugodna prelaska preko ceste (i pruge) i prometnog križanja, jer tramvajske stanice nisu jedna nasuprot druge. Druga opcija je spustiti se ispod mosta i došetati do Kajzerice pješice preko starog Savskog mosta, što je ugodna šetnja, samo treba imati na umu da nisu uvijek vremenski uvjeti takvi da šetnju čine ugodnom ;)
Spominjao se na temi i autobus 109, to je dobra linija (i zapravo jedina linija javnog prijevoza koja povezuje zapad s Novim Zagrebom), ali je gužva u špici nepodnošljiva.
Godinama sam se vozila na posao autobusom 109, i dok je na početku to bila superbrza veza između zapada i Novog Zagreba, pred kraj je postalo nepodnošljivo - npr. popodne, da autobus prođe Aveniju Dubrovnik i pređe Jadranski most je trebalo valjda i pola sata.
sjeća li se ko uopće 16-ce????
od črnomerca prek Jukićeve do N.zagreba
pjesacki most za Kajzericu je sasvim ok, svakodnevno je pun pjesaka, djece... moj stariji tuda redovito ide iz NZ na treninge na Mladost sad kad je ljepse vrijeme, radije nego par stanica tramvajem
ima i par prijateja s Kajzerice pa se zajedno vracaju preko tog mosta - uglavnom, nikad nije pustoš...nema straha za tu rutu...
Ovak, Precko je simpa kvart.
Ono sti bi meni bilo bitno kod odabira kvarta je bas ta mogucnost koristenja javnog prijevoza do skole/posla. Bez obzira ide li se npa do posla autom. Cisto da znam da mogu koristiti javni prijevoz.
Ne znam gdje lunahor sada zivi, ali se sjecam prica svojih frendova s faksa kada bi dosli u Zagreb na studij. Trebalo im je neko vrijeme za prilagodbu.
A da ne velim da je isto i s voznjom autim - ima dosta mjjesta u gradu gdje se tramvaj i autobkrizaju na neuobicajenom mjestu
Nije problem most, meni se čini problematičnim prijelaz ceste, ako su djeca manja (oprosti, uopće ne znam kolika su ti djeca). Prvo moraš ono veliko križanje kod Jadranskog mosta prijeći (ili izaći u Veslačkoj, al onda obično dulje čekaš semafor i imaš osjećaj da se vraćaš), a onda cesta na Kajzerici koja bude dosta prometna, a nema semafora i zavoj je.
pa može odma ići preko podhodnika, kaj nije to najlakše, pa tek iza toga proči križanje preko Savske, napose ako idu pješke
Kojeg podhodnika?
Ja bih sišla pred studentskim domom SR ili u Veslačkoj. Od stanice SD SR moraš prvo prijeći prema jugu cestu pa prema istoku i onda si na okretištu. Onda ideš na pješački Savski most i onda opet moraš prijeći cestu na Kajzerici, ni tamo nema podhodnika. Misliš na podhodnik u Novom Zagrebu? Onda moraš presjesti. Ako presjedaš na stanici SD SR, opet moraš puno prelaziti cestu prema stanici za 7 ili 14 ili ako ideš na Veslačkoj van, onda prijeđeš samo Savsku, al onda imaš samo tram 14.
kako god, meni se Savski most čini jedinom comfort zonom na tom putu. Kajzerica mi nije pješački prijateljska. Nešto su mijenjali otkad ja više ne idem tamo, možda je bolje sada.
Jedino da ide natrag prema Staroj Savi pa proći preko onog terminala za buseve na most. To je možda najugodnije. Ja bih svoje dijete vjerojatno tuda poslala. (Iako i dalje ima cesta dvije ceste na Kajzerici. I dalje mi se Savski most čini kao najugodniji dio puta.)
Omg koje komplikacije do skole a cinilo se jednostavno i blizu . Cure ce 15 g u 7 mj navrsit. Pricamo o srednjoj , o gimnaziji na kajzerici .nisu male ali trebaju se i priviknut i na zg promet, to cemo kroz ljeto trenirat ;)
Da, nije bas bezazleno krizanje, makar svugdje postoje pjesacki semafori. Ali ako su srednjoskolke valjda su dovoljno vec oprezne. Probaj doci jedno jutro oko 8h (ja tad svaki dan prolazim) pa ces vidjeti bujicu auti, studenata iz SD Radic itd...
Nije me toliko strah krizanja vec vise onih ulicica po kajzerici gdje nema pjesackog .to mi se cini opasnije . A opet u ooju god skolu da krenu bit ce im isto , guzva , tramvaji itd..
Lunahor - istina je, od pjesackog mosta preko Kajzerice do gimnazije dosta onih malih ulicica nema nogostupa... Mislim, sto se toga tice kvart je koma...Eto to je npr. kvart di ja osobno nikad ne bih kupila stan, totalno divlja gradnja, uzas zivi od prometa, zgrade preblizu jedna drugoj, ljudi gledaju jedan drugom u sobe...
Ipak, tu djeca svakodnevno hodaju sami i do OŠ, odnosno do gimnazije... Tako je - kako je.
Novouređeni nogostup je na novoj prilaznoj cesti gimnaziji sa juzne strane, tj. od Av. Dubrovnik (tu bi ti cure eventualno trebale sici sa tram br. 14 pa pjeske tom novouređenom cestom do skole, ako ce presjedati iz Preckog sa tramvaja 17 na 14).
Ali opet s druge strane - tvoje su 15 godisnjakinje - doista ne vidim razloga za brigu...
N i ja ne vidim nikakve komplikacije pa radi se o 15godisnjacima.
Pa to križanje svaki dan prelazi stotine puno manje djece, koja treniraju na Mladosti (uključujući moje dijete). Ja ne razumijem što točno ovdje brijemo :)
Iz tramvaja u slučaju panike :D od pješačkog prelaza, mogu izaći i na prvoj stanici u Savskoj (Veslačka), onda imaju 5min do okretišta i opet preko mosta i na kajzu. Ne trebaju preći cestu nigdje.
(S 15 godina većina djece u HR putuje izvan mjesta boravka, ako se radi o tolikoj djeci, u potpuno drugi grad)
Ma s 15 nije zbilja problem. Tu ja ne bih brinula ako djeca nisu nešto ekstremno zvrkasta :)
Kajzerica je skućena, ali mislim da se brže vozi jedino ulicom uz nasip, ona dijagonala kroz kvart što dijeli obale i podbrežja je prilično spora. Ma za srednjoškolce ne brini. Pa da idu u Ruđer, snašle bi se.
naravno da bi se snašle do ruđera, kad bi mogle koristti i transverzalni bus 107:mrgreen: