lazanje - vrlo vjerovatno s mljevenom curetinom i kukuruzom secercem. mljaci!
Printable View
lazanje - vrlo vjerovatno s mljevenom curetinom i kukuruzom secercem. mljaci!
puretina punjena dimljenim sirom
kuhana brokula+divlja riža
salata
krem juha od cvjetače
oslić ala bakalar
uštipci
prokulice
pečena čiletina (ako mi se bude dalo, prije ću je prokuhati, pa ću imati i juhu)
salata
čiletina nije neka egzotična ptica.
piletina vulgaris. :lol:
Sad si sve upropastila!
:lol: :lol: :lol:Citiraj:
apricot prvotno napisa
juhica od orade, filet od tune s mjesanim povrcem, krumpir pire s celerom i hrenom, topli kolac od sumskog voca
Ja bih k tebi na puni pansion. Svaka ti čast, stvarno kuhaš zanimljiva jela.Citiraj:
Maxime prvotno napisa
Ja danas zelene lazanje s mljevenim mesom i šampinjonima.
Izbacila bi jedino celer, jel' da?Citiraj:
Vali prvotno napisa
mm danas kuha, živo me zanima kaj... jučer je napravio brancine, restani krumpač i govedsku juhu. Super mi je kad je on na godišnjem, pa već na stubištu nanjušim delicije koje me čekaju. Još malo pa domekaaaa na papicu :dancingfever:
Haha, naravno, bez celera! Blago tebi na mužiću kuharu.Citiraj:
Linda prvotno napisa
Supač ti je avatar. :)
danas: juha od pomidora, pečena koka sa umakom, engleski nadjev, kuhana mrkvica i zamotuljci od krumpira... za desert Hola kolač...
sutra: pašticada s njokima, zelena salata, knedle...
kako radiš engleski nadjev, to ide u koku?Citiraj:
štrigica prvotno napisa
mi danas sarmu (hvala, mama)
Danas filetino i probat ću nekako napraviti batat
Sutra ili ćufte ili možda nekakva musaka ?!
ma najobičniji stuffing - ja ga ispečem sa strane pa kad se u pjatu izmješa sa preljevom divota je...
unutra ide stari kruh (bitno da je tvrd) isjeckan na sitno, isjeckana kapula, sol, malo selenovog korijena, malo maslaca, začina i to se izmješa i kratko zapeče u pećnici...
proguglaj stuffing -ima puno recepata ovo je najobičniji... ja ga zovem engleski a možda je i američki :roll:
dala mi recept ta engleskinja pa je tako engleski :/
unazad tri dana sam imala sarmu, danas ćemo pole od krumpira, filetine i salatu zelje
cijeli prošli tjedan smo nešto grickali, jeli.. prijatelj se ženio i još sam umorna od plesanja i skakanja
ne da mi se ni kuhati, ali sam uspjela sinoć pripremiti sve za lazanje koje ću staviti peći čim dođemo s posla
riblja juha, moli lešo i blitva s kumpirima...
(liječim se od jučerašnjeg prežderavanja pašticadom, francuskom salatom i knedlama)
Jučer juneći vinski gulaš
danas: ili punjene palačinke ili raštika sa suhim mesom,još nisam odlučila
Kuhana teletina (ostalo od koljenice iz supe) i pecene pole krompira. Totalno neinventivno.
Danas fina raštika od jučer :mrgreen:
mi danas imamo goveđu juhicu
soparnik
i Hola kocke
pileća juha
tjestenina sa paradajz umakom&maslinama
zelena salata
Pileći paprikaš (mljac) + miješana salata.
Sinoć sam se potrudila napraviti knedle sa nutelom, tako da ih imamo danas za desert.
zapečene palačinke sa sirom...
zapecenu prasu (poriluk) i teletinu sto je ostalo od jucer...
