Je u pravu si
Printable View
Tx5 gx
Magriz ,gdi se kupi malo adrenalina?:uteg:
:lol:
Imate li tenisice za planine i stijene i koje? Nemam puno izbora za probati, neke La Sportiva razmatram, ali bih htjela čuti i vaša mišljenja.
Meni su Merrell najdraze. La Sportiva si mi uske i nekako tvrde, ali probala sam samo jedne pa bih rekla da to nije mjerodavno.
Gdje pronaći kratke planinarske hlače (dužian bermuda) osim u Iglo?
Pada mi na pamet Decathlon. Još neki dućan?
Muž je kupio u decatlonu dugačke,koje se s ciferšlusom pretvaraju u kratke
Ja sam u Dechatlonu kupila super sorc za trail. Nije do koljena al do pol butina je. Odlican je.
Pogotovo jer ima na pojasu niz dzepica u koje mi stane silikonska boca za vodu. Preporucam.
spajka moze link?
Meni bas treba takav a sve sto sam dosad vidjela a da nije skroz kratko jesu biciklističke hlačice...
Hvalaaa vam
hvala!
Bermuda ima Decahtlon i Interport i to na sniženju.
samo da javim da sma pronašla odličnu opremu za planinarenje u Decathlonu: bermude i duge hlače koje mogu postat bermude. Isprobane ovaj vikend, oduševljena sam!!! :heart:
I ja krenula u planinarske vode, do sada sam bauljala po Papuku u patikama no vrijeme je za ozbiljniju opremu.
Imam priliku kupiti ove https://www.alpinashop.hr/p39040/gojzerice-iris-630l1. Možete mi dati neki savjet za i protiv ili neki drugi prijedlog.
dakle luda sam od guglanja planinarske opreme.
Za iste novce mogu kupiti i ove https://www.lasportivahr.com/product...082-p-313.html
Ove prve su polovne, nenošene doduše.
Ajd pomozite cure jer posao i kućanske obaveze trpe zbog mog traženje planinarske opreme.
Kosjenka,
Želiš baš gojzerice?
Meni osobno je puno udobnija i laganija trekking/trail obuća tipa tenisica specijaliziranih za blato/brdo/ Salomon Speedcross, Brooks Caldera, Lasportiva Lycon..al ništa se ne bih usudila kupitbez probe.
Meni su gojzerice krute i teške (naravno ovisi i o modelu al ipak), baš izbjegavam u njima planinarit.
A opet neki ih preferiraju zato kažem bez probe teško.
Ja želim gojze, noga mi je stabilnija.
Ok kužim ja ne volim kad mi jako drži gležanj i kad su preduboke onda nemam prirodne kretnje/pokrete nogom, al isto biram stabilnije modele za trekking/trail.
Tanja_b ti se kuži u gojze ako se dobro sjećam.
Dechatlon ima super gojzerice. Cca 600 kn su
Mi ih svi imamo.
Imamo i tenisice za treking s goretex membranom i one su odlične. Moje Reebok su bile oko 800 kn.
Ne bih nikad nosila nošenu obuću.
Ljudi različito gaze, a i zbog gljivica nije pametno
Sent from my iPhone using Tapatalk
Pratim temu, jer i mene zanima. Moje stare gojzerice su se raspale, a imam užasno osjetljiva stopala, pa ne mogu nositi bilo kakvu obuću. Za dulje hodanje bitno mi je da je gležanj fiksiran, a od materijala sebi bih uvijek odabrala neki antilop ili pravu kožu, nikakve umjetne materijale. To ima i manu - navlači vlagu, pa to nije preporuka prihvatljiva svakome.
Ja osobno nisam imala loša iskustva s polovnom obućom.
Zapravo svela sam izbor na ove dvoje. Ako bi tko iskusan mogao dati koji savjet super. Ove polovne žena prodaje jer su joj široke, a meni to odgovara.
Dakle i dalje cackam. Sad mi je i ova stranica la sportiva sumnjiva, sve mi je prejeftino.
Jeste li mozda kupovali na toj stranici_
Probaj ih malo provjerit na fejsu, vidim nemaju telefon.
Inače La Sportivu ti drži Iglu sport
https://www.iglusport.hr/
Daj se javi tanji_b na pp, valjda nije na forumu ovih dana.
Ma ova stranica mi se čini da je lažnjak. Osim što je sve turbo jeftino, nema cijene u eurima, kontakt podaci i podaci o firmi nejasni. Na forumu.hr su isto stavili upit za neku bolju marku obuće, stranica gotovo identična samo drugo ime.
Kosjenka, gojzerice jednostavno moraš probati prije kupnje. Ja glasam za Alpinu, meni La sportiva modeli uopće ne pašu na nozi. Isprobala sam ih više.
