pa rekla bih da nije issue to da roditelji skupa sjedaju na kavu, nego što to rade novim partnerima iza leđa i bez djece u nazočnosti
Printable View
pa rekla bih da nije issue to da roditelji skupa sjedaju na kavu, nego što to rade novim partnerima iza leđa i bez djece u nazočnosti
Ajme dok ja dođem one već o jagodama. :lol:
U vezi mojih hormona, bio je tu, sad je tu i zajedno smo to prošli. Nije moj problem manjak pažnje, pažnje ima dovoljno. I ne treba djetetu uskraćivati vrijeme koje provodi sa oba roditelja. Ne bih nikad to ni htjela ni pokušala. Meni je smetalo što mi nije rekao. Dobro, sad ispada da nije ni znao, ali ipak je to u mojoj glavi izazvalo svašta. Najviše mi se vrti po glavi to što je ona njega ostavila, on nije htio razvod. Iako mi on baš sinoć kaže da ima još i 1% osjećaja prema njoj da ne bi mogao s njom normalno pričati nego bi bio ljut zbog svega što je bilo.
I ja isto ne vjerujem u to da prigoda bere jagode, ali je istina i da akteri nekad nisu svjesni svojih želja. Ma ne znam, na kraju ću ići pogledati onaj film da vidim trenutke koje treba spriječiti da ne bi doveli do konačnog rasplamsavanja starih vatri. :lool:
Da prigode beru jagode :lol: i zaboravila sam na tu izreku. Meni je to da oprostite kao ona priča "stvarno nisam planirao, ja sam hodao cestom, pokliznuo se na koru banane i baš pao na nju a ona nije nosila donje rublje." Ni kriv ni dužan.
Otprilike tako nekako haha. Ma ako hoće prigodu napravit će je, s njom ili s nekom drugom. A i ne mislim ja da on mene vara. Ja se samo želim riješiti tog osjećaja ljubomore jer je ružan i jer me prati oduvijek i mislim da je krajnje vrijeme da to promijenim. Ta njihova kava je bila samo okidač.
Ja mislim da se to ne može promijeniti, možeš ga samo staviti pod kontrolu mantranjem kako je to loše.
Za utjehu, splasnut će kad splasne i ljubav :lool:
Ja se nadam da je moguće oboje. Iako se više nadam da je moguće zadržati ljubav. :oops:
Ma čekajte bivša bi se trebala uvrijedit na ograničenje viđanja?? Ta bivša je tražila rastavu! Imala je pravo na puno vrijeme viđanja i sad kad on ima drugu ona bi se trebala ljutit na ograničavanje? Ne kužim vas....
Riri, to je osjećaj kojeg se ne možeš u potpunosti riješiti pa to od sebe niti ne očekuj, posebno ne preko noći.
Da pojasnim, kad sam ja upoznala sadašnjeg muža on je bio već nekoliko godina razveden, u korektnim odnosima sa bivšom. Upoznala sam je u nekom trenutku i sad je evo znam već skoro deset godina. Ne družimo se, povremeno se vidimo na nekom dječjem zbivanju, možemo popiti kavu.
Nisam nikad bila ljubomorna na nju kao ženu, kao konkurenciju, kao prijetnju... nastavi niz.
Međutim, ljubomorna sam na činjenicu da ga je upoznala prije mene, provela je s njim značajan dio života, imaju zajedničku djecu. Ljubomorna sam što je tu tad bila ona a ne ja. Ok, ja sam došla poslije, bolje ikad nego nikad i sretna sam što ga imam sad za sebe, ali oni će uvijek imati jedan zajednički dio povijesti i djecu kojoj su oboje roditelji i to se ne može promijeniti.
Ujedno je ovo jedina vrsta ljubomore koju ja mogu razumjeti kad se radi o bivšima. Inače ne bi bili bivši. :grin:
Ne bi se ona trebala ljutiti na nista.
Ona je nebitna u prici.
On bi se trebao ljutiti ako bi mu se uvjetovao nacin vidanja sa osobom s kojom djeli roditeljstvo. Nije on predmet ili vlasnistvo da mu se uvjetuje nacin vidanja. Ili ne vidanja.
