18.11.2020.
(Ne) čekalice
Odbrojavalice
Beck ~~~~~~~~~ 23.dc
Klooo ~~~~~~~~~ 19.dc
IvchyOs ~~~~~~~ 15.dc
BelleA ~~~~~~~~ 14.dc
Lotus5 ~~~~~~~~ 13.dc
Mašnica ~~~~~~~~ 11.dc
Printable View
18.11.2020.
(Ne) čekalice
Odbrojavalice
Beck ~~~~~~~~~ 23.dc
Klooo ~~~~~~~~~ 19.dc
IvchyOs ~~~~~~~ 15.dc
BelleA ~~~~~~~~ 14.dc
Lotus5 ~~~~~~~~ 13.dc
Mašnica ~~~~~~~~ 11.dc
Bok cure
Mašnice dobro nam došla nazad :)
Lucky kako se snizi prolaktin? Nemam uopće pojma o tome ali zvuči mi kao nešto riješivo - tako da je to u neku ruku i dobro dok god je nešto što se lako.dovede u red...
Nadam se da se odmarate danas, ja uzela go ostatak tjedna pa sam u akciji nekoj cijele dane :)
19.11.2020.
(Ne) čekalice
Odbrojavalice
Beck ~~~~~~~~~ 24.dc
Klooo ~~~~~~~~~ 20.dc
IvchyOs ~~~~~~~ 16.dc
BelleA ~~~~~~~~ 15.dc
Lotus5 ~~~~~~~~ 14.dc
Mašnica ~~~~~~~~ 12.dc
Bok cure. Kako ste?
Lucky super što možeš sve obaviti na istom mjestu. Nadam se da neće biti potrebe i da će stvarno biti treća sreća. Jesi na kakvoj terapiji za prolaktin? Ja sam na Bromergonu bila. Znaš li zašto ti je povišen prolaktin? Jesi radila kakve pretrage, MR možda?
Beck kako si ti? Hoćeš raditi test prije nego ti treba doći M ili ćeš čekati dan (ne)očekivane M? Joj baš bih voljela da ugledaš plus ovaj ciklus. :heart:
Lotus jesu došli nalazi? Kako je prošlo kod novog ginekologa? Jesi uhvatila peak?
Mašnica dobro nam došla nazad. :-D
Kod mene nema cure baš ništa. Laganooo grudi bolne na dodir, ali to je ništa kako je znalo biti. Jedva čekam da prođe još ovih 10ak dana.
Klooo, stigli nalazi hormona štitnjače. TSH 1,32 (0,27-4,2), FT3 4,2 (3,1-6,8), FT4 13 (12-22).
Akcijamo :) jučer i danas još stezalo u jajnicima, egg-white sluzi bilo jučer navečer i danas no peak nisam ulovila još (veoma veoma slaba crta na ovul.trakici).U 17h idem kod ginekologa pa se javim.
Klooo i Beck nisam još išla na nikakve pretrage, ovo mi je frendica izvadila krv na svoju ruku (radi u bolnici) da vidi kakva mi je štitna i općenito krvna slika, jer gin mi je zadnja 2 pregleda spominjao da štitnu provjerim jer smo pomislili da je možda to uzrok mojim ludim ciklusima, ali na kraju se ispostavilo da je kod mene sve dobro osim prolaktina koji je otišao u nebesa. Super je to što sam sljedeći tjedan naručena kod gina, a on u svojoj poliklinici ima i endokrinologa, pa ću mu reći pa nek smišlja šta ću dalje jer sumnjam da će mi uz toliki prolaktin klomifen pomoć da zatrudnim. Ali sve u svemu ne čini se to kao velik problem pa se nadam da ćemo brzo i bezbolno riješiti.
Lotus super ti je štitna, odlično! neka akcijanje urodi plodom 8-):-)
Lotus super su ti nalazi. Držim fige da uloviš peak. Budite vrijedni. :mrgreen:
Lucky ja sam imala povišen prolaktin (nalaz mi je bio >10 000, a dozvoljeno nezz oko 500, 600). Kad sam pitala sestru što to znači rekla je da im do 10 000 mjeri uređaj. Ispostavilo se da imam tumor na hipofizi. Sad je to pod kontrolom nakon operacije, ali kad sam pod stresom skoči mi prolaktin. I to je vjerojatno razlog zašto su mi dva ciklusa ove godine bila 60+ dana i 80+ dana bez obzira što imam i PCOS. Javi što ti kaže ginekolog i endokrinolog sljedeći tjedan. Mislim da će oni to tebi sve srediti s terapijom Bromergona ili jednih drugih tableta (zaboravila sam kako se zovu). Imaš li česte glavobolje i iscjedak iz dojke? Držim fige za ovaj ciklus svakako. Znale su cure ostati trudne uz povišen prolaktin.
