U moje doba je bila poprilična lova za lift, a nas općenito je bilo puno koji smo išli skup,a u duši mladi pa smo potegli pješke,ali opet imali snage i za cijeli dan kaj smo pjršaćili
Printable View
https://www.bettertaxi.com/?_=1522620377
ovaj taxi kaže 33.40 eura ako je prosječan promet, 39 ako je gužva, onda je jeftiniji "obični" taxi nego uber
mislila sam na uber kod nas s aerodroma doma
u parizu ti je najpovoljniji vlaj
Ja sam bila cca 26_27
nano, to si gurman
se "isplati" kupit koju butejlicu?
sira?
koja guščja paštetica, nije moj izbor, ali ima onih koji vole
Da. Mi smo stalno kupovali u lokalnom dućanu. Uvije je nešto na akciji. I sve nam je bilo dobro. I sirevi i vino ( samo smo crno uzimali) i paštete.
Kad već pitaš, preporučam se za paketić fois gras. Platim i njega i kavu
I to sve kupi u gradu a ne na aerodromu
evo za to je bila predviđena druga torba
a to je pakirano tako da može stajati, kao naše paštete?, neće mi se pokvariti za par dana u sobi?
Koliko se sjecam bile su pakirane na različite načine. Od konzervi i staklenki ( one mogu na sobnu temperaturu) do onak u foliji ili plastici pa i u dućanu stoje u frižideru.
Snimi ducan pa sve kupi zadnji dan.
I ja najradije nosim hranu kao suvenir.
Da ti donesem malo jamona? ;)
ja nemam savjet o Parizu, samo sam htjela podijeliti zgodnu stranicu /aplikaciju za planiranje putovanja
https://www.visitacity.com
doduše, ne znam koliko je to zgodno kad ideš avionom... :?: :-/
Daj ne zekaj. Moze avionom.
Joj, i ja bih opet
Ajme!!!!!
Ja bi da idem ponovo tak napravila :)
Za Eiffelov toranj izađi na stanici metroa Trocadero (izlaz Av. du president Wilson) i onda od tamo imate prekrasan pogled (s Palais du Chaillot) na toranj. Šetnja oko svega toga cca 1 sat, pa onda pješice do drugog kata tornja (oprez ako se bojite visine - stepenice su mrežaste, ograde isto tako, tako da može biti nelagodno). Nakon tornja možete na brodove po Seini. Lijepo je u sumrak ili navečer. Vožnja je cca 1 sat koliko se sjećam.
Druga šetnja (malo duža, ali meni uvijek najdaraža) stanica La Sorbonne, malo tu prošetati, pa na otok do Notre Dame i Sainte Chapelle, preko mosta do Louvrea, slikanje kod piramide, potom preko parka Jardin des Tuileries do Champs Elysees i sve do Arc de Triomphea. Mislim da vam za ovo treba oko 5-6 sati. Ali ovo možete prvi dan po dolasku, naravno bez ulaska u Louvre (ali s ulaskom u Notre Dame i Sainte Chapelle). Ja sam Louvre samo jednom posjetila jer je to muzej u koji ulaziš ciljano pogledati određeno umjetničko razdoblje.
Treća šetnja metro Pigalle. Možete proći pored Moulin Rougea, pa šetnjom kroz ulice do crkve Sacre Coeur. Šetnja 3 sata.
Za Versailles računajte minimalno 8 sati.
Ostalo sve idem ciljano s metrom: Centre Pompidou, Galeries Lafayette, La Defense, muzeji i sl.
e napravili plan, nismo stavili versilles
sad nemam pojma gdje bi
odmah prvi dan smo isplanirali Eiffel, Trocadero i Seinu, računamo da će nam od cca 14-15h do navačer to biti dosta
mislim naravno neće biti dosta i da smo 3 dana tamo, ali moramo sve ubrzani program
Samo ću sad kratko pisati, kasnije se više javim.