Kao da ti imas novog partnera pa ti taj uvjetuje da razgovaras s ocem svoje djece samo pred njim . Pa nisi ti napaljena balavica kojoj treba kontrola.
Sirius kopirat ću komentar od ranije da shvatiš o čem pričam: Netko je predložio da se muž smije vidjeti s bivšom samo uz prisutnost Riri, a da sam ja bivša, imala bih problem s time. Svaka čast svakome, ali ja se stvarno ne bih redovito viđala s novom ženom bivšeg muža.
Inače se ljubovati može i telefonom i pisanim putem.
Aha da. Pa i ja bih imala problem i s tim. Šta će mene neki kondor nadgledat na koji način ja pričam s bivšim mužem?!
Ali mislim da to i nije neko pitanje, jer si nijedan bivši muž koji imalo drži do sebe ne bi dozvolio da pred bivšom (a onda i pred svima kojima bi ona to ispričala) ispadne takav papak :lol:
Isto ko šta nijedan muškarac koji drži do sadašnje partnerice nebi trebao gledat na to dal ispada papak pred BIVŠOM ženom.
Ah odoh ja s ove tme. Žalosno je da napadate nove članove i da nisu jednaki starim članovima :( Već sam na par tema doživila napad na svoje mišljenje i onda netko od starih članova napiše isto šta sam ja napisala i s njima normalno pričate i ne napadate.... Riri tebi ću još reći da je ovo tvoja veza i da imaš pravo postavit neke zahtjeve odnosno imaš veća prava nego njegova bivša. Ona je svoje pravo na njega izgubila rastavom braka
anita83, kakve veze ima stari clan-novi clan?!
Ako netko smatra da "polaze pravo" na nekoga, mislim da je ok da mu se veli otvoreno i da treba prihvatiti dobronamjeran komentar da nikad, ali bas nikad nemas nikoga osim sebe i ne polazes pravo na nikoga osim na sebe.
Samo potpuna sloboda moze izroditi instinsku ljubav, onu trajnozarecu.
Ne znam zasto ti mislis da bivsa zeli natrag svog bivseg muza? Jer zvuci tako. On je samo popio kavu u lokalnom kaficu sa majkom svog djeteta. Moguce da je zeni bilo neugodno preko telefona traziti da dijete bude kod njega izvan rasporeda pa mu je to htjela reci osobno. Ne znam, meni je stvarno cudno citati da svaki razgovor ili neobavezna kava muskarca i zene skriva neki tajni plan razvrgnuca veze ili zelje za aferom.
A daj ne idi, anita, meni su baš dobre tvoje i ririne teme!
Nema veze šta si nova, nego to što imaš stav suprotan većini. Što i nije nužno loše, pa tu smo da izmijenimo mišljenja i iskustva, neka odbacimo a neka uvažimo i tako se unapređujemo. Ja npr neću sad otrčat na kavu s bivšim, ali mi je Superman dala za misliti s onim da bi dijete voljelo imati pokoju sliku s oba roditelja...
Hvala hvala. :mrgreen: Iako se za sebe se ne sjećam da sam otvarala neku prije ove ali znam da bi bile dobre hahaha. Anitine teme mi se sviđaju. I slažem se, pa bio bi dosadan forum da svi pišemo isto, ne bi uopće bilo prostora za razgovor i raspravu, svi bi samo stavljali x x x x. I sviđa mi se što se i na ovoj temi išlo u drugačije krajnosti, pomoglo mi je da dobijem širu sliku. :)
Divim se prijateljici koja je nakon rastave,sa bivšim mužem uspjela uspostaviti civiliziran odnos na dobrobit vlastitog djeteta. Danas su oboje u novim brakovima i imaju ‘novu’ djecu ali i dalje redovno komuniciraju i dogovaraju aktivnosti oko zajedničkog djeteta. I da, novu ženu bivšeg muža ona jako cijeni. Rijetko ali eto ima i takvih slučajeva.