Imam Alpinine ove https://www.alpinashop.hr/p2-958/pla...pal-lady-63261
Jako ih volim mada su malo pretople i nosim ih tek kad zbilja zahladi. I da, ova stranica je sigurno fake.
MM je kupovao gojzerice prosle godine. Isprobao ih je jako puno, u dva, tri ducana i konacno je nasao jedne.
Gojzerice su bas osjetljive za kupiti.
Kosjenka, nemoj gojzerice na lijepe oči, ove sportiva su bas uske, meni ne pašu na nogu nikako. Ja imam srednje široku nogu i volim da mogu mrdati prstima, inace nosim barefood obucu skoro pa sve i jako sam razmažena po tom pitanju, uzela sam OBOZ gojze, odlicne su, ne premoče ni kad hodam po dubljoj vodi, nisu me nažuljale ni kad su bile nove. Ne kažem da ce tebi pasati ali obavezno u ducan da probas, lako onda naruicis internetom. I uzmi broj vece svakako.
Problem je što nemam niti jednog dućana u krugu od ono jako puno, u Osijeku imam samo hervis i intersport, imam alpinu ali nemaju ništa skoro od gojzi.
Stigle su alpinine, dogovor je bio da ih vratim ko ne pašu, ali sve paše.
JOš jednom, ona stranica ja lažnjak, slučajno da netko ne bi poklikao nešto.
I ja imam baš i ja koma osjetljivo stopalo (Mortonov neurom), a nisam u cvijetu mladosti. S gležnjevima zasad nemam problem. Za ove naše sljemenske tj. kontinentalne krajeve ne nosim gojzerice, to držim za kamenjar jer su mi skoro svake patnja nakon nekog vremena. Iznenadila sam se gdje sam našla za sebe najudobnije cipele za hodanje po kontinentu gdje je zapravo (iz perspektive nekog iz Dalmacije) - hod po strunjačama - a to je Decathlon! Moja preporuka za nekog tko ne taraba po krškom nego kontinentalnom kraju i nema nekakve strašne progleme sa nožnim zglobovima u smislu da mu uvijek moraju bit fiksirani pa makar i po Maksimiru išao je marka Columbia iz Decathlona. Nalazi se na odjelu za planinarenje, mislim da je vodonepropusna, piše da je za heavy korištenje (oni maju to - rijetko, povremeno, često itd., ovo je za često). Meni se pokazao ko odlična vrijendost za novac, a udobnije su mi od nekih "high level" komada tipa Merrell. Ali, to nisu gojze, po meni ne trebaju gojze za kontinentalne meke podloge.
Od viših cipela mi se isto pokazala za moj konkretan problem najudobnija jeftinija marka - Salomon. Zapravo, od svega mi je važno da je cipela lagana, da nije cokula, ne idem baš po Alpama ni po Dinari.
Žena koja ima sličan problem sa stopalom ko ja (ali ne i isti) mi je kao cipele s izrazitom mekanim osjećajem, a dobrim džonom, preporučila tenisice za trčanje od Sportive - model Raptor mislim ili Ultra Raptor. Na te sam bacila oko, ali nisam još skupila lovu za to.
Moj ti je savjet uvijek kupiti broj veće osim ako nemaš neko ultra tanko stopalo, noge nateknu. A zapravo te odsavjetujem od gojzi, mislim da nisu potrebne po mekanim šumskim terenima gdje je stijena toliko rijetka da je slikaš (to je ovo sve oko ZG maltene - Strahinjščica, Ivančica, Samoborsko, Medvednica).
A odabir planinarske obuće jako jako ovisi i teško je nekome davati savjete - svaka noga je specifična, nemamo sve ni istu dob. Ja imam izrazito patkasto stopalo, pašu mi širi modeli, neku uži - npr. ljudi hodaju i u onim nekim adidas terrex višim cipelama - ali meni su te previše špičaste i ne dolaze u obzir, a nisu loše cipele za planinarenje po kontinentu. To imaš, mislim, u Intersportu.
Nije ti baš neki savjet, jer gojzerice se ne nose samo na stijenama. Noga se može izvrnuti i na Medvednici jednako kao i na Velebitu. Čim je neravan teren (a planine to jesu), svakako je bolje imati visoku cipelu koja drži gležanj.
To što nekom specifično više paše ovakva ili onakva cipela, viša ili niža, čvršća ili mekša, spada u individualna iskustva koja nisu primjenjiva na sve osobe jednako.
Pa jednako tako nije primjenjivo da gojze odgovaraju svakome. Meni ovako kao ini uopće ne odgovaraju.
Vjerujem da nekome ne odgovaraju gojze, no ipak, više pluseva je za gojze nego za nižu cipelu. A i grije nogu. Sve sto sam nasla od savjeta kako odabrati gojzu sam primjenila i ok su. Samo nikako otići zapravo ih isprobati.