Mi imamo easyjet i airbnb za Pariz riješen, kraj 6.mj., 7 dana. Složila sam nam plan, i silno se veselim čitati savjete ovdje. I staviti neke svoje. U Parizu sam bila nekoliko puta, kao student francuskog, ovo je prvo obiteljsko putovanje. :)
Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk
Čisto sumnjam da može. Ja sam za svaki slučaj pokušala u Torinu, nije išlo.
Kod nas uber tvrdi da ima tarife za aerodrom, ovisno iz kojeg dijela grada ideš, tako da je kao svejedno kojim putem voze. Vozači su mi se činili iskreno uvjerenim, ali pokazalo mi se da nije istina. Čini mi se da je ovaj u smjeru aerodroma očekivao tu cijenu (nekih 90tak kuna), a natrag se iznenadio da je niska cijena, ispalo je cca 75 kn. Još su mi objašnjavali da je razlika s koje strane Save si, jesi li istok ili zapad itd...
daj okvirno plan
mi imamo praktički samo 3 puna dana za pariz
pol dana u dolasku (to planiramo eiffel i pol dana u odlasku, to mislimo monmartr ili kako se već piše i crkva svetog srca)
imamo tri puna dana, ali nisam stavila versai, ne znam da li da uopće ga probam negdje ugurati u prekrcani raspored
alex, ja mislila da si ti vec u parizu.
ja mislim da je versilles za 3 dana previse, ali...
da, vjerojatno niš od toga
nekakkav okvirni plan je
sutra dolazimo poslije 11h
dok se snađemo, izgubimo vjerojatno u putu :D do hotela računam da bi od 14-15 mogli krenuti
eiffel, trocadero, seina
četvrtak disney
petak louvre, elizejske poljane i slavoluk
subota je krug oko norte dame (ne gledaj kako pišem) sorbona...
nedjelja free tour, la fojet i oko toga
pon monmartr i povratak
Baš lijepo da putujete...
Sad skrećem temu, ali nedavno me uber totalno iznevjerio. Potpuno su me krivo tražili vozači, nekim ludim rutama, a živim u prometnoj ulici, nije neki "odvojak". Prvo je jedan otišao u skroz drugi kvart (pratila sam ga appom), pa su mi dodijelili drugog, pa sam vidjela da i drugi ima krivu rutu ucrtanu. Bila sam uvjerena da je neka nesreća nacesti pa da ne mogu do mene. A za ucrtani put su planirali preko ograđenog poslovnog dvorišta preko kojeg se ne može proći. Pošizila sam i sjela u svoj auto. Išla sam u centar pa mi se nije dalo parkirati. Imala nevjerojatno sreću s parkiranjem i trčala u petama. Kad sam stigla samo mi se znoj slijevao...
Mi smo ga koristili u Lisabonu i Rimy bez problema.
Sent from my iPhone using Tapatalk
1. dan
Tour Montparnasse
Jardin du Luxembourg
Quartier Latin
2. dan
Louvre
Ile de la cité
Bateau-mouche
3. dan
Musée d'Orsay
Etoile - Champs-Elysées
Tour Eiffel
4. dan
Montmartre - Sacré-Cœur
Centquatre
Cité des sciences - La Villette
5. dan
Versailles
6. dan
Parc zoologique Vincennes
(jer je relativno blizu našeg stana)
Znači mi imamo 5 punih dana i jedan polovično, zato taj zoo blizu stana. Versailles cijeli dan. Frendica hrvatica gore rođena mi je pomogla oko planiranja, odobrila ovaj gore plan. Ja sam uzela kartu Pariza, raširila ju preko cijelog stola i popikala mjesta koja bih željela obići. Onda sam grupirala po blizini, dakle da dođemo ujutro direkt iz stana metroom, i do kraja dana smo on foot
Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk
Ja bih radije ostala u gradu neg isla u Versailles. Osim ak nemas dijete ludo za dvorcima.
Lijep je. Al Pariz je Pariz
Jelka, idete s autom ili avionom?
Ja ne uspijevam ubosti malo jeftinije avio-karte za nas 5 ...
Možda bismo s autom. Vidim da na airbnb-u ima dosta appt s parkingom