Lucky, da, po ovome bi se reklo da je štitnjača u redu :) O da, neka ovo akcijanje urodi plodom :)
Već treću godinu za redom razmišljam kako bi bilo lijepo za Božić i svoj rođendan ugledati taj + (tko zna, možda bude treća sreća haha).
Bok cure, kako ste?
Dugo me nije bilo. Imali smo smrtni slučaj u obitelji pa mi je trebalo neko vrijeme da se saberem.
Mašnica dobrodošla natrag :-)
Hm, imam dosta štiva za čitati :aparatic:
Ja sam popila prvu turu klomifena i estrofema, sad sam na utrogestanu. Akcijali smo nadam se u dobro vrijeme, sluz je bila super ovaj ciklus..
Ostaje čekati :cekam:
Klooo, ja sam u dobitnom ciklusu imala dva folikula na desnom jajniku i jedan od ta dva je bio dobitan. Nadam se da će tako i kod tebe.
Beck, nadam se da se nešto smutili. Nema goreg od čekanja nakon ovulacije. Vrijeme nikako da prođe. Međutim, simptomi su ti obećavajući.
Lotus,štitnjača ko urica! Bravo! Javi kako je prošao pregled.
Ja sam danas s pregleda. Plod više nije samo plod već smo vidjeli i ruke i noge i veselo je mahao. Ma divota! Međutim, hematom je još uvijek tu i moram strogo mirovati i dalje, ali nije mi teško kad vidim tu sreću na ekranu.
Želim vam svima da što prije ugledate svoju sreću na ekranu. Redovito vas čitam i pratim!
Ženske, ja obavila pregled i razgovor. Liječnik mi se veoma svidio, ugodan, stručan, pristupačan i realan.
Rekao je da je O danas,sutra... po njemu je bitno bilo akcijanje danas i u subotu koja nam slijedi. Folikulometrije nisu imale smisla s obzirom da je danas 14.DC, no u slučaju - testa sljedeći mjesec svakako idemo s folikulometrijama i eventualno nekim tabletama uz to. Trenutnu situaciju sa spermiogramom ne znamo jer je zadnji rađen u svibnju.
To su planovi za prosinac a za dalje ćemo gledati u Zagrebu, preko HZZOa jer će me ovo čekanje za humanu u Rijeci ubiti u pojam.
Kao što smo već sve rekle- malo sam se podigla u glavi s ovim današnjim pregledom, ponovno sagledala stvari i opet sam malo više pozitivna nakon nekog vremena.
Bok cure. Kako ste?
Lotus navijam za vaš plus ovaj ciklus. :heart: Super za doktora i za pregled. Te stvari stvarno podignu raspoloženje.
Ivchy žao mi je zbog smrtnog slučaja. Super za terapije. Nadam se da će uroditi plodom. Sad sve polako prelazimo u ovu fazu čekanja.
Himalaya ček već se vide rukice i nogice? Ajmeee predobrooo. Virujem da nakon takve slike nije problem ležati. Nadam se i ja da će biti nešto. Prsnula su oba folikula, endometrij je bio 14 mm na zadnjem pregledu. Ovulacija je bila na desnom jajniku kao i prošle godine pa onda pretpostavljam da je taj jajovod prohodan. Sve na papiru izgleda dobro, ali evo sad preostaje samo čekati.
Himalaya, mogu samo zamisliti kakav je to divan osjećaj vidjeti taj prizor na ultrazvuku. Odmaraj u čuvaj se.
Nama cure sretno i držimo fige za +
Himalaya mogu misliti koji osjećaj, koji rush kad vidiš to malo biće nakon toliko muke :heart::heart:
Lotus super za pregled samo tako i nastavi pozitivno.
