razno povrće na lešo i preko toga trakice od pilećeg filea. krastavci salata.
Printable View
razno povrće na lešo i preko toga trakice od pilećeg filea. krastavci salata.
Pikantna salsa od tikvica i paradajza, kuhane mahune, peceni pileci file-i s krumpiricima s ruzmarinom ...
Peceno pile (ostaci od jucer) i mahune na salatu
Moram nekako iskombinarati blitvu i tikvice
Nemam pojma kako
anchi pp, napravi Quiche Lorraine s blitvom i tikvicama, Quiche za 'zahvalna 'zrtva' za bilu koju kombinaciju povrca ;)
Pada mi na pamet ... prepolovis tikvice, izdubis u ladice, napunis sjeckanom blitvom i svjezim sirom i zapeces
Aha.
A za muza?
baciš lešo blitvu i tikvice na ćevape :mrgreen:
:lol:
Hvala cure na prijedlozima. Nešto od toga će morati završiti pohano ili u popečcima od od onog drugog će biti neki prilog.
Možda neće morat ćevape.
Inače obožavam raditi lazanje od blitve i špinata (on uglavnom pokupi onu masnu koricu od sira s vrha).
Quiche Lorraine nisam nikada radila, ide li tijesto kao za pizzu?
Kako bi to Maxime napravila?
mislim da za quiche lorraine ide prhko tijesto.
ja za sebe dinstam sataraš,a za ostatak femili kelj varivo.
anchi pp, ako imam vremena i volje radim Quiche sa prhkim tjestom a kad mi se zuri (najcesce) kupim Ledo lisnato tjesto, razvucem i s tim pokrijem kalup (majstorica sam 'varanja' u kuhinji ;) ) Poprzim hrpu povrca, moze i sunke ili/i malo panceta, slozim na tjesto, zalijem s vrhnjem. Stucem bjelanjke s malo soli, umutim zumanjke, umjesam naribanog Ementhalera i s tim zalijem povrce. Za kraj moze mrvicu bosiljka za dodatno ukusa i pecem oko 45 min u zagrijanoj pecnici na 175°C. Mjesana salata kao prilog i gotova parada :D
Bilo je ovako - pohane tikvice i blitva s krumpirom.
Ima još blitve. Ovaj Quiche bi mogao danas pasti.
Jučer bolonjez i penne,danas mahune dinstane sa vrhnjem i svinjska šnicla na naglo!
burek s mesom (da riječ nisam čula :P ) i cikla salata.
aleta-kupovni ili tvojih ruku djelo :? :lol:
moj, moj, ja izmislila. fini - tena tijesto za savijače, mljeveno meso, povrće, zaliveno jajem+vrhnjem. odličan je bio!
nadam se da ovo nije bila provokacija, nego te stvarno zanima... 8)
apricot, izdrži, izdrži, šutjeti je zlato! ;)
ličke šnicle,pomfrit i dinstani grah s kukuruzom.
Nista.
Kupila burek sa sirom, jogurt i paradajz, i to smo papali :mrgreen:.
mi ćemo sutra za predjelo grah od jučer :mrgreen:, a onda gulaš od puretine, pire krumpir ili rižu, i salatu..a onda voće ko desert.
jaja sa vratinom za mm a za mene tikvice,sutra faširanci i krumpir salata,u subotu fusili sa satarašom
Hajde, dajte mi neki predlog za neku finu vecceru, ali da ne bude previse komplikovano. Dolaze nam veceras prijatelji iz daleka, i htela bih nesto posebno, ali da ne iziskuje puno vremena. (bez ribe i plodova mora, toga imaju na pretek)
Ja danas rižoto od piletine (ja jedem samo rižu :oops: ).
Nelzi nemam pojma,možda palačinke punjene mljevenim mesom pa zapečene-meni je to jako fino!
Ili mesna štruca sa mladim krumpirima i salata!
Ili pileća prsa na rezance pohana u sezamu,riža i umak od kopra!
:D
mesna rolada sa šampinjonima,odojak,krumpir i grah salata.
Lagano, ljetno ...Citiraj:
dolega prvotno napisa
i "moća" (gravy) od pečenja :P
moča!
meni je to desert. :oops:Citiraj:
apricot prvotno napisa
mislim, dok moji jedu desert nakon ručka, ja jedem to.Citiraj:
aleta prvotno napisa
Pureći file u umaku od tikvica i mrkve, mladi krupmir s peršinom, miješana salata.
Hvala na predlozima. Ali mislim da necu imati hrabrosti ukljucivati rernu na 30C. Verovatno cu udinstati neko meso, i pored toga napraviti sos od sampinjona, pa neka budu spageti po izboru. I puuuuno, puno parmezana, pavlake i kajmaka.
Akcenat je na torti. :P (osnova je kao za grcki sladoled, s tim da cu kombinovati maline za jedan sloj, i cokoladu za drugi)
Danas za ručak varivo od mladih mahuna - olovčica (mahune, krumpir i mrkva =mljac)
Kako svi nešto fino kuhate, meni se ništa ne da :oops: , sad sam nam napravila tople sendviče u preklopnom tosteru, spremila blitvu ubranu iz vrta do sutra u friđ. Mooožda napravim juhu od rajčice i neko povrće s kus-kusom na hladno da mm ne umre od gladi kad dođe s posla.
ja danas poriluk, zelje i mrkvu na čušpajz; poslije ću probat ispeći jannockine browniese :D
Veeeeeliku lončinu punjene paprike pa se toplo nadam da će biti barem za 3 puta :mrgreen:
mljaaaaaaaaaaaaaaccccccccccc 8)Citiraj:
MalaSirena prvotno napisa
ma daj...imam goste na večeri,a s obzirom da će nas biti oko 35,to mi je najjednostavnije.Citiraj:
anchi pp prvotno napisa
aaaaa, dolega, danas je, znači tulum :D
Jučer - pizza
danas - maneštra od bobići + zlevka bez kukuruznog brašna (smjesa za palačinke pečena u pečnici kao pogača)
sutra - punjene tikvice i krumpir pire
nedjelja - juhica, Gavelino, mlinci i krastavci na salatu
Jucer: pizza sa mozzarellom, parmezanom, paradajzom, lukom i maslinama
Danas rucak (by MM): riba pod poklopcem, salata od mladog krumpira, salata od krastavaca sa lukom i vrhnjem, za desert sladoled
Danas vecera: izlazimo van
Sutra rucak: Tacos
doručak: par komadića pancete i malo kruha
ručak: 2 purisove hrenovke, i malo kruha
večera: nemam pojma :mrgreen:
jasno vam je da kikice nema doma :lol: :lol: