molly prvotno napisa
Rodila sam samo jednom i to sam putovala iz Zagreba za Rijeku. Bojala sam se da ne rodim putem jer su me svi plasili (osim doktora i sestre iz rijecke bolnice) da cu roditi putem, ali me je svejedno bilo manje strah porodaja na putu uz mm-a, nego u nekoj zagrebackoj bolnici :(
Voljela bih da sam mogla roditi kod kuce jer sam potpuno vjerovala da to i mogu, ali sam jako dobro znala da vrijedi ona izreka "Covjek se rodi slobodan, ali je jos uvijek okovan." Bojala sam se sto ce nam uciniti u bolnici, a i zakonski, ako rodim doma. U bolnici je bilo relativno dobro, iako sam izgubila trudove cim sam zakoracila u bolnicu (a iscurila je plodova voda), noc provela razmisljajuci kako cu pobjeci iz bolnice ako mi ne puste muza itd. Jednostavno nigdje ne mogu naci nista o tome kako se pravno zastititi, a i od djelatnika zdravstvene zastite, jer ipak radamo drugu osobu, tj. vise nismo samo mi zene u pitanju. Zanima me kako je ona zena uspjela izbjeci bilo kakvu intervenciju, a proslo joj je mjesec dana nakon termina? Sto bi joj se desilo da je beba slucajno umrla?
Zanima me da li u stranim zemljama postoji neki certifikat za duale i ako postoji, kako ga se moze steci?