Beck kad si na go treba malo odmarati a ne akcija na sve strane to vrijedi samo za krevet ili gdje se vec nadje hehe.
Klooo ti i ja smo s ciklusima tu negdje.. ja sam nakon spontanog u 6mj iducu dobila nakon 60 dana i iducu nakon 53 dana i sada sam ostala u soku kad je dosla tocno 28dan to nisam imala godinama.
Ivchy drzimo fige.
Ja sam danas bila kod jedne trudnice u posjeti kako je medena i slatka s trbuscicem cca 5 mj.trudna.
Želim nam svima tako male slatke trbuscice.
20.11.2020.
(Ne) čekalice
Odbrojavalice
Beck ~~~~~~~~~ 25.dc
Klooo ~~~~~~~~~ 21.dc
IvchyOs ~~~~~~~ 17.dc
BelleA ~~~~~~~~ 16.dc
Lotus5 ~~~~~~~~ 15.dc
Mašnica ~~~~~~~~ 13.dc
Hej cure,
Raspisale ste se vi, ja mislila neću imat ništa za pročitati a kad ono.... :)
Himalaya joj užasno je to uzbudljivo kad vidiš ručice i nogice haha.. Mogu misliti kako ste veseli i uživate sada... A treba uskoro i krenuti s pripremama - ne znam kako vi ali ja već odavbo imam u glavi gdje će krevetić i kako ću sve organizirati :)
Klooo ubiše nas čekanje haha... ja sam se totalno pomirila s tim da trebam raditi sve samo ne misliti o tome... okupjrala sam se drugim stvarima a i ne nadam se ničemu... Ne planiram raditi test dok ne dođe M :)
Ivchy žao mi je, nadam se da si ti ok...
Lotus drago mi je za pregled i za tebe... Bitno je da se nešto pokreće. Sretno u akciji haha
Lucky a super bitno da se nešto poduzima.
Mašnice planiram za vikend odmarati a evo do sada sam na nogama, ufurala sam se u čišćenje, ppsptemanje pa već malo i ukrašavam za Božić ... ma baš evo uživam
Kod mene ništa novo. Nikakvih znakova, nikakvih simptoma... Cice bole ali to je normalno.... Apsolutno nikakvih novosti nemam za prijaviti...
Daaa, to mi je istovremeno i užas i nekako uzbudljivo, to čekanje. Par puta me ubilo kad je došla M ali nekak se izvučeš i nastaviš dalje. Meni je super kad vidim trudnicu pa si zamišljam da ću i ja tako :zaljubljen:
I kad prolazim u dućanu pored onih slatkih dudica, bočica, odjećice :heart:
Svima nam želim božićne plusiće :ghug:
21.11.2020.
(Ne) čekalice
Beck ~~~~~~~~~ 26.dc
Odbrojavalice
Klooo ~~~~~~~~~ 22.dc
IvchyOs ~~~~~~~ 18.dc
BelleA ~~~~~~~~ 17.dc
Lotus5 ~~~~~~~~ 16.dc
Mašnica ~~~~~~~~ 14.dc
Hej cure,
ništa novo danas za prijaviti .... Cice bole, pa i jače nego zadnjih par dana. Također su me krenuli neki mali kao grčevi dolje - što bi značilo da M uskoro stiže.
Nekako smo sve u niskom startu, Klooo ti si iduća nakon mene za ne dobiti - planiraš test ili čekaš M? :D
Jutro cure. Kako ste?
Beck kad bi ti trebala doći M?
Planiram raditi test, tj. rekao mi je i doktor da za 10-12 dana napravim test jer ako bude pozitivan da onda nastavim s Duphastonom, a ako ne onda prekidam Duphaston i čekam M. Deseti dan pada u sridu, ali to mi se čini nekako prerano. Pogotovo što imam doma one One Step testove pa nezz koliko su oni dobri. Je da su osjetljivosti 10 mlU/mL, ali opet. Vjerojatno ću u četvrtak (kao da je to puno kasnije od sride :lol:) napraviti (to mi je po FF-u 12dpo). Užasno sam nestrpljiva. Grudi su mi osjetljive, ali znalo je biti i gore.
Stigao vikend, al će brzo i proć haha. Tu u Rijeci bome vjetrovito i hladno.
Rekao mi liječnik da test mogu raditi otprilike 04.12. Sad slijedi to čekanje i iščekivanje :).
Danas osim s mužem, druženje s prijateljicom i sve razmišljam kad ću izvući božićne ukrasne i počet s kićenjem :) Drugi tjedan nam godišnjica braka, a onda za mjesec dana i moj ročkas, još da ugledamo taj + sreći ne bi bilo kraja :)
Super Klo ti si onda iduća na redu za testove a nakon tebe i Lotus :)
Veselim se vašim testovima!
M bi trebala doći u utorak prema Fertility friendu ili po meni u srijedu... Ma da i mene cice baš rasturaju, nije mi jasno kako sam nekad prije živjela bez da sam svaki mjesec to primjetila...haha
Kloo nemoj se bas pouzdati one step znaju pokazivati i lazne sjene jako puno cura se zalilo...bolje uzmi u mulleru duchesse tako nekako se zovu njihovi nisu skupi i nemaju neke glupave sjene, cca su 12,13kn
Ja piskim lh i nista jos...ali vidim da je sluz krenula pa bi mogla O za koji dan
22.11.2020.
(Ne) čekalice
Beck ~~~~~~~~~ 27.dc
Odbrojavalice
Klooo ~~~~~~~~~ 23.dc
IvchyOs ~~~~~~~ 19.dc
BelleA ~~~~~~~~ 18.dc
Lotus5 ~~~~~~~~ 17.dc
Mašnica ~~~~~~~~ 15.dc
Klooo meni je taj One step davao lažnu nadu zj imala sam na njemu nekih sjenica :)
Ali opet vidi, šteta bi bilo ne iskoristit ga. A ako bude nekih sjena kupi taj što Mašnica kaže iz Millera ili u ljekarni Cyclotest ili Gravignost ultra - oni su ti za rano otkrivanje T.
Kod mene niš novog. Cice bole fuuul i nešto sam loše spavala, budna od 5 i budila se cijelu noć. Sad već jedva čekam M da dođe da se riješim nervoze :|
Bok cure, šta ima kod vas?
Mene danas počelo šarafiti dolje
Glava boliiiiii :| već 2 noći spavanje 0 bodova...
Sve mi se čini da počinje PMS :cekam:
A možda i ne
Ja sam ovaj mjesec pišnula samo jednu trakicu, nakon nje bila kod ginića koji je bio potvrdio O tako da smo pokri(va)li dane i sad nam preostaje čekanje.
Pozitiva je tu, držimo fige :)
Jutro cure. Jeste dobro?
Lotus baš bih voljela da vam upali ovaj ciklus i da vam se sve lijepo posloži. Držim fige. :heart:
Mašnica, Beck fala na savjetu. Da čak je i meni pretprošli ciklus pokazao neke sjene. Mislila sam čak da nije biokemijska s obzirom da bi je tad i lutealna faza trajala 15,16 dana. Čitala sam komentare na amazonu pa sam vidjela da cure nisu zadovoljne. Da i mislila sam najprije ove pišnuti pa onda uzeti u ljekarni ili tako u mullera ili dm-a neki za rano otkrivanje.
Mene grudi bole, ali nije toliko strašno. Više su mi možda bradavice osjetljive što do sad u prošlim ciklusima nisam primjetila. I ne bih rekla da me grči u trbuhu nego više kao da me probada nešto. Kao da mi netko ide nožem po cijeloj dužini u donjem dijelu trbuha. Tako da me malo strah.
Beck ja još uvik navijam za vas. Volila bih da vas iznenadi ovaj ciklus s obzirom da si rekla da ne očekuješ ništa.
Ivchy kad ti je bila O? Koji ti je ovo dpo?
Mašnica vi nemate zeleno svjetlo još za ovaj ciklus ili sam ja nešto krvio pohvatala?
BelleA kako si ti?
Klooo u utorak po svim pokazateljima i tih par dana okolo smo pokrili. Prerano je sada za ikakve simptome trudnoće ali po mojim ciklusima dosada nije prerano za simptome PMS-a :-/
Prvo treba pregradu ukloniti pa mislim da se moze onda odmah iduci ciklus. Cekam mengu za 2 tj.valjda ako ne i vise i onda 6-10 dan ciklusa se radi zahvat. I da ostanem sad trudna nema smisla jer vjeroj.ne bi dobro zavrsilo.