Jučer - grašak varivo sa piletinom i noklicama
Danas - krem juha od bundeve i špagete bolonjez
Sutra - restani krumpir i zapečena piletina sa sirom, vrhnjem i jajima
jučer: šampinjoni i piletina na bijelo + njoke, zelena salata
danas: varivo od mahuna + kobase, štrudla od jabuka
krem juha od povrca, biftek u zelenom papru, domaci kroketi i kuhano povrce, krema od vanilije s umakom od sumskog voca.
krem juha od brokule s kukuruzom
pileći file,zapečen s jajima i vrhnjem i pomfrit,zel.salata
čokoladni kolač s narančom
shepard's pie, jedva cekam :mrgreen:
Može recept?Citiraj:
Maxime prvotno napisa
Sjećam se da mi je u Engleskoj bila odvratna, a sad mi baš primamljivo zvuči :mljac:
Mi ćemo danas sarmicu. Krčkala se sinoć do deset navečer. :mrgreen:
I ja sam "spala" na kuhanje dan unaprijed...Sinoc ispekla teleci vrat i obarila karfiol i brokoli - samo jos da ih danas zapecem
po narudzbi danas imamo torteline sa sirom i mariniranu curetinu, mozda napravim i nesto slatko ako budem imala inspiracije.
Linda, mjenjam Shepard's pie za sarmu, luda sam za zeljem :-)
SHEPARDS PIE
Sastojci:
- 1 sitno nasjeckani luk
- 20 dkg sitno na kockice narezana mrkva
- 10 dkg graska
- 35 dkg mljevenog mesa (ja mjesam junetinu s malo pancete ili kaizerfleischa)
- 2 dl. juhe
- papar, sol, muskatni orascic
- 1 mala zlica Worchester umaka
- sitno nasjeckanog persuna
- 75 dkg krumpira
Priprema:
- Oguliti krumpire i staviti kuhati
- Skuhati mrkvice i grasak 'al dente'
- Na malo maslinovog ulja izdinstati luk i dodati mljeveno meso
- Dodati temeljac i oko 20 min. ostaviti da se dinsta na laganoj vatri i na kraju dodati povrce
- Dodati zacine i zacinsko bilje. Moguce je dodati malo pelate umjesto Worchester umaka.
- Zagrijati pecnicu na 190 stupnjeva
- Pripremiti krumpir pire (dodati soli, papra, malo muskatnog orascica, mlijeka, maslaca po zelji)
- Vatrostalnu posudu premazati s maslacem, staviti masu s mesom i povrcem i na tome krumpir pire (eventualno jos staviti ribanog sira)
- Od prilike 30 minuta peci i posluziti s na primjer salatom ili ciklom kao prilog
-
Ma daj, s pire krumpirom radiš?
Sjećam se da su ingliši radili tako da prerežu krumpir na pola, izdube i onda stave meso unutra i zapeku. Mljevena janjetina (otud i naziv) je bila... bljak, i mislila sam da je ova tvoja verzija s "normalnim" mesom.
Išla sam sad gledati malo po netu i vidim svugdje ovako kako si ti opisala. Valjda su onda ovi moji nekaj eksperimentirali s tim polama.
Baš budem probala tvoj recept. Hvala! :)
Linda osim blajk engleske janjetine je vjerojatno bilo i iznutrica u verziji koju si ti jela. Engleska pub hrana (i hrana opcenito) bas nije nesto ali prilagodjene verzije recepata ispadnu mrak. Ja ti svaki mjesec kupujem BBC casopis good food i sve sto sam pripremila je bilo vise nego odlicno. Preporucujem!
i ja kupujem taj časopis, a i website je super, ima dobrih recepata:Citiraj:
Maxime prvotno napisa
http://www.bbcgoodfood.com/
ja danas napravila lazanje s povrćem, prefine su :)
od povrća sam prodinstala na maslinovom patliđane, papriku i tikvice na kockice, dodala pelate, bosiljak, sol, papar.
uz to još i bešamel i puuno naribanog gran padana sira.
Danas malo feštamo pa imamo domaći kruh iz kalupa, pileću juhicu sa ljevancima, polpete od riže i svinjske medaljone sa prženim lukom, šampinjonima zapečene u vrhnju i sa sirom. A za desert šnenokle :)