Riri, da su htjeli nešto skrivati sigurno se ne bi našli u kafiću tebi pod nosom.
Cipelica,
Meni je posve normalno da se tako ponašaju dvije odrasle rastavljene osobe. Civilizirano.
Ja sam i sa svakim svojim bivšim ostala u dobrim odnosima.
Ne može se naravno uspoređivat s brakom i zajedn.djecom, al ih znam koji su i nakon veza ostali u lošim odnosima odnosno više nisu ni riječ prozborili. Meni je to nezamislivo.
Sirius jer razmišljam logički nakon pročitanog. Riri je rekla da njen zaručnik svoje dijete obožava i to onda znači da mu nije problem da dijete bude tu izvan rasp. Druga stvar ta majka će ostavit dijete na nekoliko dana kod njih a to onda povlači i da Riri i njen zaručnik nisu budale odnosno da nema straha od ostavljanja pa da mora davat neke upute. Zaboga pa on je otac toj curici. Zna se pobrinit za nju. To nas dovodi do zaključka da žena koja svog bivšeg muža zove na piće bez prisutnosti njegove zaručnice nešto hoće. Meni se nameće zaključak da ona hoće svog bivšeg muža a nisam ni jedina kad se govorilo ovdje o starim vatrama ne? Plus svemu tome je napisano u prvoj objavi u kojoj se kaže da je bilo natjecanja između njih dvije na početku. Šta natječemo se za nešto šta ne želimo? Nema logke. Ja bi u ovakvom problemu postavila jasna pravila za svog budućeg muža. Riri razmisli dobro o ovome prije nego potpišeš brak
Da, zena se hoce dogovorit za cuvanje male. To jedini zakljucak koji se namece. Ostalo su sve mastanja.
Riri, čitajući tvoj uvodni post mislim da si na dobrom putu. Piknula te situacija tamo gdje si najtanja ;) no svjesna si toga.
ja ne mogu shvatiti ljubomoru. na srecu jos nisam imala susret sa svojim takvim osjecajem.
nikad mi nije bilo jasno kad bi neki rekli da su ljubomorni kad im neko uzme dijete, npr bake. ono halooooooo. ja bi bila sretna kad bi neko uzeo moje dijete bilo na 10 bilo na 180 minuta.
mozda sam samoziva, mozda sam egocentricna pa volim sebe vise nego druge.
ali odlazak na kavu dvije osobe koje izmedju sebe imaju toliko stvari i dobrog i loseg. koje su medjusobno odlucile da ne mogu vise zivjeti zajedno jer jedan ne spusta dasku na WCu, a drugo previse prigovara, mi je van pameti.
ako se u tom braku nisu poubijali, oni ipak imaju nesto zajednicko i osim djeteta. i to je valjda ono sto smeta ove ljubomorne.
ja to gledam tako da im je to bilo bitno valjda bi se potrudili to sacuvati, a nisu.
a ako su zaboravili to lose i misle da ce ovaj put pametnije, oboje su svjesni u sta se upustaju i sta ce izgubiti. i tu nikakve scene od strane ljubomornog partnera nece pomoci.
ali treba uzeti u obzir cinjenicu da ja nisam s partner partneru koji ima vec jedan brak iza sebe. sa svojim partnerom sam 25 godina zajedno. znamo se prilicno dobro. i on je ljubomoran. ali i meni i njemu treba sloboda u vezi i to cijenimo. ja znam obuzdati njegova prigovaranja koja slute na ljubomoru.
Ne mogu zamisliti da je netko prije braka postavio jasna pravila pa mu partner, koji je sklon šaranju, zbog tih pravila nikada nije pogledao u krivom smjeru.
‘Jasna pravila’ možda mogu biti okvir u kojem se ljubomoran partner pokušava bolje osjećati.
Prevara se može spriječiti jedino ako partner ima svijest da ne želi varati.
svi su nekad i na neki način skloni šaranju. ljudi nisu partner-for-life bića.
samo netko tu potrebu zadovoljava gledanjem/čitanjem ljubića, netko sportom, netko bolesnom ljubomorom, a netko stvarno šara