Jutro cure. Kako ste?
Ivchy nas dvije smo jako blizu. Ja mislim da mi je u nedjelju bila O, iako FF kaže subota. Držim fige. Hoćeš ti čekati da ne dođe M ili ćeš ranije raditi test?
Mašnica želim ti uspješan zahvat i da se brzo oporaviš. Super što možete odmah idući ciklus.
Beck kakvo je stanje kod tebe?
Ja mogu samo prijaviti borbu u glavi kad da napravim test. :lol: S jedne strane računam da ako jesam da onda bolje da čim prije saznam da se prestanem mučiti, a ako nisam opet ću se bez obzira na negativan test potajno nadati sve dok M kaže e dosta više. :lol:
Mozes i sutra na 10dpo meni se tada sjena vidjela...pa cemo proucavati iz svih kuteva hehe
Klooo, iste borbe bih i ja imala :) . Prošli mjesec sam razmišljala isto bi li mi veće razočaranje bilo vidjeti - na testu ili dočekati M hahaha.
Može li privatni ginekolog davati bolovanje/porodiljni kao i onaj socijalni koji radi preko HZZO? Koje su razlike u njihovom radu, osim u cijeni? Veoma mi se svidio ovaj kod kojeg sam bila i rado bih ostala kod njega ali radi privatno pa zato pitam.
23.11.2020.
(Ne) čekalice
Beck ~~~~~~~~~ 28.dc
Odbrojavalice
Klooo ~~~~~~~~~ 24.dc
IvchyOs ~~~~~~~ 20.dc
BelleA ~~~~~~~~ 19.dc
Lotus5 ~~~~~~~~ 18.dc
Mašnica ~~~~~~~~ 16.dc
Hej cure,
nemam vam ja ništa za prijaviti Kloo, sutra bi trebala doći po rasporedu i osjećam sve kao da je doći. Od jutros me kako Ivchy kaže šerafi dolje sve.
Popišala sam jučer jednu LH trakicu u nedostatku testova (ipak sam ovisnik) i to je bilo jaaako blijedo tako da ništa...
Kloo ja da imam testove jedva bi izdržala od 6dpo pa na dalje .... sjećam se da sam znala prije s posla pod pauzom u ljekarnu pa u wc ... joj... eto mene to baš zna veseliti ali moram priznati da sam sada isto nekako ok dok nemam testova. Dobro se držim.
Navijam da se strpiš do 10dpo i onda pišneš!
Lotus privatni gin ti može reći da odeš na bolovanje tj može ti to napisati u "nalazu" ali onda moraš s tim kod soc ginekologa da otvori bolovanje. Isto ti je za sve recepte - u principu ti privatni može napisati "recept" ali onda moraš taj lijek platiti u ljekarni. Ako ne želiš platiti moraš kod soc gina po njegov recept itd.
Meni je isto muka dok sam to sve skontala - da je jednostavno ja bi sve kod privatnika obavljala i gotovo...
Beck, hvala na info. Dakle, ako sam shvatila, usluge privatnog mogu normalno koristiti ali primarni, tj. socijalni ginić svemu daje "amen".I pored privatnog treba se obavezno imati ovog primarnog?
Mislim da ću ovog privatnog svakako "zadržati" a i vidjeti kako ovaj moj soc. ginić diše po tom pitanju.
Ajde neka prođu ovi dani i da dođem tamo negdje na 27.,28.DC hahahahaha.
Bok cure.
Heheheheh Mašnice nasmijala si me. Najradije bih te poslušala, ali mislim da neću ipak sutra.
Lotus da baš to. Ah... vidjet ćemo.
Jutros sam išla brojati imam 8 onih One Step trakica. I sestra mi je dala jedan svoj neiskorišteni Cyclotest, ali njega kao mislim čuvati za kad budem sigurna da će biti plus pa da ga imam za uspomenu. :mrgreen: Malo sam luda što se toga tiče. :lol:
Lakše će mi biti nekako od sutra, jer onda znam da mogu napraviti test, a kao ne želim. Najgore mi je ono na početku kad onako moš se nasaditi na trepavice, ali moraš samo čekati.
Fali nam Himalaya da nas sad "špota" da je 10dpo rano i da sačekamo dan (ne)očekivane menge. :lol: